Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 15 Miljoners Jackpot, Bergsåker och Solvalla 2/10

V86-Omgången.

Då sexor frös inne efter en jackpot-omgång sist så är det åter lite större jackpot denna gången och 15 miljoner beräknas det kunna ge till ensam vinnare, vilket är högt för v86.

På onsdagen 2/10 är det V86-Express på Bergsåker och Solvalla på schemat. Ingen vinklad vinge eller open-stretch på någon av banorna, men det blir nog lite regn på Solvalla och det har ju ställt till det förr där. I övrigt är det lite kallare och svårt att veta vilka som trivs och inte trivs med det, ett sätt är att titta hur dom gått vid tidigare starter vid ungefär samma årstid, första starten vid lite kallare osv. Upploppen är något över medel på båda banorna på 200 meter respektive 196 meter och bra dosering i kurvorna. Bergsåker är lite enklare att hålla upp spår ett i autostart i starten än vissa andra banor och Solvalla är också okej i det avseendet. 

 

Bästa spiken!

Dansk gäst på Solvalla, i avdelning fyra, som gjort några starter för Steen Juul sedan han bytte regi inför den här säsongen, han har börjat vinna lopp och det i rejäl stil, han har inte haft problem med resor för tidigare tränare och presterat bra på Solvalla. 11 Muscle Lane 60% blir nog omgångens största favorit men har svårt att hitta vettiga motbud, speciellt då den bästa hästen 20 meter före strukits. Bara nio hästar kvar att runda och då det dessutom är lite kuskplus med Uhrberg upp denna gången så är spiken given.

Gå kort!

I femte avdelningen var jag inne på att spika 1 Fighter Mearas 54%, som Ulf Ohlsson tydligen sagt är hans bästa chans för dagen. Men då var det lite jämnare på strecken mellan den och 2 Zodiac Kronos 24% och det var bra att ta ställning. Men då strecken skiljer mer och mer så finns spelvärde i att strecka båda Ready Cash-avkommorna här. På den stora favoriten säger dessutom Båth att det inte är optimalt med innerspåret, och han har dessutom heta tendenser, vilket kanske inte gör lika mycket över kort distans. 

Zodiak har Svante tränat tidigare men det har lossnat mer i nuvarande regi och när Magnus A Djuse körde första gången sist så blev det totalt överlägsen seger. Den tål att göra en hel del jobb och skulle kanske kunna vinna från dödens och när procenten skiljer så mycket som det gör är det klart intressant att dubbla med honom. 

För den som vill ha en tredjehäst här är 9 Overpaid 3% väldigt lågt streckad och är behandlad sedan senaste insatsen då han tröttnade tidigt efter tungt upplägg. Han har en bra spurt att tillgå och kan smyga med bra i draget bakom dom två förhandsfavoriterna. 

 

Avdelning 1.

Vidöppet och streckkrävande stolopp för fyraåringar i lite lägre klass inleder omgången och många garderar på rejält här. Helst skulle man ju då vilja gå kort eller hitta en spik, men det är mycket svårt och man får nog bara inse att det kostar lite streck här för att överleva. 

Knappa favoriten 2 Västerbo Cirkus 23% kommer från Röcklingers stall med Ulf Eriksson upp, en kombo som vann Diamantstoets Final så sent som i söndags med Bon Ego, så stallformen är på topp och detta är också ett fint sto som har fått ett bra utgångsläge och ska ha ganska hög segerchans. 11 Lupin Håleryd 23% hade varit klar förstahäst med bättre läge, då hon har 5 vinster på 8 starter och Robert Dunder, som tränar och kör har alltid riktigt hög segerprocent. Räkna med att det är ordning på grejerna direkt i comebacken för henne, men kanske behöver lopp i kroppen efter ryggproblemen.

