Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot 41 miljoner Romme 18/10

V75-Omgången.

Jackpot på 41 miljoner och Romme står värd för V75 denna veckan. Romme har långt upplopp med sina 205 meter och en vinklad vinge som gynnar dom yttersta spåren i auto-start. I övrigt en ganska snabb bana med helt okej underlag som aktiva inte brukar klaga på. Men det är ju lite längre upp i landet, Dalarna och Borlänge, så håll koll på väderomslag, i nuläget ser det dock ut att hålla sig varmt, runt 8 grader plus och regn. 

 

Bästa spiken!

I gulddivisionen blir 4 Milligan´s School 74% omgångens största favorit, och det är hel-rätt, och vinstchansen motsvarar procenten denna gången, då det nog blir spets och slut från perfekt utgångsläge. 1 Exodus Hanover 8% har hamnat i rygg ledaren som bäst från innerspår tidigare, medans Ulf bakom Milligans inte var så intresserad av att trycka av honom sist, men har var i spets själv på ett par steg, så det är absolut toppform på favoriten medan det är lite mer oklart i vilken form flera av motbuden har för dagen. Spår fyra är dessutom statistiskt mycket bra på V75 och favorit i guld vinner historiskt absolut oftast (av ordinarie klasser). 

 

Gå kort!

I kallblodsloppet tränar Daniel Redén storfavoriten 3 Bokli Rapp N.O. 52% som har regidebuten avklarad på 1.24,9 över distansen och tiderna ljuger inte på kallbloden, dom går sina tider. Övriga på start behöver rekordsänka en sekund eller mer på distansen för att matcha favoritens förra insats. Risken/chansen är dock hög att även han kan rekordsänka en bit till och då är det på tillägget man behöver leta motbuden. Brasklappen är att han bara är fem år och oftast brukar det ta en säsong för yngre hästar att växa in i klasser mot äldre bland kallbloden. 

13 Lukas Rauen 8% gör ruggigt bra insatser varje gång och tål över ett varv i tredjespår och landar ändå på låga 24-tider, kommer favoriten bort så är han nog bäst av övriga. 

9 Järvsö Odin10% är nog J-O Perssons bästa chans i loppet och start från innerspår på tillägget, kan han få ett fint lopp med ett par svängar på innerspår om Ohlsson så vill. Ulf valde denna före 4 Hvalstad Odin12%, så det säger väl att det ska vara bättre chans. 

Låser nog på mina tre första streck, men det behöver inte vara fel att spika favoriten, speciellt om ni valt att gardera mitt bästa spikförslag. 

 

Avdelning 1.

Stark favorit även här, då 6 Macelleria52% lottats till springspåret i voltstart och det är stor chans att han körs till ledningen efter en bit och är då hästen att slå. Vann i bronsdivisionen sist från ledningen och står väldigt bra inne i klassen nu, men klar för finalerna om två veckor och är väl då han ska vara på topp igen. Sällan han startat med voltstart och inte helt givet att man bara kan skicka iväg från start och vid minsta strul kan det kosta att ta sig fram. I ledningen sitter väl redan 1 Electrical Storm 11% från ett perfekt innerspår, så får han väl välja upplägg, kommer favoriten tidigt är det en bra rygg och över ett långt upplopp kan rygg ledaren vara bra. Kommer favoriten bort eller kör framåt för sent så kanske Mattias väljer att köra sin i spets och då är det också ett vinstbud så klart. 

5 Win B.Hill 18% är en skadedrabbad talang som ägs och tränas av Nurmos. Tvångsprissumma på den och bara startat tre gånger, men kapacitet för stora sammanhang enlig Nurmos. Femtespår är också ett frågetecken, men är denna så bra som dom tror från stallet så ska han väl ändå bara vinna ett sånt här lopp. 

Skrällarna är bland andra, från andra springspåret 7 Ontrack He´s Black 1% som gjort bra lopp varje gång sedan han kom till Nicklas Westerholms regi, och från ett intressant springspår kanske han kan hamna bra på det och procenten är låg. 2 Tale Of Jacks 2% har varit bra på V75 och vunnit ett försök, varit ute i två finaler i somras och gör det bra mest varje gång. Sist blev det dock galopp på grund av dålig bana och han är åtgärdad efter det och fått vänta lite på att få starta, kanske behöver ett lopp i kroppen nu men kapaciteten och läget duger för vinst. 

