Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 14 Miljoner Jackpot V86 Åby och Solvalla 27/11

V86-Omgången.

Jackpot på 14 miljoner, då ingen lyckades hitta åtta rätt förra veckan, och V86 är ett svårt spel. Många gånger i år som det blivit jackpot på grund av att ingen fått alla rätt och man blir rikligt belönad när man väl sätter den då det extremt sällan är låg utdelning.

Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och en upploppslängd starx under medel, på 186 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad startbilsvinge. 

Att tänka på dom sista dagarna som barfotakörning är tillåtet så kanske några av dom hästarna som bara tävlar barfot kommer att köras vad som går nu när det är sista chansen och flera kanske går på vintervila redan efter loppen idag. Det blir skotvång från första december, vilket missgynnar väldigt många hästar. 

 

Bästa spiken!

Jag gillar ju att spika i dom längsta loppen, och då helst på den som är bäst och står på bakersta tillägget. Denna veckan är avdelning sju på Åby ett lopp över 3140 meter för enbart ston. Det blir extremt mycket snack om 4 Indra´s Secret 34% som gjort en start i Berghs regi och vann direkt.  Visst brukar Bergh få ordning på Love You-avkommorna och visst har denna lite pengar på kontot i förhållande till kapacitet. Men den har extremt mycket galopper i karriären och då är spår fyra i volt bland det sämsta tänkbara läget, det borde åtminstone inte bli någon snabbstart. Jag räknar med att det inte blir helt enkelt för favoriten och väljer att gå emot.

Till skillnad mot favoriten, som står hårdast inne i loppet, med minst tjänat, så står min tipsetta och spikförslag mycket bra inne.10 Ultra Bright 19% går ner kraftigt i klass efter att ha varit ute i stoeliten på slutet och då bara slagen av Une Etoile Gar, Mellby Free och Shadow Gar sist, gången innan det var bara Une Etoile Gar och Dibaba före i mål. Hon har gjort det riktigt bra i skymundan och nu kan det vara läge att glänsa, ett mycket bra spikförslag som ska vara klasser bättre än motståndet nu. Hon har visat att hon klarar längre distanser, då hon tillexempel vann Stochamiponatet över 2640 meter som fyraåring! Stallet har haft ett något sämre år (vinstmässigt) men det har rättat till sig allt mer under hösten och flera av hästarna har träffat formen sent på säsongen. 

 

Gå kort!

I inledningen har Jepson en fin uppsittning åt Dahléns formstall, 3 Atik D.L. 58% som blir väldigt stor favorit. Stallet har alltid starka hästar och denna är inget undantag, men som treåring mot äldre blir han nog lite överspelad denna gången, så även om vinstchansen är hög så väljer jag att gardera denna gången. 

13 Key Mom 15% kommer också från ett fromstall, för Riordan har hon visat att hon kan tävla bra mot hingstar och valacker. Hon fick ett jobbigt lopp sist och är ursäktad att hon tröttnade då, men starten innan gjorde hon ett rejält lopp i Ungdoms-SM och tog ett meriterande brons på SM-dagen på Åby, så trivs på banan. 

Jag har inte bestämt om jag ska stanna på två streck här eller ta en markering till och för er som vill spela med en till så är tredjehandaren 11 Corleone D.K. 10% nästa häst. Var lite snack inför senaste starten, men satt fast då bakom trötta hästar och kunde inte nå mer än en fjärdeplats då, trots sparade krafter. Tre raka V75-starter och möter enklare motstånd än sist, så ska räknas då kusk och häst verkar trivas ihop och har flera segrar tillsammans. 

 

Avdelning 1.

Se”Gå kort!”

Bakom dom tre nämnda är det väldigt tunt och nästa på strecken blir också nästa i min ranking, men det är tal om comeback efter ett par månaders frånvaro, vilket gör formen oviss på 9 Global Woodstock 7%. Den tål dock lite jobb ute i spåren i nuvarande klass och är det ordning, vilket det brukar vara på PU:s grejer, så räknas även denna. 

