Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 SÖNDAG 23/6 KALMAR

V75-Omgången.

Denna vecka, som alltid i midsommarhelgen, går V75 på söndagen och det är Kalmar som står värd för tävlingarna. Vad som kan nämnas om Kalmar är att det är ett av dom längre upploppen vi har på 207meter. Det är ingen av våra snabbare banor och kanske beror på att banor med längre raksträckor per aotomatik får något snävare kurvor, här är dessutom doseringen något mindre än på dom snabbaste banorna. Inte högsta klassen på veckans lopp, men ganska jämnt, och därmed svårspelat. Även om medianutdelningen på banan är ganska låg så finns denna gång absolut potential för mycket pengar på V75. Spelstopp är ordinarie tid, 16:20!

 

Bästa spiken!

I lopp över 3140m brukar hårdhet och rutin ta ut sin rätt, och i sjätte avdelningen har 14 Platon Face 23% en bra uppgift. Han vann ett billigt lopp här med dubbla tillägg, näst sist, verkar trivas på Kalmar och är titelförsvarare i detta lopp och har 2/2 på här. Räknar med att det ordning, då det finns bra ursäkter för den sämre presentationen sist. Han radade upp segrar över aktuell distans förra sommaren med bland annat Harper Hannovers-vinst efter galopp på 1.13,1. Fick lite tuffare att bära pengarna, då det var ut i gulddivisionen och ett par tuffa lopp i Frankrike. Nu är det kraftigt ner i klass igen ska vara bara bäst här.

 

Gå kort!

I avslutningen är det stoeliten som gäller, där skräller det extremt sällan, dom bästa är helt enkelt för bra. Jag väljer ändå att lägga till en rejäl kantboll i ett trehästars-lås. 1 Ginny Weasley 3% visade toppform vid andra platsen bakom 2 Shadow Gar 22% näst sist. Då fick Shadow ett enkelt lopp i ledningen och Ginny spurtade bra. Innan det spurtade hon också bra och sist blev det galopp, totalt bortglömd nu. Är värdet lågt inför sista är det kul att ha rygg ledaren och perfekt lucka på en så felstreckad häst. 

Favoriten 6 In Toto Sund 53% är så klart väldigt bra, men inte lika kul som stor favorit i avslutningen, och har spår en bit ut på vingen. Stänger med nämnda Shadow Gar som har fått ett fint spår och gör det bra i stoeliten varje gång. 

 

Avdelning 1.

4 Cobbys Ollifant 27% kan nog ta ledningsbefäl här och gjort några bra lopp i brons. Lite tråkig som favorit, då spetsstriden nye är given. 5 Pastor Power 16% har mött stenhårt motstånd på slutet och visat sig duga bra, sist var det mindre passande distans och krafterna tog slut tidigt. Räknas nu över rätt distans och framförallt mot rätt motstånd, kanske tillochmed kan ta sig förbi värsta konkurrenten i inledningen?

1 Sevilla 17% kan också öppna fort, här ska alla skor av igen och det är ett plus. Även om han inte kan svara ledningen så kanske han ställer till vissa problem för favoriten. 

12 Digital Power 7% vann en lite enklare brons sist, då han bara blåste runt gänget. Helt bortglömd nu, på läget, men Örjan upp blir inte förvånad om det funkar igen. 10 Exclamation Mark 12% kanske behöver lopp i kroppen, men är ordentligt jobbad inför detta och går barfota och bike direkt och är absolut bra nog att vinna direkt.

 

Ranking: A 5.4. B 10.1.12. C 7. D 2.3.11.9.6.8.

 

Avdelning 2.

Här verkar flera av konkurrenterna ha respekt för favoriten, som dessutom kan hålla spetsen och är ett spikförslag. 1 Copaca Banana 24% är dessutom inte så hårt streckad och här sprider spelarna strecken, han är heller inte beroende av ledningen och går det snabbt i början kommer han ju ut i andraspår om det behövs. 

Värst mot i såväl spetskompetens som om av vinst är 4 Maple Hill’s Eto’o 15% som trivs i spets (5/6) och över kort distans (3/4). 

Om 1,4 och 5 kör hårt mot varandra om ledningen så kan fler komma in loppet. 

6 Beyblade 17% ska gå barfota nu, och fått två lopp i kroppen efter skaedfrånvaro, Flemming brukar kunna få ordning på trashankar i lägre klasser och räknas. 3 Red Rock Canyon Ås 14% har vista bra speeder i loppen och även om han står lite hårt inne här duger han på visad form. 11 It’s Time 0,4% får helstängt första gången och åter med bike nu, med rätt resa kan det vara en jätteskräll. 7 Kaiser Håleryd 2% har startat som favorit på V75 i år, totalt bortglömd nu.

 

Ranking: A 1. B 4.6. C 7.3.10.11.5. D 12.2.9.8.

 

Avdelning 3.

