Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Tips V86-Express Åby och Solvalla 6/11

V86-Omgången.

Åby och Solvalla delar på denna veckas omgång av V86-Express, med spelstopp 20:30. Vi spelar som vanligt andelsspel på ATG-tillsammans, där vi har köp-stopp ca en timma före inlämning, då jag valt att bygga systemen efter hur många vi är, och behöver då tid för att slutföra systemen. Systemen baseras alltid på tipsen och vi försöker ligga mellan 8-13 andelar per system och vid dom tillfällen intresset är stort gör vi två identiska system för att ligga runt det antal andelar som flest vill ha. Det är alltid öppet att köpa flera andelar om man vill ha större del i systemet. 

Åby utmärker sig med sin dubbla open-stretch, vilket ger invändiga hästar två extra spår invändigt på upploppet, att utnyttja. I övrigt inga konstigheter med någon av banorna, runt medellånga upplopp och ingen vinklad startbilsvinge. Luriga lopp där det är flera svårbedömda treåringslopp på veckans V86-kupong. 

 

Bästa spiken!

Då Kaj Widell tycker att dom ska anmäla 4 Tale Of Jacks 31% till lång distans, och motiverar det med att han inte ligger på i loppen och är lätt att ta upp, så låter det ju som en bra uppgift. Han har fått ett lopp i kroppen efter att fått pausa en kortare stund efter ett par galopper efter riktigt tunga lopp på V75 hela sommaren. Han tackade för det med att vinna totalt överlägset i enklare gäng och både kusk och tränare tro han ska ha gått framåt ordentligt med det loppet i kroppen. Misstänker att Kaj testar lite från start, men denna går bra oavsett position, från kön eller utvändigt ledaren spelar ingen roll, jag tror han vinner avdelning två. 

 

Gå kort!

I sjätte avdelningen blir 12 Manuzio Hanover 18% mindre och mindre spelad i takt med att utgångslägena blir sämre och sämre. Dock gör han klart godkända lopp och sist var det nästan 1200 meter som först i tredjespår hela vägen in, fick då se sig besegrad av rygg ledaren, som serverats perfekt lopp. (Även en från tredje invändigt var före i mål, men blev diskad) Får han bara lite draghjälp så har god chans att vara med dom på linjen åter en gång. 

4 Rajin Face 58% blir lite väl stor favorit då han svikit i ledningen 4 gånger på 8 försök. Visst har han riktigt stor vinstchans ändå, då han förmodligen når ledningen nu och för den som spelar litet system kan det vara en vettig spik men jag försöker fälla med min ide, men streckar båda då spårfördelen för favoriten är stor. 

För den som streckar tre hästar (och det kan bli att jag gör det) så är 9 Karissa Bo 11% klar tredjehäst på kupongen, trots att hon är ensamt sto i öppen klass, vilket brukar vara svårt. Riktigt duktiga tränaren Sibylle Tinter satte sist upp Rickard Skoglund efter att ha kört själv på slutet. Det blev stor startgalopp men rejäl upphämtning till foto-torsk, Rickard var nöjd med hästen och tror på bra chans och lär köra därefter. 

 

Avdelning 1.

Lopp över 2140 meter och här brukar faktiskt dom längst bak kunna plocka in dubbla tillägg när det är så här stor skillnad på tjänade pengar. Väldigt blandad klass i detta loppet och flera med frågetecken kring formen. 

Favoriten5 Il Duce Boko 37% är rätt favorit, då det inte finns någon riktig formtoppad skjutare längst bak denna gången. Dock är det spår 5 i volten och även om det funkat tidigare är det inte helt givet att det bara är att gå iväg från sådana spår för orutinerade hästar, tre lopp i nuvarande regi och bara fem starter totalt i livet gör att jag måste gardera denna fyraåringen. 

