Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 25 Miljoner Jackpot V86 Åby/Solvalla 9/10

V86-Omgången.

Megajackpot på 25 miljoner denna veckan då ingen lyckades med konststycket att hitta åtta rätt förra veckan, därför rullar den veckans jackpot vidare till idag.  Åby och Solvalla delar på omgången då det som vanligt är Expressupplägget med spelstopp 20:30 som gäller.

Åby har dubbel open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp på 180 meter medans Solvalla har sina 196 meter upplopp och i övrigt inga konstigheter, förutom att det kan vara en av dom mest ovissa banunderlagen vid minsta regn och väderomslag. Ibland blir det bara hårdare och snabbt, men ibland blir det vad tränare och kuskar har kallat ’slajmigt’ med dåligt fäste och ’slirigt’ vilket vissa hästar ogillar skarpt. Kan vara läge att bästa ban-personalen i landet åker runt som heltids-proffs och ordnar till banorna när det vankas rikstoto-spel, så man får någorlunda lika förutsättningar från gång till gång?! Nu ska det nog bli uppehåll på Solvallas bana och komma in lite regn under kvällen över Göteborg, men Åby brukar hålla bra kvalitet trots nederbörd. 

Nog om detta och nu till veckans spel, det gäller ’bara’ att överleva, som vanligt på V86, men extra noga nu att ta det piano och inte försöka plocka ner månen i varje avdelning. Spika dom man anser har störst vinstchans oavsett procent, och där man tror det kan skrälla, ta då med skrällarna, inga konstigheter kan tyckas, men svårare gjort än sagt. Tränare i form är för dagen Peter Untersteiners stall som på senaste 11 starterna har 6 segrar och det är starka papper, PU kör i stimmet och har huvudrollen på Åby. Kontio och Nurmos som vanligt i huvudrollen på Solvalla, där Nurmos har betydligt bättre segerprocent han har på övriga banor med 30% vinster på just den banan. Björn Goop tar upp några riktigt bra chanser till huvudstadsbanan och även om hans bästa på pappret blev tidigt struken kan han mycket väl vinna både ett och två lopp i kväll.

 

Bästa spiken!

I lägsta klassen, avdelning sex, ett treåringslopp där dom bara fått tjänat upp till 100k ska det så klart vara upp och ner i prestationerna och minsta ändring kan ge stor effekt. Tycker att det finns en fin häst att gå på här, spåret är perfekt, galopprisken uppges vara mer eller mindre obefintlig, stallet har alltid starkt tränat och Susanne Richsters hästar brukar trivas på hösten. Hon har ganska få hästar i stallet, Ural och M.T.Joinsville är affisch-namnen som båda är hästar som går från alla positioner och inte räds dödens. 5 A Question Bi 36% ser ut att vara lite av samma virke och Kontio kör framåt direkt och försöka överta ledningen, övriga där framme borde ge den respekt, men jag tror den slår vilken som av dom där framme från dödens ändå, så ledningen är inget måste. Kontio hade sagt till Susanne att det var mycket sparat vid vinsten sist och han kunde kört 14 om han släpper av den. Även om hästen är lite ofokuserad så ska det enligt tränaren inte vara någon galopprisk och han går garanterat framåt med loppen i kroppen. 

 

Gå kort!

I fjärde avdelningen har Björn Goop sin bästa chans, då värsta konkurrenten blev tidigt struken, 7 Sweet On You 61% frå dock oerhört mycket streck nu och blir den som flest lutar sig på som omgångens bästa spik, och det behöver inte alls vara fel en så svår omgång. Dock får hon ytterligare streck av dom som inte har koll på strykningen och tidigt inlämnade system med spik på Lady Nadine får nu favoriten som spik. Spelvärdet är dåligt och jag förordar att låsa med en eller ett par motbud, men spika om man spelar litet och vill ha tre spikar kanske?!

2 Easy Creation 7% kommer från samma stall och är tillsammans med 1 och 5 startsnabb, och kan vara den som får ta över av 1 Avvantis Red Witch 0,6% medans dom nog kan svara 5 Lingbo Forever1%, och även om den sistnämnda kommer förbi får nog Torbjörn ta över även från den?! Med Goops andrahäst i spets kommer det väl inte bli någon körning direkt och antingen glider Björn fram och får överta eller sitter lugn utvändigt, oavsett kommer nog Easy Creation få chansen till slut.

