Manfred Kåvestams blogg

Speltips: JACKPOT 44 MILJONER PÅ RÄTTVIK 3/8

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Omgången.

Rättvik får en Jackpot på 37 miljoner till lördagens V75-omgång, började jag skriva tidigare i veckan, men då var det en extra V75 på Hugo Åbergs dagen, där femmor frös inne och jackpotten hamnar nu på hela 44 miljoner! Jerry Riordans Ringostarr Treb var tillbaka i den tidiga fjolårsformen igen, efter ett par galopper i år, så var det dags för en femstjärnig prestation för att vinna Hugo Åbergs Memorial och 1,6 miljoner före en ettrigt spurtande Propulsion. Propulsion som många tycks tro ska vara på retur i form eller att karriären närmar sig sitt slut reser sig ordentligt gång efter annan och visar att han vill tävla ett tag till, och vi kan nog räkna med uppåtform igen på Redens stall nu efter par månader med något sämre resultat och prestationer på några av hästarna. Viktigt formbesked inför lördagens V75 där han selar ut ett par riktigt bra hästar.

Medellångt upplopp, 187 meter, medeldoserade kurvor och inga som helst konstigheter. Vinklad startbilsvinge gör att det blir något fler vinster från spår sju och åtta bakom bilen.

Tyvärr lockade gulddivisionen bara sju anmälda hästar och när då Daniel Reden anmält en av sina Elitloppshästar så ser det väl upplagt ut för vinst för en storfavorit. Men det har ju gett miljoner torts att Järvsöfaks och Victory Tilly vann på samma omgång, så man ska inte ge upp hoppet om stora pengar även om man tror på ett par stora favoriter denna veckan, då det riktigt öppet i några av dom övriga loppen.

 

Bästa spiken!

Ja det går ju inte komma ifrån det, i Gulddivisionen kommer 5 Sorbet 71% ut efter att ha varit bortlottad i sitt Elitlopppsförsök, och kom inte in i loppet från spår 8. Även bortlottad på spår 8 i Finlandia Ajo, där han avslutade snabbast av alla som fyra bakom Readly Express.  Nu har han fått pusta ut ett par månader och det ska vara ordning direkt på honom och han brukar inte behöva lopp i kroppen för att prestera på topp.

 

Gå kort!

I första avdelningen är det två som sticker ut rejält, 1 Bucks To Burn 26% kommer från finalvinst i silverdivisionen och slog då riktigt bra hästar för klassen, sedan blev han diskad som fyra i St Michel Ajo, som Makethemark vann. Han är tillräckligt startsnabb för att inte bli över från innersniffen och om någon passerar honom i starten kan han nog ta sig ut och få ta över av dom flesta. Rankas etta på läget och första gången Jepson upp. 

7 Milliondollarrhyme 35% har här ett jobbigt sjunde spår men med vinklad vinge kommer nog Fredrik B trycka av från start för att hitta position. Han gick ju direkt från brons ut mot världseliten, i Elitloppet, Norrbottens Stora Pris och Årjängs Stora Sprinterlopp, och han har inte gjort bort sig i något av dom. Ner i klass nu och räknas tidigt trots läget.

Kanske ett tråkigt lås, men vilken som än vinner av hästarna som båda är runt 30% så försvinner en del kuponger ändå. Och dom är klassen bättre än övriga här och känns som ett riktigt tryggt lås.

 

Avdelning 1.

Se ”Gå kort!”

Det finns ett par andra lösningar på loppet och det är smaksak vilken man väljer, jag förordar lås på dom två kapacitetsmässigt för klassen överlägsna djuren. En lösning kan vara att ta ställning för spik på en av dom, och då rekommenderar jag att man går på Bucks To Burn som har läget och även om han skulle missa ledningen från innersniffen så kommer han nog ut och övertar direkt. Speciellt intressant är det då procenten under veckan börjat glida isär och ’Bucks’ är nästan 10% mindre streckad än värsta konkurrenten som har ett bökigt sjunde spår. 

Om ’Bucks’ blir fast och ’Millionen’ blir hängande så är två värsta mot intressanta kuskförändringar på 2 Minnestads El Paso 13% får BG upp och det är så klart jätteplus. Men relativt ny i klassen dock och jag rankar 4 Weekend Fun 10% före. Den får Kontio upp denna gång och står bra inne i klassen och har ett perfekt fjärde spår blir det garanterat en bra position. 

Ranking: A 1. B 7.  C 4.2.10. D 8.9.5.6.

 

Avdelning 2.

2 Deede Star 21% gav upp i ledningen sist efter att ha dragit ganska hårt som storfavorit på V75, nu handlar det om 500 meter kortare och debut över sprinterdistans. Här kan han söka ryggar då det är ett par startsnabba utvändigt kan det bli tryck på loppet. Favoriten ska ju helst inte få vinna här, 3 Get Ready On Tour 40% är favorit till att ta ledningen, men det saknas inte motbud. 7 Shadow 2%. är riktigt startsnabb och med hjälp av vinklad startbilsvinge så lär Tomas trycka av, och han är värsta motbud i spetsstriden. Toppform där och alla kan vinna från ledningen. 6 Celtic 1% är också en startsnabb häst som kan blanda sig i spetskörningen och även om han kanske inte duger här så är han en av dom som kan ställa till det lite för favoriten i inledningen. Från bra startspår kan även 5 Firecracker 13% blanda sig i spetsstriden, nu med någon form av halvstängt huvudlag för första gången och lite kuskplus. Han har sett fin ut två starter i rad med barfota fram och går så igen.