13 Super War Horse 3% tillhörde kulltoppen som fyraåring, även om det inte blev så många vinster så har han bland annat en meriterande andraplats i Kungapokalen bakom Perfect Spirit och tredjeplats i Sprintermästaren bakom Perfect Spirit och Lucifer Lane. Sedan råkade han ut för en gaffelbandsskada och gör nu comeback. Han har tränat bra, men ska gå med skor nu och kan bli ett passivt upplägg, men det blir ändå bike på och han kan runda dom på ren rutin och på Riordans stallform. 

14 Pacific Face 3% tål repor ute spåren och vann V75 på Åby över medeldistans, från bakspår i början av förra vintern, så han funkar på dom distanserna med. Även om dom flesta ser honom som bäst över längre distanser kan han tända till på att få möta ett billigare gäng över kortare distans, tänkbar skräll. 

15 Juan 13% tål resa ute I spåren och med rätta ryggarna så kan han slå till, men klarar även att gå själv om bara kusken kör i tid så kan han vara vinnaren. 

På start finns lite skrällar som skulle kunna vinna från stretchen, men vem som hamnar rygg ledaren och tredje inner är inte helt givet. 6 Grace Occagnes 4% har springspår och gör debut i ny regi nu, med kuskplus kan det bära av till ledningen, då ekipaget är ensamma på springspåret. 4 He Is In 6% tränas och körs av Johan Untersteiner som vinner allt som oftast på Åby. Både kusk och häst är startsnabba, dom kan nog komma iväg trots bökigt spår, för en bra resa i främre träffen, då kan även en treåring vinna ett sånt här lopp. Kommer dessutom från formstarka intryck och är nog för lite spelad nu. 3 Zeus Dipa13% vinner oftast sina lopp då han inte galopperar, vilket han dock gör lite väl ofta. Har 5 vinster på 15 starter och 5 av 7 på dom felfria starterna. Går han iväg och sköter sig är han farlig att utelämna. 8 Ingemar Palema 2% visar form för dagen, sedan regibyte några starter tillbaka och han har hunnit med en seger på svensk mark sedan dess, enda tänkbara skrällen från mellanfållan, i mina ögon. 

 

Ranking: A 5. B 13.15.14. C 6.3.4.8. D 12.1.2.9.7.11.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa spiken!”

Favoriten är 1 Carmine AM 33%, men jag tror min spik blir favorit när det sista lappen är lämnad. Riktig besvikelse som stor favorit på V75 sist, då han fick ledningen gratis och fick bestämma tempot själv men föll ur aktionen och släppte ett par hästar förbi sig utan att ens försöka svara. Har en hel del galopper i raden och var tveksam i både starten och till slut sist. Borde bli över från innerspåret nu om inte Nurmos trollat ordentligt med denna, så även om han håller sig i trav kan det behövas tur för att vinna, om han inte lyckas hålla ledningen. 

Värst emot är toppformade 7 Findus M. 21% som spurtade väldigt fort från tredje inner, över innersta open-stretchen, i Lärlings-SM sist, till silverplatsen där. Vann på bra sätt gången innan från utvändigt ledaren och även om ordinarie kusk, Jenny Björk, är duktig så ska det väl vara ett visst plus med Ulf Ohlsson upp. Spurtstark så att det är ett litet fält är så klart positivt när han kanske blir tvungne att backa ner någonstans från uselt startspår. 

Den som har råd att gardera låser antingen på 4 och 7, men ska ni även ha med favoriten så tycker jag att man bör ha med ett fjärde streck, då spelvärdet är dåligt att stänga på dom tre överlägset mest spelade, oavsett lopp. Fjärdehästen är 9 Tzatziki 6% som vann två lopp över 3000 meter i fjol på just höst och vinter, så kanske positivt att det är lite kallare för denna, som ser ut att ha toppform för dagen och Torbjörn kör i flytet för dagen. 

Ranking: A 4. B 7. C 1.9. D 2.5.6.3.