Ska man ha ett tredje streck är det i så fall 9 Digital Track 11% som mött lite hårdare konkurrens hela året och har proffs som såväl tränare som kusk. Dock får den lite extra streck av dom som låste på 7 och 10, som första reserv där, så lite lägre spelvärde än mitt första motbud.

 

Avdelning 1.

Här är den tidiga favoriten 1 Whipped Eggs 22% fortfarande ganska överspelad även om han besitter bra kapacitet och har kunnande för att slå detta gänget så är läget allt annat än optimalt. Han har inte tävlat sedan juli och har varit struken inför en tilltänkt start nyligen, spåret kan bli en fälla och han är ny i klassen, med näst minst pengar på kontot. Given att gå mot och bara en i mängden vid bred gardering. 

6 Pastor Power 19% är ofattbart bara tredjehandare här och då det är en av mina absoluta favorithästar så är förstaranken given, och han kan vara ett spikbud i en öppen omgång och i ett annars mycket svårlöst lopp. Som tidigare nämnts är det absolut toppform i stall-PU och denna står perfekt inne i loppet med över 900 k på kontot, han är startsnabb från speciellt spåren precis bakom bilen och bricka 6 är okej. Då det gått åtta lopp med denna propositionen över aktuell distans på Åby har fem av dom vunnits från just spår 4-6.  Min förstahäst har varit ute på V75 i tio raka starter med två vinster och flera bra placeringar, när han innan det var ute i lite enklare lopp på V86 vann han totalt överlägset.

3 Niky Flax 13% star också bra inne och Johan Untersteiners bidrag i loppet, han lär väl inte bråka allt för mycket om farsan vill överta, då det finns open-stretch att tillgå, fick sparat i ryggar sist och kan vinna från stretchen. 

9 Zefiro Dei Zedri 22% är stark och trivs nog över distansen, men blir lite överstreckad denna gången och har sina vinster på Jägersro och Kalmar, brukar vara lite hårdare att vinna bakifrån på Åby och sist han mötte till exempel 10 Stud Muffin5% var den sistnämnde före i mål. Joakim är heller inte den bästa taktikern i fältet och även om det är en bra häst är han spelad för hårt nu. Flemmings häst å andra sidan är en kul skräll som alltid gör sitt i loppen och funkar över längre distanser, och det stallet har bra form också.Han ska dessutom starta barfota runt om vilket alltid är intressant på Flemmings hästar. 

8 The Real Star 4% har uselt läge och står lite hårt inne men även det stallet är på väg uppåt i form och med Jepson bakom kan allt hända i ett litet fält är det inte så dyrt att baka ner. 2 Ad Hoc 7% körs alltid offensivt och är att räkna med från ett bra läge, men kuskminus nu. 

Ranking: A 6. B 10.3.9.1. C 2.7. D 4.5.

 

Avdelning 2.

Här finns också ett spikbud i en betydligt lägre streckad häst än favoriten, bakom är det vidöppet och en eller några stycken är det man får gå på i detta jämna fyraåringslopp. 

4 Danilo Brick 21% höll okej från ledningen och då det var första starten på länge som han gått felfritt och fått ett helt lopp i kroppen bör han gått framåt rejält med den starten innanför västen. Nu blir det dessutom eventuellt barfota runt om vilket är mycket intressant. Han höll ändå helt okej, och bara slagen av rygg ledaren och tredje invändigt efter perfekta luckor för dom, sist. Nu har han åter perfekt startspår och invändiga borde väl vilja ha den ryggen. Betrodde 1 Mas Capacity 14% ska inte vara så startsnabb att han har något val, där kan spåret bli en fälla, men räknas vid lucka. 2 Digital Class 6% har en del galopper i raden och har trots många starter inte vunnit på nästan ett år, Goop upp nu och bra spår, räknas på dom faktorerna vid bred gardering. 

Favoriten9 Manuzio Hanover 42% är överstreckad i detta jämna lopp och sist han mötte ytill exempel 5 Isco Boko 7% galopperade den sistnämnde som i princip klar i sista sväng efter mycket tungt upplägg från spår 8 bakom bilen, med ett par svängar i tredjespår och dödens sista varvet, medans Manuzio fick perfekta ryggar fram till linjen och kunde avgöra i sista steget. Bakspår nu på favoriten och givet att ranka andra före, med bättre lägen. Etfter den starten har Isco Boko vilat lite och nu fått ett lopp i kroppen, även det loppet blev det galopp, men före alla galopper hade han tre raka segrar och mycket bra för klassen när han står på benen och räknas tidigt. 

