Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 100 Miljoner i Jackpot på Bergsåker 24/8

Omgången.

Nu kan största vinsten genom tiderna gå ut på V75, då det är enorm jackpot. Det har lagts undan från några månaders jackpots och det är 100 miljoner i potten denna veckan!

Precis som på fredagen körs det på Bergsåker, banan utanför Sundsvall. Här skräller det lite oftare än genomsnittet på V75 och medianutdelningen ligger på mer än det dubbla jämfört med övriga V75-banor. Det kan kanske ha att göra med att flera av dom betrodda har en bit att åka hit och vissa kan ju vara nedsatta av långresor, även om majoriteten av hästarna klarar det bra. I övrigt är upploppet 200 meter och ingen vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till. 

Nu gäller det bara att ha sju rätt och komma rätt på det på spikarna, man behöver inte plocka ner månen i alla avdelningar en sån här jackpotomgång, det har jag skrivit förut, men behöver påminna mig själv med. 

 

Bästa spiken!

Det blir ändå en riktigt stor favorit som bara måste spikas, då övriga i det aktuella loppet har tveksam form eller helt enkelt inte räcker till. I Svenskt Mästerskap för kallblodiga hästar över 2640m kommer 7 Pydin 68% ut med riktigt hög segerchans. Han körs offensivt och spår sju spelar mindre roll bland kallbloden, kanske bara bra att det är mindre chans att bli störd inne bland hästar. Det ska hur som helst vara riktigt bra vinstchans och han lär få chansen, då Ove A inte räds ett offensivt upplägg och denna spiken lär inte sitta fast invändigt.

 

Gå kort!

I första avdelningen misstänker jag att 9 Caligula 33% är riktigt bra, från stallet varnar dom för att det kan bli besvärligt med volt, men det borde väl funka då det är ett lugnare bakspår. Sist var han ute i dam-SM, då borde flera varit ordentligt ordningställda, men Susanne körde bara från dom till slut. Gången innan var det årsdebut efter lång frånvaro och det var inga problem att runda fältet från femte utvändigt. Caligula har haft mycket skadebekymmer men då han står på friska ben är han nog kvar i fel klass egentligen och mycket hög vinstchans här.

Blir kanske att jag ändå garderar, då det är frågetecken angående voltstarten nu, men lär nog spika honom på något av systemen. Troliga ledaren är 3 Everest Sisu 12% som går som bäst när han är tidigt i främre träffen, så här lär det bli offensivt upplägg. 

8 Guillaume Boko 17% blir ändå mitt andra streck, då Goop visar fullständig toppform på stallet för dagen, då han bland annat kvalat in tre egentränade till sto-derbyt tidigare i veckan. Den här verkar trivas riktigt bra i Goops regi och går nog framåt med loppen i kroppen. Visst kan spåret bli en fälla men på V75 kan det vara bra att få ett par svängar på innerspår och spricker bara fältet upp biter det nog bra över upploppet, Björn är ju bästa kusken vi har för dagen så han hittar nog ut förr eller senare. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå kort!”

Mina förordade streck är alla tre vana att gå med vanlig sulky, vilket ett par av motbuden nu får ”byta ner sig till” då det är voltstart. Både 4 Chocoboy 9% och 10 Aston D.K. 10% har gjort bättre insatser med bike på slutet och bör nu gå i vanlig. Den förstnämnde går dessutom sitt första voltstartslopp på halv-annat år och har ett besvärligt fjärdespår. 1Venerdi 6% gör debut i svensk voltstart och ska heller inte duga kapacitetsmässigt mot dom bästa här.

Fjärde strecket för mig är nog 5 Lyckans Star 3% som gjorde det bra från tillägg sist då han plockade ner stallkamraten sist på Danneros extra V75-omgång. Nu blir det första gången med ryckhuva och Örjan Kihlström upp. Nästa på rankingen är 12 Hulk Boko 2% som blir kuskförstärkt med Jepson, och det är en häst som gör det bra varje gång och dessutom tål offensiva upplägg. Men båda står lite hårt inne och har svårare startspår vilket gör att jag står över denna gång.

Ranking: A 9. B 8.3. C 5.12.2.10. D 1.4.7.6.11.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa spiken!”

Ser inga egentliga motbud här och spiken är helgjuten på allt! 

Låt er inte luras av ettor i raden på 1 Wilda Fille 4%, dom är tagna i en anna sport, monte´, och senast han vann för sulky var i april 2017, med 25.000 i förstapris. 

J-O Perssons andra fyra hästar är värst mot, och ett par av dom var lovande unghästar, men gått sämre sista åren, men alla fyra har kapacitet för att vara med i segerstriden här, känns dock som att formen hos min spik är bättre för dagen än hos samtliga övriga. 