 

Avdelning 3.

Fel favorit här då 5 Joe Martini 39% inte gett riktigt allt i sina lopp utvändigt ledaren och gärna nöjt sig med andra och tredjeplatser i år. Nu vankas var invändigt och det är favorit i fara. 

4 Very Good Z.S. 19% låg på en del sist och kastade in handduken först sista biten, och vinnaren som inte var långt före gick i mål på 1.11,0. Bör ha gått framåt med loppet och Micke J kan bara köra i ledningen här, så det blir full gas hela vägen och hoppas att Dahlens träning är som den allt som oftast brukar vara, riktigt stark. 

Stratsnabb är även 6 Jefferson Dotcom 12% som körs av Johan Untersteiner och dom har bra statistik tillsammans, efter två starter över kort distans på Åby har dom placerat sig etta och tvåa. Rygg ledaren kan vara vinnarrecept, om inte 1 Avery 4% får upp farten och kan hålla upp innerspåret för att få rygg på Very Good Z.S. oavsett om det blir det tredje inner för Avery, så kan avslutningen bita bra till slut om förmodade ledaren blir lika het som sist. 

Vid gardering så har 2 Night Broddevarit ute i tuffa gäng i sina senaste starter och det kan byggt hårdhet, dock comeback nu efter kortare uppehåll men ändå aktuell tidigt vid gardering på grundkapacitet och fint läge. 

10 Maggie Cash 7% vann Lärlings-SM före bland andra Dexter Brick, Findus M. och Caligula vilket så klart är meriterande och satt sist fast med sparade krafter. Spurten lär bita bra, men det är ett sto i öppen klass och det blir tuffare och tuffare, nu när det bakspår dessutom. 

Ranking: A 4. B 6.5. C 10.1.2.3. D 11.7.

 

Avdelning 4.

7 Gargamel Sisu 67% blir oerhört stor favorit denna gången och det är vanskligt läge med spår 7 bakom bilen. Visst var han riktigt rejäl och svarade ut ett par tryckare i loppet sist för att sedan, tillsammans med den i rygg ledaren, lämna övriga med 25 meter upploppet ner. Riktigt bra häst för klassen, nu var förra loppet stängt vid 150 tkr tjänat medan detta även är öppet för hästar som mött tuffare motstånd tidigare. Men så fin som Gargamel varit barfota runt om och med bike, som det varit i senaste fyra starterna, så ska han ses med hög segerchans här också och kan vara en vettig spik. 

5 Cruise 10% har varit ganska betrodd gång efter annan mot ganska bra motstånd, borde ha bra chans från ett bra läge nu med. 

4 Breake Cooling 4% är startsnabb och givet spetsbud från bästa tänkbara spåret, kommer favoriten bort så har han bra chans att leda runt om. Det kan så klart gå från rygg ledaren också om favoriten kommer tidigt och övertar ledningen. 

10 Rotate 2% vann sist från utvändigt ledaren med lärling bakom och nu är det Khilström upp och med visad form kan det bli framskjuten placering trots tråkigt utgångsläge.

9 Gordon Mearas 7% gör det bra allt som oftast och Båth har ju som bekant fina unghästar som räknas i alla sammanhang, då dom kommer rätt på det. Kostar det för mycket för favoriten att ta sig framåt så kan det bita bra till slut för dom från bakspår.

Ranking: A 7. B 4. C 5.10.9.2.1. D 3.6.8.

 

Avdelning 5.

Öppet lopp för treåringar, där Conrads 3 Gaya De Pervenche 27% blivit ganska klar favorit, men det är ett ensamt sto bland hingstar och valacker, vilket brukar bli svårt, och det är helt klart en favorit i fara. 

