Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Breeders´ Crown Finaler med Extra V75 På Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna 10/11

V75-Omgången.

Extra V75 då Breeders Crown Finaler i fyra olika klasser ska avgöras och till skillnad mot många andra unghästlopps-dagar så brukar utdelningen faktiskt vara ganska hög denna dagen. Kanske kan bero på att många gått en lång säsong och övervärderas på tidigare insatser, medan dom som tagits lite lugnare i början av året kan ha sin toppform nu. I övrigt lite luriga propositioner runt om finalerna, med ett stolopp, ett lärlingslopp och ett fyraåringslopp i lite lägre klass. 

Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna och V75 gick här på lördagen med och då var banan inte helt hundra. Många som underpresterade då dom saknade fäste i banan, som normalt är en utpräglad spetsbana, detta beroende på dess kortare upplopp på 182 meter. Att banan inte passar vissa hästar och att innerspåret ibland är uselt vid regn är så klart ett faktum som gör det oerhört svårbedömt. Inga andra konstigheter, det finns ingen open-stretch och ingen vinklad startbils-vinge. Kanske känns banan lite smal vid voltstart, även om den ska vara medelbred. Innerspåret är lite svårare att hålla upp ledningen från över 2140 auto, men går bra på 1640a och 2640 a. 

 

Bästa spiken!

Det blir en mycket spelvärd spik i 3 Racing Brodda 32%, sjätte avdelningen som är Breeders Crown Final för fyraåriga ston, där det är mycket jämnt spelat mellan tre hästar. 4 Conrads Rödluva 27% låter väl som spik och vända blad (?) Men hon har svikit i alla stora finaler detta året och 2 Activated23% slog henne då hon var stor favorit i både Drottningpokalen och Stochampionatet medan Racing Brodda vann Stoderbyt, och var även före Rödluvan i Stochampionatet, som tvåa. Det är iskallt att spela med alla när det så jämnt på strecken som det nu är. Ta ställning och spika den man tror mest på här är överlägset bästa upplägget. Den som visade bäst form i kvalen och i senaste storloppet, (Stoderbyt) är helt klart Racing Brodda som krossade en överspelad 11 Aleppo Pine 3%sist, från utvändigt och gick ifrån med mycket. 

 

Gå kort!

I tredje avdelningen är det ett lärlingslopp där framförallt en är gynnad av att ordinarie kusk kör, 2 Wreckless M.M.26%, som duktiga Anders Eriksson suttit bakom senaste åtta starterna. Sist var ekipaget trea i en stenhård klass 1 final, där Giant Shadow vann och innan det vann dom ett klass 1 försök. 

Ett par andra har hävdat sig bra i V75 under sommaren och 6 Randemar R.D. 8% gjorde comeback sist efter tre månaders tävlingsuppehåll, efter flera tuffa lopp i V75. Gjorde bland annat ett riktigt bra lopp som ganska betrodd och måltvåa bakom, för klassen, överlägsne Zalie Gar, i Klass 1 Final i mitten av sommaren. Ska ha gått framåt med lopp i kroppen nu och Henriette vinner ju denna lopptypen titt som tätt med PU-tränat, som har fortsatt form på stallet.

Vid ett tredje streck så är 1 Guillaume Boko13% tidigast bakom min förstarankade duo. Dock har ju Anton Sverre betydligt mindre rutin än duon bakom mina förstahästar, och då Goop kört själv flera gånger i rad är det så klart ett minus nu. Hästen är dock bra och är ganska startsnabb så han kanske kan hålla rygg ledaren på favoriten här, som är loppets spetsbud.

 

Avdelning 1.

Stolopp över 1640 meter med ett tillägg, visst ska det vara svårt att runda från tillägg. Men dom där bak kan nog plocka in dom denna gången, när dom där framme bara tjänat mellan 175tkr till 300tkr och gått 14-15-tider allt som oftast medan dom där bak får ha tjänat runt miljonen och sprungit 12-tider vid flera tillfällen. Det är lite annan hårdhet och vi såg i onsdags en proposition över 2140 meter på V86 där dom med 1-1,7 miljoner stod med 40 meter tillägg och körde åttor runt dom överspelade starthästarna och man ser det gång efter annan. Skillnad dock på snabba sommarbanor i värmen, då kan hästar på grunddistansen gå oerhörda tider trots betydligt mindre rutin, men nu när banorna är sämre och kallare väder så biter allt som oftast rutinerade hästars hårdhet bättre till slut. I lopp som detta bränner favoriten allt som oftast och 1 Cactus 24% galopperar allt som oftast i voltstart, bara en i mängden nu.

12 Bugatti Brick 19% gör comeback efter långt uppehåll och när hon gjorde det i fjol så svarade hon för toppinsats direkt, med enkel vinst. Nurmos har oftast ordning direkt och många comebackande hästar som vunnit på slutet från det stallet. Överlägsen kapacitet här och Kontio brukar köra därefter.

