Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Sundbyholmstravet, Eskilstuna 9/11

V75-Omgången.

Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna står värd för veckans V75, såväl ordinarie omgång på lördagen som extra-V75 på söndagen, i samband med Breeders´Crown Finalerna. Är det torr bana så vinns nästan lika mycket V75-lopp från ledningen som på Jägersro. Blir det däremot mycket regn vinns få lopp från ledningen här, så dom har haft problem med innerspåret, historiskt här. Nu ska det nog komma lite regn lagom till tävlingarna drar igång på lördag, så håll koll och lämna in kupongerna så sent som möjligt. Kommer mycket regn innan V75 startar så ranka upp duktiga spurtare som kan hamna i bra läge, gärna i andraspår, och ranka ner svagare hästar i ledningen. Ännu mer att hålla koll på till söndagen då det kan ha regnat och snöat ett helt dygn. 

Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch på Eskilstuna, så inga konstigheter i övrigt, förutom brasklappen med regnig bana. Jag kommer utgå från att det lilla regn som kan börja lagom till tävlingarna inte ska betyda så mycket och går på spetshästar i början av omgången. 

 

Bästa spiken!

Lägsta klassen i andra avdelningen avgörs över 3140m auto, där innerspårets 1 Mellby Hoffa 42% blir väldigt stor favorit. Han har radat upp vinsterna, men har bara sex starter totalt och han är bara tre år. Det är mycket problematiskt, och jag väljer att gå emot omgångens näst största favorit. Jag förordar spik på 6 Fighter Mearas 23%, som jag tror kommer att stiga lite på procenten och det kommer att vara mindre som skiljer till slut. 

Jag baserar mitt tips på att förmodligen 2 Kapten Kidd 4% och/eller 5 Tiger Jurney 3% tar sig förbi favoriten i starten och först fram för att överta är mitt spikförslag. Så favoriten är i kraftig fara, då spåret kan komma att bli en fälla. Båda nämnda spetsbuden är tidiga på systemet från invändiga resor. 

 

Gå kort!

I avdelning sex är det åter ett långlopp och nu utspritt på tre startfållor, dom loppen vinns oftast av bästa hästen på det bakre tillägget. Mellanfållan brukar vara missgynnad i vinststatistiken, men favoriten startar därifrån denna gången och den är bra. Jag väljer att spara på strecken här och stänger på två eller tre hästar. 

8 Whipped Eggs 65% blir omgångens i särklass största favorit, men han är långt ifrån att lita på i voltstart och det har blivit galopp väldigt ofta. Spår två är då heller inte helt optimalt, även om det inte är värsta tänkbara heller. Viss risk för omstarter då det kan strula på flera olika volter och även om Jonas Moberg och Lars-göran Söderberg är rutinerade kuskar så gör dom inte så många starter per år nu för tiden och ska båda leda varsin volt. Kommer favoriten iväg kanske han bara vinner, då han har en vinst och en andraplats tillsammans med Örjan. 

Jag tycker dock att tveksamheterna kring så stor favorit gör att garderingen kan ge bra betalt här. Bäst av dom längst bak är 15 Vischio Holz 11% som kommer från Dahléns formstall och han har flera fina stayers. (Just en av Dahléns långdistansare, Thriller N.P. slog för övrigt Whipped Eggs sist.) Vischio gillar förutsättningarna och Jepson är grym taktiker i loppen, så kommer favoriten det minsta på vingel så är nog detta ekipaget vinnaren. 

För den som vill ha ett streck till så är det oerhört kuskplus på 5 Vagabond Bi 3% då Goop kör för första gången, efter att varit amatör-körd på sistone. Läget är vanskligt för honom i volten, men går han iväg så duger han. 

 

Avdelning 1.

