Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 med Breeders Crown Semifinaler på Solvalla 27/10

V75-Omgången.

Extra V75-omgång på Solvalla, då det är Breeders´Crown semifinaler där fyra första går vidare till finalerna i fyra olika klasser. Dom förutsättningarna gör att det oftast blir lite väl favoritbetonat och betrodda blir ännu lättare släppta till ledningen. Dock är det sent på säsongen och flera av unghästarna har många tunga lopp bakom sig och vissa kan blivit lite slitna, medans andra, som kommit igång senare på året har mer kräm kvar och närmar sig dom tidigare kulltopparna. Dom har ändå försökt att få till lite svårare omgång genom att lägga några av dom största förhandsfavoriterna utanför V75, så se loppen före V75 för att få se Conrads Rödluva, Power, Aetos Kronos och Activated i deras respektive semifinal. 

Det är nytt material på Solvallas bana igen, och det fick bra betyg av tränare och kuskar i veckan, det återstår att se hur den klarar sig med lite mer regn, vilket annars varit Solvallas stora problem. På söndagen ska det regna hela morgonen och förmiddagen enligt nuvarande prognoser, men bli uppehåll fram på dan, när loppen ska gå. Spelstopp på V75 är 15:00 men fem andra lopp går före så läge att kolla hur innerspåret funkar innan inlämning. Dom som går i ledningen kan ju bli missgynnade och det kan vara torrare ute i tredjespår och då biter långspurtares avslutningar bättre över det 196 meter långa upploppet. 

 

Bästa spiken!

Det är minst dåligt för ett system att spika i första avdelningen, om man ska spika en stor favorit, då många garderar upp avdelning ett på V75 av ren rutin, för att man vill vara kvar efter första. Jag väljer därför att spika givna spetshästen 4 Inti Boko 47% i inledningen. Värsta motbuden 1 Pinto Bob18% och 11 Forfantone Am 17% har båda blivit lite bortlottade. Pinto är inte tillräckligt startsnabb för att innersniffen ska vara ett bra läge för honom och det är därmed mycket chansartat läge denna gången. Forfantone gör det bra mesta varje gång men från ett av dom sämsta tänkbara utgångslägena så ska det bli max en bra placering igen och en finalplats. 

Favoriten blir betrodd men berättigat, då han har ett perfekt fjärdespår, kom igång sent på säsongen och presterade oerhört bra under hösten i fjol. Då vann han Svenskt Trav Kriterium före bland andra Attraversiamo och Campo Bahia. I kvalet till Derbyt vann han lätt från ledningen, trots ett spår en bit ut bakom vingen, galopp i finalen, efter att ha tagit ledningen, som en av favoriterna. Jepson upp nu och spetsen är given, ska bli mycket svårslagen.

 

Gå kort!

8 Mascate Match 57% har dragit ett uselt utgångsläge med spår 8 i avdelning fem, men faktum är att i kval som detta spelar startspåren mycket mindre roll. En favorit från bricka 8 kan mycket enklare köras till ledningen och vinststatistiken är oerhört mycket högre i denna typen lopp. Det som oroar desto mer är plattmatchen i finska kriteriet sist. Det handlade om lång distans och kanske är det så att hon helt enkelt inte trivs med dom förhållandena. Man får anta att allt är helt okej, nu när dom ändå väljer att gå ut igen och då det är betydligt mer orutinerade konkurrenter invändigt så är hon berättigad storfavorit. 

Då det ändå är viss tveksamhet hos storfavoriten så väljer jag ändå att gardera här, men utan att slösa för mycket streck. 10 Dontlooseallmoney 15% var det mycket skrik kring inför Oaks, men då hon fick välja spår sist av försöksvinnarna blev det ett bakspår. Trots bra avslutning på 1.08,8 sista 800 meterna så räckte det ändå bara till en tredjeplats som ganska hårt spelad. Formen är på topp och är favoriten bara lite försämrad och det kostar det minsta för mycket att ta sig fram i spåren så utmanar Oscarssons fina sto till slut. Oscarssons som för övrigt trivs mycket bra på deras nya gård och hästarna tycks gilla miljöombytet med. 

 

Avdelning 1.