Jätteskräll skulle 5 Sassa Will 0,5% kunna vara då det är bra utgångsläge och kuskbyte nu, då Tomas Pettersson kanske kan var litet plus, hon får nu dessutom bike på, som hon haft vid sina två vinster. Det var öppen klass sist och att hon tappade lite då är inget att säga om, räknar med bättre insats nu. Kuskbyte även på 4 Whitsun Madonna 10% från bra utgångsläge räknas hon tidigt med Rikard N Skoglund upp. 8 Feel Speed 9% är kanske lite bortlottad, men hästen är rejäl och detta är väl loppets stora kuskplus med Ulf Ohlsson upp nu och får räknas trots läget.

Spetsbudet är 6 Twist N´Face 7% och ledningen kan vara guld värd i detta loppet och den måst med på spetschansen. 

Ranking: A 2. B 6.8.11.4.5. C 3.7.10.1. D 12.9.

 

Avdelning 2.

Kriteriet Consolation med 100k till vinnaren och här kommer några riktigt fina treåringar som inte lyckades kvala in till Kriteriet. 4 Cruise 52% galopperade med finalplats på gaffeln, men trivdes inte på banan då och med lite regn idag kan den mycket väl bli något liknande. Här blir han därför för stor favorit då han dessutom förmodligen inte får ta över ledningen, så bara en i mängden här. 

2 The Bald Eagle 13% kommer förbi invändiga hästen och lär göra allt för att svara upp övriga, det är mycket god chans till att det lyckas, då han är naturligt startsnabb och från ledningen är han hästen att slå. Fick bakspår i sitt försök sist, och trivdes varken bakom hästar eller med banunderlaget, med det loppet i kroppen ska han ha gått framåt rejält och jag rankar honom klart först nu och spikförslag på det lilla spelförslaget.

3 Choco Lane 8% får Jepson upp första gången nu och borde hamna bra till då han fått bakspår för det mesta tidigare i karriären är det ett klart plusläge och han ska räknas riktigt tidigt. 

5 Gargamel Sisu 4% är startsnabb och har bra spår, fortsatt barfota runt om, helstängt och bike och det bör bli bra placering om banan är bättre än sist.

Vid bredare gardering besitter 6, 9 och 7 alla tre bra avslutningar och bra kapacitet för klassen och inbördes ordning i rankingen på dom är hugget som stucket från lite mer besvärliga lägen än mina fyra första streck i loppet.

Ranking: A 2. B 3.4.5. C 6.9.7. D 10.1.8.

 

Avdelning 3.

En bra favorit från Svante Båths stall, i 8 Empire Garbo 31% som nu blivit nedstruken ett spår och det ökar segerchanserna avsevärt, då dessutom invändiga med spetschans förmodligen släpper till honom om han kommer tidigt ökar vinstchansen ytterligare. Det är 2640 meter och det är lätt hänt att man kan fuska bort en del av loppet i ledningen, men har det kostat lite för mycket att ta sig dit kan det å andra sidan sitta i benen till slut. 

Givna motbudet är 11 Ontrack He´s Black 22% och det syns ju på strecken, så givet att gardera på lite till här, då han stått över lite inför detta. 

15 Love De Villeneuve 2% har tjänat mest pengar i fältet och därmed fått sämsta utgångsläget, det är en speedig häst som sist tog ledningen från bricka åtta. Nu är det enormt kuskplus i form av Magnus A Djuse och hittar han rätt ryggar lär spurten bita bra denna gången.

12 Buzzer Beater 13% tål att göra grovjobb ute i spåren och hittar han bara hygglig position från sitt besvärliga läge så har han ett bra slutvarv att tillgå, nu blir det tillbaka till bike jämfört med senast, vilket är ett plus. 

Ranking: A 8. B 11.15.12. C 4.5.7.6. D 9.10.14.1.13.3.

 

Avdelning 4.

Se”Bästa Spiken!”

