Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Gävle 30/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Gävle travbana står värd för lördagens V75 och det ska var uppehåll från fredag lunch-tid redan. Det kommer vara någon grad minus och även om det kanske blir något hårdare då så ska det nog inte bara några problem att köra barfota. Det är för övrigt sista gången i år som hästarna får tävla barfota, sen är det skotvång som gäller. Upploppet här är något kortare än medel med sina 178 meter och med kortare rakor så blir det längre svängar och det går att hålla bra fart genom kurvorna och historiskt sett är detta en ganska snabb bana. 

Vi var ruggigt nära riktigt bra pengar under onsdagens V86 (hade bland annat med Brottarn till 1% på tre hästar) och hoppas på fortsatt bra spelform. Stora spelförslagen vi presenterar i tipsen här ligger till grund för våra andelsspel på ATG-tillsammans. Vi spelar för 200:- per andel på lördagar och onsdagar och brukar spela för halv insats på extraomgångar. Det finns några platser kvar i TRAVPUNKTSE200 om ni är intresserade av att vara med, plockar bort några där som inte deltagit på länge. 

 

Bästa spiken!

Gulddivisionen går denna veckan över 3140 meter auto denna veckan och det tillhör absolut inte vanligheterna. Vad som brukar hända i lite högre klass över så här dryg distans är att om favoriten är ganska startsnabb så brukar dom andra släppa ledningen till den, sen brukar det bli lugnt. Visst ser 5 Milligan´s School 61% ut att bli väldigt stor favorit denna gången, men det är med rätta och det blir nog spets ganska tidigt här och sen ska den bli svår att plocka ner. Han har visat extrem skalle på slutet och kontrat över upploppet gång efter annan. Från stallet så hyllar dom hans distanskapacitet och siktar på större lopp nere i Frankrike. Statistiskt bästa spåret på V75, oavsett om hästen är favorit eller inte. Gulddivisionen är den klass där favoriter oftast infriar och även riktigt lång distans brukar generera mycket favoritvinster. 

 

Gå kort!

I kallblodsloppet ser det ut att vara några som höjer sig rejält över mängden och det borde gå att komma undan med några få streck här. 

7 Hvalstad Odin 18% var det mycket snack om sist och han kördes i ledningen men fick vika ner sig då dom hårdare från tilläggen kom fort. Jag valde att inte ranka så högt den gången då det var betydligt bättre hästar 20 meter bakom, nu är han själv den bättre hästen 20 meter bakom. Det är fortsatta positiva tongångar från både kusk och stall och jag rankar den först då han är ganska kvick ut och han bör komma iväg bra från spår ett på sin startfålla. 

Favoriten är nog bra också, 5 Voje Jerv 29% som nu får Torbjörn Jansson upp, vilket brukar vara ett plus mot dom norska, ordinarie kuskarna. Denna blir stenhårt spelad varje gång så det råder nog inga tvivel om att det är en bra häst för klassen. Men nu ska den hålla undan för klassen bättre på tillägget och det är aldrig helt givet. Det kan ju bli lite långsammare start från spår fem i volten, då hästen aldrig startat från det spåret med svensk voltstart, och min idé kan mycket väl vara ikapp sina 20 meter ganska tidigt. Kommer han iväg hyggligt så bör han få ta över av i princip vem som helst där framme, om i Kontio får iväg sin från spår fyra.

Nämnda två är nog ett riktigt starkt lås, men kul att ta med en lite mindre spelad också, så vid ett tredje streck så är det tal om första barfota runt om i 77 starten på 14 Tangen Braute5%. Bara en vinst i år och ingen i fjol och har betydligt fler andraplatser men han går jämnt och bra hela tiden och om dom får bra effekt av skoryck så kan det vara det lilla extra. Håll utkik inför inlämning om det fortfarande är aktuellt med barfota och om det är det så ta med, om inte så spara strecket.

 

Avdelning 1.

Kort distans i Silverdivisionen tillhör inte vanligheterna och det är många startsnabba som anmält hit. Det kanske kan vara läge att ta det lite lugnt och köra till slut?