Gulddivisionen och 2 Slide So Easy 2% höll ut Perfect Spirit och Ringostarr Treb lätt sist, så vill den svara spets så tar sig inte favoriten 4 Pastore Bob 33% förbi. Kan bli jobbigt för Pastore oavsett och tror att 5 Disco Volante 21%, som är en bättre häst, kan slå den från dödens ändå. Lite sämre i Elitloppsförsök sist men Melander har bra form för dagen på sina snabbloppare, då Milligans School vann lätt igår bland annat.

Risken finns att det går fort från början och då kommer 9 Dante Boko 12% in i matchen, som är rejäl och har bra form. Vid bred gardering kan många vinna och det är inte fel att ta alla här, men jag kanske chansar och spikar Disco. 

Ranking: A 5. B 4.9. C 6.3.1.2. D 7.8.

 

Avdelning 4.

Här kommer 9 Velten Versailles 54% bli omgångens största favorit och det är väl okej egentligen, då han är obesegrad efter fem starter och det är kvar i lägsta klassen. Men det handlar om årsdebut och bakspår, de två segrarna i Sverige var i billiga treåringslopp, där han fick ledningen.

Gardering behövs och 1 Eppur Si Muove 7% fick prova bike sist och då blåste det bara till och han vann totalt överlägset. Inte mycket värre mot denna gång och med samma utrustning som sist kan det vara ledningen och över nu. 

Superformstallet Lugauer har två hästar till start här och båda räknas. 5 Gambit Brodde 12% kanske får ta över ledningen av 1 här och då kan det gå. 11 Carotene 4% var bra direkt efter vila sist, har inte varit utanför pallen i karriären och kan han få rygg på favoriten sista 800 så kan han plocka ner allihop. 

2 Jesper Trot 4% har inte varit sämre än tvåa efter fyra starter och går framåt för varje lopp. Zackrisson vill så klart vinna på hemmaplan och det blir barfota och bike för första gången, med racerbalans och bra läge räknas han mycket tidigt.

Ranking: A 9.1. B 2.5.11. C 8.3.6.7. D 12.10.4.

 

Avdelning 5.

Silverdivisionen Blev ganska blek denna veckan, och då bästa hästen fick sämsta läget blir det öppet och spännande. 12 Ragazzo Da Sopra 25% var betrodd som fyra i Harpers och ännu mer betrodd i ett långlopp på Åby, där han körde för sent efter galopp till tredjeplats, så åkte dojjorna på igen och han fick vinna ett enklare lopp i ordinarie klass sist. Så toppform på den kanten och då han går ur klassen om han tar pengar pengar här måste det vara all in i upplägget? Tack vare läget blir han inte ens favorit, kör i tid Jepson så är det klart.

På grund av läget kan mycket gå fel och många vara i vägen, så det kan bli långt fram och det är givet att ta med minst något motbud där framme. 1 Secret Mission 13% är nu ny  i silver och det kan bli tufft även om han var fin vid vinst, utan ryckta tussar, det kommer att behövas här.

4 Uppohopppa  35% är klar favorit och har bra läge, men val mycket spelad och inte så rolig. 5 Partizan Face 2% aviseras det offensivt upplägg med och från bra läge kan han köra till ledning till och med, annars lär tempot hållas uppe från dödens och bakspåren bjuds in i matchen. 10 Comanche Moon 4% har toppform, är väldigt startsnabb, så missgynnad av läget och får spara den speeden till slut nu. 9 Hazard Boko 7% aviseras passivt upplägg med denna gång så står över den.  

Ranking: A 12. B 4.5.1. C 10.9.8.3. D 2.6.11.7.

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa spiken!”

Favoriten 1 New Life Wheels 28% är en finsk gäst där kusken Mika Forss säger ”kan vara trea-fyra med bra resa” och då känns det lite tufft att ge den favoritskapet. Kan dessutom bli över från läget om han missar spets och det fylls på med hästar. Värst mot min spik är nog två på mellan-tillägget. 8 Smevikens Cruiser 5% som har ett bara invändigt läge och det är gynnsamt i dom längre loppen för skrällchans. 12 Vischio Holtz 6% har opererats i halsen och räknas direkt på grundkapacitet.

Ranking: A 14. B 8.12.1. C 13.3.15.11.9.7. D övriga.

 

Avdelning 7.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 6.2. B 1. C 3.9.8. D 7.4.5.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.5.7.10.12.

Avd.2: 1 Copaca Banana

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.

Avd.4: 1.2.5.9.11.

Avd.5: 1.4.5.12.

Avd.6: 14 Platon Face

Avd.7: 1.2.6.

3240 Rader som kostar 1620 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.5.7.10.12.

Avd.2: 1 Copaca Banana

Avd.3: 5 Disco Volante

Avd.4: 1.2.5.9.11.

Avd.5: 1.4.5.12.

Avd.6: 14 Platon Face

Avd.7: 1.2.6.

360 Rader som kostar 180  kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!