11 Waikiki Silvio 8% spurtade bra som tvåa bakom favoriten här sist, krafter sparat då och går det för fort där framme så kommer hans spurt bita bra över ett långt upplopp, Björn kör själv denna gången. 8 Dom Pergignon 2% har ett fint smygläge i volten, bakom det initiala spetsbudet, det kan bli rygg ledaren eller tredje invändigt, och visst har man sett fält spricka upp förr över långa upplopp, och då brukar Khilström få fart på sina uppsittningar sista biten. Fjärde starten i ny regi och så mycket sämre vinstprocent än Walmanns stall går inte hitta för dagen, så det är så klart plus med tränarbyte där. 

Ranking: A 6. B 5.1. C 8.11.2.7. D 4.10.9.3.12.

 

Avdelning 2.

Långlopp över 3140 meter utspritt på fyra volter och mest missgynnade, historiskt, brukar dom som står 20 meter tillägg. Från den fållan startar dock loppets delade favoriter, 8 Magic Cash 24% och 9 Guillaume Boko 24% och dom är båda bra, så det finns väll viss chans att den statistiken bryts denna gången, men det är helt klart en bra anledning att gå mot favoriterna här. Den förstnämnde sviker ju gång efter annan och även om Nurmos hästar visade full form i onsdags med fem av sex vinster från stallet, så blev det samtidigt sex nollor och en vinst på Axevalla dagen innan. Det är ett faktum som kvarstår, Nurmos hästar presterar oerhört mycket bättre på hemmaplan och det är helt annan statistik där än på banor ute i landet för hans hästar. Guillaume Boko däremot har gått bättre och bättre på slutet och räknas tidigare här, dock ett minus att han får byta till vanlig vagn nu när det är spår fyra i volten.

15 Apollon De Kacy 12% är till skillnad mot favoriterna en statistikvinnare här och står ruggigt bra inne i propositionen. Han har smygform, då Westholm låtit uppåt på honom i tuffa gulddivisioner på slutet Sparat i guldfinalen sist och snabbt sista halvvarv ute i spåren gången innan som fyra. Har vunnit flera långlopp i Frankrike så har hårdheten som krävs. Han startar dessutom ensam från sin fålla vilket gör att dom ska fortsätta med bike på honom, vilket är stort plus så klart jämfört med konkurrenter som byter till vanlig sulky nu. Westholm kör dessutom på hemmabanan vilket brukar innebära att han vill visa upp hästarna i extra gott slag för ägarna och han lär ge hästen chansen denna gången, över ett långt upplopp är det stor chans att hästens hårdhet spelar en avgörande faktor här. Spikförslag!

Också Oskar J Andersson har ju Romme som hemmabana och vid gardering är hans nyförvärv från Nurmos 10 Volocity De Vie4% oerhört tidig som en rolig skräll, två lopp i kroppen i ny regi och räknas. 6 Sloppy Joe 14% gör comeback i ny regi och ska väl inte räcka direkt? Bara vid bred gardering, då han är lite överstreckad denna gången. 

Ranking: A 15. B 10.9.8. C 6.11.13.3.4.1. D 7.2.5.12.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa Spiken!”

Ranking: A 4. B 1.5. C 2.11.10.6. D 8.3.9.7.

 

Avdelning 4.

Se”Gå Kort!”

Ranking: A 3. B 13.9. C 14.4.7.1.10. D 11.8.15.5.6.2.

 

Avdelning 5.

Svårt lopp i lägsta klassen över kort distans, och här är det många som bara är tre år, vilket generellt sett sänker chanserna att vinna på V75. I lägsta klassen kan det väl vara något enklare för treåringarna men det är ändå en faktor att ta hänsyn till och gör loppet än svårare. 

9 Fighter Mearas 17 hade så klart Ulf velat ha framspår med, men han har nog hästen med bäst form för dagen och Ulf gillar hästen, så lär ge honom chansen här och går det för fort i loppet för treåringarna där framme så kliver han in matchen över upploppet. Knapp favorit men inte så hårt streckad och given förstahäst trots bakspår.

