Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby/Solvalla

V86-omgången.

Denna vecka går V86-Express åter på Åby och Solvalla då Jägersro precis haft storhelg med dubbeltrav och Svenskt Travderby som grand final. Attraversiamo gav Erik Adielsson och Svante Båth gula kavajer, då storfavoriten Campo Bahia kördes i galopp, testades sen framåt direkt och det blev för tungt upplägg. Kanske var det Lugauers nerver som påverkade en del, efter en totalt misslyckad lördag, då alla hans hästar underpresterade. 

Dock gjorde ett par andra hästar från Connys stall mycket bra insatser på söndagen, bland annat tvåan i Derbyt, Ferrari Sisu, som hade tre tiondelar ner till klungan. I K.G. Bertmarks Minne gjorde Alegra B. det riktigt bra ute i spåren. Som enda sto i ett av årets största amatörlopp blev hon hedersam tvåa bakom en mycket förbättrad och formtoppad Porthos Race, som vann totalt överlägset.

I Derbystoet fick unge tränaren Mattias Ljuse sin största tränar-titel hittills med Racing Brodda som Rikard N Skoglund körde, och både tränare och kusk är för övrigt födda 1989. Lite tråkigt att Activated galopperade när han i princip avgjort spetsstriden, men hon har ju redan ett par stora titlar i år. Staro Miami galopperade redan innan startbilen släppte fältet och Adi Gallia i hård körning från start. Även trist för kretsen kring Aleppo Pine som. Galopperade i ledningen på upploppet och gick miste om en framskjuten placering, även om hon aldrig hade stått mot Racing Broddas snabba spurt ute i banan, och vinnaren ska absolut inte skämmas för segern. 

Inga framgångar på V75, men ’bästa spiken’ satt, trots lång startgalopp på Heart Of Steel gick han fram i dödens och avgjorde över upploppet. Även ’gå kort’-loppet gick in, då. Jag valde att stänga på tre hästar i Derbyt, och Attraversiamo var minst spelad av dom tre till sina 11%.

Nog om gångna helgen, nu dags för V86, och vi var ju nära förra veckan, så hoppas vi jobbat oss hela vägen denna gången. Solvalla ser ut att få uppehåll och det är bra, 196 meter långt upplopp och inga övriga konstigheter att tänka på. Åby däremot kan få rejält med regn, det brukar dock den banan tåla helt okej, 180 meter mäter upploppet här och har dubbla open-stretch, vilket gör att rygg ledaren får betydligt högre vinstchans här.

 

Bästa spiken!

Gillar egentligen inte att spika storfavorit i sista avdelningen på streckspelen, då värdet stiger dåligt med en sån vinnare, mer intressant om det är jämnt spelat mellan flera, då är det helt okej att gå på spik. Så är tyvärr inte fallet nu, men då det på V86 kan vara ruggigt svårt att hitta alla rätt fram till sista avdelningen så får det gå. 2 Ultimaluna Grif 58% var en bit för 4 Stonewashd Diamant 14% sist dom möttes. Nu har favoriten bättre spår och bättre kusk än sist och det mycket hög vinstchans på henne. Flera av övriga konkurrenter kan nog behöva något lopp i kroppen för att hitta den rätta formen för att slå favoriten här.

 

Gå kort!

I sjätte avdelningen handlar det om voltstart, vilket är en av Erik Adielssons talanger, just att volta från ett springspår. Här sitter han upp bakom 6 Captain My Captain 27% som borde sitta i ledningen på ’kör’.  Båth tränar, där det inte är något fel på stallformen, och Erik bakom är kraftigt kuskplus, på denna som varit lärlingskörd allt som oftast.

Favoriten 10 Global Unesco 34% har gjort det bra och Berne Gustafsson brukar ha ordning på grejerna. Han var ute i ett ganska tufft klass-två-försök sist från omöjligt läge. Här räknas han tidigt torts sitt bakspår.

