Manfred Kåvestams blogg

Speltips: JACKPOT V86 VISBY 10/7

V86-Omgången.

V86 på sommarbanorna rullar vidare denna veckan med Skrubbs travbana som ligger vid Visby på Gotland. En vanlig 1000-meters bana med betydligt kortare upplopp än genomsnittet, (bara 156 meter,) kombinerat med något sämre doseringar genom kurvorna gör det extra viktigt att vara i främre träffen redan innan sista sväng. 

Omgången är kryddad med JACKPOT då ingen hittade åtta rätt förra veckan. En ensam vinnare kan nu få 12 miljoner enbart på åttan. Flera av loppen är väldigt ojämna och visst kan det hitta in nån riktig storskräll någonstans och då sticker värdet rejält, som vanligt på V86, speciellt då det ser lite favoritbetonat ut på förhand. Tycker ändå att tidiga strecken hamnat lite fel i några av loppen och omgången är mycket spelvänlig.

 

Bästa spiken!

Då det är väldigt jämnt streckat mellan förhandsfavoriterna i avdelning 2, som är ett fyraåringslopp, finns det ett rejält värde att ta ställning. 

6 Fleet Admiral 46% blev sist störd i starten och därav galoppen, gick sen bra i skymundan. Loppet innan var han nära vinst från spår 12 i ett V75-försök, då han kördes till ledningen och fick lite press under vägen och blev slagen precis på linjen, av en kanonspurt ute i banan. Själv på sitt tillägg här och ska hitta iväg bra, då det är litet fält borde han köras hela vägen till ledning så tidigt som möjligt. Då ska han vara svårslagen.

Värsta motbudet är så klart 7 Global Welcome 40% som var absolut kulltopp både som två- och treåring, med mycket pengar på kontot och stora meriter. Nu står han ytterligare 20 meter tillägg mot mitt spikförslag och gör första starten sedan början på november i fjol och borde inte bli allt för offensivt upplägg i första starten och det är aviserat att det ”nog inte blir någon racerbalans denna gången” från stallet. 

 

Gå kort!

Första avdelningen är ett öppet lopp för många och då är det spelmässigt bra för systemet att försöka gå kort. Favoriten 3 Arras Cando 21% kanske står lite hårt inne på pengar, men räknas då han ändå mött ännu hårdare senaste loppen, där det bland annat varit ett par V75-starter. 

8 Alegra B. 18% har ett besvärligt läge, men för henne är det kanske ändå bättre med framspår, då hon kan öppna snabbt bakom bilen och hitta bra läge. Formstall Lugauer fortsätter att producera vinnare i parti och minut och detta är inget undantag. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå kort!”

Dom två nämnda höjer sig något över resten och dom är ett bra lås, speciellt då det kan vara fördelaktigt att ha få hästar i dom tidigare avdelningarna. Vid gardering har 9 och 12 bra form, samtidigt som 1 har bästa läget och kuskplus nu. 

Ranking: A: 8.3. B 9.12. C 1.7.11. D 4.2.6.5.10.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa spiken!” 

Att nämnas är att när jag började skriva på detta, tisdag kväll och onsdag morgon var det 44% vs 41% där spikförslaget var knapp favorit, nu verkar det som att fler är inne på min linje och strecken börjar skilja allt mer. Men håll utkik i värmningen, blir det bike plus någon fram av barfota på 7 Global Welcome och det samtidigt är väldigt stor skillnad, kan det till slut vara värde att dubbla systemet.

Ranking: A 6. B 7. C 3. D 2.4.1.5.

 

Avdelning 3.