Ranking: A 7. B 10.9.3.6.4. C 8.11. D 1.2.12.5.

 

Avdelning 3.

11 Bucks To Burn 26% gjorde Jepson nog rätt med sist i ledningen, men Milliondollarrhyme hann dit med en omöjlig avslutning efter att suttit kvar i det längsta. Inget sånt motstånd denna gången, men spåret är allt annat än bra. Men från stallet meddelas att allt är bra och han kanske går som bäst bakifrån, då han kan bli lite lat i ledningen, så det är helt klart en eventuell spik i min bok. 

8 Ural 11% har gjort det bra i silver, med vinst direkt från bakspår och sedan fullföljde bra bokom hästar i finalen, med en del sparat. Nedstruken nu ett spår och med minsta klaff på loppet så finns chansen, trots bricka 8.

Toppform hos Bergh och 3 Spickleback Face 16% är inget undantag, sist blev det dock startgalopp i Jubileumspokalen, men åter i ordinarie klass nu och då ska han duga bra, då han dessutom fick spår invändigt om alla värsta konkurrenterna.

5 Eldorado B. 12% är väl spetsbudet från ett perfekt femtespår bakom bilen, men upploppet är långt och motståndet hårt, så det gäller att han får fuska bort en hel del av loppet om det ska hålla. 

Bland skrällarna är 4 Vienvia Font 7% intressant från ett perfekt spår, står lite hårt inne men har gjort det bra i Sverige hela året och har vunnit en bronsdivision före bland andra Martin De Boos och Pastor Power. Även 9 Weekend Fun 3% är intressant skrällbud vid bredare gardering, barfota runt om nu, som han trivs bäst med och åter bike, som han inte haft senaste två starterna. Dessutom rejält kuskförstärkt med BG denna gången och då kan det gå. 

Ranking: A 11. B 3.8. C 5.4.9.12. D 1.7.2.10.

 

Avdelning 4.

Återigen första-rank på Daniel Redens träning, då 1 Chapter N´Deo 15% inte är speciellt hårt streckad och har ett perfekt spår i volten. Han har bästa kusken i fältet och är startsnabb, från bricka ett borde han kunna hålla ledningen och då är det stor fördel. Anders Eriksson vinner fler sådana här lopp än han borde och hästen har bra vinststatistik med. 

8 Visa As 26% är väl den enda som överglänser min förstahäst i tal om vinstprocent, och hon är också mitt andra streck i loppet. Då det är lite sämre klass bland några av djuren på startfållan här bör hon inte ha några problem med att komma ut från sitt stängda läge, och denna hästen tål offensiva upplägg. 

Favoriten 2 Queen Of Sand 28% rankas ner lite på kuskminus nu och att det förmodligen blir skor på denna gången. Nu blir det dessutom längsta resan hon gjort, det har iofs funkat med ganska lång resa, till Solvalla, men nu är det en bra bit till. Inget att gå på rätt ut, då jag dessutom tror att min hon inte når ledningen då hon hamnar sida vid sida på min spetsfavorit. 

På tillägg står några bra hästar med, och blir det rejäl körning där framme så kommer även dom in i matchen. 15 Shadow Gar 8% har mött dom bästa ston vi har i landet gång efter annan och hon har rejäl hårdhet och rutin. Även 12 Ginney Weasly 1%, 13 Hevin Boko 6% och har varit ute i några sto-eliter på slutet och härdats mot hård konkurrens och sånt kan ha betydelse, men det ska bli svårt att ta 20 meter på dom tre bästa där framme. 

Ranking: A 1. B 8. C 2.15.13.12.11. D 14.7.10.6.4.3.9.

 

Avdelning 5.

Här låter det påställt på favoriten 5 Mellby Galanga 38% med barfota runt om och andra gången han testar han bike. Dessutom rejält kuskpluss med Örjan Khilström denna gången och bra startspår och jag förstår att det är bra vinstchans, men det är i lägsta klassen och då är ingen klar. Jag testar att gå mot så klart, men vågar inte plocka bort honom på något. 

Bäst inne på pengarna och perfekt inmatchad är 12 Highspeed Dynamite 8% och denna har strulat en del, men gjorde comback sist med en vinst på 3180 meter i ett billigare sällskap, men vann då efter rejäl repa i spåren på barfotabalans. Antar att det blir så igen och kommer han till i loppet så kan han vinna på flera olika sätt, dödens har han tillexempel 5 vinster på 7 försök från. Går säkert framåt med loppet och räknas här trots läget.