2 Xantihis Delicious 13% har galopperat bort en hel del pengar i karriären, men går hon felfritt med duktige Jepson upp så har hon kapacitet för att vinna detta loppet. Kapacitet som duger i klassen har också 10 Global Wirless 15% från PU:s formstall. Fick press i ledningen sist så ett bakspår behöver inte vara fel, då lär spurten bita bra till slut. 

Ganska stor skrällchans i dom här loppen så jag tar med några streck till, bland annat springspårshästarna och dom andra från tillägget.

Ranking: A 12. B 2.10.1. C 6.14.7.13.9. D 3.11.5.4.

 

Avdelning 2.

3 Power 57% har imponerat på slutet och ser ut att bara bli bättre och bättre, medan formkurvan pekar lite nedåt för ett par konkurrenterna här. Power är vettig som omgångens näst största favorit och vinner nog loppet väldigt ofta och är en sund spik. 

9 Aetos Kronos 15% har sett knepig ut inför loppen ett par gånger på slutet och kanske är formen på lite retur, även om han gjorde ett rejält lopp som tvåa i sitt uttagningslopp hit. Spår 9 vinns inte många av dom stora unghästloppen från, och det är så klart missgynnande, vid gardering är han ändå första utmanare på tidigare visat kunnande. 

2 Brother Bill 15% tar nog ledningen, kommer Power tidigt kanske han släpper, men blir att räkna med både från spets och rygg ledaren. Och Kontio är ju inte känd för att släppa ledningen från sig, då vinner nog Berghs häst från dödens med, så krävs att han favoriten kommer bort för att övriga ska ha chans.

Ranking: A 3. B 9. C 3.5.1.4. D 12.10.6.11.7.8.

 

Avdelning 3.

Se”Gå kort!”

För er som garderar vidare så är så klart betrodde 9 Global Winner 23% nästa på tur, jag väljer dock att stå över spel med honom denna gången då han vunnit två V75-vinster under hösten i lägre klass och därmed fått snabba pengar och står lite hårt inne mot mina mer lägesgynnade idéer. Kai P är en bra lärling med mycket rutin men är så klart ett rejält kuskminus, då Örjan och Jorma kört honom vid hans vinster. 3 Toreador 7% har duktiga Magnus A Djuse upp och ska gå på optimal balans, barfota runt om, men står riktigt hårt inne här och borde inte räcka. Magnus bror Mats E Djuse kör ett betydligt tuffare motbud, 5 Västerbo Highscore 8% från ett bra startspår. Den har absolut toppform men möter nu lite bättre motstånd, så rankas ner lite på det. Jätteskrällen kan vara 11 Adde S.H. 3% som var nära att kvala in till Derbyt, som trea då. Han har mött hårda kullkamrater och även matchats på V75 och inte fått utdelning på sitt kunnande och även galopperat bort en del pengar. I PU:s formstall håller man ändå honom ganska högt och farligt att nonchalera honom helt. STRUKEN NU! För er som tar fler streck än två eller tre så tycker jag att man ska ta alla tio hästar, efter två strykningar.

Ranking: A 2. B 6. C 1.5.9.11.3. D 7.8.10.4.12.

 

Avdelning 4.

Treåriga stona gör upp i denna Breeders Crown Finalen och 2 Mascate Match 59% blir hela omgångens största favorit, och har vunnit gång efter annan mot sina kullkamrater. Dock var hon helt under isen i finska kriteriet, i sin näst sista start. Det oroar så klart och gör att jag chansar på att dom jämnåriga konkurrenterna kommit ikapp även i Sverige. Nu blir det dessutom inte gratis ledning som i många av starterna, då 1 Ganga Bae 20% har mycket god chans att svara ut henne från start och med denna kör Kontio garanterat i ledningen. Spelvärdet är högt på en andrahandsfavorit som går i ledningen i unghästlopp och storlopp, då dom vinner oftare än spelarkåren bedömer som troligt. Men med Mascate Match på utsidan kan det bli så att dom två fäller varandra och någon tredje kommer in i matchen. 

Streckar på lite utmanare bakom här och hoppas på favoritfall. 11 Zolly 0,8% tillhör kulltoppen och testades sist första barfota, vilket såg bra ut. Satt då fast med rubbet sparat och spurten lär bita bra denna gången och under en procent är för lite. 4 Schweppes 0,7% är också för lite spelad och har ett perfekt startspår med bra kusk, läge för skräll nu. 10 Milady Grace 2% har dom höga tankar om i PU:s stall och trots att hon är en av dom som hittills visat minst i loppet så finns det viss skrällchans och med många till låg procent så vill jag även ha med henne och ett par till. 

Ranking: A 1.2. B 11.4.3.9. C 10.6.8. D 5.7.12.

 

Avdelning 5.

8 Seismic Wave 56% är vettig favorit och kanske ett spikbud, men lite överstreckad då han inte såg bra ut alls som hårt betrodd nere i Hamburg sist. Betydligt kortare resa nu och det kanske är positivt, kanske bara är överlägsen, men som sagt inte helt att lita på och från sämsta tänkbara läge nu dessutom. Jag väljer att gardera med ett par lägesgynnade konkurrenter.