2 Thrust Control 24% är rätt favorit för Jepson, då hästen hittat form nu igen. Han kvalade in och var trea i Kungapokalen bakom Campo Bahia och Attraversiamo före riktigt bra kullkamrater. Sedan var han en av förhandsfavoriterna till Sprintermästaren där han bara blev trea i sitt försök och fick bakspår i finalen. Så han kunde lätt ha haft betydligt mer på kontot efter en bra fyraårings-säsong. Har nu tre lopp i kroppen efter lite uppehåll och formen verkar som sagt vara på topp. Han kan nog vinna med flera olika upplägg här och är klar förstahäst och tänkbar spik. 

3 Hazard Boko 23% ser ut att få sina anhängare, som vanligt, då han vann i enklare gäng sist. Då han går ut i lopp med lite mer prispengar brukar han dock få det tuffare, sedan han kommit upp i Silver. Han tjänade sina pengar som unghäst och har haft svårt att bära dom, bara 160tkr tjänat i år och som jämnt spelad och delad favorit här så är han rejält överspelad, vilket han allt som oftast blir. Visst kan han vinna och tar man några hästar ska han med på kupongen, men sätter honom bland c-hästarna på reducerat system, på uteblivet spelvärde denna gången. 

5 Weekend Fun 8% har ett bra femtespår bakom bilen och duktiga Magnus A Djuse upp, han är startsnabb och borde få en bra position i främre träffen och ska räknas då det är öppet bakom favoriten här. Står dessutom bra inne i klassen och kan öppna ännu bättre med bike, borde väl bli det nu då han gick så sist Magnus körde honom.

6 Global Wise Guy 13% var fyra i Derbyt tidigare i höst och mött kulltopparna i år, han är stark och rejäl och blir det överpace med många startsnabba så lär hans styrka bita bra till slut. 

Ranking: A 2. B 5.6. C 3.10.12.7.4.9.8. D 11.1.

 

Avdelning 2.

Öppet stolopp fördelat på tre startfållor och jag har mycket svårt att bedöma hästarna här, då det är väldigt jämnt. Finns kanske några med mindre vinstchans, men om jag vill att en skräll ska vinna så måste jag också strecka skrällarna. Ta inte många, ta alla, är ett klassiskt utryck som kan stämma bra här.

Ett par duktiga treåringar på start, där Erik kanske kan ta spets med 6 Livi Othella H.M. 11% och därmed ställa till det för en av favoriterna 1 Nova Effe 19%. Nova har ju vikit ner sig i ledningen på slutet så inte givet att hon håller undan även om hon kan svara spets. Kanske större vinstchans om hon hamnar invändigt och får hoppas på lucka till slut. 

5 Heather Deo 12% kanske är bäst på startfållan, men spår fem är så klart betydligt sämre än värsta konkurrenternas lottning. Två starter i ny regi och Jepson vann direkt med henne så ett klart plus att han kör igen. 

9 Dusktodawn Sisu 21% är kanske rätt favorit, formen är stigande sedan regibyte i sommar och hon har gått på någon form av barfotabalans och med svensk bike i dom tre starter hon gjort för Wallin. Många plockar ju bort bike när det dags för voltstart så det kan ju vara ett minus att ta hänsyn till, det gör att det är läge att gardera när det är jämnt bakom. 

Båda hästarna från Berghs formstall ska räknas trots bökiga lägen på båda. 10 Emmeline Follo 2% är i princip ospelad, galopp sist och usla utgångslägen tre starter i rad innan det, så resultatraden är lite missvisande. Hon tappar dessutom en hel del startpoäng vid misslyckande här då vinsten är längst upp i raden, så det borde väl vara lite extra förberett nu, kan man tycka. 15 Miss Sober 7% är ensam på bakersta fållan och har stångats mot kulltoppen, har därför betydligt mer pengar på kontot, en annan hårdhet och rutin. Tar nog in sitt tillägg ganska enkelt och ska räknas tidigt trots lärlingskörd denna gången. 