8 Father Of Sun 3% står så klart dåligt inne på så väll pengar som spår, men vinsten togs i ny regi och det blir nu andra starten för Sara Luomala som med ett litet material tar en del vinster. Magnus A Djuse kör, som vid segern och han är bara oerhört duktig och påläst. Då hästen är startsnabb kanske det inte är någon omöjlighet att han hamnar ner någonstans bra och det är en bättre häst än procenten antyder.

Ranking: A 4. B 5.9.1.8.2. C 6.11. D 3.10.12.7.

 

Avdelning 3.

Detta är svårt, riktigt svårt lopp, treåringslopp i låg klass och hästar i början av sin karriär, mycket svårbedömt och bred gardering är given och det behöver inte vara fel att ta alla.

5 Make A Dream H.C. 17% är rätt favorit och ligger rätt i procenten och ska rankas först på startspåret, då han är startsnabb. Han har dessutom varit ute mot tuffa kullkamrater i uttagningar till större lopp och bland annat E3-consolation i tre senaste starterna och det kan ha gett mer hårdhet än övriga fältet här.

3 Piteraq 13% är också startsnabb och lättplacerad, Åby är perfekt om han vill köra i rygg ledaren, lättare skor och eventuellt bike för första gången nu och då kan det gå från ledningen med, om favoriten skulle ha en sämre dag, och inte öppna så fort som beräknat, men som sagt, rygg ledaren funkar ju med. Ville Karhulahi är ny tränare på Axevalla sedan en kortare tid tillbaka och det vore kul om han fick lite framgångar med sina unghästar direkt. 

1 Unarmed Face 16% är också startsnabb och det kan bli lite problem för alla tre om det blir för hård körning i inledningen, men kommer dom bara överens om positionerna tidigt så chansen god att det står mellan dom tre nämnda ekipagen. 

Vid körning mellan nämnda hästar så öppnas loppet upp sig och dom större stallen med sämre lägen kommer in i matchen till slut, svårt dock att räkna på vem som drar fram vem och vilken som gått framåt mest till denna starten, så vid gardering behövs ett gäng streck. 

Bergh har två bra hästar till start från besvärliga lägen, men båda räknas vid minsta klaff på loppet, 7 Harper Seabrook 16% kör han själv men andrahästen är inte så mycket sämre som spelprocenten antyder.12 Digital Dominance 3% kör Jahan Untersteiner och han vet hur man får fart på unghästar till slut från bricka 12 bakom bilen, spara det som går från start och hitta rätt ryggar och sen går det som fortast sista 200, det har man sett förr. 

9 Suoerbopp E.T. 4% kommer från PU:s formstall och man behöver nog ha med allt därifrån idag, kan Adrian hålla ledningen eller rygg ledaren framför, så kan det vara en bra rygg och efter några svängar på innerspår lär det bita bra över tretchen. 

11 Ornello 14% är ganska betrodd trots bakspår och det är nog rätt, även om han kanske är lite överstreckad så är det omöjligt att plocka bort den. Ändring till halvstängt huvudlag nu, vilket han svarat bra på tidigare och bakspåret ser dom inte ens som nackdel från Lugauers fina stall. 

Ranking: A 5. B 3.1.11. C 9.7.12. D 8.6.4.2.10.

 

Avdelning 4.

Se”Gå kort!”

I övrigt är det många amatörtränade (eller näst intill) hästar med i fältet och dom ska alla få det svårt om det blir som jag tror med båda Goops hästar där framme, att slå båda dom och ändå hålla undan för Digital Track känns långsökt. Om ni ändå har streck över att ’slösa’ så är det dom två startsnabba som är näst på tur.

Ranking: A 7. B 2. C 9.5.1.6. D 4.3.8.

 

Avdelning 5.

Här kommer omgångens näst största favorit, och om man inte spikade Goops storfavorit i förra så är det väl okej att spika denna, men det är ett öppet försök till Diamantstoet och inget är givet. 

6 Vinci I.M. 62% går framåt med varje start och sist var hon förbättrad med nästan hela sista varvet i tredjespår höll hon bra till tredjeplatsen, spår 8, 10, 1 och 11 på slutet och vid spår ett vann hon från ledningen. Så det är väl ingen vild gissning att PU kör vad som går från start och sitter tidigt i ledningen, då det dessutom är lättaste banan att bli släppt till spets på så kan planen mycket väl lyckas. Dessutom är en av dom övriga startsnabba från samma stall och då det aviseras ett snällt upplägg med 3Global Wellness 8% så ligger det upplagt för att det är ledningen och rygg ledaren som gäller för dom två. Även om inte den sistnämnda startat på ett tag och passivt upplägg är planerat så kan hon ändå vinna från rygg ledaren och farlig att plocka bort vid gardering.