Ranking: A 3. B 13.11. C 9.2.7. D 4.6.15.5.1.8.12.

 

Avdelning 2.

Ett lopp i lite högre klass, för hästar som är på väg att ta klivet in i silverdivisionen, som bara lockat 10 anmälda och med en strykning kommer bara nio till start. 

10 Sir Henry P.Hill 20% har gjort det bra i bronsdivisionen men inte riktigt räckt till efter, ofta, ganska tuffa resor. Har ett par starter i lite enklare sällskap på slutet och det har blivit två andraplatser. Nu aviseras dock ett lite snällare upplägg, då han ofta fått gå tuffa resor och det vill man kanske inte höra om man tror på denna Fältet är litet så det kan gå ändå, men absolut inget roligt ekipage att gå på som favoriter. 

6 Final Dream 19% är ungefär lika mycket streckad och kommer med två raka segrar i enklar gäng men har en rejäl startsnabbhet och tillräcklig hårdhet som duger här. Han har dessutom tjänat mest pengar och står därmed bra inne i loppet. Hästen är dessutom en sådan som går absolut bäst utan skor. Sedan tidigt våren 2018 har dom ryckt alla skor allt som oftast och vid dom få tillfällen han tävlat med skor har det varit med betydligt sämre resultat. 

5 Night Brodde 19% är också han lika mycket streckad och har bästa spåret av dom betrodda. Han hade fått kortare vila från tävlandet inför förra starten och ska ha gått framåt med ett lopp i kroppen. Han duger i klassen och räknas tidigt här, kanske ett tänkbart lås tillsammans med Final Dream, då värsta konkurrenterna har sämre lägen. 

Ett litet fält och fortsatt BG upp på 8 Digital Performer 16% gör att jag vill ha med den på kupongerna också. Han slog bra hästar för klassen sist och med visad form så måste han räknas tidigt nu med. 

1 Lady Zappa 10% är ensamt sto i fältet och blir över från start, med flera startsnabba utvändigt, det gör henne överspelad, trots bara 10%, rankas ner rejält. 4 Star Costashorta 6% har bra startspår och är startsnabb, bör få bra resa i eventuellt rygg ledaren, ska då ha viss chans om rätt lucka kommer. Övriga tror jag helt enkelt inte duger, men inte bestämt mig helt för vilket upplägg jag går på. Alternativen är många, chansspika troliga ledaren som är i toppform och gör sista starten barfota för säsongen. Eller ta två, tre, fyra eller fem streck, valen är många här och inget behöver vara fel, men just fyra streck är nog inte så bra värde i, då jag rankat dom fyra mest streckade först och dom är väldigt jämna i procenten.

Ranking: A 6. B 5.8. C 10.4. D 2.3.1.7.

 

Avdelning 3.

Lågklassigt lopp för treåriga ston, det ska så klart vara svårlöst och när någon sticker iväg på procenten ringer varningsklockor. 

7 Dreamgirl Hall 50% ska väl vara favorit, men från spår 7 och med ett par raka andraplatser plus att det finns galopp-historik, det är lite väl hög insatsprocent på henne och garderingen är given. 

Från bättre utgångslägen startar Berghs duo 3 Betting Ace 14% och 5 Usiana Face 14% som båda dessutom verkar vara startsnabba, vilket borgar för bra positioner i främre träffen. På Åby är det så klart extrafördelaktigt att vara med där framme direkt och då det handlar om unga ston kan det vara ännu mer av en fördel. Båda ska räknas och streckas mycket tidigt. 

1 Hillbilly Woodland 4% får här ett bra läge, till skillnad mot senaste tre starterna och raden är lite missvisande kanske. Nu blir det ju lopp där framme denna gången även för henne och hon kan skrälla här. 

Vid fler streck än fyra så är 11 Matilda Cash 8% tidigast, då hon vinner dom lopp hon inte galopperar i, hon gör comeback nu efter lite uppehåll och hon ska inte nonchaleras i detta gänget. Comeback gör även 6 Virginia Woolf 2% men hon är startsnabb och det är Uhrberg med, så med många startsnabba invändigt kan det bli trafikproblem för den stora favoriten denna gången och det behöver inte vara fel att ta alla här.