7 Kick The Dust Ås 18% är duktig, men har fått uselt startspår inte heller att lita på denna gången. 6 Granit De La Roque 2% kanske kan ta sig förbi invändiga i starten, oavsett bör startsnabbheten räcka till en resa i främre träffen och då dom låter uppåt på den från stallet så är den ju klart intressant som skräll här, från samma stall kommer även 4 Bear A Perfection15% som vunnit med galopp och har bra utgångsläge, kommer dessutom från vinst på just Åby. 9 Bodybuilder 8% hade två raka vinster innan det sist blev en galopp och fått lite paus efter det och duger absolut här. Robert Bergh har en fin duo här, där hans egna uppsittning 2 Jockes Abbot 7% har ett bra utgångsläge och kan vara ledaren, räknas. Medans hans andra häst har lottats till ett tråkigt läge 12 Västerbo Lexington 2% trivs dock på hemmabanan där han tagit karriärens enda seger. 

Många i loppet har visat bra kapacitet men också visat ojämnhet, i princip vem som helst skulle kunna vinna här och då kan en helgardering vara på sin plats. 

Ranking: A 7. B 2.3.4.9. C 6.12.1.8.5. D 11.10.

 

Avdelning 6.

Se “Gå kort!”

Bakom mina tre nämnda hästar är det mycket tunt, så smaksak vad ni väljer att spela med för lösning, spik, två eller tre streck, plånboken bestämmer. Inget av alternativen är dåliga här, speltekniskt, då det skiljer så mycket i strecken på dom finns värde i att låsa på två eller tre mest spelade, till skillnad mot i ett lopp där tre hästar är ungefär lika mycket spelade. Ett spel med reduceringsprogram är bra i sådana lopp, för att betala mindre för dom man tror har lite lägre vinstchans, men ändå vill ha med för spelvärdet. 

Intressant utmanare och jätteskräll för er som garderar vidare kan 6 Helios Di Quattro 2% vara som haft problem i voltstarter på slutet och kan vara mycket gynnad av bilstart nu. Han ska eventuellt gå första gången med öppet huvudlag och kommer dessutom att vara nyklippt, vilket vissa reagerar riktigt bra på. 

Ranking: A 4. B 12. C 9.6. D 3.7.5.11.1.2.10.8.

 

Avdelning 7.

Mycket svårlöst lopp, där ett sto blir favorit i öppen klass och Flemming har faktiskt bränt med sina tre favoritstreckade hästar på V86 under året. 4 Cash Flow 20% blir därför given att gardera, men blir svår att plocka bort då hon står ruggigt bra inne på pengarna och har ett av dom bästa startspåren. 

3 Dekanen K. 19% var det ganska mycket spel på i finalen av Danskt Trav Derby, där han galopperade bort sig, galopperat bort mycket pengar och står nog därför ganska bra inne i klassen, trots minst pengar på kontot här. Björn Goop upp är ju så klart ett jätteplus nu. 

6 Panther Face 16% later det riktigt uppåt på I stallet, då han är nyligen köpt till Veio Heiskanens stall har han bara hunnit göra en start i sin nya regi. Hade då spår 12 i ett klass ett försök och fick lite spel på sig då, läget till trots. Inte mycket att säga om att han kom bort från det läget och nu går han ner i klass till denna starten och har fått ett läge som är statistiskt bättre på Åby än på många andra banor. Räknar med offensivt upplägg denna gången och vinstchansen är bra. 

12 Hoby De Líton 7% är också relativt ny i sin nuvarande regi och bara gjort tre starter, men alla har varit riktigt bra och trots läget skulle det kunna gå om det blir rejäl körning där framme och rätt ryggar bjuds. Har startat från tillägg i alla tre senaste starterna så har inga problem med en repa ute i spåren. 

8 Borups Racing 5% har mött hårdare gäng i sista två starterna och gjort det bra, innan det vann han med just Kevin Oscarsson, så ekipaget trivs tillsammans efter 1/1. Trots läget så ska han räknas till låg procent, då han är stark och rejäl, och klarar av en bit i tredjespår. 