Här är verkligen ett lurigt lopp och har innerspåret sett fint ut i dom fyra loppen innan V75 så kanske man kan gå ut stenhårt och spika 6 Burning Man 35% som är den troliga ledaren. Det handlar om bästa springspåret i voltstart och PU missar inte ledningen då. Han blir nog inte ens favorit denna gången och det gör det ännu mer intressant. Har det dock börjat regna allt för mycket så kan det vara vettigt att gardera. Noterbart är att Puro säger att det är en häst för gulddivisionen, och att dom har siktat på detta loppet då han ska kvalas till Solvalla-finalerna på juldagen. 

7 Man At Work 35% blir favorit på sin senaste insats, då han vann lätt från utvändigt ledaren och visst såg det imponerande ut. Men det var M.T.Malkin i ledningen den gången som kom från vinst i breddlopp och inte gjort ett vettigt lopp innan det på länge, och ändå blev ganska rejält skrik på. Pelle Barosso underpresterade lite i loppet från sist utvändigt och övriga var bara dåliga. Så övervärdera inte den prestationen för mycket, även om han är klar andrahäst i loppet och förmodligen gått framåt med det loppet då han inte startat på nästan ett år innan det.

Garderar man loppet är det dåligt spelvärde i att låsa på två så hårt streckade hästar och antar man att det blir körning mellan dom så bjuds konkurrenterna in i loppet och vid gardering streckas en eller ett par hästar till.

4 Höwings Unbeatable 3% trodde jag på sist och han visade fortsatt fin form, men blev bara trea från utvändigt ledaren bakom en snabbt spurtande Cobbys Olifant och en i ledningen bra Ad Hoc. Nu kan det bli så att det blir bra fart där framme med den starka favoritduon duellerande, och Jepson är då en mästare att på att hitta rätta ryggarna. Han har förövrigt kört Höwings två gånger och vunnit båda. 

8 Harran Boko3% fick för tungt lopp sist i sin andra start efter uppehållet, bör gått framåt med två lopp i kroppen och får nu fin smygresa, då borde spurten bita riktigt bra. 

Ranking: A 6. B 7. C 4.8.9.2.5.1. D 12.11.10. 

 

Avdelning 2.

Se”Bästa spiken!”

Blir det mycket regn så biter spurten bra för 8 Vicar 14%, som är en rejäl häst med en bra avslutning att tillgå. Även Goop bör kunna få till en bra avslutning på 4 Imola Boko 2% och oklart var 7 Cyrano De B. 7% hamnar, han är, liksom favoriten, bara tre år, så ska bli svårt. Kommer favoriten ut någonstans så räknas han så klart väldigt tidigt bakom min spik. 

Ranking: A 6. B 1.5.8. C 2.4.7.10.11. D 9.3.12.

 

Avdelning 3.

Kort distans i gulddivisionen och här vinner så klart favoriten från spår fem väldigt ofta, från statistiskt sett bästa spåret. Nu är 5 Milligan´s School 38% ganska stor favorit, med all rätt då han går ner rejält i klass till denna starten, från att fått ett preparélopp sist i gulddivisonsfinalen bakom hästar, där han inte verkade trivas och tog i först sista 100, då han lyftes ut från trött rygg. Loppet innan tyckte jag han var bra då han svara ut både Elian Web och Exodus Hanover i snabb avslutning på en 10-tid, efter att sett trög ut redan i svängen. (Elian Web visade vilken toppform han höll, då han var tvåa i gulddivisionsfinalen sist.) Jag tycker inte det är omöjligt att han är bara bäst denna gången och kan vinna loppet från utvändigt ledaren om så behövs.

Favoriten kanske kan få lite hjälp av stallkamraten 1 Zack´s Zoomer 4% som nu ska gå med helstängt första gången i Sverige, som då kanske kan svara ut samtliga och bara släppa till stallkamraten. Eventuellt blir det då kanske lugn dödens för favoriten och då har han stor vinstchans med, då Zack´s form inte verkar vara på topp, då han började med fjärde inner sist och bytte ut det till andra utvändigt, men sjönk som ett sänke till sista häst över upploppet. 

