Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby/Solvalla 28/8

Omgången.

Många extra V75-omgångar under förra veckan och även onsdagen före det, då Who´s Who vann Jubileumspokalen på övertygande sätt efter perfekt avvägd styrning av Örjan Khilström. Förra onsdagen var det ju så dags för Derbyuttagningarna, där Campo Bahia stärkte sina aktier inför stundade Derby, som avgörs på söndag i en extra-V75, vad annars?

Nu är det dags för V86-Express, när det då är delad tävlingsdag där hälften av loppen, avd 1,3,5 och 7 körs på Åby medans övriga avdelningar körs på Solvalla. Vi har fått ett par dagar med högsommarvärme och det trivs hästarna bra med, det ser ut att hålla i sig på Solvalla, medans det å andra sidan kan bli både regn och åska på Åby. Så lite olika förhållanden att ta hänsyn till, men Åbys bana brukar tåla regn, tänk också på att Åby har open-stretch, med två extra innerspår på det 180 meter långa upploppet. Inget sådant på Solvalla men upploppet där är istället lite längre med sina 196 meter. 

Spelstopp på V86-Express är 20:30, och våra tillsammans-lag med andelar för 200:- är öppna till 19:30. TRAVPUNKTSE200 har nog några platser kvar, och jag kommer framöver att försöka rensa lite bland dom som inte deltagit på många veckor, och om jag tar bort någon som vill vara med igen är det bara att hoppa in igen, eller sätta upp er på kölistan.

 

Bästa spiken!

Nu kommer en mycket stor favorit ut i första avdelninegn och det är inte vem som helst, utan ett av världens bästa ston, hon är ursäktad att det blev lite trötta ben sista 100 meterna i Sto-EM sist, då hon kördes fram utvändigt Uza Josselyn. 1 Melby Free 77% möter inte mycket denna gång och det ska vara spel mot ett mål. Björn Goop tränar och kör, han har toppform i såväl styrningar som träning.

Enda motbudet är 8 Dear Friend 8% som har en snabb avslutning att tillgå, men hon blev lottad till bricka 8, nu nedstruken ett hack. Ändå oklart vart hon hamnar, även om det aldrig kommer att kunna bli speciellt många längder fram till Mellby Free som med största sannolikhet körs i ledningen, då hon borde kunna vinna spetsstriden i detta gänget. 5 Julia Af Solnäs 10% blir lite överstreckad mot så här bra motstånd, då hon så sent som för tre starter sedan inte ens vann breddlopp på Vaggeryd. 

 

Gå kort!

I andra avdelningen startar omgångens näst största favorit i 2 Rajah Silvio 64%, även han från Björn Goops träning, men här är det Jepson som kör. Hästen har dock inte varit helt att lita på i år och han har på årets fem starter har han varit oplacerad tre gånger. Sist kom enda vinsten, då var han rejäl från utvändigt ledaren, han går ner i klass lite nu, då det handlat om bland annat försök och final på V75 vid nollorna. Men jag litar inte på honom riktigt och vill gardera, men samtidigt inte slösa för många streck.

3 Fonda Boko 9% har kanske varit något bättre med svensk bike sista tre starterna och får nu lite kuskplus i Örjan. Han gjorde det bra som trea i betydligt tuffare lopp än detta, men vinner sällan, dock kan han vara med i spetsstriden, men släpper nog om han tar den? 

Jag tror att 5 Yankee Boy 7% är tillräckligt startsnabb här för att vara tidigt framme och överta från ett perfekt femtespår bakom bilen. Första med Erik upp nu och han vet hur man ska trycka av bakom bilen. Kommer Jepson sedan tidigt kanske han släpper, men rygg ledaren är också bra position. Även om han inte tar spets, så bör det bli position i främre träffen och han kan nog vinna från andra positioner än ledaren eller rygg ledaren med.

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 1. B 8. C 2.5.6. D 4.3.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå kort!”

Motbuden då? 8 Lukas Zaz 5% har körts med lite olika balans och utrustning och tänt till på barfota runtom i sista två starterna och nu kan det vara aktuellt med första bike i nuvarande regi, som ska ha bra effekt på denna. Han är startsnabb så ska kunna hitta ner någonstans, men läget är för dåligt för att en bra resa ska vara given och han har bara varit ute i billigare lopp i år, så rankas ner lite på dom faktorerna. 4 Riki D’Asolo 4% ska med kunna blanda sig i spetsstriden men borde släppa direkt då. Med flera startsnabb hästar i fältet borde 1 Djokaeff Sisu 6% bli rejält över från sitt innerspår och rankas ner rejält på dom trafikproblemen det bör medföra.

Ranking: A 2. B 5.3. C 8.4.9.10.1.6. D 11.7.12.

 

Avdelning 3.

