Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Bjerke 22/8

Omgången.

Extra V75 på Bjerke i Norge, och då är det mycket norska pengar att spela om så klart. Vi fortsätter att erbjuda andelar i tillsammansbolagen, men spelar för halv insats, vilket innebär att andelarna kostar 100:- styck på dom här extraomgångarna. Vill man vara med för lite större andel i bolagen så går det så klart att köpa flera andelar. 

I går var vi nära sjuan, då vi har storskrällen, Roofie, spelad på 1%, i sista avdelningen och får med en kantboll i form av Global Wiseguy redan i andra avdelningen. Spricker dock på spiken Attraversiamo, som blev tapper tvåa efter utvändig resa, i tyvärr inte full form. Det resulterade i en sexa och ett gäng femmor som gav lite drygt pengarna tillbaka. 

Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp och vinklad startbilsvinge, vilket ger lite större andel vinnare från spår 7 och 8 bakom bilen än på banor utan den detaljen. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. 

Ta procenten med en nypa salt, då det inte är omsatt så mycket ännu, skriver ändå ut vad dom är på onsdagskvällen. 

 

Bästa spiken!

11 Ulsrud Tea 70% lär bli oerhört stor favorit, men jag gillar ju att spika bästa hästen, som står längst bak, då det handlar om lopp över 3 kilometer. Och även om jag inte gillar att spika ett sto mot hingstar och valacker, speciellt inte bland kallbloden, så råkar detta var undantaget som bekräftar regeln, då det är en undantagshäst. Hon hävdar sig bra mot dom bästa kallbloden, var fyra, som spelad under 10 ggr i Elitkampen och ingen av den kalibern är med nu. Misstänker att hon bara vinner detta. 

 

Gå kort!

Då båda bästa hästarna, i loppet för högsta klassen, dragit tuffast tänkbara spår så väljer jag att dubbla loppet med båda. Den av dom två som får bäst draghjälp eller tar tidigt initiativ borde vinna, då jag har svårt att se vem av dom som får bästa loppet gör jag det enkelt för mig och tar båda. 

12 Lionel 30% blir nog knapp favorit och är förstavalet, trots att han var sist i Hugo Åbergs, där han skyggade för något på bortre långsidan och tappade farten rejält, precis när det började gå som snabbast igen. Innan det har han visat uppåtform med en tredjeplats i Årjäng Stora Sprinterlopp. 

11 Ferrari B.R. 29% kör antingen galopp eller vinner sina lopp, var ett jättelöfte som fyraåring, men har inte blivit så bra som man hoppades. I ett lopp med inte dom allra värsta motståndarna duger han bra och har Lionel en sämre dag som sist, då har Ferrari B.R. mycket hög vinstchans. 

 

Avdelning 1.

Ett vidöppet stolopp inleder på V75 och det är hart när omöjligt att lösa. Men det finns några som vinner oerhört sällan och nu dessutom har dåliga lägen. Så min lösning blir att strecka dom med bäst lägen bakom bilen, som dessutom verkar vara lite bättre än övriga. Alla från spår 2 till 5 får plats på kupongen, då jag tror att 1 Eerin AM 9% blir över från start och blir då fast på innerspår, löser det sig med lucka så har hon viss chans och är nästa streck, vid bredare gardering.

Först rankar jag 2 Divine Salt 18% som varit spelad till låga odds varje gång och har 18/35 på plats, så verkar jämn och stabil. Hon har ett par vinster i raden och gått bra tider för klassen och är dessutom inte ens favorit. Dessutom är hon startsnabb och ska vara spetsfavorit här, given a-häst, och bakom henne är det jämnt.

Ranking: A 2. B 4.5.3. C 1.10.8.12. D 7.11.6.

 

Avdelning 2.

Här väljer jag att spika 10 Moe Tyr 40% som verkar veta var mållinjen ligger och har 12/33 vinster, lägg där till kusken Tom Erik Solbergs vinststatistik på 17% i år, så har ni ett riktigt vinnarekipage. Går dessutom snabbast tider av hästarna här gång efter annan och borde vara bara bäst.

Värst mot är 8 Valle Storm 18%, som till skillnad från värsta konkurrenterna dragit ett framspår, och kanske kan dra nytta av den vinklade vingen och vara långt före tidigt i loppet. Räknar dock med att min spik är hårdare och vinner oavsett löpningsförlopp. Andra motbudet är 11 Rappnor 23% som startat en hel del i Sverige och det kan vara ett litet minus att nu inte få ha körspö på honom. Går dessutom oftast lite långsammare tider än favoriten och det låter som dom har respekt för favoriten här. Allt sammantaget så är han nog lite överstreckad denna gången. 

Ranking: A 10. B 8.11. C 1.9.3. D 5.4.6.2.7.

 

Avdelning 3.

Se “Gå kort!”

Ranking: A 12. B 11. C 4.1.7.5.6. D 10.3.9.2.

 

Avdelning 4.

Se “Bästa spiken!”

Ranking: A 11. B 10.4. C 6.5.1. D 9.8.7.2.3.

 

Avdelning 5.

Om vi nu har spikarna och kortlopp avklarade är det dags att få upp värdet rejält i avslutande tre avdelningar, och det borde kunna gå, då det ser ut att vara väldigt öppna lopp på pappret.

