Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75, Danskt Trav Derby på Charlottenlund 25/8

Omgången.

Extra V75, känns det igen? Ja nu är man väl lite väl mätt, efter att luften gick ur totalt när man kliver av på den stora jackpot-omgången som var igår. 

Med anledning av Danska Derbyt över 3000 meter för dom bästa Dansk-uppfödda fyraåringarna så körs en extra V75 på Charlottenlund som är Köpenhamns travbana. Banlängden är 950meter per varv men upploppet är ändå ganska långt med sina 200 meter, detta drar då med sig att det blir något snävar kurvor här. Och det kan så klart vissa hästar ha problem med, och det krävs häst med bra kurvteknink för att kunna köras snabbt genom svängarna här. Ingen vinklad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till. Spelstopp 15:00 i eftermiddag.

 

Bästa spiken!

Bästa spiken kommer från Flemming Jensens stall, på 5 Slide So Easy 71% i avdelning tre, snabbloppet för äldre eliten, som inte samlat speciellt starkt startfält och han ska ha riktigt hög vinstchans. Har vunnit gulddivisionen på V75 i sommar och har bra vinststatistik. 

Gå kort!

I fjärde avdelningen hittar jag två hästar som sticker ut och har bra spår. 4 E Type Cash 27% slog 5 Empire 25% på målfoto sist, den förstnämnde har väl något bättre startsnabbhet att tillgå och då han dessutom har spår invändigt är det nog ledningen som gäller här. Malmquist som tränar Empire säger dock att hans häst inte var på topp sist och inte trivdes på banan, den är kanske bättre i grunden, men ger ändå tipsnicken till den troliga ledaren. 

Låser på dom två, då dom har betydligt bättre läge än den som är mer eller mindre jämnspelad med dom från bakspår. 11 Maya Turbo 23% är obesegrad efter fyra starter i Belgien, men det handlar om ett sto mot hingstar och valacker och dessutom första långresan för en treåring kan vara problematiskt. Det skans inmte motbud och att känna sig helt säker här kostar mer än tre streck, så ser en prismässigt bra lösning i att låsa på dom två jag tror mest på, från bra spår. 

 

Avdelning 1.

5 Andre Ward  68% är en av hästarna med störst vinstchans i omgången. Och när han är storfavorit gör det minst skada för systemet om han ligger i inledande avdelningen, där många garderar av gammal vana, för man inte vill ’åka i första’.

Hade honom som första-rank och A-häst när han skrällde på V75 i Rättvik för tre veckor sedan. Och han har en rejäl avslutning, även om jag inte gillar att spika från mellanvolten på dom långa distanserna, men här står den som tjänat mest med ytterligare ett tredje tillägg, och det är jobbigare proposition än när det brukar vara två tillägg.

Vid gardering spelar jag med mina två b-hästar, 10 Come On Hugo 3% tjänade sina mesta pengar som treåring, men börjar hitta stilen nu igen och växa in i sina pengar, vilket kan vara svårt när man tjänat lite mer som unghäst. Här borde han duga bra och vissa hästar kan tända till lite när dom fått göra någon start i monté. 6 Panamera 14% gillat distansen och har en bra spurt att tillgå, med rätt lopp kan han vara en vinnare här.

Ranking: A 5. B 10.6. C 8.7.11.9.2. D 3.1.4.

 

Avdelning 2.

Vidöppet i Consolation, för dom som inte kom med i derbyt, och detta går över 2000 meter. 

Flemmings 1 Don Pedro 24% blev det fel för I försöket sist och hängande i spåren. Bättre läge, men inte hundra att han kan hålla upp innersniffen då det är svårbedömd startsnabbhet hos många här får han ändå hållas som knapp spetsfavorit. Försvarar han ledningen är han hästen att slå.

Men alla var ju tänkta att vara på topp till denna dagen och jag förordar bred gardering här. 5 Da Vinci Peak 16% har tjänat mest här och ska då ha mest hårdhet, får dessutom åter Uhrberg i sulkyn denna gången.

