Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75-TIPS HAGMYREN 27/7

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

Omgången.

Hagmyren står värd för veckans V75, en bana där det är betydligt kortare upplopp än genomsnittet, kortast utav ordinarie V75-banor, med sina 161 meter! Detta borde ge fler spetsvinnare och bricka ett ska vara guldläge? Men så är faktiskt inte fallet när V75 avgörs här så är det ungefär lika många spetsvinnare som på övriga banor, förra året en och året innan ingen. Nu är det ju extremt, så vänta er runt 2 till 4 spetsvinnare, men som sagt inte omöjligt att vinna från kön. Många av kuskarna tycker det är svårt att spets från bricka ett och vissa upplever det smalt i volten framförallt över 1640 och 2640. 

 

Bästa spiken!

Inget stort fan av att leta spik i sist avdelningen, då det sällan höjer värdet, har då som tumregel att man behöver ha många i sjätte avdelningen om har spik i sista och tvärt om.

Bästa spiken i omgången hittar jag alltså i avslutningen, och blir ganska stor favorit i 4 Tale Of Jacks 45%. Han gick sist i dödens på Macelleria, som då var storfavorit, att han inte rådde på den från utvändigt är förlåtet, men en storstilad insats och ingen så bra häst med idag. Är han nära den prestationen räcker det och blir över här.

 

Gå kort!

I andra avdelningen sprider många strecken och det rör sig om 15 ston, dubbla tillägg och 2640 meter. Här startar många på mellan-tillägget och bli inte förvånad om det blir ett par omstarter, även om det rör sig om förhållandevis rutinerade hästar. 

Lopp av denna typ körs extremt sällan, men vinns oftast av den bästa på dubbla tillägg. 15 Amalia Cash 22% är berättigad favorit och har god chans att runda fältet till vinst, dock kan det ju bli långt fram om för många är i vägen och jag fegar ur och dubblar med spetshästen. 

1 Bear Bahareh 21% har nu tre lopp i kroppen och ser ut att ha gått framåt redan i förra starten, nu lutar det åt tidig ledning då det bara är två hästar på grunddistansen. Det låter positivt från stallet och från ledningen har hon 2/2. Även om låset är lite färglöst med dom två mest streckade är det ändå bra värde då många garderar på rejält här, och då kostar loppet många streck. 

 

Avdelning 1.

7 Eldorado B. 30% är klar favorit och har riktigt bra chans om ledningen nås, men där kan det vara upptaget och det låter som att Mathias ska svara favoriten om han kan med 1 Doctor Doxy Zenz 18%. Inför förra starten hade Doctorn tre lopp i kroppen och gjorde det riktigt bra som tvåa bakom Short In Cash över mastiga 4160m och det visar att formen sitter där. Tror ändå att Eldorado är snabbar i början och härdad i klassen, men kostar det för mycket sitter det i benen till slut och han har vikit ner sig förr. 

Blir det körning mellan dom två kan fler komma in i matchen och 9 Sign Me Up Too 22% är mycket streckad men duger absolut här, i en lite billigare silverdivision, den tuggar ner många till slut, kanske alla? Jag väljer nog att ta fler streck ändå och har en roligare ide’. 

4 Mr Golden Quick 10% har lurigt fjärdespår men står bäst inne av samtliga. Han har vunnit en silverdivision i år och varit ute i två finaler där han var tre på elitloppshelgen bakom ett par av dom bästa i klassen. 

8 Raja Ribb 1% har kanske inte växt in i klassen riktigt ännu, men är en ’årstidare’ som hittade kanonform vid just denna tiden i fjol och skrällde rejält då han vann Sommartravets final och 300k. Kan han hålla ryggen på Doctorn, kan det bli skräll om luckan kommer. 

Ranking: A 7.4. B 1.9. C 8.3.6. D 2.5.11.10.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå kort!”

Värst mot mina två streck är så klart 12 Emmylou 16% som vann sist på V75, men läget är mycket tufft med spår tio på mellantillägget. Inte BG i vagnen nu heller även om Emilia är duktig, så har nog bättre chans att ta hem silverdivisionen denna veckan. 8 Saga Doc 6% blir farlig om Tietz kommer iväg bra från sitt springspår. 5 Corona Brick 8% var rejäl vid vinst från dödens sist och räknas. Men alla nämnda motbud har ett gemensamt, att dom står lite hårt inne här då dom kunde fått tjänat betydligt mer och ändå stått samma tillägg.