9 Doyuoknow 2% är ändå första motbud då det låter mycket uppåt från stallet på den och diskningen sist gör att raden är lite missvisande, men två vinster innan det och procenten är löjligt låg. Första gången med rycktussar denna gången vilket provats i träning med god effekt och André tycker inte motståndet var så hårt, vilket öppnar för offensivt upplägg. 2 Aronia 0,8% är mycket startsnabb och med den ryggen kan André komma igenom bra med sitt duktiga sto och är mycket tidig. 

Annars är det som vanligt, när det handlar om spårtrappa, några tuffa ston där bak och svårt att räkna på vem som drar fram vem och hur bra dom hamnar, lurpassar dom på varandra för länge så rinner nog favoriten undan från ledningen. Dom som kan göra lite ute spåren ska väl vara 11 Anna S.H. 8% med vakne Jepson som sällan sover bort loppen i kön, och tränaren brukar allatid ha starkt tränat. 

13 Betting Queen 7% har gjort en start för Bergh och även om det nu blir skor fram så räknas den vid bredare gardering, då miljöombyte kan göra stor skillnad för många hästar och Bergh brukar ju få fart på Love You-avkommor. 

Och Untersteiners tredjhäst ska väl med på stallformen vid gardering, 14 True Devotion 2% var nära att nå final till stoderbyt näst sist, och trots ett sämre intryck sist så ska hon räknas efter nu fyra starter i PU:s regi.

Ranking: A 6. B 9.11. C 13.14.3. D 5.12.15.2.4.7.8.1.10.

 

Avdelning 6.

Se“Bästa Spiken!”

Flera av motbuden är ston, vilka oftast kan ha det lite svårare i öppna klasser, och dom får rankas ner lite på det. Värst mot är nog som streckprocenten antyder 2 Global Approval 26% som tränas och körs av Magnus Jakobsson, som hade lekstuga på GS75 i lördags med flera vinnare. Det handlade då om Årjäng och lägre klasser, denna hästen har också vinst från Årjäng som senaste insats och togs då lugnt bakom bakom bilen i sin auto-debut. Jakobsson brukar ha startsnabbhet i sina hästar, men det kanske kommer längre fram? Och kanske inte läge att ladda nu med första långresan. Oavsett tror jag att min spik är en bättre häst för dagen.

12 Robertino 8% är nog bra, och klarar långresa, efter fin insats som tvåa sist på Solvalla räknas han tidigt trots tufft läge. Startsnabbast kanske 3 Missy Goldfinger 6% är, men där borde dom väl släppa om favoriten kommer tidigt, då hon vek ner sig kort före mål sist i ledningen.

Ranking: A 5. B 2.12.3.4. C 10.6.7.8.1. D 

 

Avdelning 7.

Svårt silverdivisionslopp där favoriten blir lite väl hårt streckad efter sin skrällvinst siist, 5 Smevikens Crusier 38% är nog inte så startsnabb att han kan utnyttja sitt fina spår, men borde väl köras framåt här. Kan bli vingel från start och inte givet att han får spets när han väl kommer fram för att ställa frågan. Tidig vid garderingen men inte mer än så, då han är hopplöst ojämn, men blir han släppt till spets tidigt eller kommer fram utvändigt direkt är vinstchansen hög.

12 Martin De Bos 8% är bästa hästen och blev hopplöst bortkörd sist men spurtade oerhört snabbt till slut då men då var dom andra redan i mål han lär ha sparat. Kusken var oerhört besviken på sig själv efter det och nu är det PU upp för första gången, han har som sagt toppform i sina styrningar för dagen och med det senaste loppet i minnet lär han inte göra samma misstag som Kim svarade för då. Dessutom har ekipaget blivit nedstruket till spår 11 vilket ger mer än dubbelt så hög vinstchans jämfört med spår 12 bakom bilen över kort distans. Även om det fortfarande är svårt, så blir spelvärdet högt till den låga procenten, och han är ett spikbud trots läget.

9 Zoko Lane 2% kommer från en mycket bra insats och räknas, då han står fortsatt bra inne i silver och blir ständigt bortglömd, skrällen kan komma nu, då det dessutom är debut över kort distans i hans 52:a start!