Ranking: A 7. B 5.3.1.11. C 6.10.12. D 4.2.8.

 

Avdelning 4.

Lågklassigt treåringslopp, vilket så klart är mycket svårbedömt och ovisst. Dock har favoriten visat betydligt bättre fartresurser än sina konkurrenter och vunnit med bakspår. Detta gör att 11 Ranch Steady Go 64% är helt klart rätt favorit och han kanske visar sig vara huvudet högre än sina kullkamrater här. Han är en tänkbar spik trots den höga procenten, och då han kanske blir för stor favorit behöver det inte vara fel att gardera med ett par streck. 

5 Donatello Wibb 7% har visat att han kan lägga lite speeder i loppen och att han tål lite i spåren. Nu borde han dock hamna bra på det direkt från ett perfekt utgångsläge och han är given vid gardering.

3 Monique Tooma 12% har varit över i Estland och vunnit tre raka segrar, vilket säger någonting, men bör väl föra henne framåt i form och när det nu är Goop upp för första gången så är det givet att ta med ekipaget vid gardering, ven om det rör sig om ett sto mot hingstar och valacker.

6 Chef M.M. 4%har haft ännu sämre lägen i alla sina starter, 11, 8, 9 och 9, så det blir intressant att se vart han kan hamna då det är lite bättre läge denna gången. 

Rekommendationen blir att antingen spika eller strecka dom tre-fyra mest betrodda, då det är högt värde i dom två andra strecken, då det skiljer väldigt mycket i procent mot favoriten. 12 och 7 % på andra och tredjehandaren i ett lopp gör dom väldigt streck-värda. Har svårt att se något som duger i flera av övriga, men här kan det nog löna sig att kolla värmningar och lyssna på snacket angående sena utrustningsändringar och dylikt, närmare inpå start. 

Ranking: A 11. B 5.3. C 6.12.4.2.7. D 9.8.1.10.

 

Avdelning 5.

Lopp över 2140 meter med två tilläggsfållor, det brukar bli enklare för starthästarna att hålla undan, speciellt om det rör sig om lite lägre klasser och inte allra värsta kanonerna som står längst bak. 

Här är det dock väldigt blandad klass på alla tre fållorna och det är inget lopp jag skulle rekommendera att man tar alla i, då ser ut som om några är i princip chanslösa. 

Favoriten är 10 Claude Debussy 41%med Jepson, från ett springspår på mellanfållan. Han skulle kunna komma iväg bra och har då god chans att köra sig till ledningen tidigt i loppet, då är det väl klart. Men han är nog inte alldeles enkel från start och har en del galopp-historik så inte helt givet att voltstart är det bästa. Som stor favorit är han intressant att syna även om jag inte lämnar honom utanför någon lapp.

12 Zoko Lane blev en av favoriterna i silverdivisionen näst sist och gick på i tredjespår 600 meter kvar, men tröttnade. Får han det minsta draghjälp här så kommer hans spurt bita bra. Han går ner rejält i klass mot silverdivisionerna han brukar tävla i och han borde runda många här, kanske alla.

På startvolten får 1 Brottarn 1% rejäl kuskförstärkning i Henriette Larsen upp för första gången och hon har toppform på styrningarna för dagen. Från ett innerspår på Åby så kan hon mycket väl skrälla vi stretchen. 

8 Callmeawinner 14% är tänkbar vid bredare gardering, då hon står bäst inne på pengar, av hästarna på mellanfållan. Ville Karhulahti kör i bra form och trots att det är ett sto han kör denna gången har hon visat sig kunna vinna lopp mot hingstar och valacker tidigare. 

13 He´s A Diffacolt 1% gjorde sist debut I ny regi och då det var i monté och en resa längst bak så är det inte helt enkelt att avgöra var han står för dagen. Borde väl gå framåt med ett lopp i kroppen nu och André har kört honom förut. Han har gjort starter i silverdivisionen tidigare och det är så klart mest enklare motståndare mot nu. 