2 Food Money 16% är kanske den som kan ta ledningen, men sida vid sida mot Zack´s är det ändå tveksamt, han är dessutom 11 år och det var 2017 han sist vann lopp med 100tkr i förstapris, så inte riktigt samma gnista längre. Det som talar för är väl att det är viss spetschans och framförallt ny, duktig, kusk, men ganska överstreckad denna gången. 

Värst mot mitt spikförslag är 8 Mack Dragan13% som ärpå väg uppåt i karriären och tjänar mer pengar för varje år, till skillnad mot många andra av motbuden här. Spåret är så klart katastrofdåligt, men han kan öppna riktigt snabbt om man trycker av, så inte omöjligt att han hittar en bra position. Är det någon som ska lösa uppgiften så är det Jepsson. 

Lägesgynnade3 Lucifer Lane 7% tjänade sina pengar som tre och fyraåring och har inte kommit in i det så bra mot äldre eliten, som femåring och tjänat under 300tkr i år på 13 starter och ska inte duga alls här, trots läget. Bakspåren borde vara bortlottade denna gången, men åter igen, blir det mycket regn så passa alla bakspårshästar utom 10 Evaluate 2% som varit en besvikelse i år och en fyraåring har aldrig vunnit i Gulddivisionen,(om man inte räknar Elitloppet, som Scarlet Night vann sitt försök som fyraåring, 2002 och Mack Lobell vann försök och final 1988). Alla tre övriga från bakspår skulle kunna duga vid riktigt ruggigt väder och om det körs lite för fort där framme. 

Ranking: A 5. B 8. C 1.9.11.2.12.3. D 4.7.6.10.

 

Avdelning 4.

Stolopp med tillägg och bara tre hästar på grunddistansen, då borde tilläggshästarna ha bra chans att vara ikapp dom tidigt och då ska vinnaren allt som oftast hittas bland dom 20 meter bakom. Favoriten är 6 Polly Avenue 33% med Magnus Jakobsson upp, som faktiskt inte infriar speciellt ofta med sina favoriter på V75, (med undantag för ett par år då han hade Fossens Bonus i toppform). Nu kör han åt Berne Gustavsson som har rejäl ordning på sina djur som han tar ut och hans segerprocent är desto bättre, med mycket litet material och det väger upp. Det är nog ett ganska jämnt lopp här ändå och inte givet att Magnus kan köra sig till spets då förmodligen 3 Leia Palema 14% körs där av Mikael J. Leia testas dessutom med urryckare för första gången i lopp nu. Dom två förhandsfavoriterna kanske sänker varandra och då bjuds fler in i loppet, rekommenderar att man streckar många här. 

11 Mattie 12% har gjort sex starter i Nurmos regi där det blev vinst redan i andra, nu har hon haft ett kortare uppehåll och hon tränades som unghäst hos Wäjersten. Så det rör sig om två bra tränare bakom denna märren som inte fått full utdelning på sitt kunnande, lossnar det så har hon kapacitet att vinna trots bakspår på tillägget. 

10 True Devotion gör debut i voltstart i PU:s regi, men med Pu och springspår ska det nog inte vara något problem och kan hamna bra på det direkt. Även andra springspårets 9 Wordfeud 1% skulle kunna öppna bra från läget men borde få svårt att räcka ändå och bara aktuell vid riktigt många streck, på kusk och läge. 

14 Timotejs Godis 4% har vunnit ett liknande stolopp i sommar, sedan har det varit besvärliga lägen mot bra ston gång efter annan. Stämmer det lite på vägen med rätta ryggarna så visade hon vid vinsten att hon har en bra kortspeed och är en kul skräll med bäste Goop. Ytterligare en rolig skräll från bakspår på tillägget kan 12 Frequency Am 2% vara, som gått barfota runt om senaste nio starterna och i senaste åtta starterna har det inte blivit sämre än tredjeplats, så formen är där. 

2 Fair Enough AM 7% har bara fyra starter innanför västen, men inte varit sämre än tvåa, så med en smygare i främre träffen blir hon ändå tidig, trots sin ringa rutin. 