8 Secret Mission 4% har gått framåt hela våren och sommaren och har många V75-starter innanför västen, visade dessutom absolut toppform sist. Då han slog ett bra gäng från dödens på Jägersro sist. Uselt spår, men är väldigt startsnabb och kan hitta hygglig position ändå, väljer dom att backa har han en rejäl speed till slut i stället.

I silver vinner dom mer rutinerade hästarna och även om 2 Jula Downton 8% är bra och har fint utgångsläge så måste jag ranka ner på att bara en fyraåring vinner ungefär vartannat år i silverdivisionen, även om dom yngre blir närmar sig alt mer på senare år är det ändå inte statistik som ljuger. 3 Always On Time 16% blir överstreckad denna gången då han inte brukar räcka i Sverige, då han kommit upp i hög klass på slutet. 

Chansspik på 12 eller fyra streck är rekommendationen i loppet.

Ranking: A 12. B 5.9.8. C 6.2.3.7.1. D 4.10.

 

Avdelning 8.

Mycket strykningar och bara inte fullt fält från början heller, gör att 14 Odessa Celeber 14% som skulle haft bricka 15 vid fullt startfält får nu 13 och startar med mycket bättre förutsättningar än hon skulle haft. Vid tilläggslopp hade hon kunnat starta 40 meter bakom tillexempel favoriten 1 Indiana Boko34% vid vissa propositioner. Överhuvudtaget står dom där bak riktigt bra till nu när det är tre strukna i loppet och det ska stå mellan 14, 12 och 11 här. 

Odessa har varit ute i stoeliten och inte gjort bort sig alls och det är fortsatt barfota runt om, en häst som dom alltid hållit högt i stallet och när hon nu går ner i klass ska det vara riktigt bra chans och ett spikförslag för den som ont om streck kvar. 

11 Global Vintage 12% måste väl vara Nurmos bästa chans här då Kontio kör den, enda nollan i raden är från bakspår i Stochampionatet och visad hygglig form sist från utvändigt ledaren, som trea. Håller hög klass och inledde karriären med fyra raka vinster, är hon nära toppformen så ska hon ha bra chans i detta loppet. Första bike sist och extra intressant om det blir så igen.

12 Flaming Ace 3% vann sitt försök till Stochampionatet men blev bortlottad till finalen, där det blev en femteplats. Startgalopp i uttagning till Stoderbyt, och fyra då efter bra upphämtning och fortsatt form, på så väl henne som stallet. Med minsta klaff i dom starterna hade hon haft på tok för mycket pengar på kontot för att få starta här, så kan tycka att hon står riktigt bra inne nu. 

1 Indiana Boko 35% är oerhört och näst intill oförklarligt hårt spelad, då vinsten kom i billigt lopp för ett år sedan och hon har mindre än hälften på kontot mot Odessa Celeber. Inte säkert hon håller spets och segerprocenten från spår ett i dom här spårtrapporna är rent bedrövliga, under 2%, då dom nästan alltid står för hårt inne. 5 Selma Töll 17% blev favorit då strykningarna började ramla in och fick då dom tidiga extrastrecken, hon är därmed också mycket överstreckad och står hårt inne mot dom tuffare där bak, och då spetschansen är låg blir det vingelrisk och inget hett bud. 

Kul skrällar vid bred gardering är 8 Hossiana Boko 3% som är nedstruken till ett sjätte-spår nu och är startsnabb, kan ställa till det för både 1 och 5, då hon är betydligt hårdare, hittar hon ner i någon rygg en bit fram eller kör sig till ledningen så räknas hon med viss skrällchans. 9 Keycard 7% har bra kusk och duktig tränare och ett smyg-läge som inte behöver vara fel om luckorna bara kommer till slut, gynnas av att fältet blivit mindre och aktuell för den som tar många. 

Ranking: A 14. B 12.11. C 8.1.9.5. D 4.10.2.3.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.6.9.10.

Avd.2:  4 Danilo Brick

Avd.3: 1.3.5.7.9.11.12.

Avd.4: 2.7.

Avd.5: 3.6.9.11.13.14.

Avd.6: 5 A Question Bi

Avd.7: 5.8.9.12.

Avd.8: 11.12.14.

6048 rader som kostar 1512 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 6.10.

Avd.2:  4 Danilo Brick

Avd.3: 1.3.5.7.9.11.12.

Avd.4: 2.7.

Avd.5: 3.6.9.11.13.14.

Avd.6: 5 A Question Bi

Avd.7: 12 Martin De Bos

Avd.8: 11.12.14. 

504 rader som kostar 126 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!