1 Klose 14% tränas och körs av Daniel Wäjersten, har ett bra läge och trivs på Bergsåker, tränaren har extremt bra statistik och startar dom bara när det bra ordning. 

9 Simb Triumph 7% är en skräll som absolut kan vinna då det var fin insats sist och Dalborg bedömer att han kunde kört en sekund snabbare då om han velat. Och han vann då med 3 Imola Boko 15% i dödens, som var kall redan 400 meter kvar. Nu är det så klart bättre läge för Björns häst, men strecken är lite skeva över huvud taget i loppet, så rita på lite här är grundtipset, då det inte alls är säkert att Örjan blir släppt till någon tidig ledning här.

Ranking: A 12.1. B 5.9.3. C 10.2.4. D 8.11.6.

 

Avdelning 6.

Bronsdivisionen och här står 4 Track Angel 18% riktigt bra inne i loppet, från ett perfekt läge ska han nu testas med helstängt huvudlag för att få upp startsnabbheten. Det låter positivt från stallet och på 1640 meter så kan det gå fort hela vägen, men upploppet blir långt till slut och här bjuds nog fler in i matchen till slut. 

Favoriten 7 Falcon AM 21% har spår långt ut på vingen och är redan klar för nästa final, behöver lite tur härifrån och rankas ner lite denna gången. 

3 Mr Clayton J.F. 11% fick ett kortare uppehåll och har tränat på, nu har han ett lopp i kroppen, då det blev lite preparé som fast med skor bak. Nu blir det barfota runt om som han trivs bäst på och första med openeye-huvudlag, dessutom Örjan upp. Går nog framåt med loppet och har härdats i klassen, så han duger bra från ett bra spår här och kan nog öppna lite snabbare med nya huvudlaget denna gången.

Nurmos har tre hästar med och hans bästa chans är nog 8 Lexington Hall 5% trots spåret, då det nu är första Goop upp. Han öppnar bra så kan säkert hitta ner någonstans bakom startrusningen där framme. Han var nära favoriten, Falcon, över upploppet sist, då han dessutom la bort en del från start med galopp. Formen är bättre än raden på den. 9 Victory Topline 17% blir kanske lite överspelad denna gången då han har ett bakspår nu. 

Ranking: A 4. B 3.8. C 7.9.5.2.1. D 6.11.12.10.

 

Avdelning 7.

Sundsvalls Open Trot går över 2140 meter med en miljon i första pris och har samlat ett hyggligt startfält, med bara en utländsk gäst. 8 Uza Josselyn 3% har tyvärr blivit totalt bortlottad denna gången. 

1 Ringostarr Treb 43% var riktigt bra på Jägersro och nu håller han spets, och därifrån ska han slås. Riordan har fortsatt bra form på stallet och vinstchansen är så klart hög, men jag rekommenderar gardering, då värdet stiger dåligt med stor favorit i sista avdelningen.

2 Sorbet 8% är mycket intressant, kan krypa ner i rygg på favoriten och får oavsett en bra resa i främre träffen här och räknas tidigt.

Från bakspåret kommer dom andra två med högst chans att slå favoriten, 9 Milliondollarrhyme 6% blor väldigt lite spelad denna gången, hans spurt bet riktigt bra sist och man trodde inte det skulle gå att hinna fram då. Nu är han ute mot eliten, och där har han ännu inte vunnit, men till en låg procent är han streck-värd nu. Andra hästen från bakspår är 10 Cyber Lane 10% som avslutade riktigt vass sist och visar att han kan gå bra bakifrån. Nu åker stallet med bara en häst till Bergsåker och då tror jag inte han sitter kvar i kön, om det går det minsta långsamt i loppet styr nog Johan på tidigt denna gången. 

Och ska vi nämna alla aktuella här så är 4 Milligans Scool 11% åter intressant från ett perfekt spår bör han hamna bra till och alla vet hur snabbt han kan avsluta med rätt resa. Även 6 Makethemark 15% har chans så klart, men från spår en bit ut bakom vingen är det oklart vilken position som är ledig för honom och denna gången är han kanske lite överspelad?

Ranking: A 1. B 2.10. C 9.4.6.8. D 7.3.5.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.8.9.

Avd.2: 7 Pydin

Avd.3: 3.4.5.8.9.11.

Avd.4: 1 Chapter N´Deo

Avd.5: 1.3.5.9.10.12.

Avd.6: 3.4.7.8.

Avd.7: 1.2.9.10.

1728 Rader som kostar 864 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 9 Caligula

Avd.2: 7 Pydin

Avd.3: 3.11.

Avd.4: 1 Chapter N´Deo

Avd.5: 1.3.5.9.12.

Avd.6: 3.4.7.8.

Avd.7: 1.2.10.

120 Rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!