Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Bergsåker 23/8

Omgången.

Ytterligare en extraomgång, som det brukar vara inför en stora ’burst’-jackpot, där dom lagt undan från all jackpot i ett par månader. Dagens extraomgång går på Bergsåker, som också kommer att stå värd för morgondagens stora jackpot. Då får vi en fingervisning om hur banan kommer att vara inför lördagen dessutom.

Brukar inte vara några konstigheter på Sundsvalls travbana Bergsåker, som har ett långt och utslagsgivande upplopp på 200 meter. Ingen vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till, något bredare än genomsnittet så inga problem i voltstarter och bra dosering i kurvorna. Att tänka på är att det brukar kunna gå lite mer utanför favoriterna på Bergsåker än genomsnittet, med betydligt färre favoritvinster och mer än dubbelt så hög medianutdelning jämfört med övriga V75-banor.

 

Bästa spiken!

Trots att spelvärdet brukar vara lågt med spik i avslutande avdelning på streckspel, så kan jag ändå inte annat än att spika 9 Hankypanky Peyton 21% i sista avdelningen. Jag råkar ha en förkärlek att spika obesegrade hästar, tills dom börjat förlora, det är dyrt att gardera dom med en eller flera hästar, många gånger. Sist var var det bakspår och barfota runt om testades, inga problem att runda till till ledningen från femte utvändigt på några hundra meter mellan 1100 och 400 kvar. Gången innan spår 7 och långt ut på vingen, inga problem då heller att köra fram direkt och vara bara bäst, spår inne bland hästar har också varit problemfritt. 

Då dessutom andrahands-spelade  6 Frida Zonett 20% blir ganska hårt streckad blir det för mig  ännu klarare att spika favoriten, hade velat se åtminstone under 15% på Frida för att gardera. Även om jag förstår att hon är bra och har absolut toppform så ser jag vinstchansen som lägre än vad procenten antyder.

 

Gå kort!

I tredje avdelningen är det ett snabblopp för guldhästarna, dom som inte fick plats i morgondagens storlopp. Här blir 5 Elian Webb 40% ganska stor favorit, och jag spikade honom sist och spelade både DD och vinnare med framgång, då han var jämnt spelad mot Muscle Hustle. Nu möter han bättre hästar, i form av 9 Dreammoko 31% och 10 Antonio Tabac 9%, jag låser på dom tre strecken. 

Elian siktar på Finska Mästerskapen i nästa start och går nu med skor, och räknar inte med att inte allt ska var på topp förens till nästa start då. Nu kan han så klart vinna då det är perfekt spår och kort distans, jag rankar honom klart först då motbuden har bakspår.

Antonio borde fått plats i Sunsvall Open Trot i morgon, då poängen var tillräckliga, men då valde dom att dela ut wildcards, så Antonio blev petad. Förra året vid denna tiden inledde han en segerrad på fyra raka i silverdivisionen och vann sedan direkt i gulddebuten före hårtspelade Nadal Broline och Love Matters. Två lopp i kroppen nu efter skadefrånvaro i vintras har han tränat bra en längre tid och går nog framåt rejält med dom loppen han fått. Oskar Kylin Blom är nog dessutom extra taggad att visa hur bra han är, nu när han blev petad från helgens storlopp. 

Bästa hästen i loppet är nog Dreammoko, men han vinner inte så ofta, då allt som oftast stöter på värstingarna nere i Frankrike, och så även när han gästar Skandinavien. Förra året var han bland annat två i ett av försöken till Elitloppet och fyra i finalen, efter att ha varit två i både försök och final av Lotterian innan det. I år har det gått trögt, men fick en totalt överlägsen vinst med flera tillägg mot enklare motstånd sist, och det kan ge självförtroende. Björn upp igen och ekipaget är givet på kupongen.

 

Avdelning 1.

Ett fyraåringslopp stängt till 200.000 tjänat som är oerhört svårbedömt och favoriten blev struken under dagen, vilket öppnar upp det ytterligare.

Nu blir 7 El Gumpert 20% favorit istället då han är nedstruken ett spår ökar segerchanserna, men spelvärdet är lågt, då han får många extrastreck från dom som spikat den tidigare favoriten. Dessutom är han allt som oftast ganska knackig i travet och har fått startförbud på grund av det, så inget att hålla i handen i ett vidöppet lopp.

Försthäst blir 2 Lolee Trizzofrock 16% som gjort tvp starer för Linderoth som resulterat i två vinster. Nu blir det första barfota från att alltid gått med tunga järnskor, och eventuellt första bike. Dessutom Jepson upp och från bra läge tror jag att han kan välja om han vill köra till ledningen eller ta det lugnt i andra spår.

Björn varnar för sin 11 Enriko HA 17% som det blir första bike på och går bra mest hela tiden. 

12 Imagine Boko 7% har uselt läge, men gör det bra och står perfekt inne i loppet, Berghs stall över lag är i fin författning för dagen och den av 11 och 12 som får bäst resa lär vara långt framme på målfotot. 

Jätteskräll kan 4 Holens Aquavit 3% vara, som var favorit på V75-start sist, gick i ledningen och höll klart godkänt efter att ha fått rejäl press på bortre långsidan och gav sig sedan endast mot en stallkamrat som fått bra lopp i draget bakom. Nu totalt bortglömd, Örjan kör igen och ibland går hästar framåt rejält med en lite jobbigare prestation innanför västen.

Ranking: A 2. B 11.12.7. C 4.10. D 1.8.6.3.9.

 

Avdelning 2.

Svårt kallblodslopp över 3 kilometer, där dom längst bak inte verkar ha så mycket till vinnargnista, och dom står dessutom tre tillägg efter täten. 

