Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Solänget 7/9

V75-Omgången.

Solänget står värd för lördagens V75 och det är något smalare bana än genomsnittet, vilket kan ställa till det lite voltstarts loppen. Medellångt upplopp på 193 meter och det kan bli tal om mycket regn på lördag, då kan det bli tyngre för många än vad dom räknat med. Dessutom tycker en del tränare och kuskar att Örnsköldsviks bana håller lite sämre klass än många andra, vad gäller underlaget och vissa kör hellre med skor än utan denna gång.  Så barfota runt om behöver inte vara något plus denna veckan.  Tre voltstartslopp, ett lopp över 2640 meter med 12 ston fördelade över tre startfållor, ett jämnt kallblodslopp med 15 hästar på två startfållor, och även voltstart i lägsta klassen. Detta tillsammans med osäkert väder kan göra det mer ovisst på förhand och därmed intressant spelmässigt.

 

Bästa spiken!

Mycket jämnt kallblodslopp med fullt fällt, där ingen har mindre än 1000 startpoäng, (poäng som baseras på placeringar i förhållande till prispengar, senaste fem starterna, och som avgör vilka som får vara med i loppen, där dom med högst startpoäng får vara med). 

Jag spikade 3 Järvsö Fux 19% sist på Dannero, när Örjan vann med honom, då mot betydligt enklare gäng och stod riktigt bra inne i den propositionen. Nu har han inte startat på en månad, sedan dess och då stod han 60 meter före 12 Don Viking 10%, bara 20 meter före den klassen av hästar nu och borde få svårt att vinna nu. Jan Olov Perssons bättre chans för dagen bör vara 6 Delsbofaks 17% som gav favoriten en rejäl match sist, fick dock ett enklare lopp, som först ut från 20 meter tillägg och någon sväng på innerspår innan han satt utvändigt en betydligt mindre spelad på start. 14 Lukas Rauen 27% kopplade då grepp redan i sista sväng efter ett slutvarv ute i tredjespår, dock kontrade Delsbofaks rejält sista 100 och det var bara nos till Lukas fördel. Visst kan Delsbofaks köras framåt och få ta över, men det fick/kunde han ju inte sist så det skulle vara för att det är Ulf O som kör då, att dom andra hellre släpper till honom. Förmodligen är dessutom 10 Zitor 13% före fram för att ställa frågor, och med Torbjörn kan det gå, men minus på skor nu, då han tänt till på barfotabalansen. Och när han slog Lukas var det då ledaren galopperade tidigt och han fick spets gratis, medans Lukas tappade lite från sitt femtespår i volten och efter att dom från 20 meter tillägg varit i kapp tidigt valde han att köra fram i dödens och höll bra då. 

Som Lukas Rauen sett ut hela sommaren så är känslan att det ska stämma bra för någon av dom övriga, om dom ska stå mot honom till slut. Körande Magnus A Djuse går från klarhet till klarhet och vinner oerhört mycket lopp för dagen, kusk i form med självförtroende är ett stort plus så klart. Lukas har slagit dom flesta av konkurrenterna tidigare och då det är vidöppet bakom så är det bra läge att ta ställning för bästa hästen, som tål att gå sista 1200 i tredjespår om så behövs.

 

Gå kort!

I lägsta klassen kommer ett par långväga gäster, 6 Nisse Sånna 22% tränas av Axevallas duktiga Eric Martinsson och har fått ett perfekt sjätte-spår i volten och då både han och Erik är mycket startsnabba så är det ledningen på två steg som gäller och då är han hästen att slå. Visst han har vikit ner sig förr, men sist var det resa och enkel vinst på Solvalla i enklare gäng, men behöver inte be om ursäkt för sig. I nuvarande toppform kan det mycket väl duga även i lägsta klassen på V75. Värsta konkurrenten är favoriten 12 Istanbul Boko 33% som varit ute i försök och. Final i klassen redan, sist testades han i Derbyuttagningarna, så han går ner i ordinarie klass nu och står bra inne. Räknas på bäst kapacitet i fältet trots svårt läge. 

I nuläget spelar jag med lås på dom två, som höjer sig en bit mot övriga, kan vara aktuellt att lägga till en tredje häst om vädret gör att Nisse måste gå med skor, då det kan vara ett litet minus, då han är van att gå barfota. Tredjehästen är väl 2 Lolee Trizzofrock 13% som är nedstruken till spår ett, går tillbaka till vanlig vagn då det är volt men varit riktigt bra i sista tre starterna. Detta sedan regibyte till Per Linderoth, som höjt vinststatistiken en del i årets starter, över lag och det är ett stall på fram-marsch. 