Ranking: A 15. B 1. C 12.8.5.13.9.3.4. D 11.10.14.6.2.

 

Avdelning 3.

Här kommer omgångens största favorit ut, 2 Global Undicided 64% och det är så klart på tok för mycket då han är ojämn i prestationerna. Har han en bra dag då vinner han väl hur lätt som helst så klart. Men inget är givet och i princip alla Nurmos hästar underpresterade och/eller körde galopp förra helgen på Axevalla, så givet att gardera på eventuellt sviktande stallform. 

1 Actual Star 6% var ute mot rutinerade långdistansare sist och ingen skam att vara efter dom två han torskade mot då, han var bland annat före Doctor Doxy Zenz som är hårt spelad i silver idag. Här i brons står Westholms hårding bra inne på kapacitet och rutin, med minsta klaff segerstrider han. 3 Victory Topline 15% gjorde comback sist och var bra, överraskande bra uppger stallet och det är positiva träningsrapporter därifrån. Står stenhårt inne på pengar och är ju också Normus, så vi garderar vidare. 

5 Corroded 2% är ojämnt startsnabb, ibland blir det galopp och ibland blir det riktigt snabb start, här har han ett bra femtespår och kan han ta sig förbi Victory Topline blir han intressant även om han släpper till någon mer betrodd så behöver inte rygg ledaren vara fel.

11 Reverend Wine 4% gjorde sist comebck efter vila och visade bra form efter en repa ute i spåren var han bara nos från vinst och spurten lär bita bra denna gången med. 10 Digital Performer 1% är allt som oftast lat i loppen men han har skrällt i klassen och står bra inne på pengarna, med rätt ryggar och om han vill så kan det vissla till rejält i kuponghögarna. 8 Track Angel 5% står med bra inne men fick iskallt läge, vid rejäl gardering eller strykningar invändigt är han aktuell. 

Ranking: A 2. B 3.11.1. C 5.10.8. D 4.6.7.12.9.

 

Avdelning 4.

Här är det jämnt spelat mellan dom två mest betrodda, 14 U.R.Faxe 34% som testades första barfota sist och ÖK upp, det var vinstrecept, men sist hade han lite tur att dom värsta galopperade bort sig och den han sprang förbi lätt över upploppet stod i 37 ggr så det såg kanske lite extra bra ut.Räknas så klart tidigt från springspår med samma balans och kusk som sist.

8 Lukas Rauen 31% stod då lika start med favoriten, körde galopp men gjorde rejäl upphämtning till fjärdeplatsen, nu 20 meter före favoriten och borde inte bli galopp från spår 8 i volten och utan häst utvändigt hittar han ju ut direkt, lär köras offensivt och är hästen att slå. Är nog minst lika bra som dom står 20 meter bakom och tänkbar spik!

Vid gardering är så klart favoriten värst mot men även 9 Guli Rubin 15% är tidig, då han tänt till ordentligt sedan han började köras i bike, så blir det även denna gång och han nog kliva iväg bra från sitt innerspår och hitta bra position tidigt. Vid bredare gardering är 1 Demex 3% intressant från perfekt utgångsläge och till låg procent. 12 Klack Vilja 4% trivs på barfota som det blir denna gång. 11 Rus Can 4% har tjänat en hel del pengar i år, står bra inne och duger absolut här.

Ranking: A 8.  B 14.9. C 1.11.12.4. D 15.10.6.5.3.2.7.13.

 

Avdelning 5.

Lägsta klassen och jag ger mig inte, denna veckan ska jag hamra in spiken här. 7 Got To Dash 30% blir inte allt för stor favorit men detta är en bra häst för klassen. Vid vinsten näst sist trodde man inte det skulle gå, men avslutningen var mycket snabb och ledande 2 Chocoboy 7% fångades upp i god tid trots att det såg långt fram ut i början av upploppet. Nu ses Chocoboy åter igen som klara spetsbudet och här gör han nog bäst i att släppa om Ohlsson väljer att köra till direkt, men tror nog att Ohlsson kan lägga upp det lite som han vill. Framgångsreceptet stavas bike, som det varit senaste två vinsterna och nu är det dessutom första barfota runt om och jag spikar. 