Värsta motbuden för er som hittat andra spikar i omgången är 10 Poem In Motion 14% som Erik skullle kunna få iväg till ledningen från sitt springspår, och då kan det gå, men till 14% är hon faktiskt aningen överstreckad denna gången, då hon gjorde sin bästa säsong som treåring mot andra ston, och inte vinner speciellt ofta sedan dess. 5 Indiana Font 7% vinner inte så ofta i år heller, men gör det klart godkänt och får nog matchas i stolopp för att vara riktigt segeraktuell. 1 Slimfit 4% har Jepson upp och står 20 meter före hårdaste motståndarna, men med bara två hästar på grunddistansen är dom bättre ikapp tidigt och ska få svårt att vinna, trots fortsatt kuskplus. 

Intressant kan 9 Global Sience 1% vara till extremt låg insatsprocent från ett perfekt springspår och med lopp i kroppen kan denne grundkapable trashank vara aktuell. Fast med sparat sist i hårdare lopp och stått över för feber efter men duger då han är hel och frisk. Så med alla frågetecken hos motbuden stiger aktierna för mitt spikförslag. 

Ranking: A 11. B 10.9.1. C 7.5.8. D 4.2.6.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå kort!”

Min lösning blir som tidigare nämnts att gå kort på två streck, men det är stort spelvärde att ta med min tredjehäst också, och så gör jag nog som c-häst eller liknande på ett reducerat system. Däremot tycker jag att 4 I´m Best 11% är lite överstreckad, då det är ett sto i öppen klass och jag tror inte hon kommer förbi favoriten i spetskörningen och med Zodiak mellan kan det dessutom bli tredjespår en bit och inte givet att hon kommer bra till trots bästa tänkbara spår och duktig kusk.

Ranking: A 1.2. B 9. C 8.4.6.5. D 3.7.11.10.12.

 

Avdelning 6.

Oaks Consolation för treåriga ston som inte kom med i Oaks, och detta är vidöppet, då favoriten 6 Zolly 41% lottats till ett läge en bit ut bakom vingen kan det bli vingel. Och då det dessutom anats lite nedåtform på henne på slutet är det nog så att många av kullkamraterna kommit i kapp, även om hennes kapacitet är skyhög så är det givet att gardera denna gången. 

1 Ghostinashell 17% är startsnabb och har dragit vinstlotten i spårtombolan, och då spetschansen är mycket hög så måste hon rankas klart först här. Bra upphämtning efter tidig galopp sist och har sett fin ut på barfotabalansen i senaste tre starterna. 

2 Ies Elisabet 5% avslutade rappt mellan hästar sist och visade sig gilla ett underlag många andra trivdes sämre på, så med det på näthinnan och vetskapen om att det är stor chans till liknanande förhållanden i kväll gör den intressant som lågt streckad. Finns dessutom en liten chans att hon kan sno åt sig ledningen och körs nog där då. 

3 Waiting Hill Hall 9% är en dansk gäst på första långresan, är orutinerad, men visade att hon hänger med i tempon och vann sist från andra ytter på Jägersro, och borde hamna hyggligt till här. 5 Alexi Quick 19% är snabb ut men borde inte ta en längd på 1 och 2 här, men kan hitta bra position och räknas tidigt på Goops stall- och körform. 

11 Gloria Sisu 3% får kuskplus denna gången och blir det körning mellan flera och favoriten blir hängande så kan det absolut vara läge för skräll och jag betalar för denna, trots besvärligt utgångsläge. Markus B Svedberg rapporterar att hon vart sjuk inför förra loppet och ska ha gått framåt rejält med det loppet i kroppen och det är intressant. Markus är en bra tränare som har väldigt hög segerprocent på litet material och går mot ett riktigt bra år. 

Ranking: A 1.6. B 2.5. C 11.3. D 

 

Avdelning 7.

Spårtrappa och lite lägre klass, väljer att gå mot en stor favorit här och spikar en idé istället. 

Favoriten3Zorro Kronos 52% kommer från Båths stall och Ulf Ohlsson kör, men han har ju aviserat en annan i omgången som sin bästa chans och dessutom ytterligare en till med bättre segerchans i mina ögon och då känns det givet att gå mot här. 