12 Hugo Gustivar Boko 3% är en häst med grym kapacitet, tappade formen lite under våren, men har nu två lopp i kroppen efter kortare uppehåll och sist blev det vinst. Läget är uruselt men 3% är alldeles för lågt på denna. Vill ju ha en skräll här, så tar säkert alla på någon kupong på lördag. 10 B.B.S.Day Dream under 1%, blir det mycket intressanta ändringar på och även om dom ligger lågt från stallet och han kanske inte ska duga här är det intressant. Han går från tunga järnskor till barfota runt om, bort med skydden på benen, ändringar i huvudlaget och en bike ska lånas, lägg där till att det är Jepson upp för första gången och det går inte att plocka bort den. 

Ranking: A 2. B 3.12.7. C 11.10.5.9.4. D 6.1.8.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa spiken!”

Värsta motbudet 6 Dante Boko 15% har spår utvändigt, sida vid sida på storfavoriten så räkna med att Johan inte lär släppa en hel längd till denne i starten. Skulle favoriten komma bort eller bli struken så är Dante den som vinner loppet istället. Kör däremot dom två hårt mot varandra så skulle 7 Baron Gift 8% kunna spurta ner dom, men övriga måste vara totalt chanslösa. Den som vill slösa streck, och ’heltäcka’ loppet, tar alla tre. 

Ranking: A 5. B 6. C 7. D 4.3.2.1.

 

Avdelning 4.

Här kommer omgångens andra riktigt starka favorit, 5 Lukas Rauen 44% kördes perfekt sist och var överlägsen i loppet då han stogd 20 meter före jämnbra hästar. En riktigt bra proposition denna veckan med och då är det bara att köra så klart. Ända molnet på himmelen är väl kanske femtespåret i volten men går han iväg bra så är det bara slut. 

Mest spelad mot är 1 Troll Ronja 17% som har ett perfekt första spår i volten och har en del vinster i raden på bra tider, men det rör sig om ett sto mot hingstar och valacker denna gång och då brukar dom vika ner sig. Jan Olof Perssons kvartett i loppet har riktigt risiga lägen på tillägget, med bakspår på tillägg med dom två bästa chanserna är det ganska kallt. 3 Zitor 8% kan ställa till det för Troll Ronja i spetskörningen och blir tuff om han kommer till ledningen enkelt. Men den plockar favoriten nog ner bara han kommer upp i dödens tidigt, jag spikar Lukas Rauen!

Ranking: A 5. B 15.3.1. C 4.14.12.6. D 9.7.11.13.2.8.

 

Avdelning 5.

Nu behöver vi hitta lite skrällar sista tre loppen, och kan ju börja med att nämna minus på dom mest betrodda här. 4 Harvey 19% har bäst läge av dom betrodda men har gjort tre starter i år och kunde knappt följa med invändigt i årsdebuten, galopp i andra starten och femma i mål med GB upp sist från bra spår och resa i främre träffen. 11.000:- inkört i år och även om han står bra inne och har bästa tänkbara spår kan man inte bara chansa och hoppas att formen är på topp helt plötsligt när han är favorit är blir det givet att gå mot. 

8 Global Winner 16% har sämsta tänkbara läge och är ny i klassen, kommer från startgalopp sist, det känns givet att ranka ner på förutsättningarna. Stallkamraten 7 S.G.Charpentier 14 är väl Nurmos bättre chans av dom två, då han visat form med två raka segrar men hur är formen över lag hos Nurmos? Och läget är besvärligt. 10 Bear Hope 16% går det en månad mellan starterna för tredje gången i rad, hur är det med fräschören? Bakspår nu och det var enklare mot vid vinsten på Åmål. 

Vilka tror jag på då? 9 Andre Ward 7% var betrodd i ett långlopp nere på Jägersro, där han gick ner i rygg ledaren och blev fast med rubbet sparat näst sist, där var han i princip jämnt spelad med Juan. Galopp starten innan och sist var det vinst i billigare gäng hemma i Danmark. Flemming åker långt och det borde vara riktigt bra chans trots bakspår. Flemming visade dessutom form då han i torsdags, 58 år ung visade var skåpet ska stå, vid sin sverigedebut i monté, vann han med egentränad outsider.  

5 Hövings Unbeatable 11% visar form, som nästan hela Berghs stall, för dagen och har ett bra startspår, Bergh kör själv och det är positivt, den är mycket tidig. Även lägesgynnade 1 Henning Lixarve 6% blir att räkna med tidigt om han håller upp innerspåret så kan det gå från ledningen. 11 Mellby Frodo 3% står bra inne i klassen och har gjort några starter mot bra motstånd och i jämnt lopp räknas han absolut. 