Stefan Melanders duo 5 Digital Summit 15% och 3 Brake Cooling 4% har båda mycket bra kapacitet och stallet selade ut en riktigt bra treårigt sto i Ganga Bea, som vann lätt från dödens i tisdags, som 4%, så formen på unghästarna verkar stigande. 

11 Erik K. 2% får Jepson upp nu, som vunnit med hästen ett par gånger och tränaren har bra form på ett mycket litet stall, det är ordning när dom kommer ut och denna är en rolig skräll. Jänkarvagn och eventuellt blinkers denna gången är intressant.

Dom andra betrodda 2 Choco Lane 17% och 6 Bordeux Doc 16% är så klart aktuella i bra form och från framspår över den korta distansen.

Ranking: A 9. B 5.11.2.3. C 6.1.12. D 4.7.8.10.

 

Avdelning 6.

Silverdivisionen är öppen denna veckan, och i just den klassen har det skrällt allt oftare senaste två åren sedan propositionen ändrades till att vara öppen upp till 1,8 miljoner tjänat. Denna veckan är det många som inte varit i aktuell klass så länge och flera som gått riktigt bra under sommaren och klättrat genom klasserna. 

3 From The Mine 16% är en sådan och Magnus håller honom högt bland hästarna han kör frekvent, han kör ofta offensivt med honom och då vet man att dom får chansen. I aktuell form kan han vinna debuten i Silverdivisionen. 

Favoriten6 Global Undicided25% är härdad i klassen redan och nedstruken ett spår är positivt. Är han på rätt humör är han överlägsen, men han är ojämn så måste garderas.

11 Reverend Wine 8% trivs bra när han får Goop upp och räknas med bra chans trots lurigt läge, långt upplopp är ett plus då han är en duktig spurtare. 9 Sign Me Up Too 5% är också duktig spurtare och har gått några starter i Silver nu och det kan vara dags nu när inte dom allra värsta är med denna gången.1Ural 18% är kanske lite överstreckad då det är stor riska att han blir över lite från start denna gången med några mer startsnabba en bit utanför, kommer han loss är vinstchansen dock god och han vann sin silverdebut på Axevalla i somras. 

5 Exclamation Mark 3% är startsnabb och får bra resa, han kan slå till nu efter att härdats i tuffa gäng ett tag. 2 Track Angle 8% har fått bra läge för en gångs skull och räknas vid bredare gardering i öppet lopp.

Ranking: A 6.3. B 1.5.2. C 11.9.7.8. D 12.10.

 

Avdelning 7.

I avslutningen är det ett öppet lopp i klass ett där det är rätt favorit i 4 Rocky Tilly 23% från Westholms hemmastall. Han har ett bra läge och kan kanske köras till ledningen tidigt och är hästen att slå här. Jämnt lopp och många bra hästar för klassen och det är inte helt givet att 1 Editor 2% släpper om han kan hålla upp innerspåret med hjälp av första gången med bike nu.

Westholms andrahäst 3 Figaro Vici 9% är bra form och kommer från vinst i snabb avslutning från rygg ledaren i Frankrike. Han står riktigt bra inne i loppet och startar där framme, så han ska ha riktigt bra chans också.

Bra spurtare är 10 McGarret 14% som slagit betrodde 9 Istanbull Boko 24%tidigare i sommar. Båda räknas tidigt från bakspår även dom kanske båda vill ha lite längre distanser.

5 Bear Bahareh 11% är ett sto i öppen klass och ska få svårt att vinna, men i nuvarande form och från ett perfekt utgångsläge kan det gå ändå, då hon tänt till ordentligt med bike i senaste tre starterna. 

Ranking: A 4. B 10.3.5.9. C 7.1. D 8.12.6.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.5.6.

Avd.2: 15 Apollon De Kacy

Avd.3: 4 Milligans School

Avd.4: 3.9.13.

Avd.5: 2.3.5.6.9.11.

Avd.6: 1.2.3.5.6.9.11.

Avd.7: 3.4.5.7.9.10.

3024 Rader som kostar 1512 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 1.5.6.

Avd.2: 15 Apollon De Kacy

Avd.3: 4 Milligans School

Avd.4:3 Bokli Rapp N.O.

Avd.5: 2.3.5.6.9.11.

Avd.6: 1.3.6.9.11.

Avd.7: 3.4.5.7.9.10.

540 Rader som kostar 270 kronor

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!