Stolopp där dom fått tjäna max 50.000, det är bland dom absolut lägsta klasserna man kan hitta på v86-omgång och hjärnan skriker ”ta inte många, ta alla” ... Men om det finns hästar i fältet som inte vart nära en topp-tre-plats och har en 5:e plats i ett P21-lopp efter 21 starter som främsta merit så orkar man ju inte slösa streck på sånt. Så grundtipset blir här att ta många, men kanske inte alla ;) 

7 B.B.S.Lezzy 8% vann sist i enkelt gäng på samma bana och det är ju positivt med någon som startat här tidigare och vunnit, när det handlar om väldigt orutinerade hästar. Nedstruken ett spår här och kanske kan hitta till ledningen igen? 9 Paris By Cash 17% går ner i klass nu och borde duga bra här, från stallet som vinner med allt. 10 Lisa K. 11% får kraftigt kuskplus med Örjan Kihlström. 1 Lovely Bro 43% blir stor favorit och det är orättvist mot, från ett innerspår som kan vara jobbigt att hålla upp då startsnabbhet bakom bilen är mycket oviss på så här orutinerade ston. Hon ska så klart med tidigt, men gardering är ett måste så klart. 2 Appassionata 13% är tidig från ett spår där hon kan ta det lugnt och ändå hamna bra på det från. Kuskplus där med. 

Ranking: A 7.9. B 1.2.10. C 4.11. D 8.3.5.

 

Avdelning 4.

Gotlandslöpningen med 150.000 till vinnaren har lockat ett meriterat startfält. Här sticker dock en häst ut lite extra och spiken är given på 2 Perfect Spirit 63% som körde galopp i våldsam körning om ledningen sist mellan Slide So Easy och Ringostarr Treb i Oslo GP. Loppet innan blev det också galopp i en kraftig tempoväxling mot Milliondollarrhyme och Nadal Broline. Båda galopperna har viss ursäkt och tror inte att det ska var något problem, då han tidigare aldrig galopperat, och detta är nog tillfälligheter. 

Mycket lättare motstånd denna gång och då är vinsten ganska given, nästan lika bra spik som ”Bästa spiken” men då procenten hamnade lite högre än förhoppningen blir han ”bara” kompletterande spik.

Bland eventuella motbud kan ju nämnas att 1 Lucifer Lane 7% ska tesatas första med bike nu. Annars det gamla vanliga på dom flesta och mest streckad mot favoriten är 7 Antonio Tabac som varit borta åtta månader på grund av skadat gaffelband och det borde bli lugnt upplägg i årsdebuten. 

Ranking: A 2. B 1.5. C 7.3.6. D 4.8.

 

Avdelning 5.

Diamantstoförsök i låg klass och det skriker väl egentligen helgardering med ston i spårtrappa som tjänat från 57k till 164k men jag tycker det finns några som sticker ut rejält och ett par kantbollar att fylla på med bakom.

10 Magic Heart 29% hade haft ett uppehåll inför förra starten och testades då med barfota runt om och bike, båda första gången, det föll väl ut och hon går så igen. Hon ska ha gått framåt med det loppet i kroppen och efter att bara haft ett par snabbare jobb i kroppen inför det. 

3 Global Worthy 17% ska lättas i balansen, det blir barfota bak och lättare skor fram, det har funkar i jobb och då hon galopperade bort en vinst sist så står hon bra inne denna gången och räknas tidigt på ett läge där framme. 

Klassigast i gänget är ändå treåriga 8 Mellby Hope 22% med diffus form, då hon hoppat två starter i rad och ett spår bökigt spår så rankas hon ned till trea. Hon är dock ett måste på lappen, då det finns ursäkter till galopperna och hon är ganska startsnabb, så hon kan hitta bra position trots spåret.

Roliga bakom är 7 Vincini Axang 2% vann sist första barfota och efter en rejäl repa sista 800m ute i spåren på just Visby. 2 Önas Nelly 9% har bra form och kan banan, har ett bra andraspår och kan överraska lite. 

Ranking: A 10 B 3.8. C 7.2.4.6.

 

Avdelning 6.

Mycket stor skillnad mellan dom sämre och bättre i denna luriga spårtrappa i låg klass. 1 Llama Tooma 57% blir extremt stor favorit, och det är lite väl chansartat, även om det flera raka vinster i raden. Var överlägsen sist, och övriga vinster är tagna i Estland, och visst Örjan upp nu, men 57% är för mycket och måste garderas. 