Vill nog ha med kantboll i trehästarslås, 12 Dallas Brick 7% har galopperat bort en hel del pengar och står han på benen duger han riktigt bra i klassen. Kontio och Nurmos visade form på några av hästarna förra veckan, och alla från det stallet verkar trivas som bäst på hemmaplan, så Solvalla start är ett stort plus. 

 

Avdelning 1.

Storfavorit blir 2 Highspeed Dynamite 60% som jag rankade etta när han överaskade lite på V75 sist. Han har fått det att funka riktigt bra på barfotabalansen och kommer med två raka vinster. Här har han fått ett helt okej läge, då han är startsnabb och bör komma ut. Då är han nog först framme och ställer frågan till den ensamma hästen som startar 20 meter före, då han är ensam på grunddistansen bör han väl släppa om Highspeed kommer tidigt.  Det kan nog vara en riktigt vettig spik. 

Ytterligare 20 meter bakom står 8 Smevikens Cruiser 15% som mött betydligt mer rutinerat motstånd allt som oftast. Han är kul som outsider i vanliga fall, men nu som andrahandsfavorit känns han mindre spelvärd. Även 9 Kung Edvard 2% är mer rutinerad än dom på främre volterna och här kan mycket väl tilläggs-volternas hästar avgå med seger, även om jag tror att det blir för långt fram till favoriten. 

På samma startfålla som favoriten finns ett par med viss vinstchans, 7 Il Boscaiolo 1% är ensam på springspår, vilket gör att han borde kunna hitta en bra position i främre träffen. 4 Hennesey Boko 9% är hårt spelad i alla lopp han ställer upp i, så där finns nog kapacitet, och han är med där framme i flera av loppen och nu är det dags för en etta, då förra ettan är högst upp i raden.

Ranking: A 2. B 8.7.9.4. C 3.1. D 6.5.

 

Avdelning 2.

Lite lägre klass över 1640 meter auto, där ston fått tjänat lite mer, för någon form av handicap. Svårlöst lopp och jag streckar på en hel del. 

1 Got To Dash 17% har varit förbättrad med bike på i senaste fyra starterna, sena luckor sista två loppen, så kanske en del sparat, som kommer väl till pass nu, då det är fortsatt racerbalans och läge att köra i ledningen. Han kan vara lösningen på ett lurigt lopp, spikar på honom eller många, då det är öppet bakom.

Kraftigt kuskplus på 2Toreador 7% och bra läge nu, passas. 10 Zelante O.P. får Jepson upp första gången nu och Gocciadorotränat kan bita riktigt bra i dom lägre klasserna. 5 Ottens Dibaba 12% är stoet som står bäst inne i loppet och hon har fått ett lopp i kroppen efter en strykning, då han var lite sjuk före det, går säkert framåt med loppet. 

Ranking: A 1. B 3.10.2.5. C 6.8.9. D 4.7.12.11.

 

Avdelning 3.

Även här krävs några streck för att känna sig något så när trygg. Bred gardering är ett måste, då det är mycket ovisst i väldigt låg klass för treåringar, där nästan ingen ens provat på den aktuella distansen.

6 Barnacle 14% var rejäl sist, vid dödensvinst, här står han bäst inne pengamässigt och tål uppenbarligen att göra grovjobb. 

2 Gandalf Jaam 8% aviseras ett offensivt upplägg med, och Moberg siktar på att köra till ledningen och därifrån kan vem som helst vinna, så varför inte detta ekipage, då Moberg ofta har starka hästar så kan distansen dessutom vara ett plus. 

Ranking: A 6.3. B 2.5.8.4. C 1.9. D 12.7.10.11.

 

Avdelning 4.

6 Vivacious Allie 58%, blir stor favorit här, och visst har hon varit bra, men blir lite väl mycket spelad här och jag rekommenderar gardering, speciellt eftersom hon har spår en bit ut på vingen till skillnad från värsta konkurrenterna. 

