Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 MED OSLO GRAND PRIX 9/5

V75-Omgången.

Spelstopp 15:00 till extra V75 på Bjerke, med anledning av Norges största travdag på hela året. Huvudnumret är Oslo Grand Prix som körs över medeldistans 2100 meter med 1,5 miljoner NOK i förstapris. Det har samlat några riktigt bra hästar så klart, bland annat flera som var Elitlopps-aktuella men valde att sikta på detta istället. Mer om det i analysen av avdelning sju.

I övrigt att nämna om Oslos bana är väl att den är ungefär som våra svenska banor, ett varv är 1000 meter och upploppet mäter 200 meter. Dock är banan något smalare än snittet i Sverige, att tänka på vid voltstart, då det kan bli lite mindre plats. Men voltstarts-systemet är annorlunda, så det blir inte alls lika snävt att vända för något av spåren, möjligen att spår 4 i volt är dåligt där med, men spår 5 som är bland dom absolut sämsta i Sverige är där ett första springspår. Bara voltstart i första loppet som dessutom är över riktigt lång distans, så då spelar starten lite mindre roll. Vid bilstart är det vinklad vinge vilket ger spår 7 och 8 lite mer hopp i körningen inledningsvis. 

 

Bästa spiken!

Här måste 3 Zalie Gar 77% i avdelning tre hamna. Vann sist 300 000 i fyraåringsloppet för ston på Elitlopps-söndagen, och var totalt överlägsen. Nu handlar det om V75-försök i klass 1 och även om hon nu möter hingstar och valacker plus att hon fått snabba pengar så ska det nog inte innebära några problem. Hon är riktigt rejäl och radar upp vinsterna och tränaren Gocciadoro gör ju grymma tränarinsatser på sina djur men är inget vidare på att köra i loppen, att han inte brukar köra denna är ett ett plus.

 

Gå kort!

I avdelning två, fyraåringseliten med 200 000 NOK till vinnaren kom inte många till start tyvärr, här hade nog Zalie Gar haft goda chanser att slå hingstarna. Men ett par kommer ut med goda meriter, mycket pengar tjänade och en helt annan hårdhet. Bara sju hästar till start i nuläget är ju dåligt, och tidiga spelarna sprider sina streck lite, chansar då och låser på två hästar, men tråkigt nog är båda jämnt spelade och en bit före övriga på strecken. 

7 Missle Hill 36% serverades ett perfekt lopp av Örjan sist då han slog Melanders Evaluate i fyraåringseliten på Solvalla. Att gå mål med mycket sparat efter ryggresa och ändå vinna 500 000 händer bara när Örjan kör. Startsnabb och nedstruken till spår 6 nu och Daniel Reden tränar vilket är ett stort plus, kan vara en spik för den djärvare spelaren. 

6 Mister F Daag 32% kommer från vinst i enklare gäng nere i på Charlottenlund, men har kört in mest pengar av alla här och är så klart väldigt tidig, även om han inte är lika startsnabb som värsta konkurrenterna här så blir ju läget aldrig speciellt dåligt med bara 7 hästar i loppet och kör dom det minsta för fort om ledningen så biter spurten bra.

 

Avdelning 1.

3140 meter utspritt på tre olika startfållor, där dom som tjänat mest får stå 40 meter bakom. I sådana lopp brukar oftast en rutinerad favorit från dubbla tillägg plocka ner samtliga. Men här är den hästen 13 Ochongo Face 18% som kommer från vinst, men vinner mycket sällan, och senaste segern innan det var i januari 2017, så inget att hålla i handen. Då det ser ganska favoritbetonat ut längre fram i omgången så vill jag ha en skräll här och tar med så många plånboken räcker till. 

Som tidigare nämnts är spår 5 bra i voltstart i Norge, så rankar Björn Goops 5 Bear Hope 13% först och tror han kan köra sig till spets och är då hästen att slå. Han står bra inne på pengarna där framme, det gör även 2 Outstanding O. 19% som mötte övermakten i Harper Hanovers sist, han är van vid denna banan och näst sist vann han här. Han är tidig, men tråkig som favorit.