7 Farbute 2% var kraftigt förbättrad sist på ny balans, med barfota och bike, så blir det igen. I spårtrappa brukar dom från bricka sju stå bra inne i loppen och här är det dessutom kuskplus, räknar med en bra insats och procenten är för låg. 4 Matilda Cash 21% gör sin fjärde start nu och har ett bra läge, kommer från toppstall och kan här vara spetsbudet, räknas mycket tidigt. 9 Booze Of Mine 10% var det första barfota sist, putsade då rekordet rejält vid vinst och går framåt ytterligare med loppet.

Ranking: A 1. B 7.4. C 9.14. D 6.11.15.10.5.2.12.8.3.13.

 

Avdelning 7.

Långlopp och visst är främre träffen viktig på Skrubbs, men några bör rada upp sig på innerspår och några på dubbla tillägg borde hamna bra på det ändå. 3 Admirer 35% blir för stor favorit, svårslagen om han når spets men har galopper i voltstarts-lopp tidigare och inte alls givet att han har tidig ledning. 

Tippar ett par bortglömda i A-gruppen från dubbla tillägg, som båda står bra inne i sin fålla. 12 Dragster 8% kan slå lite vem som helst i klassen när han är på rätt humör, sist rusade han undan i ledningen på samma bana på 1.10,1 och han kan distansen också. Vann ett liknande lopp med dubbla tillägg i höstas på 14-tid. Den andra är 13 Importedfrmdetroit 5% som avslutade förra året storstilat med att vinna bronsdivisionsfinal, gick sedan ur form lite och fick en välbehövlig vila. Nu har han ett lopp i kroppen och duger absolut bra i detta sällskapet. 

7 Grammofon 17% står lite hårt inne men med Örjan upp och ett par svängar på innerspår duger han i loppet på kuskplus och visad form. 1 Forever Newport 3% har ett bra läge och det kan räcka från ledningen om dom glömmer bort honom, rygg ledaren kan också funka med lucka. 10 Rafiki Fri 17% är det ofta lite skrik på, möter nu lite enklare och då kan det gå, men bara en i mängden.

Ranking: A 12.13. B 3.1.7.10. C 9.4.2.11.14. D 8.6.5.

 

Avdelning 8.

Favoriten 5 Messiah 36% kördes kanske lite prepare sist och gick bra till slut, nu blir det racerbalans, med barfota runt om efter att bara kört barfota sista två. Är inte startsnabb, så även om det är bricka 5 så kan det bli svårt att hitta ledningen. 

Startsnabb är däremot 7 Shadow 11% som har läget lite mot sig, men det kan gå ändå. Kommer med två raka spetssegrar med barfota runtom och jag rankar honom före favoriten. 

8  Carotene 15% gjorde debut för Lugauer näst sist och det lär nog inte dröja länge innan första vinsten kommer, kanske redan idag? Även 2 Lord Of Tooma 17% har gjort regi-byte inför denna säsongen och har går framåt med varje start för Röcklinger, duger här från ett bättre läge än värsta konkurrenterna.

Ranking: A 7.5. B 8.2. C 9.11.1.10.4. D 3.12.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.8.

Avd.2: 6 Fleet Admiral

Avd.3: 1.2.7.9.10.

Avd.4: 2 Perfect Spirit

Avd.5: 2.3.7.8.10.

Avd.6: 1.4.7.9.

Avd.7: 1.3.7.10.12.13.

Avd.8: 2.5.7.8.

4800 Rader som kostar  1200 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3.8.

Avd.2: 6 Fleet Admiral

Avd.3: 1.2.7.9.10.

Avd.4: 2 Perfect Spirit

Avd.5: 3.8.10.

Avd.6: 1.4.7.9.

Avd.7: 3.7.12.13.

Avd.8: 5.7.

960 Rader som kostar 240 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!