Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 30/10

V86-Omgången.

Bergsåker och Solvalla delar på denna veckans V86-Express och det är en intressant omgång spelmässigt då ingen jättefavorit startar och det allt som oftast brukar kunna ge ännu bättre utdelningar än normalt när Bergsåker är med på V86. Bergsåker har 200 meter långt upplopp, Solvalla har 196 meter, ingen av banorna har varken vinklad vinge eller open stretch. 

Mycket positivt med Solvallas bana är det nya underlaget som lagts på inför förra veckans tävlingar, det har tagits mot med positiva tongångar bland dom aktiva. Det enda man kan klaga är att det borde blivit ordning tidigare, men hoppas det håller i längden också. Kom en del regn under morgonen och förmiddagen i söndags och man såg att det låg en hel del vatten runt om banan, men på själva banan var underlaget perfekt och hästarna såg ut att trivas.  Det var semifinaler till Breeders Crown och mycket fina tre och fyra-åringar ute där många ser ut att hålla hela säsongen och ännu fler topphästar som kommit ut lite senare på året visar rejäl uppåtform nu.  Mer om vilka som tog sig vidare och vilka som räknas där inför nästa helg, då finalerna avgörs på Sundbyholms Travbana utanför Eskilstuna. 

 

Bästa spiken!

Då det är riktig uppåt-form på Stefan Melanders stall, och framförallt på unghästarna, väljer jag att spika en fyraåring därifrån. (Ganga Bae blir en av favoriterna i Bredders Crown finalen för treåriga ston efter uppvisning i två raka starter och ytterligare tre hästar kvalade in till finalerna då. På måndagen vann Click Bait övertygande i ett treåringslopp på Eskilstuna.)

10 Manuzio Hanover 25% i avdelning fyra trivdes kanske inte riktigt i dödens sist, men höll okej. Han var då jämnt spelad med Danilo Brick, som blev struken kort före start, men även då från bakspår. Nu är det 500 meter längre vilket det låter på Melander som det ska passa honom och det låter som det kan bli någon form av stängt huvudlag, goggles. Han har gjort bra lopp mest hela tiden och jag hoppas övriga stallets form smittat av sig, vilket det ofta gör. Tror han är bara bäst här och spikar. 

 

Gå kort!

I andra avdelningen kommer omgångens största favorit ut 2 Hope Of Joy 67% tränas av Stenströmer sedan fyra starter och gjort det bra. Nu kör Goop för första gången och han ska så klart vara favorit, men hög insatsprocent på honom och jag garderar med spetsbudet. 

1 Balto D´huon 13% tror jag kan hålla spets sida vid sida mot favoriten och dom var uppåt sist efter att kunnat plocka bort en del skydd på honom. Nu blir det dessutom bike, vilket han gått i tidigare men intressant ihop med senaste lättningarna i utrustning. Stått i höga odds men det lär han inte göra denna gången och om favoriten kommer bort så leder han nog loppet runt om, men väljer han att släppa så funkar rygg ledaren med om bara luckan kommer. 

 

Avdelning 1.

2640 meter och jag vet inte om det är så givet att favoriten3 Reverend Wine 43% får ledningen helt enkelt. Visst kommer han till spets tidigt så är han väl hästen att slå, men han kan spurta bra också så inte beroende av spets. Dock är det litet minus på kusksidan, då Jepson och Goop kört på slutet och förutom Jägersrostarten så har det inte vart så långa resor som nu. Dessutom snabba pengar under sensommaren och hösten gör att han stöter på mer rutinerade hästar för varje start med. 

4 Global Unlimited 23% är nog spetsbudet från ett bra fjärdespår med Ulf Ohlsson, då han går bäst i ledningen är det givet att dom gör allt för att ta sig förbi favoriten i inledningen och lyckas det är han hästen att slå. Han trivs över långa distanser och Båth hoppas han ska tända till med lite tätare starter, som nu. 

2 Anahaeim Kemp 2% har Magnus A Djuse fortsatt uppsatt sedan dom två senaste starterna från hopplösa lägen, det kan bli tredje gången gillt nu från bättre spår bör han hamna bra på det direkt och ska ha bättre chans än sina 2% antyder. 

10 Malkin 9%trivs i sin nya regi och då det är litet fält behöver han inte hamna så illa på det från sitt bakspår. Ny kusk nu och funkar ekipaget ihop kan styrkan fälla avgörande här. 

5 Orlando Triss 9% tar bra placeringar mest varje gång och då det nu blev ett fint femtespår bakom bilen så kan han hamna bra på det och han duger, men bara ett streck vid bred gardering. Detsamma gäller 6 Mille Milionaire 7% som är loppets ända sto, men har slagit hingstar och valacker förr och är bra. Nu har hon lopp i kroppen efter kortare frånvaro och ska ha gåt framåt med det, spår en bit ut på vingen men litet fält, så det kan gå om allt stämmer. 

