Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Färjestad 21/9

V75-Omgången.

Färjestad står värd för veckans V75-omgång och det är en bana som har rykte om sig att det är ledningen som gäller.  Det stämmer också att det är betydligt fler spetsvinare här än på genomsnittet av banorna som V75 körs på. Så leta efter dom som tar ledningen på lördag och spika bara bland dom med klar spetschans. Uploppet är kort 177 meter och inge openstretch att tillgå, heller ingen vinklad vinge så spår 4 och 5 i auto och spår 1 och 6 i volt är lägena man ska passa lite extra. Det är dessutom en snabb banan då svängarna är långa och väl doserade går det att köra snabbt hela vägen, så räkna med snabba tider, då det dessutom aviseras bra väder. 

 

Bästa spiken!

I avslutande avdelningen går jag åter igen på Daniel Redén och Örjan Khilström, där våran spik, förra lördagen, torskade med minsta möjliga marginal. Uppförstorat målfoto mot Nadal Broline kom flygandes längst ut i banan och känslan var att Sorbet inte såg denne och trodde att loppet var över. Örjan kör denna veckan ytterligare en kanon i form av 1 Perfect Spirit 57% som mött dom bästa gång efter annan. Nu möter han flera som gör debut i gulddivisionen, han är klar spetsfavorit från sitt innerspår och vinstchansen är mycket hög. 

 

Gå kort!

Omgångens största favorit startar i kallblodsloppet och 5 Odd Herakles 72% är startsnabb, har bästa tänkbara läge och det ska väl vara spets och slut. Han är dock bäst på kort distans och kommer från långresa, då han var tvåa i Finland i lördags, och sådana resor kan sitta i benen. 

1 Roli Eld 15% gick på varvet kvar och var själv ute i tredjespåret sista 800 när han var tvåa och nära favoriten i mål sist dom möttes, då gick favoriten i ledningen, får han bättre resa nu kan han absolut slå favoriten här. 19,0 med hela varvet i tredjespår är starka papper och med minsta klaff på loppet eller om favoriten har en dålig dag så är det givna motbudet. Vann lätt sist mot hårt motstånd då med, och möter dom bästa hela tiden och går snabba tider varje gång. Frode Hamre har toppform på stallet och det är stor skillnad i procenten denna gången. 

Om man vill ha en tredjehäst så är givna tredje-rankingen på 7 Troll Solen 6% som är på väg in i eliten redan som sexåring. Han trivs på längre distanser och är därmed stark och blir det fart på loppet så kommer han in till slut. Det är dessutom intressant info att det blir första bike denna gången. 

 

Avdelning 1.

Bronsdivisionen körs över 1640 meter och flera är relativt nya i klassen här, inga riktiga kanoner med i fältet heller denna gången även om dom haft höga tankar om 3 Marcello Wibb, 33% som har ett par vinster på V75 i år och sticker ut lite på det. Men han vek ner sig som stor favorit på V86 på Jägersro sist. Nu är det lite längre resa och inte givet att han blir släppt till ledningen denna gång, då han var sämre sist. 

2 Ferry Boko 6% tar sig nog förbi invändig häst och håller upp ledningen mot utvändiga om Jepson vill, och man borde väl vilja köra i ledningen över 1640 meter på Färjestad. Barfota fram denna gången, vilket ska ge bäst startsnabbhet och då luktar det väl att han körs där, men rygg ledaren behöver inte vara fel heller och rankar honom först. 

Många startsnabba I loppet och det kan öppna upp det för bakspåren till slut här, och 10 Lexington Hall 8% är härdad i klassen och ska nu gå med googles, avslutningen lär bita bra och han är nog med där framme till slut. 

11 Lord Flax 14% står bäst inne på pengarna i loppet och har ett par vinster i rad i klassen, går det fort första varvet så lär det bita bra sista halvvarvet för honom. Går det långsamt är Benzon vaken och kör framåt tidigt, för denna räds inte utvändigt ledaren. 

7 Divine har varit fin på nya balansen och fortsatt blinkers och barfota, men nu är nästan alla invändiga startsnabba och spår 7 blir svårt att komma till från, blir lite överspelad nu och streckas bara vid bred gardering. 

Ranking: A 2.11. B 10.3. C 5.6.7. D 9.1.4.12.8.

 

Avdelning 2.

Långlopp i lägsta klassen, 3140 meter och favoriten har bakspår, vilket inte alls är optimalt. Ovisst vem som tar ledningen här, men mycket intressant på 5 Victory Road 15% som har gjort tre starter i ny regi, vilket inneburit tre vinster. Nu är det dags att rycka alla skorna och hänga på en bike, och då bör Jepson kunna köra sig till ledningen tidigt och då är det ekipaget att slå. Ett bra spikbud i annars öppet lopp. 

Värst mot är nog 4 My New Chapter 14% är ny i Nurmos regi, har varit där i drygt två månader och gör nu sin första start, står dock lite hårt inne på pengarna men räknar med att han är väl förberedd direkt. Favoriten 9 Giordano Soa 23% har mycket vinster i raden och gjorde det bra från bakspår i första starten mot lite hårdare motstånd, svårt att vinna bakifrån på Färjestad, och gå utvändigt i andra spår i många svängar över tre kilometer är inte fördelaktigt i lägsta divisionen. 10 Corleone D.K. 9% ska köras med rycktussar första gången och ska man strecka på hästar även från bakspår här så är han aktuell också på visad form. 

Ranking: A 5. B 4.9.10.1. C 2.6.7. D 8.12.11.

 

Avdelning 3.

