Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 STOCHAMPIONATET SÖNDAG 21/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Extra V75 på Axevallatravet som avslutar veckans trippeltrav och ett riktigt fin årgång av stochampionatet ska avgöras. Stochampionatet, som är det största loppet för fyraåriga ston, går som avdelning 6 på söndagens V75. Även en consolation, med dom som inte kom med till finalen plus stoeliten ger en omgång med riktigt fina travare. Ett par lopp med 15 hästar och i övrigt luriga lopp gör att spelvärdet finns även om dom stora favoriterna skulle infria förväntningarna. 

 

Bästa spiken!

4 Conrads Rödluva 74% blir oerhört stor favorit, men ser inga moln på himmelen och spelprocenten motsvarar vinstchansen denna gång. Då hon dessutom har god chans att vara före värsta konkurrenten fram för att eventuellt ta över ledningen så ökar chansen ytterligare. Blir det lugn dödens så är det nog inget att oroa sig för heller då det är Örjan som kör och han vet precis hur man disponerar krafterna bäst om den positionen. 

 

Gå kort!

I avdelning 5 är det Consolation för dom som missade Stochampionatets final tror jag mig hittat ett bra lås på två hästar, där många väljer att strecka på ordentligt är det alltid bättre att försöka gå kort. Oerhört jämnt bakom mina två streck, så två eller alla. 

5 Adi Gallia 15% är det givna spetsbudet och även om hon svek från ledningen sist så är det lite enklare mot nu. Då var det uttagning till Stochampionatet och före i mål var Fantasia Sisu och Racing Brodda. Näst sist var det uttagningar till stosprintern nere i Halmstad och då släppte hon ledningen och var helt okej med sen lucka. 

9 Au Pair Girl 23% är favorit och Bergh får ju fram vinnare i parti och minut för dagen. Hon fick se sig besegrad av Zeta Kronos och Activated i försöken sist, det är ju kulltoppar och ingen skam i att förlora mot dom två, lättare mot och lite intressant med Erik Adielsson upp nu. 

 

Avdelning 1.

Jämnt spelat mellan fem hästar här och då är det kallt att spela med alla dom, antingen ta väldigt många fler eller försöka gå kort, på spik, tre hästar eller  kanske två. Fastnar nog för det sistnämnda något av dom två sistnämnda alternativen.

4 Messiah 16% gör det bra varje gång, men hamnat lite fel på det flera gånger, med ett innerspår på tillägget kan det lösa sig bra och vinstchansen är bra, men då han inte vinner så ofta är det givet att gardera. 10 Loveexplosion H.C. 17% har springspår på tillägget och satsar nog mot tidig ledning då det bara är tre på startvolten och av betydligt lägre klass så kan det gå bra. Avslutade mycket bra bakom Velten Versailles sist på första barfota runt om, och om ledning nås är han hästen att slå. 

Intressant med barfota runt om första gången på 9 Tellus Face 3%, funkar det så har han det bättre springspåret och kan hitta bra position och räknas då tidigt.

Ranking: A 4.10. B 9.7.6.15. C 11.5.13.11. D 1.12.3.8.2.14.

 

Avdelning 2.

2 Yrr 18% blir det barfota runt om till denna starten, men gör första starten efter längre uppehåll här och det är svårbedömt. Han kan hitta till ledningen och är då hästen att slå, klart första streck. 7 Copaca Banana 22% spikade jag sist han var ute på Kalmars V75 och då vann han lätt från dödens, mycket hårdare mot nu, men nedstruken ett spår och given på kupongen. 

Favoriten 10 Marcelleria 36% vann som stor favorit förra veckan på V75 och är då klar för finalen i klass 1. Visst kan han vinna igen men bakspår är alltid bakspår, rankar ner lite på läget. 11 Waikiki Silvio 5% har också han bakspår, men mycket fin form och till låg procent är han intressant trots läget. 