Se”Bästa spiken!”

2 Lexington Tooma 4% är värsta motbudet i spetskörningen men han lär släppa direkt till favoriten, men har favoriten en sämre dag och luckan ändå kommer från rygg ledaren så kan det gå. Det är också en av anledningarna till att Pinto Bob rankas ned, då han får som bäst tredje invändigt, kommer han dock ut så är han en utmanare också så klart. 

Ranking: A 4. B 2.11.1. C 10.7.3. D 6.9.12.8.5.

 

Avdelning 2.

4 Ganga Bae 43% gjorde ett par starter i våras, men fick ett uppehåll sen och kom igång på alvar senare på sommaren, sist gjorde hon sitt bästa lopp och det är toppform på den fronten. Sist var det ju fram i dödens från spår åtta bakom bilen och sedan var hon bara bäst mot betydligt mer meriterat motstånd. Med ett fint fjärdespår och en offensiv Kontio upp bakom så är det stor chans att ekipaget körs till ledningen tidigt här, därmed är även vinstchansen hög så klart.  Även hon är ett spikförslag, men motbud saknas inte och hon blir kanske lite väl stor favorit.

2 Zolly 13% var som bäst i våras och tidigt i somras, sedan blev det ett par strykningar i rad och efter det tre plumpar, där hon ändå gjort det bra men inte levt upp till spelarnas förtroende. Ett bra andraspår nu och hon får räknas som första utmanare mest på grund av det fina läget. Dessutom funderar Djuse på att testa barfota runt om för första gången och blir det så kanske jag tvingas dubbla systemet och spela med bara en spik denna gången. 

9 Alaska Kronos 29% gjorde det bra som tvåa i Oaks sist men bakspår sätter så klart ner chanserna lite denna gången. Hon visade då att hon tål ett ganska tufft upplägg, då hon gick utvändigt ledaren den gången och höll bra till andraplatsen före en snabbt spurtande Dontlooseallmoney.

1 Mad Princes 7% har haft usla utgångslägen gång efter annan på slutet men gjort det bra, intressant utgångsläge denna gången och räknas både från ledningen eller rygg ledaren. 

3 Ess Springrock 2% är startsnabb och tränas av Båth, som brukar ha bra ordning inför storloppen, med Adielsson bakom lär dom hitta ett bra läge här. 

Ranking: A 4. B 2. C 9.1.3. D 10.7.8.12.11.6.

 

Avdelning 3.

3 Brother Bill 28% från Nurmos stall har blivit bättre och bättre på hösten, och blev tränarens chans i Svenskt TravKriterium, och som där la beslag på en meriterande andraplats bakom Power. Helt okej utgångsläge denna gången, Kontio lär köra offensivt, då han fungerade bra sist från ledningen vid vinst mot bland andra Aetos Kronos. Bra vinstchans då han kan ta sig till spets tidigt och har spår invändigt om värsta konkurrenten. Det är jämnt spelat mellan dom två mest streckade här så det finns bra värde i att ta ställning och spika.

6 Bythebook 26% har tillhört absoluta kull-toppen sedan han först kom ut på banorna som tvååring och gynnas mycket av sin startsnabbhet, tar han sig förbi 3 i inledningen är han hästen att slå. Det är dock inte speciellt lätt från spår 6 och det kan mycket väl bli vingel denna gången. 

9 Zola Key 7% kan det vara fördelaktigt med ett bakspår för denna gången då han blivit lite vass då han startat i främre ledet bakom bilen på slutet. Han har alltid en snabb spurt att tillgå och blir farlig om det blir körning mellan favoriterna där framme. Även om stall Goops statistik varit dålig sista veckorna, (speciellt på Solvalla,) så infriade just Jepson med Goop-tränat under lördagen, som omgångens största favorit. 

2 Digital Summit 18% kommer från Melanders stall som börjat få fart på unghästarna på sistone och även om denna inte mött dom bästa kullkamraterna så har han kommit i rejäl form på slutet och vann sist ett V75-försök lätt.