Har rankat 3 Partizan Face 33% I flera avstarterna, bland annat tvåa i rankingen då han vann V75 till 3% på Kalmar tidigare i sommar, han är ojämn och alltid intressant att spela till låga procent. Men som favorit är han inte lika spännande att spela. Stallformen är på topp och han räknas så klart tidigt nu men given att gå mot eller åtminstone gardera ordentligt. Han ska dessutom ut i finalerna nästa vecka och får gå med skor nu för att spara hovarna till kommande uppgift. Han är inte så startsnabb och det luktar lite passivt upplägg. 

2 Martin De Bos 24% kommer från ett av mina favoritstall att spika från, då Puros segerprocent alltid är bland dom överlägset bästa i Sverige. Denna låter det riktigt uppåt på då det är dags för första med helstängt för att honom på bettet denna gången. Det låter också på Puro som det är stor chans för första bike nu också och med dom ändringarna kan det bli riktigt intressant och han kan vara en spik i annars öppet lopp. 

4 Pablo Andover 4% är givna spetsbudet, men borde väl släppa till någon bra, kommer ingen tidigt så kan vem som helst vinna från ledningen, men rygg ledaren kan funka med. 

Från bakspår är 10 Floris Baldwin 10% mest intressant, då han varit ute i eliten i Norge, var målfotoslagen av Lionel för två starter sedan och duger riktigt bra i klassen så klart. Han har en snabb avslutning och räknas tidigt vid gardering. Från andra svåra spår kommer tillexempel 8 Aron Palema 13% börjar närma sig toppform och han är står bra inne på pengarna och är härdad i klassen, hittar han ner någonstans så biter avslutningen bra och han ska räknas trots läget. 6 Araw Hoss 6% har lite bättre läge än dom två nämnda och har varit betrodd på V75 gång efter annan och då det är en lite enklare silverdivision kan det funka nu. 

Ranking: A 2. B 10.3.4. C 6.8.5. D 9.11.12.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 5. B 1. C 7.8. D 4.10.9.2.3.6.

 

Avdelning 5.

Ett lopp i kroppen sedan regibyte till Nurmos, galopp då som hårt betrodd, 3 Exit Angot 22% är nu nedstruken till ett andraspår och hamnar bra på det direkt och räknas tidigt här så klart. 

Första Jepson upp bakom 9 Dexter Brick 20% är intressant trots bakspår, har hittat en rejäl toppform med tre raka vinster och rycktussarna har varit obrukade på slutet och det låter på dom som att det ska ge bra effekt. 10 Stardust Melody 5% är lågt spelad på strecken, och då är det intressant trots ofördelaktigt utgångsläge. Goop brukar ju kunna sätta dit någon på hemmabanan och denna står bra inne i klassen och kan duga trots att hon nu ska möta hingstar och valacker. 

4 Moneykeeper 13% borde kunna ta ledningen här och därifrån ska det vara bra chans, funkar även från rygg ledaren om favoriten är tidigt framme och vill ta över. 

6 Damien Hanover 12% gick med vanlig vagn sist då det var voltstart, nu blir det bike och nedstruken till ett bra femetespår och denna duger då Dahléns stall visar uppåtform. 

Ranking: A 3. B 4.6.9. C 10.1. D 12.5.7.11.8.

 

Avdelning 6.

Ytterligare ett långlopp över 3140 meter med tillägg för dom som tjänat lite mer. När det nu är fullt fält och dom på start får ha tjänat dryga 300k ska dom stå ganska bra inne i loppet, då det inte är dom värsta långskubbarna i landet som får starta här, då det är stängt på 1,4 miljoner. Då det är lite annorlunda proposition och dom där framme slipper mångmiljonärer 40 meter bakom så finns god chans för någon på grunddistansen att rinna undan, speciellt på Färjestad. 

1 Great Winner 8% star bra inne på start och är givet spetsbud, men kanske släpper om 5 Tengil Face 8% ställer en fråga tidigt. Även 3 Eicas 3% kan vara tidigt framme, vem som av dom tre som går i ledningen har bäst chans att vinna, men vet inte vem det blir. Spårsnål resa för den som väljer rygg ledaren räknas också. 

Bäst längst bak är 14 Vincent As 33% men blir lite överstreckad nu, men ska med på alla kuponger så klart. Vann ett liknande lopp sist på Jägersro och stallet är på väg uppåt i form efter en lite tyngre period tidigare i somras.

9 Minnestads Ecuador 3% får rejält kuskplus och streckar man hästar från mellan-fållan är han tidig tillsammans med ständigt överstreckade 12 Bo C. 21% som har en kusk som enbart kör honom och det är lite ringrostigt i sulkyn, här har han lång distans och många meter på sig att göra misstag. Bland skrällarna är 2 Bossy Alley 3% intressant från ett bra läge, har ett lopp i kroppen efter en strykning och vann då. 

Ranking: A 5.14. B 3.1.2.12. C 9.15.6. D 11.10.13.4.7.8.

 

Avdelning 7.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 1. B 7. C 10.2.11.4. D 9.8.3.5.6.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.6.10.11.

Avd.2: 5 Victory Road

Avd.3: 2.3.4.6.8.10.

Avd.4: 1.5.

Avd.5: 1.3.4.6.9.10.

Avd.6: 1.2.3.5.12.14.

Avd.7: 1 Perfect Spirit

2160 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.6.10.11.

Avd.2: 5 Victory Road

Avd.3: 2 Martin De Bos

Avd.4: 1.5.

Avd.5: 1.3.4.6.9.10.

Avd.6: 1.2.3.5.12.14.

Avd.7: 1 Perfect Spirit

360 Rader som kostar 180 kronor

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!