11 Alone Man S.T. 0,19% ska gå första gången i bike i sin 137:e(!) start. Ingen har så låg vinstchans som insatsprocenten antyder denna gången och Ole Johan Östre sätter dit en och annan skräll. Rolig vid riktigt bred gardering och inte helt fel att ta alla i detta loppet. 

Ranking: A 6. B 3.4. C 8.12.9.2.1.11.7. D 5.10.

 

Avdelning 8.

Treåringslopp för ston och här blir en häst från bästa tänkbara startspår ganska stor favorit, med rätta. 4 Intercepted 48% spurtade riktigt rappt förbi samtliga på några steg sist, efter att serverats ett fint lopp av Örjan. Nu kan det kanske gå att köra sig till ledningen med den nyvunna respekten hon bör fått bland sina konkurrenter. Melander har som bekant riktigt bra form på stallet i allmänhet och på treåringarna i synnerhet, och det här ska vara en riktigt bra vinstchans. Hemligheten bakom denna uppryckning på Intercepted stavas utrustningsändringar, först kördes hon barfota runt om i sin tredje start och vann då lätt. Satt sedan fast gången efter, men i förra starten var det dags för första gången med bike, då dög hon mot hingstar och valacker. Även om det loppet var stängt redan vid 100 tkr tjänat tycker jag att motståndet inte är speciellt mycket värre denna gången, då det är skillnad att bara få möta ston nu. 

Är dock vanskligt med ston i låg klass och inget är givet med utrustningen heller vad det gäller Melanders stall, men man får väl anta att det blir barfota och bike i gen nu. Den som har slut på streck får spika henne, då det svider mindre, värdemässigt, med favorit i sista på V86 än på övriga spelformer. 

5 Boxer Shrimp 14% var struken för en halsinfektion 2/10 men har tränat på bra efter det och har nu ett lopp i kroppen. Hon kvalade in till E3-Final i somras och var okej i klungan bakom överlägsne Mascate Match och lika klara tvåan Zolly den gången. Hon ska så klart ha lite mer hårdhet än flera av konkurrenterna här, och ska ha gått framåt efter senaste starten och hon är tidig vid gardering från ett bra startspår.

6 Tonique 6% kvalade in till korta E3 för ston, men blev störd till galopp då och hon verkar hålla bra höstform, spår lite långt ut bakom vingen men det kan gå om hon bara hittar ner i vettig position. 

10 Heavenly May 3% ska nu åter gå barfota runt om, vilket hon gjorde första gången då hon överraskade med att ta sig till Oaks, hade sedan svårt att hänga med mot kulltoppen i finalen, men det kan ha fört henne framåt och hon har hållit farten klart godkänt i två senaste starterna som dessutom varit med bike. 

1 Gloria Sisu 18% är ganska hårt streckad denna gången och här kanske spåret kan bli en fälla? Lyckas Rickard få fart på henne från start och hon rent av kan hålla spets så duger hon i klassen och blir då hästen att slå. 

Första barfota runt om för 2 Olmeda 2% som visat bra form i senaste starterna och har ett bra utgångsläge denna gången. 

Ranking: A 4. B 1.5.6. C 10.2.9.3.8. D 7.12.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.4.5.6.8.13.14.15.

Avd.2: 4 Tale Of Jacks

Avd.3: 4 Very Good Z.S.

Avd.4: 7 Gargamel Sisu

Avd.5: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.6: 4.12.

Avd.7: 3.4.6.

Avd.8: 1.4.5.6.10.

2880 rader som kostar 720 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5.6.13.14.15.

Avd.2: 4 Tale Of Jacks

Avd.3: 4 Very Good Z.S.

Avd.4: 7 Gargamel Sisu

Avd.5: 2.3.4.6.7.9.

Avd.6: 4.12.

Avd.7: 3.6.

Avd.8: 1.4.5.6.10.

600 rader som kostar 150 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!