1 Galileo AM 3% har chans att hålla upp innersniffen och släppa nån av dom bästa, får han sen lucka kan skrällen sitta där. Han höll bra som trea från just rygg ledaren från bricka ett på Solvalla näst sist, med till synes en del sparat. Sist blev han tempotorsk i kön och det gick inte att ta något ute i spåren i snabb avslutning av det loppet. Dessutom helstängt huvudlag aviserat till denna gången.

Ranking: A 3. B 6. C 9.2.1. D 10.4.5.12.7.11.8.

 

Avdelning 4.

I mina ögon är fjärde och sista avdelningen mest ovissa, där jämna fyraåriga hingstar och valacker möts, även om det i detta loppet bara är tre hingstar och många som inte får chansen att testas som avelsämnen i framtiden tyvärr. 

3 Global Welcome 18% har vunnit 14 av sina 20 starter och kört sig till ledningen ofta då, nu har det varit lite grus i maskineriet på slutet. Han galopperade för två år sedan i stressiga ’Svampen’ för tvååringar, i sin tredje start. Nu föll han ur travet till slut i förra starten och det blev galopp in i sista svängen, från utvändigt ledaren i kval till Europa-Derbyt. Kan det vara lite form-tapp, vilket i så fall bjuder in övrig här. 

5 Zephyr Kronos 12% är det surr kring gång efter annan och det ska vara ruggig kapacitet i hästen, men han är hopplöst osäker, ett bra startspår gör honom tidig här så klart.

1 Marcelo Wibb 19% är givna spetsbudet och han har vunnit i klass två, klass ett och näst sist Bronsdivisionen, alla tre klasser på bara fyra månader, vilket är mycket ovanligt. Han kan hålla upp innerspåret och är hästen att slå. Dock så kan han ibland agera väldigt oinspirerat och inte riktigt ge allt i alla lägen, det krävs nog att han tar ut sig ordentligt för att slå dom meriterade årgångstopparna i detta loppet. 

Dåliga lägen men hög kapacitet har 10 Dats So Cool2% som vann en hygglig titel i Hamburg för två veckor sedan och han har absolut toppform. 11 Betting Gangster 16% fick sist en vinst i ett tufft gäng, efter en säsong som varit lite av en besvikelse, men då formen är på topp kan han vinna även med jobbiga lopp. Rikards val av dom två nyss nämnda och Riordan har fortsatt form på grejerna. 12 Tae Kwon Deo 22% läget till trots så tror dom hårt på från stallet, som annars haft lite sämre form på slutet, men det kanske lossnar nu efter en V75-vinst under lördagen. Hästen gjorde comeback efter kortare uppehåll sist och ska ha gått framåt med loppet i kroppen och Adrian lät väldigt nöjd i lördagens intervju, så räknar med offensivt upplägg. 

7 Global Wise Guy 4% överraskade i ett Derby-kval då han vann från ledningen och var sedan fyra i Svenskt TravDerby. Kontio kan säert sända från start och hitta en bra position, och Nurmos-tränat vinner ju som bekant ett och annat lopp på Solvalla. 

Ranking: A 3. B 5.1.12.11. C 7.10.4. D 9.2.6.8.

 

Avdelning 5.

Se”Gå kort!”

Låser på dom två jag nämnde längre upp i texten, men motbud saknas inte så klart. 5 Heather Deo 2% är ny i David Perssons träning och hon vann direkt i regidebuten. Hon har gått bra jobb och gick en snabb tid i lopp direkt, Ulf Ohlsson känner hästen sedan tidigare regi och från ett bra läge kan hon vara långt framme trots sin orutin. Är kanske ingen riktig utmanare till vinst men en finalplats är väl rimligt att hoppas på från ett bra utgångsläge.

1 Global Anarchy 7% har kvalat in till storlopp och även från svåra lägen, nu kanske det är ett knivigt läge hon kan bli över från, men kommer hon ut eller lyckas hålla en bra position så ska hon vara långt framme. 

Untersteiner har fått tuff lottning med 12 Milady Grace 6% men hans hästar vinner ju från alla lägen för dagen och får dom bara rätt ryggar så lär spurten bita bra. För övrigt tredje gången i rad hon lottas till bricka 12 bakom bilen. 

Ranking: A 8. B 10. C 1.12.5.11.3. D 2.9.4.6.7.