4 Ti Amo Face 4% vann ett liknande lopp näst sist och är totalt bortglömd här på strecken, måste vara tidig från ett bra innerspår på tillägget.

Ranking: A 11. B 4.6.10.14. C 2.3.12.5.9.7. D 1.13.8.15.

 

Avdelning 5.

Mycket öppet klass ett försök, där många sprider strecken, och det är nog rätt lösning trots allt, ta några djur här, för det går inte känna sig säker med få streck i detta loppet. 

Behöver man ändå gå kort så tycker jag att man kan chansa att plocka bort favoriten och gå på ett par andra. 7 Istanbul Boko har ingen enkel uppgift från bricka 7, då han är inte är speciellt rapp ut så lär det till att backa ner bland dom sista, oavsett upplägg sedan är han lite utelämnad till att det måste stämma bra för vinst. 

5 Hurricane River 17% var tvåa i mål sist, klart före flera av dagens konkurrenter, blev dock diskad för en trängning den gången och är därmed kvar i klassen, vilken han annars hade gått ur. Han står bra inne i loppet och får Ulf Ohlsson upp nu, från bra startspår så borde han hamna hyggligt på det och då biter hans spurt riktigt bra. I samma lopp kördes 4 Eclips AM 11% fram utvändigt om Goops omöjliga Gigant Shadow och var ursäktad att det blev lite stumma ben till slut. Han har haft dåliga lägen senaste två starterna och ändå gjort det bra, nu har han perfekt spår och bör hitta ner bra denna gången, då bör hans styrka bita bra till slut. 6 Valesquez Gar 15% var hästen som Hurricane störde sist, och han fick då andraplatsen då han också stod för en bra avslutning. Det kan bita ännu bättre nu, om han slipper att bli utknuffad extraspår genom sista svängen. I samma lopp var det 8 Get Ready On Tour 5% som drog fram dom, som första häst i tredjespår gjorde han åter ett bra lopp som trea, efter att vunnit Ungdoms-SM i starten innan, före Eclips AM. Läget är vad det är, men räknas vid bred gardering, då han är väldigt lite streckad denna gången. 

2 No Limit Royalty 20% vann i bra stil för Goop sist, men det var lite billigare lopp och nu är det kuskminus. Är innerspåret bra för dagen så kan det ändå gå, då han är startsnabb och jämna lopp vinns ofta från ledningen. 

Vid ännu fler streck så är det BG upp bakom lägesgynnade 3 Pegasus All Over 2% som kan spurta bra och är totalt bortglömd nu, då han kanske står lite hårt inne. Bäst inne på pengar står PU:s andrahäst 11 Eldorado Mearas 1% som kommer från en vinst och nära vinst som tvåa gången före, så absolut toppform på den kanten och med Untersteiners stallform och Johans förmåga att spurta till sig vinster från omöjliga lägen så kan det gå. Från sämsta tänkbara läget startar 12 Nyhet 2% som tidigare tillhört favoriterna i liknande lopp, men då från bättre lägen så klart. Jepson upp nu för första gången, vilket är oerhört kuskplus mot senast, då Jansson satt fast med allt sparat, krafter som kan komma väl till pass nu. 9 Noble Boy 0,8% var överlägsen vid vinst i enklare gäng för fem starter sedan, då gick han i bike, nu är det dags för det igen. Ulf Eriksson har kört honom tre gånger och dom har en vinst tillsammans, jag räknar med uppryckning och en bra avslutning med biken på. 

Ranking: A 5. B 2.4.8. C 6.12.7.3.9.11. D 10.1.

 

Avdelning 6.

Se”Gå kort!”