Ett treåringslopp för ston där få har anmält intresse och bara sju startande tyvärr. 1 Sashay My Way 30% är en vettig favorit här, som är jämn och stabil. Hon sprang delad seger mot 2 Dontlooseallmoney 17% efter att ha gjort loppet. Hon förlorade även när dom möttes på Axevalla, då dom satt kvar i femte utvändigt för länge och blev tempotorsk och var väl lite sämre för dagen då också. Sashay har varit ute mot hårt motstånd gång efter annan och gör det bra varje gång, i ett litet fält bör det inte kunna bli allt för dålig position och jag bedömer henne som bättre häst än värsta motbuden här och spikar. Och att det är på Åby väger in mycket, då hon kan sitta lugn om hon kan hålla rygg ledaren på värsta konkurrenten, som är startsnabb. 

3 No Limit Queen 19% är trea på strecken i nuläget, för Björn Goop har hon varit hårt spelad i alla sina starter, men då hon inte är så startsnabb har det inte räckt ända fram i dom tuffare loppen hon varit ute i på slutet. 5 Milady Grace 20% är i nuläget andrahandare på strecken, men hon har bara gjort tre starter och startar utvändigt om alla värsta konkurrenterna, borde behöva något lopp till i kroppen mot dom här lite mer rutinerade stona innan hon ska spelas så hårt.

Att det är så mycket spel på flera hästar gör att det finns rejält spelvärde att ta ställning, och i nuläget går jag på ’rygg ledaren och slut’ för Adrians styrning.

Ranking: A 1. B 2.3.5. C 7.4. D 6.

 

Avdelning 4.

Vidöppet lopp och igen över 1640 meter, (som förra loppet på Solvallla, avdelning två,) där favoriten startar från bakspår. 9 Awaited 34% är betydligt mer streckad än sina konkurrenter och då är det givet att gardera när det handlar om bakspår över kort distans och mycket orutinerade hästar.

Flera startsnabba I fältet men andrahandaren 2 Son Of Quarcio 21% har öppnat bra och vunnit två raka från ledningen. När han har ett andraspår måste han ju inte trycka av för fullt första biten utan kan säkert få överta ledningen från dom flesta andra spetsaspiranterna. 

Chansar dock på att det blir lite körning i loppet med några startsnabba och då kommer fler in i loppet, som 7 Amor Amiko 5% som gjort lite fler starer än dom flesta av konkurrenterna, men ändå har en del segrar i raden, då prispengarna är betydligt lägre i Finland. I lägre klasser kan dom då stå riktigt bra inne och tycker att så kan fallet vara här och jag streckar tidigt. 

Första strecket hamnar ändå på en från bakspår med få starter innanför västen, 10 Västerbo Crush 9% som var spelad till 6 ggr pengarna mot Belker och Zola Key sist i E3-uttagningar. Ursäktad att det blev galopp då i ledningen som slagen med 200 meter kvar, men han har definitivt krafter som duger i detta loppet, då inga motståndare av den kalibern är med.

Ranking: A 10.9.7. B 2.1. C 3.6.4.5. D 8.11.12.

 

Avdelning 5.

5 Ultion Face 45% blir väldigt stor favorit i ett treåringslopp över 2140 meter, men här krävs nog gardering. Han är hopplöst osäker och kan ta till galopp när som i loppen och har galopperat bort mycket pengar men har ändå mest tjänat i det här fältet och är berättigad favorit på sin höga kapacitet, men 45% är på tok för mycket.

8 Reddington 18% mötte favoriten sist och var inte mycket mindre spelad då, och var före i resultatlistan, efter att Ulteon galopperat redan efter 50 meter. Power och Click Bait var före i mål den gången och det var ett lopp som bör fört denna orutinerade treåring framåt rejält, då han bara gjort fyra starter. 

7 Trix On Line 2% var också med I samma lopp, hamnade då utvändigt ledaren och även om han blev avlöst efter några hundra meter så hade han ändå svårt att haka på riktigt, men höll farten okej som fyra i mål och går nog framåt av att mött bra motstånd några gånger nu. Biken har han trivts bra i senaste tre starterna och här skulle han kunna ta ledningen och även om han då släpper till någon av dom bra så är ju rygg ledaren bra på Åby på en som bara är spelad till under 2%.

9 Cruise 13% har bara gjort tre starter men går framåt med varje start och det är Björn Goop som tränar och kör och då det är ett litet fält bör han hamna hyggligt på det trots bakspår och han kan vara farlig att inte ha med om det går det minsta för fort där framme.

Ranking: A 5.8. B 9.7.2.4. C 3.6. D 1.

 

Avdelning 6.

Tre hästar höjer sig rejält här och så även i streckprocenten, så det kan vara tråkigt att låsa på dom, men samtidigt känns det som en bra lösning, då det är vidöppet bakom.