Ranking: A 1.5. B 2.3.6. C 9.10. D 4.8.7.

 

Avdelning 3.

se "Bästa spiken!"

Min spik är nog bara bäst, speciellt då värsta motbudet 4 Generaal Bianco 18% var riktigt usel sist, efter att fått det serverat ville han inte gå förbi någon, och maken till ovillighet är sällan skådad på en travbana. Dock blir det nu bike, som han gcik med vid vinst från ledningen gången innan och framförallt på tröga djur kan det var stor fördel. Andra motbudet som visat någon vinnargnista på slutet här är 13 årige 7 O´Grady 2% som trots sin dryga ålder fortsätter att vinna lopp. Men det är långsökt att han ska slå favoriten i toppform, från sämre läge nu.

Ranking: A 5. B 4.7. C 3.2. D 1.8.9.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå kort!” 

Ranking: A 4. B 5. C 11.3.2.6. D 9.1.10.7.8.12.

 

Avdelning 5.

Nu behöver vi nog försöka fälla lite favoriter, och här är 3 Extreme 40% väldigt överstreckad och given att ranka ner. Han är tre år mot äldre konkurrenter, och visst är det låg klass, men det gör det bara mer öppet. 

9 Caviar 20% är bra tredjehandare men inte missat plats på sina sex starter och fyra av dom har resulterat i vinst. Nu har han sin sena årsdebut avklarad och går säkert framåt med loppet i kroppen, given tipsetta trots bakspåret. 7 Setauket 2% är totalt bortglömd, har mött hårdare svenskt motstånd och gjort det helt okej varje gång, mycket streckvärd här. 

Det är extremt låg klass på loppet över lag och strecka på en hel del här behöver inte vara fel.

Ranking: A 9. B 7.5.3.1.6.2.10. C 12.8. D 10.4.11.

 

Avdelning 6.

Här ska Danskt Trav Derby avgöras, och det är oerhört jämnt spelat mellan dom tre mest betrodda. 4 Dekanen K 26% är med rätta favorit. Han har mött svenskt motstånd tidigare, vilket ger mer hårdhet, här är han dessutom spetsfavorit och givet första streck på kupongen. 

Här är så klart många på väg uppåt i karriären och räkna med att alla gjort vad dom kan för att toppa sina hästar till just denna uppgiften. Skulle inte vilja stänga på tre fyra av dom mest betrodda här utan antingen spik eller riktigt många streck.

Ranking: A 4. B 5.3.9.2.12.10. C 1.11. D 8.6.7.

 

Avdelning 7.

I avslutningen blir åter Flemming Jensen favorit, här med ett sto mot hingstar och valacker från ett besvärligt sjundespår bakom bilen är det givet att gå mot 7 Barolo 26% som bara gjort en start efter lång skadefrånvaro. 

 9 Counterfeightr 12 % är van betydligt hårdare motstånd än vad han ställs mot idag och procenten är för låg, han blir min tipsetta, när dessutom Peter Untersteiner kusk-förstärker denna gång. Ytterligare ett kuskförstärkt ekipage är 4 Twilight D 4% som här får Uhrberg upp, och hästen står bäst inne på pengar här. Han har dessutom lite smygform, med ett par framskjutna placeringar trots galopp på slutet och sist gick han felfritt hela vägen och slutade tvåa. Han har dessutom överlägset bäst rekord på medeldistans här och borde duga bra i loppet.

Ranking: A 9. B 2.4.7.1.10. C 3.6.5. D 8.12.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 5.6.10.

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.

Avd.3: 5

Avd.4: 4.5.

Avd.5: 1.2.3.5.6.7.9.

Avd.6: 4

Avd.7: 1.2.3.4.7.9.10.

2940 Rader som kostar 1470 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 5

Avd.2: 1.2.3.5.6.

Avd.3: 5

Avd.4: 4.5.

Avd.5: 3.5.7.9.

Avd.6: 4

Avd.7: 2.4.7.9.

200 Rader som kostar 100 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!