14 Sjö Vinn 13% får första BG upp nu och är väl den som skulle kunna duga från bakre fållan, då han varit ute mot eliten i skymundan, så tempon och hårdhet saknas inte.  Även 13 Lex Peidei 2% och 15 Lome Dianmant 5% är hårdingar som skulle kunna känna sig lite morskare när dom möter betydligt mindre meriterade hästar där framme, än vad dom är vana vid. 

 

Favoriten 2 Tangens Lilja 36% blir väldigt överstreckad, och vi såg så sent som igår hur det går för ston i den här typen av lopp. Speciellt bland kallbloden viker dom gärna ner sig mot hingstar och valacker. Då norges och världens bästa sto på kallblodssidan var ute igår från dubbla tillägg och kom fram någon längd efter ledaren inför sista svängen så ville hon helt enkelt inte gå förbi, mot en hingst med totalt usel statistik. Samma sak hände förra söndagen på Dannero, då ett sto gjordes till stor favorit ett lopp med tillägg, Järvsö Ingrid, försvarade sig tidigt med galopp. Visst kan det gå, om Tangens Lilja får vara i fred i spets, men det är väl osannolikt. 

Jag förordar nog spik på 5 Brenne Järven 23% som inte gick sig trött sist, vid enkel vinst i billigt gäng, då han debuterade i Westholms regi. Just Jörgen har fått bra speed på flera av siuna kallblod genom tiderna och stallet har toppform. Nu blir det dessutom Örjan Khilström upp och jag räknar med han gör ett riktigt bra lopp och då ska stona som står 20 meter före få svårt att stå mot och hårdingarna där bak måste få perfekta resor för att hinna ikapp. 

Ranking: A 5. B 14.13.15.2. C 7.4.3.10. D 1.11.8.6.9.

 

Avdelning 3.

Se ”Gå kort!”

Både 6 Caid Grif 7% och 8 Diamanten 6% behöver väl lopp i kroppen innan dom är på topp och kan tas på allvar från två spår en bit ut bakom vingen?

Ranking: A 5. B 10.9. C 6.8. D 2.3.1.7.4.

 

Avdelning 4.

Klar förstahäst och eventuellt spikförslag på 3 Buzzer Beater 29% i amatörloppet, då han står perfekt inne i loppet och mött hårt motstånd i flera starter, så formen är bättre än vad resultatraden skvallrar om, och han är en bra favorit. Positiva tongångar från stallet, nu blir det barfota, förmodligen bike och första gången med Benzon upp, och inte ofta man får säga att det är viss kuskförstärkning när en amatör byter av ett proffs. 

7 B.B.S.Jhonny 13% är första motbudet, kommer från försök och final i bronsdivisionen och går också han ner i klass till denna starten, men läget är värre än för värsta konkurrenten, men tidigt för den som inte spikar. 

Ranking: A 3. B 7. C 6.1.5.9.10. D 2.4.11.8.12.

 

Avdelning 5.

Här kan det vara läge att försöka fälla favoriten 2 A Nice Gift S.H. 45%, som blir väldigt hårt streckad, får han ens ta över spets sida vid sida av 1 Trilly Of Nando 15% som nu kommer med två lopp i kroppen och gjort det bra i ny regi, hon håller ledningen om kusken vill och alla kan vinna från spets.

4 Melissa 6% var inte långt efter favoriten i mål sist, då hon stod från bricka 14 i tredje ledet i en spårtrappa, nu startar hon från ett smaskigt fjädespår, vilket borde innebära att dom är ännu närmre varandra i mål. Vem som är först är inte givet och med tanke på den snedfördelade streckfördelningen är Melizza given att ranka före. 

Ranking: A 4. B 1.12.2.6. C 5.8. D 7.3.11.9.10.

 

Avdelning 6.

Jättefavorit där treåringar står 40 meter fyraåringar, som i sin tur står 20 meter före femåringar. Här står några riktigt bra fyraåringar bra inne i loppet även om 1 Power 48% givetvis är en undantagshäst så är det långt ifrån säkert att han kan freda sig mot dom hårdare hästarna här.

7 Zaranne Fas 9% har tillhört absoluta kulltoppen i Italien som två- och treåring, ett par starter avklarade i Riordans regi och det kan vara dags för vinst nu, då han har en rykande vass avslutning att tillgå.  

5 Fleet Admiral 12% ser ut att vara riktigt rejäl häst och Khilström/Redén fortsätter att leverera, detta är inget undantag, klasshäst som har goda förutsättningar at vara långt framme i sånt här lopp.

Ranking: A 1. B 5.7. C 8.12.2.4.6. D 3.11.10.

 

Avdelning 7.

Se “Bästa spiken!”

För er som garderar är det manga till låga procent som är intressanta, 12 Intake 1% och 14 Rally Funny 2% får båda enklare resor med tre strykningar i loppet och dom står bra inne då dom då mött hårt motstånd allt som oftast på slutet. Bland dom där framme är det intressant kuskplus på 4 Clerys Spring D.T. 1%. Det är bra form på 2 Peat Chimney 12% och 7 Keycard 4%, där den sistnämnde dessutom är gynnad av att bli nedstruken ett spår här.

Ranking: A 9. B 12.14.4.7.6.2. C 1.8.11. D 3.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.4.7.11.12.

Avd.2: 5 Brenne Järven

Avd.3: 5.9.10.

Avd.4: 3.5.6.7.

Avd.5: 1.2.4.6.12.

Avd.6: 1.5.7.

Avd.7: 9 Hankypanky Peyton

900 Rader som kostar 450 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 2 Lolee Trissofrock

Avd.2: 5 Brenne Järven

Avd.3: 5.9.10.

Avd.4: 3.7.

Avd.5: 1.4.

Avd.6: 1.5.7.

Avd.7: 9 Hankypanky Peyton

36 Rader som kostar 18 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!