Ranking: A 9.5. B 4.11.7.1. C 10.8.2.12.6. D 3.

 

Avdelning 6.

1 Urgent Call 34% spikas lite här och där I olika tips har jag sett, men han är mest intressant när han är outsider och kul skrällbud, som ganska stor favorit är det väl iskallt, även om risken är stor att han håller spets från sitt innerspår. Han har ett par g i raden med och det står inte för godkänt, och han har inte vunnit sedan början på maj., så vi hoppas på galopp och garderar. 

4 Falcon A.M. 18% slog Macelleria I klass två finalen på Eskilstuna, sen undrar folk varför han var sämre sist. Och för er som inte följt med i utrustningssnack, det är sjukt stor skillnad på bike och inte bike på väldigt många hästar. Bike vid vinst mot tufft motstånd, nolla utan bike mot enklare motstånd som favorit sist, ganska enkelt att räkna ut vad för något denna går bäst med. Trots att han nu går upp två klasser så duger han gott här när det nu åter igen blir bike på och ett perfekt fjärdespår, och vid minsta strul för favoriten i starten är han spetsbud och vinstchansen stiger då avsevärt. 

Bäst i loppet är så klart 9 Sanda Love 13% som kan allt när han vaknat på rätt sida, men hopplöst ojämn och galopprisken finns alltid där, kapacitet för högre klasser och Bergh kör själv denna gång, vilket är ett stort plus på honom. 

Kan vara ett vettigt lås på 4 och 9 här på en mindre kupong, men garderar nog på lite mer än så på större lappar. 11 Night Rhythm 10% var tvåa från dödens i sitt sprintermästarförsök och blev spelad till delad favorit i finalen, galopp efter snabbstart och dödens och kanske lite generad när häst gick ut framför mitt i loppet. Ny kusk med Jepson och ett smygläge, står riktigt bra inne i klassen. 2 Liam Dana 7% får kuskplus här och räknas trots lite småhårt inne på pengar, men visat form med två raka segrar i enklare gäng. Normus har en trio som alla är lågt streckade men har toppkuskar och kapacitet så det räcker, den som spelar på att Nurmos form är på uppåtgående igen streckar alla tre. 7 Hosianna Boko 6% är startsnabb och kommer från två raka vinster, sist i stolopp, mot hingstar och valacker nu från svårt läge rankas hon ner. 

Ranking: A 9. B 4.11.1. C 10.2.8.7.6. D 12.5.3.

 

Avdelning 7.

6 Royla Navy Neo 29% är en bra favorit till inte allt för hög procent och det finns så klart chans att BG tar sig till ledningen från ett perfekt springspår och där blir han svårslagen. Det har dock skrällt förr i detta loppet, som är Sommartravets final, där det är tre olika startfållor där det är 40 meter tillägg från drygt en miljon tjänat. Detta gör att dom på mellanvolten som fått tjäna runt miljonen står ganska bra inne jämfört med hur det brukar vara i dom här propositionerna. Dom två på dubbla tillägg ska få riktigt svårt att vinna här. 

1 Gideon H.Renka 12% är värst mot i körningen om ledning och håller han ut favoriten körs han i spets, räknas då så klart. 

20 meter bakom står sedan dom värsta motbuden, mot dom två bästa på start. 9 Flash Hammering 10% var riktigt bra på Kalmar, sist blev han stum då han gick länge i dödens och pressade på ledaren i långloppet på Halmstad. Står bra inne denna gång och rankas högt nu. 11 Smevikens Cruiser 3% är väldigt lite spelad, omöjligt lopp från sjätte utvändigt men gick fort över mållinjen, vann lätt mot 9 på Halmstad och Veios stall vinner en del lopp för dagen och har form. Nu är det Kontio upp och det är intressant. 

Garderar man på mer så är 7 Sir Henry P.Hill 7% nästa strecket, från ett fint innerspår på tillägget kan det bli spårsnål resa eller välja att gå ut i andra direkt, då han nog öppnar snabbare än utvändig häst. 12 Doctor Doxy Zenz 2% var andrahandare i silver sist och trivdes inte i dödens då, totalt bortglömd nu, är ensam på springspår på 20-fållan, och visade i starten innan att trivs på dom lite längre distanserna. 

Ranking: A 6. B 1.11.9. C 7.12.13.14.5. D 4.2.8.3.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.7.

Avd.2: 2.3.4.5.7.9.10.11.12.

Avd.3: 5 Sorbet

Avd.4: 5 Lukas Rauen

Avd.5: 1.4.5.7.8.9.10.11.

Avd.6: 1.4.8.9.10.11.

Avd.7: 1.6.9.11.

3456 Rader som kostar 1728 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 1.7.

Avd.2: 2.3.7.10.11.12.

Avd.3: 5 Sorbet

Avd.4: 5 Lukas Rauen

Avd.5: 1.4.5.7.8.9.10.11.

Avd.6: 4.9.

Avd.7: 6 Royal Navy Neo

192 Rader som kostar 96 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.