13 Artemide Zack 8% har gjort en start i Dahléns formstall och blev lite tempotorsk i kön i debuten, det är nog ett ganska bra sto. Nu blir det dock bökigt läge med det yttre springspåret på tilläggsfålla. Hittar dom ner någonstans så ska det så klart vara bra chans men mycket chansartat och kuskminus med Lennartsson upp nu. 

Ranking: A 9.5. B 10.6.15.13.1. C 2.7.2.8.11. D 4.3.12.14.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa spiken!”

Grejen med loppet är att det inte är någon annan ’värsting’ med och dom tuffast konkurrenterna har fått sämre lottningar. 12 Elian Webb 7% utmanade favoriten rejält på Romme, men det såg ut som att Ulf hade det under kontroll och körde då mer mot den han hade i rygg, men det var nära i mål. Elian visade fortsatt fin form sist då han åter var två mot bra motstånd och han gör nu debut över så här lång distans och det blir så klart intressant att se vad han tycker om det. 

9 On Track Piraten 5% gjorde ett klart godkänt lopp sist och ser Torbjörn till att ligga lite närmre ledaren i utgången av svängen så hade nog Piraten plockat ner ledaren, så kan tycka att det kanske var lite av en bortkörning då. Nu är det Rickard N och det är nog ett litet kuskplus trots allt. Bakspår är uselt, men det är Piratens årstid nu med lite frusna banor och hade loppet legat en dag senare hade han varit tidig på kupongen. (Då skotvång träder i kraft på söndag och Piraten går oftast med skor, vilket ger honom liten fördel när andra inte tävlar på deras optimala balans.)

7 Zenit Brick 14% är också han en häst som gynnas av vintern då han behöver gå med skor. Tre lopp i kroppen och han närmar sig nog formen men spåret är inte bra och han kan bli hängande. Då det är ovisst vart han hamnar och det var galopp och diskning sist så är han nog några procent för mycket spelad denna gången, även om han så klart har vad som krävs för att vinna. 

Vid gardering är 1 Mr Golden Quick 4% tänkbar skräll från fördelaktigt utgångsläge, han slog bland andra OTP, Doctor Doxy… och Ragazzo… då han vann ett långlopp tidigare i höstas över lång distans. Innerspår genom några svängar och om luckan kommer så biter hans spurt bra till slut.

Ranking: A 5. B 12.1.9.7. C 3.4.8.10. D 11.6.2.

 

Avdelning 4.

Se”Gå kort!”

Mångas tidiga streck 4 Löv Teddy 22% rekordsänkte rejält vid förra Sverige-besöket, då över kort distans på Bollnäs, som är en snabb bana. Nu är det ett snävt fjärdespår i svenskt voltsystem vilket hästen så klart är ovan vid och även om han inte galopperat tidigare borde det ju inte bli snabbstart. Han behöver nog rekordsänka ett par sekunder över denna distansen med för att vinna loppet och det kan så klart gå med första Kontio upp men han står lite hårdare inne i loppet och blir väldigt överspelad så bara en i mängden vid bred gardering.

Ranking: A 7.5. B 14.4. C 13.11.12.2.6.1. D 9.10.8.3.15.

 

Avdelning 5.

Lägsta klassen och svårbedömt som vanligt, men får för mig att det är en ganska vettig favorit här och skulle kanske kunna vara ett tänkbart spikförslag, men jag nöjer mig med att spela som A-häst på reducerade system och garderar med några på matematiska kuponger. 

1 Inspector 35% tränas av Goop och körs av Jepson och är startsnabb över kort distans, det är så klart toppchans att han leder runt om. Dock är inte innerspåret det allra bästa här kanske så det kan kosta lite att hålla upp innersniffen. Sist vek han dessutom ner sig i ledningen så det är klart plus med kortare distans och kortare upplopp nu och även om han skulle bli av med ledningen så kan han vinna från rygg ledaren med, då det brukar spricka upp i lägsta klassen. 

3 Italiano Boko 21% är lika klar andrahandare och har tagit två spurtvinster i rad på Solvalla så här är det absolut toppform. Khilström kör och det är så klart ett stort plus. 