För er som har streck över och vill hitta skräll mot omgångens största favorit så kan det vara spårsnål resa i främre träffen som gäller för att spurta snabbt vid sena luckor. 2 Betting Rebel 0,2% har lite smygform, då han gjort klart godkända lopp i Solvalla-konkurrens gång efter annan på slutet. Nu Rickard upp för första gången och den kan nog kliva iväg till bra position från spår två. 6 Perfect Gede0,4% har springspår och prickar man därfrån så kan det bli bra läge och denna har skrällt förr och med två lopp i kroppen efter uppehåll så skulle det kunna gå från rygg ledaren. 13 Doctor Doxey Zenz 2% är ändå en mer rimlig skrällchans, då han mött stenhårt motstånd gång efter annan och bitvis gjort det riktigt bra, men ojämn kusk är så klart ett minus. 

Ranking: A 15. B 8. C 5.13.2.6.9.4. D 1.14.3.10.7.12.11.

 

Avdelning 7.

Ett öppet Silverdivisionslopp avslutar omgången och förra veckans största favorit, under finalerna är bara tredjestreckad denna gången. 9 Ural 18% blir mer rimligt streckad nu, då jag var inne på att From The Mine skulle kunna ta sig förbi i startrusningen sist, så blev det galopp för Ural. Nu blir det lugnare start och läge för att spurta bra till slut, har det hunnit regna mer under eftermiddagen kan mycket väl banan blivit tung på innerspåret och det kan vara gynnsamt att spara speeden och gå i ett torrare tredjespår sista biten. Bra kan det då också bita för 10 Linus Boy 14% som i sin comeback sist vann från 7:e par utvändigt (!) efter en rejäl repa ute i spåren. Har han gått ytterligare framåt med det loppet så ska vinstchansen vara hög nu och han står bäst i loppet av alla, på tjänade pengar. 

Favoriten5 Espri Sisu 23% sköt till bra mellan hästar i tuff final 29/9 bakom Milliondollarrhyme och Very Kronos, inga sådana motståndare nu och han var då före bland andra Velvet Gio, Global Undecided och Gina Schermer. Från ett bra femtespår borde han hitta ner i bra position och ska räknas mycket tidigt nu, tänkbar spik faktiskt. Anledningen till frånvaron är en hovböld som inneburit strykning vid tilltänkt start och stått över tre jobb. Han har dock tränat på bra efter det, men ska nu gå med skor, vilket är minus, så gardering är kanske nödvändig trots allt.

2 Niky Flax 20% fortsätter att övertyga, kom igenom perfekt sist och vann sin andra start i rad före pappa Untersteiners 6 Pastor Power 6%. Nu kan Niky ta ledningen, men kanske släpper om Peter trycker av Pastor Power, oavsett så får båda resor i främre träffen och har bra vinstchans. Om Peter tar upp från start är det inte kört för det, då han har en rejäl spurt att tillgå. Sex procent är för lite då han har växt in bra i klassen redan och gör aldrig ett dåligt lopp, han är loppets givna skrällbud.  

3 Hazard Boko 11% stiger på procenten, då många varnar för honom, han blir hårt spelad lite då och då, men sviker allt som oftast. Ingen vinst i år och en fjol, tjänade merparten av sina pengar som treåring. När han gick i ledningen tidigare i somras slog Espri Sisu honom från utvändigt, ganska lätt och nu kan det nog bli svårt att en hel längd på Niky Flax, sida vid sida. Hamnar säkert bra på det ändå och räknas vid bred gardering.

Ranking: A 5. B 10.6.9.2. C 4.3.11. D 1.7.8.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 4.6.7.

Avd.2: 6 Fighting Mearas

Avd.3: 5 Milligans School

Avd.4: 2.3.4.5.6.10.11.12.14.

Avd.5: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.6: 8.15.

Avd.7: 2.5.6.9.10.

3240 Rader som kostar 1620 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 6 Burning Man

Avd.2: 6 Fighting Mearas

Avd.3: 5 Milligans School

Avd.4: 4.6.10.11.14.

Avd.5: 2.4.5.6.8.

Avd.6: 8.15.

Avd.7: 2.5.6.9.10.

250 Rader som kostar 125 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!