4 Rapide Yoda 8% är en startsnabb häst som dessutom har bästa tänkbara spåret att ta ledningen från och i ett (bakom favoriten) öppet lopp så är ledningen eller rygg ledaren guld värt. 3 Le Crack Sox 17% är främsta utmanaren i spetsstriden och om den luckas hålla en längd så blir den hästen att slå i ledningen. Var betrodd som favorit i en V75-final sist, där han fick gå mestadels utvändigt ledaren och det blev lite för tungt. Höll dock bra och formen är fortsatt bra här. Oavsett vem av dom två som tar spets får nog den andre rygg ledaren och jag spelar med båda från bra lägen. 

Vid bredare gardering är 12 Got To Dash 4% intressant som som skräll, trots läget, då han håller absolut toppform och står bra inne i klassen. 5 Terminator Face 2% har ett bra startspår och kan ställa till det för mina två idéer i startrusningen. Han vann dessutom V75-lopp i vintras och har nu två lopp i kroppen efter uppehåll, så kan vara bättre prestation att vänta här. 1 Speedy Tilly 6% ska nu gå barfota runt om för första gången och även första med rycktussar, Micke J ska köra vad som går för att hålla spetsen, men på Eskilstuna ska det vara lite svårare att hålla spets från just innerspåret och jag tror då att ett par utvändiga tar sig förbi. Men räknas vid flera streck då sådana utrustningsändringar alltid är intressanta och ge betydligt bättre prestationer.

Ranking: A 8. B 3.4. C 12.1.5. D 7.9.10.6.11.2.

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

För er som ändå väljer att gardera här är det iskallt att spela med bara dom tre mest spelade här, då behöver ni strecka minst en eller ett par till bakom och försöka plocka bort en av dom mest betrodda. 6 Staro Miami 4% har tillhört kulltoppen hela tiden och gjorde bara ett par lite sämre insatser under hösten, men såg ut att vara tillbaka i formen igen sist. 5 Fanny Chenal 2% är precis snäppet efter dom tre bästa i kullen och gör det dessutom ofta bra från utvändiga lägen. Kommer hon det minsta rätt på det från ett bra spår kan det vara hennes tur att få en titel med sig här. Samma gäller 1 Felicity Shagwell 2% som är startsnabb och kan hålla rygg ledaren här på troliga ledaren Activated, kommer luckan och dom andra kört mot varandra så kan det gå. Bakspåren borde å andra sidan vara bortlottade denna gång, då det är så många bra där framme. 

Ranking: A 3. B 2.4. C 5.6.1.9.10.11. D 7.12.8.

 

Avdelning 7.

Jämnt spelat mellan två hästar i Breeders Crown Finalen för fyraåriga hingstar och valacker. 2 Tae Kwon Deo 25% var oerhört bra sist från spår 12, det är dock betydligt enklare att komma till som betrodd från dom lägena i uttagningslopp där det är ojämn klass och många söker sig ner till plankan. Flera i loppet klättrade i ryggar med mycket krafter kvar till slut men insatsen och vinsten var bra trots att inte Rickard kunde köra för fullt på ledande 9 Betting Gangster 11%. Betting Gangster har hittat en toppform i slutet av säsongen och skulle kunna överraska trots bakspår om det blir körning där framme. Men Adrian hade nog lite mer krut kvar sist och borde vara favorit här. 

3 Inti Boko 30% blir trots allt favorit på sin dokumenterade startsnabbhet, och tillhörde favoriterna i Derbyt där han galopperade bort sig. Inte beroende av spets och vann Kriteriet som treåring, med en spurt förbi Campo Bahia, Attraversiamo och Betting Gangster då. Svårt att utelämna ledaren i ett sånt här lopp. Stallkamraten4 Viking Brodde 13% är spurtstark och har ett bra startspår, om dom två betrodda kör mot varandra kommer han in i matchen. 

Även5 Forfantone AM  8% är snäppet efter kulltoppen och tjänar bra pengar utan att få vinna så ofta, men även han räknas från bra spår om dom stannar det minsta där framme till slut. 11 Marcello Wibb 2% klättrade i ryggen på Betting Gangster sist och har suttit fast med mycket sparat ett par gånger i rad nu, missgynnad av sitt bakspår nu, då han är mycket startsnabb. Men blir det körning och om innerspåren är dåliga, som dom ibland kan vara här, så har man ju sett Johan få rejäl fart på hästar ute i spåren i unghäst-finaler förr. 

Ranking: A 2.3. B 4.11.5.9. C 1.8. D 6.12.7.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.6.7.9.10.12.13.14.

Avd.2: 3 Power

Avd.3: 2.6.

Avd.4: 1.2.3.4.6.8.9.10.11.

Avd.5: 3.4.8.

Avd.6: 3Racing Brodda

Avd.7: 2.3.4.

1458 Rader som kostar 729 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.6.10.12.14.

Avd.2: 3 Power

Avd.3: 2.6.

Avd.4: 1.2.4.9.10.11.

Avd.5: 8 Sesmic Wave

Avd.6: 3Racing Brodda

Avd.7: 2.3.

144 Rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!