Ännu mer kuskplus är det på 7 G.R.J.´s Wolverine 3% som vann för Micael Stjernström efter en offensiv styrning sist och vann lätt från dödens starten innan. Framgångsreceptet är svensk bike senaste två starterna och blir det fortsatt så nu och med Erik Adielsson upp för första gången så måste segerchansen vara betydligt högre än den procent han nu är spelad till. Mycket tidig på spelvärde, om det är fortsatt bike. 

9 Mint Sånna 5% är startsnabb och missgynnas så klart av bakspår men kan nog hålla ryggen på favoriten här. Om fältet spricker upp och luckor kommer så kan verkligen denna också vara tänkbar skräll som gått väldigt bra med bike. Här är det också tal om rejält kuskplus i form av Ulf Ohlsson mot att tidigare varit tränarkörd av Jan Hellstedt. 

2 Turenne 15% kommer med full form, men går nu upp i klass, då flera av vinsterna är tagna i enklare sällskap och jag tror inte han är så mycket bättre än mina två skräll-idéer i loppet. Läget är så klart fördelaktigt och han kanske kan ställa till det för favoriten i startrusningen, eller så blir det så att han hjälper honom att hålla ut övriga, (via solfjäderseffekten,) då det är svårt att ta en hel längd sida vid sida. Lite överstreckad kanske och bara aktuell vid fler streck, kan dock vara farlig att nonchalera helt från läget.

4 Veams Benelli 2% är enda stoet i öppen klass, men har perfekt utgångsläge för att hamna bra till och har skrällt mot hingstar och valacker över 1640 meter i augusti. Fick då perfekt lucka efter att ha körts tredje invändigt och det är väl något sådant som krävs här med, men inte helt otänkbart. 

8 Surf´n Turf 14% är en av två treåringar och visst dom har bara någon dryg månad kvar tills dom räknas som fyraåringar men faktum är att treåringar vinner extremt sällan mot äldre i öppna klasser. Från spår åtta mot jämna och formtoppade konkurrenter så ska det väl helt enkelt inte gå då det dessutom är lite kuskminus här då vinsterna kommit för Ohlsson och Khilström. Blev het utvändigt sist men vann på topptid, så om den blir het igen och körs framåt så kan den ju sätta käppar i hjulen för favoriten, men tror då att någon av mina andra kan spurta ner dom. 

Ranking: A 1. B 7.3. C 9.2.8.5. D 6.12.10.11.

 

Avdelning 6.

Hyggligt lång distans med 2640 meter i Bronsdivisionen denna veckan, några få hästar höjer sig här och jag har svårt att se det gå utanför dom mest betrodda. Jag tror att 5 Magic Cash 31% körs offensivt direkt från ett perfekt femtespår. Dom invändiga borde vara nöjda med den ryggen och då värsta konkurrenten drog bricka 8 så är det mycket hög chans att favoriten vinner. Visst bränner Kontio med en och annan favorit men han kör många och faktum är att Nurmos favoriter infriar nära 50% av gångerna på V75, vilket är högt. Detta är en häst som dessutom. Är klart gynnad av barfotakörning och därmed blir det sista starten för året han kan gå med optimal balans och man måste väl anta att dom satsar allt på detta loppet. 

8 Whipped Eggs 23% gjorde det bra sist som stor favorit men det var inte så mycket motstånd på samma startfålla eller i den framför den gången. Det blev enkelt, då dom bättre stod 20 meter bakom (och det dessutom blev galopp på värsta konkurrenten). Nu blir det betydligt besvärligare då han hade otur i lottningen och jag väljer att plocka bort nu. 

2 Tale Of Jacks 5% vek ner sig i spets sist, men kämpade på och höll farten godkänt ändå, nu lär han nog vilja släppa spets denna gången och rygg ledaren på favoriten vore ju en väldigt bra position. 

4 Hakon Von Haithabu 13% vann ett billigare Brons-försök i Norge sist och är därmed redan klar för finalerna på Solvalla 26/12, vilket borde vara nästa stora mål. Därav tror jag det blir ganska lugnt upplägg och om han skulle ta sig förbi invändiga släpper nog även denna välvilligt till favoriten. 