Ranking: A 3. B 4. C 10.2.5.6. D 1.8.7.9.

 

Avdelning 2.

 

Se “Gå kort!”

 

För den som mer eller mindre vill helgardera loppet så finns en tredje startsnabb häst utvändigt min duo, 3 One Two Beat 8% som kan ställa till det i spetskörningen, men då formen varit nedgående på slutet så borde han få svårt även i inledningen att ta hela längder på dom två invändiga. Oavsett får han en bra position i främre träffen och dom flesta i loppet med sämre lägen har dessutom tveksam form, svårt att se det gå utanför dom tre mest betrodda här. Även 6 Charming Soldier 1% är startsnabb och kanske kan ställa till det inledningen då det åter blir tredje starten i rad med bike, då det är lite bättre läge än på slutet kan det bli en framskjuten placering. 

Ranking: A 2. B 1. C 3.6. D 8.5.9.10.4.7.11.

 

Avdelning 3.

Montélopp och ganska ovisst då ett par av dom betrodda visat nedåtform på slutet. Behöver inte vara fel att helgardera nu när det är ett par hästar som testar monté för första gången, vilket gör dom väldigt svårbedömda. 

2 Ladyofthelake var knapp favorit i ett jämnt Monté-SM sist där hon inte alls räckte till, och blir nu favorit igen och är lite för betrodd nu. STRUKEN NU! Liksom Polycrates Face som annars hade varit väldigt tidig, aviserades strykning för redan under tisdagen. 

Intressant monté-debut gör 6Fossens Bonus 8% som haft ett uppehåll över sommaren och har nu tre starter i kroppen och är han nära formtopp så ska han duga riktigt bra i detta gänget, kapacitetsmässigt. Dock var han fjärde mest streckad tidigt och får därför mycket extra streck från två strykningar. Dessutom har hon som rider ingen vidare statistik och inte vunnit lopp på flera år vilket är tveksamt när hon nu möter några av dom duktigaste monté-ryttarinnorna.

8 Donners AM 17% var det skrik om inför SM och var nästan lika hårt spelad som favoriten, då blev det galopp, men då inget fel hittats så testar dom igen och räknar med att han håller fortsatt bra form. Dock blir det nog bakskor på vilket kan vara litet minus, obesegrad felfri i monté så måste räknas trots läget i ett mindre fält, nu är dessutom inte läget alls dåligt längre efter strykningarna. 

5 Sebastian Hall 7% rids som vanligt av duktiga Emilia Leo och är spetsbudet här och ibland rinner ju mindre betrodda undan från spets i montéloppen, detta kan vara en sådan gång, då han dessutom visade uppåtform sist. Då kom dom inte till ledningen direkt utan det kostade lite att ta över en bit in i loppet och höll sedan bra över upploppet och blev bara paserad precis på slutet av en som tävlade utom toton (,då det vara en Montéryttar-SM).

4 Sugar Daddy 2% gör debut i monté och är en stark häst som blir intressant att se vad han kan göra under sadel, då det är ovisst så är procenten för låg denna gången och streckas vid gardering. 1 Joyride Cane 5% vann lätt sist från utvändigt trots start långt ut bakom vingen och räknas igen på visad form, då dom åker långt för detta loppet. 7 Chocolate Gold 2% har varit ute i ett par hårda silverdivisionslopp under hösten, även om det inte blivit några framskjutna placeringar ger bra motstånd hårdhet. Han har placerat sig bra i sina montéstarter och sitter formen där kan han kanske skrälla.

Ranking: A 5.8. B 1.6 .C 4.7. D 9.

 

Avdelning 4.

Se”Bästa spiken!”

Värsta motbudet är kanske inte ens favoriten 6 Mister Selfie30% som Goop kör för första gången då det är lite vingelläge med startspår en bit ut bakom vingen och han har mycket galopper i karriären, så inte alls givet att han kommer fram speciellt enkelt, trots att han är ganska startsnabb. Jag tror dessutom att min spik är en betydligt bättre häst och kostar det minsta för favoriten där framme så tror jag Manuzio plockar ner honom till slut. 

1 Come Together 7% är betydligt bättre än raden och är Eriks val här då man får anta att han är ordinarie kusk även på favoriten. Det säger ju då en del om kapaciteten på Stig H:s djur här, som faktiskt har gjort en hel del bra lopp innan diskningar, uppehåll och provlopp. Startsnabb och höll ledningen från bricka ett i comebacken på Solvalla, men det blev galopp till slut och provloppet var ännu bättre sedan. Så han närmar sig nog formen. 