 

Avdelning 1.

Här står favoriten 1 Arras Cando 27% riktigt bra inne i loppet och kort distans ska passa bäst, då han har varit lite vekare till slut över längre distanser. Ska kunna hålla upp innerspåret men faktiskt inte helt givet, då även 2 Maximus M.M. 20% är väldigt startsnabb.

Även positiva rapporter på den finska gästen 5 Gold Narva 23%, visst brukar dom inte räcka, men var väldigt förbättrad sist, med snabb start och överlägsen vinst. Nu är det dessutom rejält kuskplus med Ulf Ohlsson och fint femtespår, så visst kan det gå, men lite överstreckad är väl känslan. 9 S.G. Charpentier 16% har bra smyg-läge här, då han inte trivdes alls på 3100 meter sist och stumnade rejält till slut så kan distansen vara ett klart plus denna gången. 4 Lyckans Star 2% kom helt fel på det sist med tredjespår en bit och backa sist, kördes invändigt sen och var trött efter den jobbiga inledningen. Vann efter bra resa på V75 gången innan och duger i klassen, totalt bortglömd nu och ska med vid gardering från ett mycket fint startspår.

Ranking: A 1. B 2.9.4.5. C 8.3.6. D 12.7.10.

 

Avdelning 2.

Stolopp med fem hästar på grunddistansen 2640 meter och bara en på dubbla tillägget och sex hästar på mellan-fållan. Här finns en klar förstahäst och eventuellt spikbud från 20-fålllan, i 7 Walkie Talkie 17% som har ett helt okej andraspår här. Hon står riktigt bra inne i loppet och varit ute mot hårdare motstånd gång efter annan och gjort det bra vid i princip alla årets starter. Hon har varit ute i samma lopp som flera av motståndarna här och då varit betydligt mer spelad och dessutom varit före i mål. Hon har mycket hov och ska klara att gå barfota enligt tränaren, galoppen sist var nog tillfällighet och nu är det ordinarie kusk denna gången.

Favoriten 1 Dixie Brick 48% bedömer Nurmos att det är ”kanske 50-50 om han går iväg”, vilket är lite väl hög galopprisk trots spår ett i volten, så det känns ju tveksamt att hon ska vara jättefavorit. Mycket kapabel och står perfekt inne i propositionen nu så klart första motbud så klart. 

12 Ginny Weasley 15% är ett mycket bra sto, och nu är hon själv på sin startfålla vilket kan vara ett plus, hon duger absolut mot detta fältet och plus är även att det bara blev 12 startande nu. 11 Sheilah Laday 4% har kuskplus nu med Erik Adielsson upp från perfekt springspår på sitt tillägg, hon kan hamna riktigt bra på det och duger absolut här. 2 Lisa S.E. 5% får intressant kuskbyte här med Magnus A Djuse som kör i bra flyt för tillfället. Hon vinner sällan men kan var dags med bra smyg-läge i främre träffen nu. 

Ranking: A 7. B 1. C 12.11.2. D 6.9.3.4.5.10.8.

 

Avdelning 3.

Se ”Gå kort”

Chansspika Erik om det går bra att köra barfota och innerspåret ser bra ut för dagen, eller lås med bästa hästen från sämsta läget. Tredje alternativet är att ta med en eller möjligen två hästar till, men försök att inte sprida strecken för mycket här, då några höjer sig rejält, det är grundtipset.

Ranking: A 6.12. B 2.4. C 8.10.3. D 7.9.11.5.

 

Avdelning 4.

Se “Bästa Spiken!” 

Visst är det tufft läge, visst är det många att runda, men det ser precis ut som det gjort vid årets alla bra lopp han gjort och det är mycket dyrt att känna sig helt säker i detta loppet, kommer han bort kan i princip vem som helst vinna.

Ranking: A 14. B 10.6. C 2.12.3.8.11. D 15.9.4.7.1.5.13.

 

Avdelning 5.

5 Mr Clayton J.F. 24% är favorit och har varit ute mot bra motstånd hela tiden i år, och inte varit sämre än trea utan att fått vinna. Lite billigare bronsdivision denna gången. Han är startsnabb och har bra spår och kusk så ska vara favorit, men känns som han ska garderas här, då han trots allt inte har vunnit lopp i år. 