Värst mot är nog ändå stallkamraten 11 Global Winner 19% trots sitt bakspår. Den tror dom stenhårt på från stallet gång efter annan, och det syns på eventuella vinnaroddsen i princip i varje start. Står lite hårt inne i klassen men har kapacitet som räcker och blir över när det stämmer fullt ut. Om det skulle bli galopp på favoriten, vilket han ägnade sig åt en del tidigare i sin karriär, eller om Whipped Eggs inte hittar ner någonstans och blir het i dödens så lär Global Winners spurt bita bra. 

Ranking: A 5. B 11.2.8. C 4.3.10. D 9.6.12.7.1.

 

Avdelning 7.

Då jag väljer att spika favorit i sjätte avdelningen och har spik i guld på omgångens största favorit så är det givet att försöka fälla omgångens näst största här. 

11 Seismic Wave 55% har lottats till ett bakspår vilket inte är bra på Gävle och visade näst sist då det var långresa till Hamburg att han inte är att lita på, humörsmässigt. Det funkade inte alls då och även om det är betydligt kortare resa denna gången så är det aldrig roligt när hästar beter sig så och är så pass mycket sämre ibland. Kapaciteten är dock inget att tveka på, han är bäst i loppet så klart men insatsprocenten är för hög. 

1 Mas Capacity 12% star lite hart inne men matchats ganska snällt och slog ganska bra hästar för klassen vid vinsten på Solvalla för tre starter sedan och har visat att han kan hålla upp innerspår. Det kan bli lite svårare på denna banan men räknas även från rygg ledaren även om ledningen så klart är att föredra. 

2 Vagabond Bi 3% är kastrerad och har det har blivit felfria lopp på slutet, han galopperade bort en del pengar i somras och står därför kvar i låg klass i förhållande till kapacitet. Från ett perfekt startspår så borde han få en vettig resa och räknas då med skrällchans. Snack om första med bike nu med vilket så klart gör honom ännu mer intressant.

10 Ribaude 3% kanske är Jepson val mellan dom två nämnda och då får man anta att det är ännu bättre kapacitet i denna, han står dessutom bäst inne på pengar i loppet. Han höll högst oväntat upp innerspåret sist, då dom testade någon form av helstängt huvudlag och det föll ju riktigt bra ut. 

7 Master Blaster 15% går upp lite I klass nu, då han tjänat snabba pengar sedan kom till Fredrik B tidigare i somras. Startsnabb och sist vann han från bricka 12 efter att kört fram direkt och tagit över ledningen efter 700 meter. Tre senaste vinsterna är på Solvalla , så det är så klart inga superbilliga lopp han vunnit och han går framåt med varje start. Hamnar nog bra på det trots spår en bit ut bakom vingen då han är startsnabb, räknas tidigt här. Om 3 Religious 3% tar sig förbi båda invändiga så släpper han kanske till Master Blaster här?

5 No Limit Royalty 4% vann lätt från spets näst sist men blev fast med sparat gången efter, här är det ett bra femtespår och då han är startsnabb bör han få en bra position i främre träffen och har kanske något högre segerchans än procenten antyder. 

9 Nyhet0,8% från Robert Berghs formstall har definitivt högre vinstchans än den insatsprocenten ger sken av. Glöm senaste loppet då det blev galopp och kanske trivs han illa bakom hästar. Även om jag inte är ett stort fan av Lennartssons styrningar alla gånger så är det så klart ett plus mot Keneth Åkerlund sist. Tänkbar jätterysare som är betydligt bättre än raden visar. 

Ranking: A 11.7. B 2.10.1.9.5.C 3.D 

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.5.6.

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.

Avd.3: 5 Milligan´s School

Avd.4: 5.7.

Avd.5: 1.3.7.9.

Avd.6: 5Magic Cash

Avd.7: 2.7.10.11.

1920 Rader som kostar 960 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2 Thrust Control

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.

Avd.3: 5 Milligan´s School

Avd.4: 5.7.

Avd.5: 1 Inspector

Avd.6: 5 Magic Cash

Avd.7: 2.7.10.11.

64 Rader som kostar 32 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.