 

Avdelning 6.

5 Aleppo Pine 52% är riktigt bra men kanske blir för stor favorit här, men visst ska det vara bra chans från ett bra läge. Hon. Möter ett par riktigt bra ston nu och trots att hon är startsnabb är det inte givet att hon får spets nu. 

4 Fanny Chenal 10% gör det bra mest varje gång och hon är värd en titel i något större lopp, då hon ofta även gör bra lopp utvändigt bra kullkamrater och kan gå från alla lägen. Nu har hon spår innanför värsta konkurrenterna och det kan vara läge att köra i ledningen nu kanske?

Bäst meriter kommer 6 Racing Brodda 27% med efter att ha vunnit Stoderbyt sist och hon hade nog plockat ner Alepp Pine då även om den inte galopperat. Hon var även tvåa i Stochampionatet och före Conrads Rödluva, från bakspår, vid båda tillfällena, vilket är oerhört meriterande. Hon borde nog vara favorit här och är min förstahäst, då hon är betydligt mindre streckad än Aleppo.

9 Au Pair Girl 4% spurtade rappt med mycket sen lucka bakom Conrads Rödluva, hade nog plockat ned henne med tidigare lucka? Tog sig förbi Fanny Chenal till slut men den hade fått ett tungt lopp som först i tredjespår en bra bit och båda gjorde klart bra lopp. Det ska bli svårt att nå dom tre bra där framme, med ett bakspår, men blir det lite körning eller att innerspåret är för tungt för dagen, då biter spurten bra för Berghs sto.

Ranking: A 6. B 4.5. C 9.11.10. D 7.1.3.8.2.12.

 

Avdelning 7.

3 Ferrari Sisu 17% vann kanske det hårdaste försöket till Derbyt före bland andra Attraversiamo och var sedan tvåa i finalen. Nu är det uppåtform i Lugauers stall igen efter några lite sämre veckor och från spår invändigt dom värsta motbuden räknas han tidigt här, kanske först?

8 Maximus 16% fick ett bökigt utgångsläge och då han inte är favorit blir det naturligtvis svårare att få bra position därifrån. Han är dock uppåt i form och slog ett meriterat gäng från näst sist på Örebro. Andra platsen sist i Hamburgs Grosser Preis von Deutschland bakom Zarenne Fas var också bra och ett fall framåt på form-skalan. Lite tur med positionerna och han kan vara en vinnare även om ÖK förmodligen är helt okej med en andraplats nu. 

6 Evaluate 11% hade nog inte slutkört sist då han krokade ihop med en konkurrent och 5 Mellby Glader 19% fick vinna loppet. Båda räknas här med, då det var ett bra lopp dom var ute i sist. 

1 Viking Brodde 20% har två galopper på senaste tre starterna, men vann däremellan över dryg distans, då han slog bra hästar på V75, så formen finns nog så att det räcker. Dock är inte innerspåret optimalt för honom och han behöver nog lite tur för att vinna loppet och är därmed lite överstreckad denna gången. 

2 Deep Pockets 3% är startsnabb och speedig, bör få bra position och kan skrälla, även 4 adde S.H. 3% är startsnabb och bör kunna ta ledningen från ett bra fjärdespår. Även om han varit diskad i två senaste starterna så är det farligt att stå över streck för Untersteiners hästar för dagen, oavsett hur hårt inne dom må stå i loppet. Dom två ska dock bara med vid väldigt bred gardering då dom egentligen inte ska räcka mot dom bästa här.

Ranking: A 3. B 8.6.1. C 5.4.2.12. D 11.10.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 4 Initi Boko

Avd.2: 2.4.9.

Avd.3: 3 Brother Bill

Avd.4: 1.3.4.5.7.10.11.12.

Avd.5: 8.10.

Avd.6: 4.5.6.9.

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.8.12.

1536 Rader som kostar 768 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 4 Initi Boko

Avd.2: 2.4.

Avd.3: 3 Brother Bill

Avd.4: 1.3.4.5.7.10.11.12.

Avd.5: 8 Mascate Match

Avd.6: 4.5.6.

Avd.7: 3.8.

96 Rader som kostar 48 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!