Manfred Kåvestams blogg

Speltips: JACKPOT PÅ V75 HALMSTAD 6/7

V75-Omgången.

Jackpot på Halmstadstravet, och en ensam vinnare kan få över 40 miljoner. Omgången såg intressant ut redan innan och är än mer intressant då det blev rejäl jackpot att spela om. Torsdagens tävlingar på Halmstadstravet var helt omöjliga och redan med två lopp kvar var det ingen som kunde få sju rätt. Det var lite blött och regnigt och kanske flera av hästarna som inte trivdes då det dessutom blivit rejält mycket kallare sista veckan. Kan bli ännu mer regn på lördag och det gör det ännu svårare då det är svårt att veta på förhand vilka hästar som trivs sämre då. 

 

Bästa spiken!

I öppet stolopp för lärlingar i avdelning fyra går jag på det klara spetsbudet 4 Emmylou 25% som trots allt inte är jättestor favorit och det är bra spelvärde här. Hon satt fast då hon galopperade sist då ena sidan på det norska huvudlaget åkte ner av misstag. Det var första norskt då, så det blir väl första ’på riktigt’ nu  då, det blir även bike på nu som hade vid vinsten från ledningen 19/4. Spets och slut, med en av de duktigaste lärlingarna i biken.

 

Gå kort!

I gulddivisionen är 6 Cyber Lane 66% väldigt stor favorit så vill gärna få in ett motbud där, även om jag fattar att det är riktigt stor vinstchans för favoriten. 

Ett par av Robert Bergs hästar gillade banan och vädret i torsdags och han skrällde i två av uttagningsloppet till Sprintermästaren. Här har han 3 Coctail Fortuna 13% till start, som har spår invändigt om favoriten och det kan vara han som är först framme i ledningen. Kanske kör han där, men om Johan kommer tidigt kanske han ändå släpper, men det är bra chans från rygg ledaren med och låser på dom två.

 

Avdelning 1.

1 Harvey 14% får gälla som knapp spetsfavorit före 6 Pane Vino 12% den av dom som tar ledningen har mycket bra chans att vinna, och jag tror mest på Harvey som nu fått ett lopp i kroppen efter långt uppehåll och nu är det hemmabana och barfota runt om. Det kan dessutom bli bike på trots voltstart tack vare bästa tänkbara spår. 

9 Look Håleryd 14% håller toppform och räknas tidigt i jämnt lopp. Bra spår i volt på V75 har 8 Royal Navy Neo 12% där det är lätt att komma iväg från och BG kan säkert välja om han kan ta rygg på ettan eller hitta ut i andra spår. 

Formstallet nummer ett är Conrad Lugauers stall som vinner lopp överallt för dagen, har här den mycket knappa favoriten 5 Nero Maximus 15%. Spåret är ett av det svåraste i volten men Connys favoriter vinner oftare än många andra och kommer han iväg från spåret är vinstchansen hög. 

Ranking: A 1. B 6.8.9.5.12.4. C 7.2.11. D 3.10.

 

Avdelning 2.

Här har nämnda formstall Lugauer en storfavorit i 2 Nolimitjimmit 58% som har perfekta förutsättningar med ett bra spår över kort distans som han trivs bra på med 3/3. Han står perfekt inne på pengar och har mycket hög segerchans och är ett spikbud. 

För er som garderar är 8 Key West Snapper 9% värst mot, då han nu är nedstruken ett spår vilket gör mycket för att öka chanserna. Det var första med bike sist och det var positivt intryck och det blir så igen. Han är startsnabb och skulle det bli en strykning till så är spetschansen riktigt bra trots spåret. 

4 Captain Simcoe 5% ska gå med helstängt huvudlag, är startsnabb och räknas tidigt från ett bra läge. 7 Eppur Si Muove 2% var fin som fastlåst i första med bike sist och går så igen. 

Ranking: A 2. B 8. C 4.7.10.6.1.9. D 11.5.

 

Avdelning 3.

Gulddivisionen, ett lite ihåligt fält denna veckan med bara åtta startande efter ett par strykningar. Se ”Gå kort!”

Tunt bakom min duo, där 4, 8 och 10 alla söker efter formen och behöver visa bättring innan jag streckar någon av dom mot såpass bra hästar som ändå mina två streckade hästar är. 

Ranking: A 6. B 3. C 10.8.4. D 2.7.1.

 

Avdelning 4.

Se ”Bästa spiken!” 

Tidigast mot min spik är nog 6 Thanasi Bob 17% och även om Dante redan har mycket vinster även mot mer rutinerade kuskar än i dag så är detta tal om debut på V75 och det är inte varje dag man ser en debutant vinna direkt. Och vid gardering så behöver man nog strecka på en hel del då det är jämnt och öppet bakom min spik. 