11 Dream Cash 22% är väldigt betrodd denna gången, bann i sin come-back efter sjukdomsfrånvaro inför det. Han har en del strykningar och galopper i historiken, men det blir allt som oftast bra placeringar då han är frisk, han trivs nog bäst med framspår men har även vunnit från kön. 

Ranking: A 10. B 1.11.6. C 9.5.2.3.8. D 4.12.7.

 

Avdelning 5.

Favoriten1 Osah´s Bolt 34% har varit ute i voltstart mest så svårbedömd startsnabbhet där, och även om spår ett generellt sett är bra bakom bilen på Bersåker så är det inte helt lätt att svara ut samtliga. Innerspåret kan således bli en fälla för favoriten, som dessutom mött betydligt lättare motstånd och trots flera segrar i raden så väljer jag att ranka ner ekipaget en del här då det är betydligt hårdare mot nu.

5 Lolee Trizzofrock 15% tror jag mest på här då han varit ute mot V75-motstånd på slutet och ändå varit ganska betrodd. Sist blev han fast med krafter sparade. Gången innan blev det helfel med först tredjespår genom första svängen och sedan ut i spåren igen till slut efter att fått baka ner i kön, så det var alldeles för tufft upplägg mot hårdare hästar. Nu är det spår ett hack längre in och hittar han bara en bra position så borde han få utdelning på hårdheten, dom oftast får genom att varit ute i bättre lopp. 

4 Pretty Boy Floyd 22% har ett bra startspår och inte tryckts av från start sedan tidigare i somras från spår 7 bakom bilen, då han tog spets på ett par steg. Från bästa tänkbara spåret tror jag chansen är mycket god att han tar sig förbi favoriten i starten och från ledningen är han hästen att slå trots att han bara är tre år mot äldre nu. 

11Redhot Tap Dancer 9% blev det lite skrik på sist, då det var första barfota i Amatör-SM, men tydligen trivdes han inte med blinkers, så det blir norskt huvudlag denna gången. I övrigt fortsatt barfota och bike och räknas tidigt trots bakspår nu, då det är kraftigt kuskplus denna gången. 

7 Angel Ovea 6% har gjort några starter i Wäjerstens regi och sist var hon trea i ett Diamantsto-försök. Hon verkar tåla en bit i spåren och även om läget är en bit ut på vingen och hon är ett sto mot hingstar och valacker nu så kan det gå. 

6 Avid Frontline 5% gjorde sin första start på åtta månader sist och var klart bra, ska ha gått framåt med loppet i kroppen och kan vara en tänkbar skräll på sin fina kapacitet och startsnabbhet. 

Ranking: A 5. B 11.4. C 7.1.6. D 9.2.7.3.8.12.

 

Avdelning 6.

3 Electrical Storm 18% satt fast sist med för sen lucka, och fast med rubbet sparat gången före, nu lär dom inte vilja sitta fast är tongångarna från stallet. Svensk bike sist och nu blir det riktig bike och då ett par av dom värsta konkurrenterna har bakspår så ska han ha bra chans. 

4 Jaques Noir17% gör comeback efter dryga två månaders paus och det ska nog testats blinkers denna gången vilket kan vara intressant. Han är härdad i stenhårda V75-loppen under sommaren och går ner lite i klass nu och har även han bra mycket bättre läge än ett par av dom andra bra. 

Dom andra jag pratar om är bland andra favoriten 10 Urgent Call 23% som är startsnabb och missgynnas så klart av bakspåret. Kommer från två vinster i billigare gäng men visar form så duger då det förmodligen blir offensivt upplägg då kretsen kring hästen tror på bra chans och hovarna räcker för att köras barfota på denna gången. 

8 Minnstads El Paso 20% har ett uselt åttonde-spår men hästen tål en repa ute i spåren och behöver inte alls vara borta trots läget. Vann direkt i come-backen efter två månaders frånvaro och räknas åter igen med chans, då han nu dessutom blivit nedstruken ett spår.

1 Davy Jones Sisu 4% kan bli över rejält från innerspåret här, men hamnar han bra på det så kan han avsluta vasst med rätta luckorna vilket han visade sist via överlägsen vinst i enklare sällskap. Det tyder iaf på form och form slår ju klass i värre lopp än det här så det kan kanske gå, men tur krävs.  

5 Digital Performer 6% skrällde rejält som totalt överlägsen på V75 tidigt i somras, sedan har han knappt varit nära toppformen. Men då övriga stallet visar uppåtform kan det ju, som bekant, smitta av sig på övriga hästar och nu är det första gången med Goop upp bakom, vilket gör ekipaget intressant som skrällbud i ett ganska öppet lopp. 

Ranking: A 3.4. B 8.10. C 5.1.11.9. D 7.6.2.

 

Avdelning 7.