Ranking: A 2. B 7.10.11. C 5.8.1. D 4.9.3.12.

 

Avdelning 3.

Svårt treåringslopp där det känns givet att försöka fälla storfavoriten 6 Ecurie D. 80% då han är oerhört mycket streckad. Visst en mycket fin häst, men spikar man Conrads Rödluva längre fram så vill man ju att denna ska torska, för chans till högre utdelningar. Och treåringar kan ju trots allt vara mer upp och ner i prestationer, så jag testar att gardera. 

2 Click Bait 8% förlorade mot favoriten sist, men var inte stort slagen och blir det bra resa och han har gått framåt med loppet så kan det vara omvända placeringar denna gång. 4 Redneck Woodland 9% har haft bakspår vid dom två senaste och nu är det kanonläge. Ska gå första barfota runt om nu och det är mycket intressant.

En jättesusare kan 1 Dontloosememate 1% vara som har haft tråkiga lägen på slutet och går framåt med insatserna. Han har mött hårdingar flera gånger och har lite mer rutin än dom värsta här. Med ett passande smygläge och när fältet spricker upp kan det visa sig bita bra över det långa upploppet. 

Ranking: A 6. B 4.2. C 1.10.5. D 7.3.9.8.

 

Avdelning 4.

Diamntstoförsök med spårtrappa och så klart mycket svårlöst lopp, ta många är grundtipset. 

5 First Heratbeat 7% blir det första med bike denna gång och från ett bra startspår borde det bli en bra position, tröttnade tidigt sist efter att inte varit nöjd med värmen. Inget som ska påverka till denna gång och det finns viss spetschans men kan vinna från andra positioner också. Värst mot i spetstriden är kanske 3 Mercedes 14% som galopperade som betrodd på V75 och från ledning eller rygg ledaren räknas hon tidigt. 

11 Alva Palema 3% blir det barfota runt om på och första med bike, räknas från ett av dom bättre bakspåren. Knappa favoriten 15 Dixie Brick 14% blir tuff till slut, hon har galopperat två gånger i rad men borde gå iväg nu i tredje ledet och då två hästar redan är strukna i loppet blir det färre att runda. Intressant med Örjan upp på 14 Souzy 8% och som sagt med några strykningar blir det färre att runda. 

Ranking: A 5.15. B 11.3.14.2. C 4.13.6. D 1.7.8.10.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 9. B 5. C 3.10.1.7.11. D 2.8.12.4.

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 4. B 3.1. C 6.12.9.5. D 11.7.2.10.8.

 

Avdelning 7.

Stoeliten och 4 Mellby Free blev struken här och då öppnar loppet upp sig lite. 7 Double Exposure 48% blir stor favorit nu, galopp sist och kanske tappat lite form? Får dessutom extra streck från dom strukna hästarna. Går därför mot och går på att form slår klass, även om klass absolut inte saknas hos min spik heller. 

5 Dear Friend 20% vann sist på Halmstad då 6 Shadow Gar var favorit på strecken från bättre läge, gick riktigt bra loppet innan det, båda starterna från usla lägen. Nu är läget helt annat än uselt, nedstruken ytterligare ett spår och är given spetsfavorit, väl där ska hon vara väldigt svårslagen. Johan avslutade lördagen med spets och slut, gör så även på söndagen tror jag. 

Ranking: A 5. B 7. C 3.6.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 4.9.10.

Avd.2: 2.7.10.

Avd.3: 1.2.4.6. 

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.10.11.13.14.15.

Avd.5: 5.9.

Avd.6: 4 Conrads Rödluva 

Avd.7:  5 Dear Friend 

936 Rader som kostar 468 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 4.Messiah

Avd.2: 2.7.10.

Avd.3: 1.2.4.6. 

Avd.4: 2.3.5.11.14.15.

Avd.5: 5.9.

Avd.6: 4 Conrads Rödluva 

Avd.7:  5 Dear Friend 

144 rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.