Får för mig att det kan vara lite nedåtform på Båths stall med, då jag tyckte att Bythebook borde varit ett par placeringar i Kriteriet med den resan han fick i draget, men tappade istället mot ett par betydligt mindre rutinerade hästar till slut. Även fyraårings-skjutaren Global Wellcome har ju varit betydligt sämre än väntat på slutet. Och även om Very Kronos och Espri Sisu gick bra i lördags så har stallet bara tre vinster på senaste 25 starterna och det är betydligt sämre än jämna 24% tidigare i år. 

Daniel Wäjersten däremot har ständigt bra segerprocent på sina tränade djur, och han är en av dom som ligger absolut högst i vinstprocent. Här har han 7 Klose 16% som går ner ordentligt i klass till denna starten efter två starter på V75. Han är startsnabb och borde kunna köras till en bra position av Mats E Djuse, som känner hästen bra och även han har klart godkänd segerprocent i sina styrningar i år och går mot sitt bästa år hittills. Då favoriten inte är så snabb från start tror jag övriga lär vara nöjda med denna som rygg och han har god chans att bli släpt till ledningen om han väljer ett offensivt upplägg direkt. Jag tror även att hästen bara är bäst och kan slå dom där framme från utvändig position, och inga kanoner där bak, så dom från kön lär få problem att slå honom ute i spåren. Rolig spik och DD-idé till 16%.

Ranking: A 7. B 3.6.10. C 13.5.4.14. D 15.12.8.2.9.11.1.

 

Avdelning 8.

Ett lopp för lite högre klass, för dom som precis gått ur brons och är nya i silverdivisionen, kan man säga. Det handlar om rutinerade hästar och allihop har tjänat sin runda miljon, så det ett jämnt lopp att vänta och det krävs nog några streck för att känna sig helt bekväm inför avslutningen. 

Favoriten6 Donners Am 26% siktar dom till Monté-SM med och ska därför spara lite hov med skor på bak. Ändå intressant med Jepson upp och kan vinna med lugnare upplägg om han hittar ner någonstans. Men så klart given att gardera.

3 Leader Brodde 22% är tidig i rankingen på sin startsnabbhet och borde kunna leda ett sånt här lopp runt om i nuvarande form. Väljer Mattias att släppa ledningen så räknas han ändå från rygg ledaren då han har en bra spurt om luckan kommer. 

9 Highspirit 5% kanske är lite bortlottad på grund av att han är naturligt startsnabb och trivs bäst där framme, men då flera med framspår kanske kör en bit från start så kommer hans speed bita bra till slut och insatsprocenten är betydligt lägre än vinstchansen, så han är ett spelvärt streck här. 

12 Roofie 16% skickar Johan Untersteiner upp till Solvalla, och får Erik Adielsson upp nu. Skrällde rejält i Derby-uttagningarna och var sedan femma i finalen av Svenskt Travderby, han har toppform och en rejäl avslutning att tillgå, ska räknas trots spåret.

7 Whisky Akema 4% är lågt streckad denna gången och trots spar långt ut bakom vingen har han viss spetschans och har visat formintryck på slutet mot hårt motstånd. 

2 Output Pressure 7% är härdad I silverdivisionen redan och går med i alla tempon, han har nu fått ett bra andraspår och går barfota denna gången och Örjan kan mycket väl sätta dit den som skräll denna gången i ett öppet lopp. 

Ranking: A 6.12. B 9.3.7. C 2.5.1. D 4.8.11.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.4.5.6.8.11.

Avd.2: 2.3.4.5.

Avd.3: 8.11.12.15.

Avd.4: 11 Muscle Lane

Avd.5: 1.2.

Avd.6: 1.2.3.5.6.11.

Avd.7: 7 Klose

Avd.8: 2.3.6.7.9.12.

6912 Rader som kostar 1728 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2.6.

Avd.2: 2 The Bald Eagle

Avd.3: 8.11.12.15.

Avd.4: 11 Muscle Lane

Avd.5: 1.2.

Avd.6: 1.2.3.5.6.11.

Avd.7: 7 Klose

Avd.8: 2.3.6.7.9.12.

384 rader som kostar 96 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!