1 Zeta Wise As 21% vann finalen av stosprintern trots att det inte är racerbalansen på så duger hon här, då hon är naturligt startsnabb. 3 Felicity Shagwell 7% var betrodd i Sto sprintern, men blev lite störd i loppet, gjort det bra både före och efter det. Hon är startsnabb och bör hitta bra position den här gången, dessutom fortsatt barfota runt om och det blir ändring i huvudlaget, till norskt, som hon hade näst sist.

Ranking: A 6. B 1.3. C 4.2. D 8.7.5.

 

Avdelning 5.

Ett lopp för fyraåriga ston även på Åby, där några står tillägg, och även om dom fått tjäna lite mer så ska det vara svårt att ta in 20 meter extra här. 

2 Love No More 8% har ett bra läge, och krafter sparade, då hon satt fast i trött rygg sist. Passande lopp nu på hemmaplan, och då hon gått i rygg ledaren kan ju ett liknande upplägg vara guld värt på Åby. 

1 Amusement 21% är inte så startsnabb och återgår till vanlig vagn, då det är voltstart, inte så het trots läget. 

Favoriten 8 Queen Neo 31% har ingen utvändigt sig så hittar ut i andraspår direkt och har gofd chans här. 

Ranking: A 2. B 8. C 9.1.6.5.7. D 11.4.3.10.

 

Avdelning 6.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 6.10. B 12.C 3.1.4. D 11.2.9.7.5.

 

Avdelning 7.

Ett Diamantstoförsök med flera som testat på några sådana tidigare under året och det är lite blandad klass. Även om man lärt sig att inget sto i låga klasser är helt chanslösa i sådana lopp, så känns det ändå som att flera i fältet ska ha extremt svårt att vinna. 

11 Ottens Flamma 11% är Peter Untersteiners val av hans två hästar i loppet och den rapporteras kännas bättre än någonsin i träningen, så det får tas på allvar.

12 Bring Me Happy 3% har varit ute i tuffa gäng på slutet och gjort det klart godkänt och det ska ha gett rutin och hårdhet. Stämmer det minsta lilla från ett besvärligt utgångsläge så kommer hon att sluta långt framme.

14 Blissfull Ignorance 5% tränas av Goop och är tre år, men hårdare än många här, gjorde det bra från dödens sist och duger garanterat nu. 5 Magic Heart  16% är PU:s andrahäst i loppet, men mer streckad på läget, hon är lite trög och nu blir det dessutom bakskor på, bara en i mängden. 2 Damngoodlooking 32% kommer med fyra raka segrar, men det är i betydligt enklare sällskap och trots kuskplus är hon bara en i mängden. 1 Fleur Mearas 6% är intressant på läget, då det är Åby, och hon har tänt till på barfotabalans i senaste två starterna. Kul skräll.

Ranking: A 12.11. B 1.2.14.5. C 4.15.7.8. D 13.9.10.3.6.

 

Avdelning 8.

Se ”Bästa Spiken!”

Ranking: A 2. B 4. C 1.9. D 7.5.8.3.6.

 

Stora systemet

Avd.1:  2 Highspeed Dynamite

Avd.2:  1.2.3.5.6.10.

Avd.3:  1.2.3.4.5.6.8.

Avd.4:  1.3.6.

Avd.5:  2.8.

Avd.6:  6.10.12.

Avd.7:  1.2.5.11.12.14.

Avd.8:  2 Ultimaluna Grif

4536 Rader som kostar 1134 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1:  2 Highspeed Dynamite

Avd.2:  1 Got To Dash

Avd.3:  2.3.5.6.

Avd.4:  1.3.6.

Avd.5:  2.8.

Avd.6:  6.10.

Avd.7:  1.2.11.12.

Avd.8:  2 Ultimaluna Grif

192 Rader som kostar 48 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!