9 Andre Agassi 62% rankade jag först sist, i Amatör-SM, och spelade vinnare på. Vilket blev lyckosamt, då han inte ens var favorit den gången. Nu blir han väldigt stor favorit och en bra sådan bakspåret till trots. Loppet ser faktiskt enklare ut än det han vann sist och han är absolut en tänkbar spik, då det är svårlöst bakom honom här. 

Kort distans och man behöver väl kolla på dom bättre utgångslägena vid gardering här. Tomas Pettersson brukar ha startsnabba hästar och 4 Kimbee Dream 3% är inget undantag. Tomas brukar också gilla att köra i ledningen och det ser bra ut för ett sådant upplägg nu. Det ser ut att kunna bli bike på denna gången och det är intressant, i ledningen blir han hästen att slå. 

5 Prediction 17% är också startsnabb, men har spar utvändigt och det krävs att han blir släppt till ledningen i så fall, men tar/får han ledningen är han i stället hästen att slå. Den av dom två spetsaspiranterna som väljer/får rygg ledaren har också chans så klart. Tror inte 1 Uncertain When 3% ska kunna svara dom två från bättre startspår bakom bilen, men spår ett är ju bättre på Bergsåker än på många andra banor så han kan ställa till det lite. 

Blir det ordentlig körning på flera händer där framme så vinner nog favoriten till slut, men även 12 Twinkle Kronos 7% kommer att profitera om tempot är uppskruvat, då han har en mycket snabb spurt att tillgå. Han vann från nästan lika dåligt utgångsläge sist över kort distans, så visst kan det gå, nu när formen är på topp. 

Ranking: A 9. B 4.5. C 12.1. D 7.3.11.2.6.10.

 

Avdelning 8.

Då det ser ut som att favoriten 11 Man At Work 40% kommer att bli lite väl stor favorit på strecken så vill man ju inte att den vinner sista avdelningen om man sitter med alla rätt inför det loppet, då värdet stiger dåligt. Det finns andra anledningar med att gå mot, han har tillexempel inte startat sedan december i fjol, så stor tveksamhet kring formen. 

8 Pelle Barosso 18% gjorde det bra från bakspår näst sist i K.G Bertmarks minne mot tufft motstånd, blev sedan stor favorit i starten nere i Berlin, där han gick i tredjespår genom första sväng för att landa i dödens. Gjorde då ett försök att få ledningen mitt i loppet och la en speed där, sedan svarade han bra på rycktussarna in på upploppet men blev förbispurtad av General Lee som fått gå med i hans rygg. Fortsatt toppform och Goops stall har börjat vinna lopp igen och även på Solvalla, så den tillfälliga formsvackan för stallet ser ut att vara över. Nu får hästen ha tjänat mest pengar i denna spårtrappan och med två invändiga ekipage strukna tror jag det blir offensivt upplägg och är han flera längder före favoriten in på upploppet så blir han tuff att fånga in. Bra värde att spika Pelle nu när det dessutom är ordentligt kuskplus. 

För er som ändå garderar så är även 6 M.T.Malkin 15% nedstruken två spår och han kan vara det tidiga spetsbudet, men han borde släppa till Goop, och har då ändå viss segerchans från rygg ledaren. Kommer mitt spikbud bort så är Westers häst den att slå från ledningen.

Lite överstreckade här är 1 Fonda Boko 12% som förmodligen blir över från innerspåret och som ändå högst ogärna sätter nosen först på mållinjen oavsett löpningsförlopp. 10 Carisma Sisu 7% är inte så hårt spelad, men som ett av två ston i denna öppna klassen borde hon få svårt att ta sin andra årsseger. Då hon dessutom varit snorig, struken och stått över några jobb sedan sist blir det nog passivt upplägg från bakspår nu. 3 Lass Revenue 2% är i så fall mer intressant vid gardering, då han är startsnabb och haft dåliga lägen på slutet så formen är nog bättre än vad raden skvallrar om. Dom vill ha ryggresa med honom och rygg ledaren kan ju funka då. 

Ranking: A 8. B 11. C 6.3. D 1.10.7.2.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.4.10.

Avd.2: 1.2.

Avd.3: 1.4.5.6.7.8.9.

Avd.4: 10 Manuzio Hanover

Avd.5: 1.4.5.7.11.

Avd.6: 3.4.5.8.10.

Avd.7: 4.5.9.12.

Avd.8: 8 Pelle Barosso

5600 rader som kostar 1400 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.4.10.

Avd.2: 1.2.

Avd.3: 5.8.

Avd.4: 10 Manuzio Hanover

Avd.5: 4.5.11.

Avd.6: 3.4.5.8.10.

Avd.7: 9 Andre Agassi

Avd.8: 8 Pelle Barosso

180 rader som kostar 45 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!