Lägsta klassen och favoriten 5 Abrakadabra 27% har varit hårt spelad i alla sitt livs starter, Erlend hör till dom bättre i Norge så kuskbytet behöver inte betyda så mycket här. Men då han bara tjänat 160k på sina sex vinster och tre andraplatser så skvallrar det om att han mött mycket enklare motstånd. Dessutom varit struken innan förra starten och formen behöver inte vara på topp här och det känns givet att gå mot favoriten nu. 

8 Royce Rolls 15% tränas och körs av Frode Hamre som bara kör då det är absolut toppchans, då han har över 20 i segerprocent på nära 200 starter i år, så ska han rankas tidigt med allt han kör. Ett par galopper i betydligt tuffare gäng på slutet och är nu i ordinarie klass och given förstahäst här trots läget. 

2 Dan Mölgård 20% har vunnit från bakspår på slutet, vid flera tillfällen, nu har han lottats till ett finta spår och ska givetvis räknas tidigt på visad toppform. 

Bland skrällarna är Svenska gästen 1 Benzema 6% intressant, då han visat sig trivas bra i Norsk konkurrens, och har bra statistik på sina Norge-utflykter (3/4), kanske tänder här igen, då han annars har mycket galopper på krångliga hemmabanan Årjäng.Han är dessutom startsnabb och kan mycket väl hålla upp innersniffen, men rygg ledaren är också bra. 

7 Gianluca B.R. 4% tränas och körs av Tengsareid, som för övrigt annars är ordinarie kusk på favoriten. Här kommer han med en jämn och stabilhäst i form och räknas med skrällchans trots bökigt utgångsläge. En annan med riktigt bökigt spår är 12 Paulino 2% men denna har 17/23 på plats och har gått bra tider över distansen. Kusken har dessutom väldigt bra segerprocent och då Paulino bara är streckad till under 2% är det en kul rysare.

Ranking: A 8. B 1.2.5.12. C 10.7.4. D 9.3.6.11.

 

Avdelning 6.

Stor favorit blir 4 Captain Morgan 55%, som jag hade i mitt ”gå kort”- lopp då han spurtade ner On Track Piraten sist. Då stod han 40 meter före honom och hade fått spårsnål resa, men insatsen var bra. Han har mött hårt motstånd gång efter annan och tjänat snabba pengar i sommar, så står hårdare och hårdare inne i dom vanliga loppen. Given etta i ranken men vill se honom göra bra lopp över 2100 meter innan jag går rakt ut på honom som storfavorit här. 

8 Moveslikejagger 3% är bra mest hela tiden och är totalt bortglömd här, vann på sitt rekord näst sist och det är absolut toppform, en kul skräll som jag rankar riktigt tidigt. 

9 Calina 2% och 12 Madelen L.T.C. 8% är två ston som har varit ute i samma lopp flera starter på slutet, sist gick dom med i Sto-EM på Solvalla, som oplacerade. Men innan det vann den sistnämnde NM för ston efter en rejäl långspurt från fjärde utvändigt var hon totalt överlägsen. Calina var då trea, så det är tal om stenhårda märrar som tjänat mycket pengar och då räcker dom här. 

2 LÁmour Bonanza 10% står lite hårt inne men har 11 vinster på 25 starter och ser ut att kunna vara en klassklättare, från ett bra läge räknas han här. 

Ranking: A 4. B 8.12.9.2.6. C 5.1. D 3.10.11.7.

 

Avdelning 7.

3140 meter med dubbla tillägg och här brukar ju inte någon från mellan-fållan kunna vinna, men här blir 7 C Nu Gilbak 32% ganska stor favorit från just ett sådant läge. Han kommer från vinst i ett liknande lopp, men då stod han start och kunde köras till ledningen i ett mindre fält och vann. Nu blir det nog inte lika enkelt och då det kan kosta en del att ta sig fram, men samtidigt hålla undan för dom lite hårdare där bak blir kanske tufft. 

10 Red Bar 14% är bäst av hästarna där bak och jag rankar honom därför först. Har tjänat mest pengar och gått snabbast tider. 

4 Troja Face 19% är bäst på startvolten och rankas också tidigt på läget, då han kan vara den tidiga ledaren är han kanske hästen att slå.

Bland skrällarna är 3 A Deal Is A Deal 5% en lågt streckad Svensk gäst, och då det skräller i denna typen av lopp är det oftast från startvolten, efter invändiga resor, precis det sättet han vann sin förra start på, efter sen lucka och enkel spurtvinst. Gången innan satt han fast och han har sett fin ut i sina båda starter med barfota runt om, räknar med att det blir samma balans igen. 

Ranking: A 10. B 4.3.7. C 11.12.13.9. D 2.15.1.5.8.6.14.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.4.5.

Avd.2: 10 Moe Tyr

Avd.3: 11.12.

Avd.4: 11 Ulsrud Tea

Avd.5: 1.2.5.7.8.10.12.

Avd.6: 2.4.6.8.9.12.

Avd.7: 3.4.7.10.

1344 Rader som kostar 672 kronor

 

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.4.5.

Avd.2: 10 Moe Tyr

Avd.3: 12 Lionel

Avd.4: 11 Ulsrud Tea

Avd.5: 1.2.5.8.

Avd.6: 4.8.9.12.

Avd.7: 3.4.7.10.

192 Rader som kostar 96 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!