Bland övriga på start så ska 4 Soros Kronos 0,5% gå med norskt huvudlag och barfota fram för första gången, även 3 Red Bar 4% testas med norskt huvudlag. 

Hästar på mellantillägget brukar stå svårt till i liknande lopp men här är dom ett bra gäng och står inte så hårt inne. Här kan man absolut ta med ett par av dom men rankar ner en av favoriterna 10 Volocity De Vie 19% på att han är hopplöst osäker, nu är det spår fyra, det var mycket enklare mot vid vinsten sist och här är han lite överspelad. 

Ranking: A 5. B 2.13.9.10.3.4. C 11.1.7.12. D övrig.

 

Avdelning 2.

Se ” Gå kort!”

Värsta motbudet är 1 Patient Leather 15% men där säger Frode att han inte kan hålla spets ens mot stallkamraten så då har ju Örjan god chans att vara före dom i starten och spår ett kan vara en fälla, men litet fält och chansen är hygglig ändå så klart. Frodas andra häst körs av Goop, 2 Samoa Different Day 11% har galopperat tidigt i båda starterna sedan han kom till Frode så han har inget riktigt lopp i kroppen sedan förra sommaren. 

Ranking: A 7. B 6. C 1.2. D  5.8.3.

 

Avdelning 3.

se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 3. B 2.1.4. C 12.7.6. D övriga.

 

Avdelning 4.

8 Josveis 23% blev det rejält skrik på Solvalla sist och han var riktigt startsnabb och framförallt trivdes han bra på banförhållanden som var på Solvalla den dagen, vek ändå ner sig till slut, men var klart godkänd. Med hjälp av vinklad vinge är spetschans god trots spåret.

Förstahäst är ändå 3 Polara 32% som inte var på topp inför Elitkampen men gjorde det ändå godkänt och rapporteras nu bli bättre och bättre. Han har varit snabbare från start än Josveis vid många tillfällen i Finland från både invändigt och utvändigt om den, men framförallt är Polara oftast hårdare till slut. Då Josveis har spår 8 och det kan kosta lite extra att ta sig fram inledningsvis så bör ändå Polara ha mest att ge till slut. Då dom två är huvudet högre än sina konkurrenter här så väljer jag att spika den som visat bäst kunnande.

För den som garderar är nog 7 Odd Herakles 9% hårdast av övriga och 5 Valle Mattis 8% har bäst läge av dom betrodda. Medans 9 Ulsruds Tea 15% är lite överspelad, som enda sto här och bakspår på 1609 meter är inte enkelt.

Ranking: A 3. B 8. C 7.5.6.9. D övriga.

 

Avdelning 5.

Kuskplus på favoriten 3 Peace Of Mind 40% och har goda chanser att ta ledningen och leda runt om, kan nog tycka att hon borde vunnit sist även om Mellby Free som vann loppet var väldigt bra. Den här verkar ha lite lättare för att bli tvåa och lite sämre insatser på några av Gocciadoros hästar på gör att jag ändå tycker att gardering kan vara på sin plats här.

2 Collina 8% tillhörde kulltoppen i fjol och har några lopp i kroppen nu, som femåring, trivs på banan och har bra läge. 5 Ultra Bright är startsnabb och kanske kan ta sig förbi favoriten här, skärper till henne med halvstängt huvudlag, och kan även vinna från rygg ledaren, oavsett kan hon ge favoriten en tryckare från start iaf. 7 Shadow Gar 10% trivdes inte riktigt i dödens sist, och hittar hon rätt ryggar biter hennes speed bra till slut, hon var dessutom mer spelad än favoriten sist dom möttes. 6 Gina Schermer 15% är kanske lite överstreckad här, men hon är duktig varje gång och Rick Ebbinge kan dom skandinaviska banorna bra och kommer med självförtroende efter att precis vunnit kusk-VM. 