Motbuden är nämnda Chocoboy och intressant skoryck på 5 Pelle Rock 4%, annan bike än han gått med tidigare kan också vara positiv utrustningsändring. Han kanske kan ta ledning och är första motbudet.

1 Ivanhoe 18% borde bli över från start och hamnar kanske tredje invändigt, då krävs tur och här är han överstreckad, även om det så klart kan gå på något sätt med bäste Örjan. 4 Miss Silver 15% är ett sto och även om hon kommer med form så vinner inte ston dom öppna klasserna på V75 så ofta, överspelad här trots bra spår och visad form. 12 Nyhet 4% kommer från Berghs formstall och läget är iskallt, men händer mycket där framme kommer avslutningen bita bra, då det är en bra häst för klassen. 

Ranking: A 7. B 5.2. C 12.1.8.10.4. D 3.6.11.9.

 

Avdelning 6.

Gulddivisionen är en lite tunnare soppa denna gång och svår att bena ut, jag tror inte mycket på favoriten men vågar eller inte plocka bort den. Om kuskarna lyssnat för mycket på journalistkåren, som säger att 4 Muscle Hustle 23% ska köras till ledning och stanna där i mål, kan det bli så att alla är mer eller mindre överens om det. Även om många säger att han kommer med form, tycker jag raka motsatsen, han har varit en rejäl besvikelse i år. Senaste tre starterna har han stått i under två ggr pengarna, och varit klart slagen i alla loppen av betydligt mindre meriterat motstånd. Rankar ner kraftigt och rekommenderar att man står över på mindre kuponger och DD. 

1 Canari Match 16% körs av ÖK och tränas av Redén, dom vinner ju som bekant en hel del lopp ihop, denna har fått ett lopp i kroppen efter lite vila, och kanske inte lider av samma formtapp då som några andra i stallet visat sista två månaderna. Hittar bara Örjan ut någon stans är nog bästa hästen här. 

Men fler streck behövs och en annan riktigt fin häst som också fått ett lopp i kroppen efter vintervila är 3 Antonio Tabac, rapporterna är bra från stallet och dom räknar med rejäl insats redan nu. 2 Queer Fish 15% spurtade snabbt och vann Sweden Cup under Elitloppshelgen, sist blev det fel då han fick en trött rygg när det gick ruggigt fort där framme till slut och den starten är bara att glömma, bra preparé inför detta. 

Ranking: A 1.3.2. B 9.8. C 5.4.7. D 6.11.12.

 

Avdelning 7.

Se ”Bästa spiken!

Värsta motbudet enligt spelarkollektivet är ett fyraårigt sto, som visserligen vann sitt försök till stosprintern och var diskad som femma i mål i finalen, efter invändig resa. 3 Global Well Off 15% drar lite väl mycket streck på dom insatserna, släpptes till ledningen i försöket och det var BG då, även om Rickard är duktig är det kuskminus nu. En annan som drar streck är en osynad norrman, 2 Down And Dirty 12% som visserligen kuskförstärks med Ohlsson, men får visa mer.

Värst mot, som jag ser det, är 8 Global Wise Guy 9% som kvalade in till Breeders Crown finalen i höstas där han blev störd till galopp, tre lopp i kroppen nu efter vintervila, men tuffast tänkbara läge. Även 11 Maximus M.M. 3% som tappade allt på galopp sist, är intressant vid gardering, han har startat på i sommar och har formen men står hårt inne på pengar.

Ranking: A 4. B 8.3. C 11.1.2.10.  D 5.7.6.9.12.

 

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.4.7.8.9.

Avd.2: 1.15.

Avd.3: 1.2.3.5.11.

Avd.4: 1.8.9.14.

Avd.5: 7 Got To Dash

Avd.6: 1.2.3.4.5.7.8.9.

Avd.7: 4 Tale Of Jacks

1920 Rader som kostar 960 kronor

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.3.4.7.8.9.

Avd.2: 1.15.

Avd.3: 1.2.3.5.11.

Avd.4: 8 Lukas Rauen

Avd.5: 7 Got To Dash

Avd.6: 1.2.3.9.

Avd.7: 4 Tale Of Jacks

 

 240 Rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.