Ranking: A 4. B 6.14.7.15.9. C 10.1.3.13. D 11.5.8.2.

 

Avdelning 5.

En öppen silverdivisionen där favoriten 3 Ebony Boko 32 % blir lite överstreckad, och visst är ledningen viktig över kort distans, men här kan det kosta en del att komma till spets och försvara den. Är dessutom ny i klassen och även om formen nu finns så saknas det nog lite hårdhet.

6 Secret Mission 12% blir bara bättre och bättre och är i sitt livs form, han är också startsnabb och nu nedstruken till ett perfekt spår 5. En annan med smaskigt startspår är 4 Adiago Trot 11% som det blev helt fel för sist och hamnad längst bak och satt kvar i kalla ryggar in i det sista, så mycket sparade krafter där. Nu blir det racerbalans med barfota bak och bike, första gången med Ulf Ohlsson är ett plus och på hemmaplan rankar jag ekipaget först. Han vann dessutom på V75 denna tävlingsdagen förra året över 1640 meter, så hemmafördelen är nog bra. 

Jag tar med några till och varnar för 2 Rushmore Face 9% som har ett passande läge och som vann sin debut i silver tidigare i vår med en rejäl repa ute i spåren, han är stenhård när han är på humör och på en lite kladdig bana kan hans styrka fälla avgörandet till slut.

10 Master Crow 6% blandar och ger, när han är bra är han riktigt bra och här står han mycket bättre inne på pengar än många av konkurrenterna. Nu visar Puros stall toppform och han har allt som oftast någon vinnare på hemmaplan trots litet stall, farlig att nonchalera. 1 He’s A Diffacolt 4% blir mitt sista streck i loppet från innersniffen kan det bli rygg ledaren och med lucka speeden bita bra. 

Ranking: A 4. B 6.2.3.10. C 1.12. D 9.11.7.8.

 

Avdelning 6.

Finalen i Stsprintern med 800.000 till vinnaren och det verkar bli maxning i utrustning på ett par av favoriterna. 2 Zeta Wise As 32% blir det fortsatt barfota runt om och nu blir det dessutom bike för första gången. Startsnabb är hon och körs mot spets, men det kan vara så att det kostar att ta sig förbi invändig häst och dessutom kanske det finns en ännu snabbare långt ut i banan. 

6 Fanny Chenall 15% lär stiga i procent under dagen då BG rycker alla skor för första gången och kör första gången i bike. I ’Björnkollen’ sa han ”jag är intresserad av ledningen” så det låter riktigt påställt här och spetschans såväl som vinstchans är stor.

Finast i värmningarna inför uttagningarna var 10 Felicity Shagwell 9% men det blev tuff körning om ledningen och då kunde hon inte stå mot smygkörde ZWA som fick perfekt lucka efter att tassat med i rygg. Nu kan det bli omvända förhållanden, att favoriten är inblandad i spetskörning och FS får spara sin speed till slut och då kommer förmodligen spurten att bita bra.

Ranking: A 6. B 10.2.3. C 1.8.4. D 5.9.

 

Avdelning 7.

I bronsdivisionen blir 1 Global Undecided 44% stor favorit efter toppintryck två raka starter, men här ska han väl bli över och en så stor favorit ’får inte vinna’ i sista avdelningen, då värdet inte stiger något då, så givet att gå mot. 

6 Pastor Power 17% är det givna spetsbudet och då det nu är hemmaplan och Jepson upp första gången så är det väldigt intressant och alltid roligt att ha ledaren i loppet när dom går in i sista sväng. 

10 Sir Henry P.Hill 14% rullade över i galopp då han var nära att vinna ett lopp i bronsdivisionen sist efter en rejäl insats. Hade han vunnit då hade han varit i silverdivisionen nu istället, så han står bra inne och vinsten kan komma nu istället. 9 Exclamation Mark 11% har fått ett lopp i kroppen efter några månaders vila och det ska han gått framåt rejält med och jag räknar med en bra insats nu. 

Ranking: A 6. B 10.9.1. C 11.7.2. D 3.5.8.12.4.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.5.6.7.8.9.12.

Avd.2: 2 Nolimitjimmit

Avd.3: 3.6.

Avd.4: 4 Emmylou

Avd.5: 1.2.3.4.6.10.

Avd.6: 2.3.6.8.10.

Avd.7: 1.6.7.9.10.11.

2520 Rader som kostar 1260 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.5.6.8.9.12.

Avd.2: 2 Nolimitjimmit

Avd.3: 3.6.

Avd.4: 4 Emmylou

Avd.5: 2.4.6.10.

Avd.6: 2.6.10.

Avd.7: 1.6.9.10.

576 Rader som kostar 288 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!