7 From The Mine 8% tycker Magnus A Djuse är hans bästa chans för dagen, och var förvånad över den låga procenten. Han fick mycket sparat sist efter invändig resa från sämsta tänkbara utgångsläge. Att han är uppåt på chansen innebär väl ett offensivt upplägg och i jämnt lopp kan det gå om han får chansen.

6 Marciano 4% är en kul skräll, har Mika Forss upp, som vunnit från bricka 8 med honom tidigare, galopp sist på V75, då det var lite skrik på honom. Nu är det norskt huvudlag aviserat och Mika kör offensivt. 

Bra spår på 3 Grandfather Bill 16% som vunnit v75 med Ingves tidigare och fortsatt toppform på Goops stall. Bra spår har även 4 Cobourg Hanover 15% som kommer från riktigt formstall, med många vinster och bra självförtroende för dagen, duktiga Emilia Leo kör från perfekt spår, då han är startsnabb. 1 Corroded 15% är ganska startsnabb, men känslan är att ett par av dom ute i banan är ännu snabbare från start och innerspåret kan bli en fälla här, så rankar ner på att han kan bli över därifrån.

Många startsnabba i loppet och blir det körning mellan flera ekipage från början här, då kan bakspåren komma in i matchen och i princip vem som helst kan vinna loppet, då det är jämnt lopp, kapacitetsmässigt. 12 Flaming Ace Sisu 5% är ett sto i nu öppen klass, men vann uttagning till Stochampionatet för tre starter sedan och var femma i finalen där gången efter. Derbysto-försök sist och galopp då, står bra inne på pengar och duger i klassen med dokumenterad toppform.

Ranking: A 5. B 7.4.3.6. C 12.10.1.9.11. D 2.8.

 

Avdelning 6.

En lite sämre gulddivision där favoriten 6 Dreammoko 67% seglat iväg som väl stor favorit här. Så klart är han given förstahäst och kanske ett spikbud, men kanske så att han blir alldeles för hårt streckad. Andrahandsfavoriten 3 Shocking Superman 10% gjorde debut i högsta divisionen sist i Jämntlands Stora Pris och det blev galopp. Inte jättestor vinstchans på den heller trots stall i rejäl form så är han ju trots allt grön i klassen.

Intressant att ta med några skrällar som 5 Selmer I.H. 4% testas med lite annan utrustning och var ute i Jubileumspokalen näst sist och ett lopp i kroppen efter den galoppen. 9 Apollon De Kacy 1% låter det positivt från stallet på och även 7 Usain Henna 2% har gjort det bra på smetiga banor, så vädret kanske kan vara ett plus för Westholms duo. 11 On Track Piraten 6% börjar det bli bättre förhållanden för, med kallare väder och sämre banor, som han fungerar bra på, så kan vara intressant här. 

Spikar man inte Dreammoko så behövs riktigt många streck för att känna sig helt säker, så spik eller nästan alla.

Ranking: A 6. B 5.9.11.3. C 7.1.8. D 4.12.10.

 

Avdelning 7.

Favoriten 3 Global Undecided 36% är omöjlig att räkna på, då han är väldigt upp och ner i prestationerna och nu var han ju sämre sist, så kanske på retur, formmässigt där. Given att gardera denna gången. 

4 Weekend Fun 9% är givan spetsbudet från bra läge och blir hästen att slå, står bra inne på pengar och läge att köras i spets denna gången kan bli vinstgivande faktorer.

Bra hästar från bakspår och blir det körning i loppet så kommer 12 Sign Me Up Too 9% in matchen, som gjorde mersmakande comeback sist och har siktats mot detta, besvärligt spår, men riktigt rejäl häst. Även 11 Verry Kronos 31% är rejäl när han funkar, men trivs kanske som bäst från ledningen?  Men med Båths formstall i ryggen så kan det mycket väl gå även härifrån.

Ranking: A 4. B 12.11.3. C 8.5.6.10. D 9.7.2.1.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.5.9.

Avd.2: 7 Walkie Talkie

Avd.3: 6.12.

Avd.4: 14 Lukas Rauen

Avd.5: 3.4.5.6.7.10.12.

Avd.6: 3.5.6.7.8.9.11.

Avd.7: 3.4.11.12.

1960 Rader som kostar 980 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.4.5.9.

Avd.2: 7 Walkie Talkie

Avd.3: 6.12.

Avd.4: 14 Lukas Rauen

Avd.5: 3.4.5.6.7.10.12.

Avd.6: 6 Dreammoko

Avd.7: 3.4.11.12.

280 Rader som kostar 140 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!