Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Axevalla 3/10

GS75-Omgången.

GS75 går denna söndag på Axevalla, som har Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter. Lite lägre klass att vänta, då det är 50 tkr i förstapris som mest denna söndagen, till skillnad mot  när det varit ett av Tysklands största unghäst-lopp för två veckor sedan, så oerhört varierande klass på GS75 över lag. Spelstopp på GS75 är, som vanligt nu mera, 15:00!

 

Bästa spiken!

Jämnt spelat i första avdelningen, som är ett sto-lopp, där 5 Wild Love 32% är knapp favorit. Det är helt rätt, då hon var ganska hårt spelad i Sto-SM, mot hästar som Mellby Free och Cash Crowe, men då blev det tidig galopp och kom sen inte in i matchen. Nu är det betydligt enklare mot och spår två i volten är ganska bra faktiskt, det blir lite lugnare start och hon ska bara vara bäst här. Framför allt är det oerhört bra värde i att spika henne nu då två till är nästan lika mycket spelade och många vill gardera första avdelningen för att vara kvar. 

 

Gå kort!

Femte avdelningen är ett lopp för hästar som brukar starta i gulddivisonen. Ett par av deltagarna har varit ute mot betydligt hårdare motstånd allt som oftast och ska vara huvudet högre här. Många i loppet är mycket enklare hästar och ska helt enkelt inte kunna vinna loppet. 5 Angle Of Attack 59% är rätt favorit, men blir lite väl  mycket streckad och är ju som bekant inte helt att lita på, då han kan falla ur stilen och galoppera lite när som helst i loppen. 

Så litar inte helt på favoriten här och när Peter Untersteiner har toppform på stallet är det svårt att inte spela med 4 Carabinieri 23% som nu gör comeback efter ett längre uppehåll. Han siktas säkert mot ett nytt vintermeeting på Vincennes i vinter, där han tjänade bra pengar i fjol. Han kan vinna direkt, då det inte är värsta motståndet denna gången. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!” 

7 Waffle Cone 8% är ny Goops regi och får Jepson upp bakom, vilket är intressant.

Ranking: A 5. B 6. C 7.8. D 1.3.4.9.2.

 

Avdelning 2.

Andra avdelningen är ett monté-lopp där 3 FairPlay Pellini 62% blir mycket stor favorit och så mycket bättre än några av konkurrenterna är han nog inte. Klar förstahäst men man får riktigt bra betalt för garderingarna här. 

Två fina norska gäster som vunnit mycket i monté och dom räknas så klart tidigt, båda två. 9 L.A.’S Mr Brown 9% startar en bit ut bakom vingen, men kommer med fyra raka vinster och vågar inte plocka bort den. 5 Match Queen vann ett liknande lopp på Åby sist och räknas tidigt igen. 4 Dalforno 10% visade sist att han trivs i monte´ och bör räknas i ganska jämnt lopp nu. 

Ranking: A 3. B 5.4.9. C 6.1. D 7.8.

 

Avdelning 3.

Här kommer 9 Alhambra Mail 22% ut i första starten i ny regi. Dahlén börjar få bra form på stallet och Jepson är bästa tänkbara i sulkyn. I ett annars öppet lopp bakom väljer jag att gå på honom direkt, då procenten är tilltalande. 

Favoriten 3 Express Lane 33% räknas så klart tidigast vid gardering, då PU har ordning, men kanske ger han den ett lugnare upplägg när det är första starten på nästan fyra månader.

7 Gooner har två raka vinster från ledningen, men med spår långt ut bakom vingen borde det bli svårt att nå den positionen nu och han är lite överspelad denna gången.

5 Poesi Kloster 9% är kanske mer intressant i så fall. Det är Untersteiners andra häst i loppet som skrällkusken Peter Zadel kör och den duger nog i jämnt lopp från ett bra utgångsläge. 

Ranking: A 9. B 3.5. C 7.8.6. D 2.1.4.10.11.

 

Avdelning 4.

Favoriten 1 Amusing 49% har gjort allting rätt hittills, men innerspåret är aldrig givet att man kan hålla spets från. Och när han nu är så stor favorit finns det anledning att försöka fälla honom, speciellt då han betydligt mindre rutin än några av konkurrenterna.

2 Bar Shooting Star 4% startar från ett bra andraspår och sist Jepson körde blev hästen tvåa efter att han serverat honom en bra resa. Jepson är bra på att hitta rätt ryggar och när det nu är barfota runt om igen och mycket bättre läge än på slutet så ska han med. 

11 Fleur Mearas 9% går ner rejält i klass till denna starten, efter att ha varit ute mot stenhårt motstånd för klassen, i senaste två starterna. Rutinen och hårdheten det kan gett bör bita bra över Axevallas långa upplopp. Tidig. 

7 Chilli Lane 28% är ganska startsnabb och kanske kan köras till spets, trots dåligt startspår, blir då hästen att slå. Men jag kanske garderar på med ett par lägesgynnade skrällar också. 

Ranking: A 11. B 7.1. C 2.3.4. D 9.5.6.10.8.12.

 

Avdelning 5.

Jämnt lopp och då det är tre hästar som är ganska mycket mer streckade än övriga så är det bra värde att på ta med några skrällar bakom, då många låser loppet loppet på tre hästar. 

7 Jockes Abbot 36% har gjort bra lopp i ny regi, där han nu startat tre gånger och skrällde som vinnare sist. Läge långt ut bakom vingen och lite överspelad gör att jag rankar ner honom lite. 

2 Accolade 20% har gått bättre på slutet sedan dom kört barfota fram och här kan duktiga hemmatränaren Martinsson få en vinst från bra läge. 

Men jag garderar på lite till här och hoppas på att hitta en kantboll.

Ranking: A 2. B 1.9.7. C 5.4. D 6.3.10.8.

 

Avdelning 6.

Se ”Gå kort!”

Tunt bakom så tvåhästars-lås känns väldigt starkt. 

Ranking: A 5. B 4. C 6.7. D 2.1.8.3.

 

Avdelning 7.

Spårtrappa där favoriten 7 Mellby Guard 47% har en bra chans  trots läge en bit ut bakom vingen. Det krävs ju dock att det stämmer lite så garderingen är given. 

14 Vikens Dome  5% ska gå i bike för första gången och det är intressant som spelad på under 5%. 

13 Kasper Trot 5% har varit ute i V75 i sommar och näst sist var det final. Det är hårdhet som gör att han kan spurta bra nu när han går ner i klass. Under 5% på honom med är mycket intressant. 

9 Vikens Energy 1% har en bra spurt att tillgå och trivs på Axevallas långa upplopp. Här får han en vilsam resa i ryggar och hittar han rätta luckorna så kan han slå till i jämnt lopp, till oerhört låg procent. 

3 Erik K. 16% kommer från femteplats på V75 sist, då från bakspår över kort distans, så läget är betydligt bättre och denna duger bra i klassen. 

Ranking: A 7. B 13.14. C 3.9.10.8.1. D 2.11.4.5.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 5.

Avd.2: 3.4.5.9.

Avd.3: 9.

Avd.4: 1.2.7.11.

Avd.5: 1.2.4.7.9.

Avd.6: 4.5.

Avd.7: 3.7.9.13.14.

800 Rader som kostar 800 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 5.

Avd.2: 3.4.5.9.

Avd.3: 9.

Avd.4: 1.2.7.11.

Avd.5: 2.

Avd.6: 4.5.

Avd.7: 3.7.9.13.14.

160 Rader som kostar 160 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!