Ranking: A 3. B 7.2.5.6. C 11.8.10. D övriga.

 

Avdelning 6.

Fint lopp med 300 000 NOK i förstapris, lite ojämnt startfält där ett gäng sticker ut medans några har väldigt liten chans. 6 Heart Of Steel 25% kommer från spetsvinst i silverfinalen under elitloppshelgen och får ses som spetsbud, trots utgångsläge en bit ut bakom bilen. Här möter han kanske lite tuffare motstånd och ingenting är givet även om dom håller hästen högt i stallet. 

9 Vincero’ Gar 19% har bakspår, men det spelar nog inte så stor roll för denne, kraftigt kuskplus nu, då Gocciadoro stod för en rejäl bortkörning sist. 

Favoriten 2 Alcoy 30% ser ut i programraden som att han skrällt rejält nere på Vincennes, men det är feltryck, kommatecknen har hamnat ett snäpp för långt åt höger, 89,0 ska vara 8,9 och 54,0 ska var 5,4. Han är rejäl, går bra varje gång och redan kört över en miljon i år. Har dessutom bäst läge av dom med vinstchans. 

8 Vainqueur R.P. 11% gör första starten efter lite vila, men Goops hästar brukar vara riktigt bra förberedda och vinner allt som oftast i årsdebuterna, så denna räknas tidigt trots sämsta tänkbara läge. En superskräll skulle 7 Hambo Transs R. 1% kunna vara som ska köras barfota runt om och får upp Rick Ebbinge denna gången. 

Ranking: A 6. B 9.2. C 7.8. D övriga.

 

Avdelning 7.

Huvudattraktionen för dagen Oslo GP över 2100 meter, efter en strykning är det 9 hästar i fältet och alla borde få chansen. Favorit blir 9 Nadal Broline 32% som kan spurta riktigt vasst, och visade detta vid årsdebuten för nya tränaren, Björn Goop, då han vann i riktigt snabb avslutning. Var bland annat trea i finalen av Elitloppet förra året och räknas mycket tidigt här. Bakspår är alltid bakspår, och storlopp vinns därifrån på beställning så garderingen är given. 

2 Perfect Spirit 18% är väl den i Redens stall som ska ta över på storlopps-scenen då Proppen lägger skorna på hyllan. Kändes som lite bortkörning av Örjan sist, så han försökte packa fältet, men Milliondollarrhyme accelererade nog snabbare än Örjan räknat med, så Perfect slog ihop när Örjan begärde snabb tempoväxling, så var den dagen förstörd. Hästen är inte osäker och drar inga stora växlar på den galoppen. 

3 Ringostarr Treb 23% har siktat på det loppet sedan en lång tid, och stod över Elitloppet i år, där han var titelförsvarare och här den tillsammans med Perfect Spirit som kommer med bäst meriter. Räknas så klart väldigt tidigt nu när dessutom biken åker på. 

4 Vitruvio 11% var en av favoriterna till Lotterian där han var bra i försöket men fick punktering tidigt i finalen, han är Italiens bästa snabbloppare för dagen? Ses så klart med jättechans från perfekt läge och till bara 11% är han ett prisvärt streck. Som skräll kan nämnas 8 Uza Josselyn 2% som är väldigt startsnabb då hon vaknat på rätt sida, med vinklad vinge kan hon hamna bra till och kan definitivt vinna. 

Ranking: A 2.9. B 4.3. C 8.5. D 6.7.1.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.

Avd.2: 6.7.

Avd.3: 3 Zalie Gar

Avd.4: 3 Polara

Avd.5: 2.3.5.6.7.

Avd.6: 2.6.7.8.9.

Avd.7: 2.3.4.8.9.

3250 Rader som kostar 1625 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.5.9.10.13.

Avd.2: 6.7.

Avd.3: 3 Zalie Gar

Avd.4: 3 Polara

Avd.5: 2.3.7.

Avd.6: 2.6.9.

Avd.7: 2.3.4.9.

432 Rader som kostar 216 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!