Ranking: A 12. B 10.1. C 13.8.5.9.14. D 3.4.11.2.15.7.6.

 

Avdelning 6.

Stolopp för fyraåringar och då flera av dom bästa fått lite tuffare lottning så har 2 Moon Zappa 43% blivit ganska stor favorit. Var ute mot lite hårdare motstånd sist, så ska så klart räknas med bra vinstchans i ordinarie klass nu.

7 Ti Amo Face 15% har fått ett lopp i kroppen efter kortare uppehåll, hon ska ha gått framåt med den starten och är bättre med täta starter. Hon har matchats i tuffare sällskap och står bäst inne på pengarna här. Då hon dessutom är startsnabb så ska hon kunna hamna bra på det och måste räknas tidigt.  

Från sämre utgångslägen startar 11 Twigs Florikash 18%som nu gör debut i Goops regi och är så klart helintressant direkt. 12 Västerbo Jolene 10%har sämsta tänkbara utgångsläge och har varit struken för halsinfektion inför detta. Ska väl bli svårt att slå dom bästa här, men med kuskplus och vid bredare gardering är hon ändå tänkbar på grundkapacitet. 

1 Crazymonsterheart 4% är startsnabb och kan kanske köras i rygg på favoriten. I lopp som detta där det är varierande klass på hästarna brukar det spricka upp och bli luckor och med fin resa kan hon skrälla, då Oscarssons stall håller absolut toppform för dagen. 

Ranking: A 7.2. B 11.1. C 12.5.8. D 6.4.10.9.3.

 

Avdelning 7.

Se”Bästa Spiken!”

Om man börjar gardera här så vimlar det av duktiga ston och stanna inte vid bara dom två mest betrodda om ni ska strecka vidare här. En eller många är tipset om ni inte köper min spik.

Ranking: A 10. B 4.1. C 11.6.9.3.5.13. D 12.2.7.8.

 

Avdelning 8.

Här har jag ytterligare ett spikförslag i 6 Maximus M.M. 27% som heller inte blir favorit. Han är dock rejäl och då favoriten 4 Mellby Goofy 32% vikit ner sig i ledningen förr och nu står lite hårt inne i loppet (minst tjänat) så räknar jag med att Maximus kan slå den från utvändigt. Det är heller inte otänkbart att Maximus helt enkelt tar ledningen, även om favoriten ska vara klara spetsbudet, men den kan ju ha en sämre dag eller så visar sig min idé bara vara hårdare. 

Vid gardering är så klart favoriten tidig och även 1 Puketorps Julius 4% som vann över distansen från rygg ledaren näst sist och skulle kunna få liknande resa denna gången. Också 5 Betting Rebell 5% vann från rygg ledaren som rejäl skräll sist och han är startsnabb och lättplacerad. Han bör hitta position i främre träffen och i nuvarande for skulle han kunna skrälla igen. 

Bortlottade från sämre lägen är nog annars tänkbara 11 Iglesias Boshoeve 11%, 8 Mr Southwind 6% och 7 Yieldson 3%. Dom rankas alla tre ner lite och hade så klart varit före ett par av mina andra i rankingen om dom fått bättre spår än vad som nu är fallet. 

Ranking: A 6. B 4. C 5.1.8.11.7. D 3.9.2.10.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.13.

Avd.2: 4.5.6.8.10.

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.7.8.10.11.12.

Avd.4: 3.5.11.

Avd.5: 1.10.12.

Avd.6: 2.7.11.

Avd.7: 10 Ultra Bright

Avd.8: 6 Maximus M.M.

2970 rader som kostar 742,50 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.13.

Avd.2: 5.6.8.

Avd.3: 1.3.5.7.

Avd.4: 11 Ranch Steady Go

Avd.5: 1.10.12.

Avd.6: 2.7.11.

Avd.7: 10 Ultra Bright

Avd.8: 6 Maximus M.M.

216 rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!