2 Jeppas Sputnik 21% borde kunna få ta över ledningen från ett bra andraspår här, då övriga startsnabba borde vara nöjda med hans rygg, han kan även ta spets av egen kraft och har två raka sedan alla skorna rycktes. På läget tippar jag honom först även om jag tror att 10 Dallas Brick 21% är bästa hästen i fältet, och han har galopperat bort mycket pengar och står därför bra inne i klassen, även om han tjänat betydligt mindre än dom tillåtna 250 000 här. Nu gör han comeback efter lite uppehåll och det såg ut som att Nurmos stall är i form igen, efter några veckor med lite färre segrar så såg treåringarna riktigt bra ut på tisdagens tävlingar. Kontio vann dessutom fyra lopp på V64 och är även han i toppform. 

Den knappa favoriten 11 Manuzio Hanover 22% verkar inte bry sig om banan är slirig, han bara kör och om regnet hinner upp till Stockholm i kväll är det kanske lite fördel för honom,  då han hittat en formtopp och trivs med Jepson i biken. (Dom har 2/2 tillsammans, på just Solvalla med.)

5 Valle E.W. 4% kan öppna bra och spåret är så klart perfekt, oavsett om det inte blir ledningen så lär det bli en resa i främre träffen. Han har galopperat bort en hel del pengar och duger i detta gänget.

Ranking: A 2.10. B 11.5. C 1.4.3.7.8. D 9.12.

 

Avdelning 7.

Här ser favoriten 6 Zefiro Dei Cedri 41% ut att bli väldigt överstreckad och garderinge eller att gå mot helt är alternativen. 

8 Vischio Holz 21% är ett spikalternativ och given A-häst här, då han står bäst inne på pengarna på dubbla tillägget och är van vid liknande upplägg. Nu är motståndet enklare då han stod 20 meter efter favoriten sist dom möttes, i Kalmarsundsstayern, så var han ändå före i mål. Nu är det dessutom Goop upp och här har det blivit väldigt fel i procentfördelningen mellan dom två mest betrodda, vilket gör att spelvärdet är högt i att spika mot favoriten. 

Värst mot är nog 7 Stud Muffin 16% där stallet visade total toppform i söndagens tävlingar på Charlottenlunds extra V75. Den här gör det bra allt som oftast och har hög segerprocent, och även om det är kuskbyte nu så är det ingen nackdel, då Sjunnesson har 6/9 vinster bakom honom. Även 9 Can Lane 13% duger gott här, då han gjort det bra och härdats i många starter på V75 bland annat.

Ranking: A 8. B 7.6. C 9.2.10.3. D 5.1.4.

 

Avdelning 8.

Här är det nog en rätt bra favorit i 3 Lisa Sånna 41%, men procenten är för hög att för att gå på en sådan i sista avdelningen och garderingen är given. Pasi Aikio har toppform på stallet och fick med mycket snabbt avslutande Alone till derbyt, och vann ju Jubileumspokalen med Who´s Who så det är ju ingen tvekan om att det är ordning på grejerna, så given a-häst är ändå Lisa här.

Men det finns ett par bortglömda hästar här, framförallt Goop-tränade 13 Souzy 3% som galopperade på väg mot en andraplats i ett liknande lopp på V75 som betrodd, för två starter sedanoch var trött efter en tung resa senast. Med dom två lite tuffare loppen i kroppen och första gången med Jepson upp så är hon på tok för lite streckad.

Även 10 Ti Amo Face 7% har varit ute i liknande lopp och duger bra i klassen. Störd till galoppen sist och är bättre än raden.

5 Fikonia AM 21% har spår innanför en av konkurrenterna i spetskörningen och det kan vara avgörande, tror att hon tar sig förbi favoriten från start, då hon fått ett bra tredjespår och då ska hon räknas tidigt här. Hög segerprocent i Tyskland och borde stå bra inne på pengarna här. Kim Eriksson upp var vinnarreceptet sist efter två raka galopper innan det, Kim kör igen och det är plus.

Ranking: A 3.5. B 13.10.6.14. C 15.4.11. D 7.1.2.12.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1 Mellby Free

Avd.2: 2.3.5.

Avd.3: 1 Sashay My Way

Avd.4: 1.2.3.6.7.9.10.

Avd.5: 5.7.8.9.

Avd.6: 2.10.11.

Avd.7: 7.8.

Avd.8: 3.5.6.10.13.14.

6804 Rader som kostar 1701 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1 Mellby Free

Avd.2: 2.3.5.

Avd.3: 1 Sashay My Way

Avd.4: 1.2.3.6.7.9.10.

Avd.5: 5.7.8.9.

Avd.6: 2.10.11.

Avd.7: 8 Vischio Holz

Avd.8: 3.5.10.13.

1008 Rader som kostar 252 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!