Manfred Kåvestams blogg

Speltips: EXTRA V75 SPRINTERMÄSTAREN

V75-Omgången.

Första torsdagen i juli och Sprintermästaren körs som vanligt på Halmstadstravet, och följs sedan upp av Stosprintern på lördagens V75. Nu handlar det om extra V75 på torsdagen där alla tre kval till sprintermästaren är med på V75-kupongen. Där går ettan, tvåan, trean och bäst snidade fyran vidare till finalen senare på kvällen. När det är uttagningslopp med på streckspelen brukar det generellt sett vara mer favoritbetonat, då många är nöjda med en andraplats. Dagens omgång är inget undantag och flera favoriter ser starka ut, utdelningen brukar inte sticka iväg allt för mycket just denna tävlingsdag. Tipset är att hålla ner insatserna något och att spela en mindre kupong flera gånger behöver inte vara fel. 

 

Bästa spiken!

 I första uttagningsloppet kommer förhandsfavoriten till finalvinst ut, 2 Evaluate har Stefan Melander kört själv sista två starterna och förra var ren prepare med skor och avvaktande resa i kön. Gången innan var det klar bortkörning, då han gav värsta konkurrenten fritt från rygg ledaren och förlorade loppet på att köra undan i fel läge. Nu blir det Björn Goop upp och alla har respekt för ekipaget och vinsten ska var given.

 

Gåkort!

I sista avdelningen är det stoeliten och hemmahästen 3 Shadow Gar som slog samma motstånd sist från ledningen har väl bra chans att göra det igen. Då var 7 In Toto Sund spelad till under 2 ggr och runt 60% som favorit, nu är hon bara runt 20% och lite bortglömd. Låser på dom tre mest betrodda då 10 Dear Friend avslutade mycket bra sist. Även om det oftast är väldigt svårt att vinna från bakspår på snabba sommarbanor kan det gå nu, om dom andra två kör det minsta för fort där framme.

 

Avdelning 1.

Öppet lopp med hästar som tjänat lite mindre pengar, men här är det många talanger och intressant är PU:s 9 Run Broddde Run till 10% nu med lopp i kroppen. Det blir första bike så kan det kan gå trots bakspår då det är ett par strukna i loppet och färre att runda. 5 typhone Face låter det riktigt bra på från stallet och från ett bra läge är väl dödens ledigt, till 10% är det spelvärde och tidigt streck. Favoriten är så klart bra med många segrar och ett lopp i kroppen i BG:s regi, räknas också så klart. 

Ranking: A 5.9.2. B 4.1. C 3.11. D 6.7.10.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 2. B 1. C 7.4.8. D 5.3.6.

 

Avdelning 3.

Andra uttagningsloppet till sprintermästaren, här blir Örjan stor favorit med 4 Viking Brodde, men som han rusade sist kanske ÖK vill söka ryggar i försöket för att ha allt sparat till finalen. Det är då riskabelt, då ÖK ofta är nöjd med andraplats i försöken, för det blir spår 4,5 eller 6 i finalen som tvåa. 1 Global Withdrawl är spetsfavorit och Erik borde köra där och har riktigt bra chans att ta hem detta försöket. 

Ranking: A 1. B 4. C 3.9.2. D 6.5.7.8.

 

Avdelning 4.

Favoriten 2 Zephyr Kronos är en av förhandsfavoriterna till finalvinst och kapaciteten är det nog ingen tvekan om, men han är hopplöst ojämn och behöver nog garderas här. 5 Thrust Control gjorde det bra som trea bakom Campo Bahia och Attraversiamo i kungapokalen, vann sen ett billigare lopp men med 300k till vinnaren efter. Sist blev det för vasst och galopp, nu kör Björn Goop och tror ändå denna är stabilare än favoriten och tippas före. 

Ranking: A 5. B 2. C 1.8 D 4.3.9.7.

 

Avdelning 5.

Stodiamantförsök och det verkar bli en del skrik på 3 Bring Me Happy som siktade på stosprintfinalen, så lär vara i toppform och fortfarande låg streckprocent och tidig. 11 Darshana var också hon ute i stosprintförsök sist och avslutade bra som trea, det är märkligt att hon inte fått vinna lopp ännu. Nu står hon bra inne och har god chans att skrälla till en låg procent. Garderar hur som helst favoriten här som har sämsta tänkbara läge och många med bättre lägen som är ungefär lika bra. Både far och son Untersteiner brukar ha ordningställt till lopp som detta på hemmaplan och bådas stallform är bra, ranka dom tidigt i många lopp i dag och på lördag är grundtipset. 

Ranking: A 3. B 11.2.5.15. C 14.6.1.4.10.12. D 7.8.9.13.

 

Avdelning 6.

Långlopp på tre fållor, generellt sett har dom på mellanvolten svårt att vinna sådana lopp, men här är inga kanoner på dubbla tillägg denna gång, då Platon Face är struken, så favoriten 10 Flash Hammering har väl hygglig chans att vinna. Många bra på start denna gång, så kan bli svårt från tilläggen ändå och det blir givet att spela mot denna gång. 8 Captain Morgan skrällde i liknande lopp på Bjerke för några starter sedan och nu kan det bli ett par svängar på innerspår och ses åter med vinstchans. 

Min ide i loppet är ändå 4 Thriller N.P. som har duktige Jepson i jollen och tränaren Dahlén har hemmabana. Nu när 2 Neelix är struken kan det ge lite mer plats i volten, denna räknas tidigt här på styrka och spikar denna gång även om inte motbud saknas. För er som garderar vidare startar från perfekt spår BG med 1 Mister Niky som rankas tidigt på läge, kusk och kunnande.

Ranking: A 4. B 8.1.10.7.11. C 9.6.5 D 14.13.3.

 

Avdelning 7.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 3. B 7.10. C 2.4.11.1. D 5.9.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.9.10.11.

Avd.2: 2 Evaluate

Avd.3: 1.4.

Avd.4: 2.5.

Avd.5: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.

Avd.6: 4 Thriller N.P.

Avd.7: 3.7.10.

1800 Rader som kostar  900 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.4.5.7.9.

Avd.2: 2 Evaluate

Avd.3: 1.4.

Avd.4: 2.5.

Avd.5: 2.3.5.9.11.14.15.

Avd.6: 4 Thriller N.P.

Avd.7: 3 Shadow Gar

168 Rader som kostar 84 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!