Manfred Kåvestams blogg

Speltips: SENA V86-TIPS ÅBY 5/5

Omgången.

Nu har det ju redan ett par veckor körts alla V86-lopp på en bana, antagligen för att dra folk till banorna lite mer under sommaren och göra det mer attraktivt att följa travet live. För en som kollar mest på TV och framförallt på ATG-live är ju Express-varianten, med delad bana absolut att föredra, med snabbare mellan loppen. Och som familjefar med små barn är ju starttiden 19:20 inget vidare alls, 20:30 som första start och klart före 22 är ju överlägset. Men nu är detta upplägget och som så många gånger förr, för oss spelare som betalar kalaset, gäller det att gilla läget.

Åby denna veckan och behöver man ens nämna det längre(?) dubbla open stretch gäller i alla loppen. Alla framspår vågar köra framåt lite mera och märks mest på spår 6 i auto, med betydligt fler vinnare på Åby från det spåret än rikssnittet. 5 och 4 är som vanligt bästa spåren i auto, 1 och 6 är bäst i volt och det är ungefär samma som på resten av banorna, men i volt är det lite högre vinstchans från spår 8 än övriga banor. 

 

Bästa spiken!

I tredje avdelningen ser Gocciadoro ut att ha ett överlägset djur för sin klass här.8 Zelig Bi 47% hade med sig ett par vinster i bagaget från tidigare i våras när han sist gjorde debut på skandinaviska banor, genom att vara totalt överlägsen i ett lopp över 2600 meter på Vermo, för den dagen tungsprugna bana, på 1.13,8. Startade även då med bricka 8 bakom bilen och tog det lugnt med första 700 i tredje spår, för att bara glida fram för att ta över, och sedan var han själv på fotot. Räknar med ett liknande upplägg i dag och bara galopp mot. 

 

Gåkort!

Ett vettigt tvåhästarslås kommer redan i inledningen, där Gocciadoro har 2 Zenio21% som var i Sverige några starter vid denna årstiden i fjol. Vann då ett par lopp och gjorde det bra i flera starter, räknas med chans direkt efter ett kortare uppehåll. 4 Tae Kwon Deo 24% är en USA-import i Kolgjinis stall, som dom har stora förväntningar på. Kördes väldigt offensivt på V75 sist, men visade sig vara sjuk, ska vara bra nu och det aviseras eventuellt bike på nu!

Favoriten 8 Thai Highway26% får Björn Goop i sulkyn och kommer med en del vinster i raden, men han har varit ute i betydligt enklare gäng och från detta läget  över kort distans är det väldigt chansartat. På spelvärde låser jag på dom andra två betrodda, men för den som tar många är han given så klart. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 4. B 2. C 8. D övriga.

 

Avdelning 2.

Flera lopp är inte fyllda i dag, och här är det ju väldigt tråkigt och bakläxa till samlade tränarkåren, att inte anmäla till detta lärlings och ungdomslopp för ston. 40 000 i förstapris samlar sex startande hästar, det är under all kritik. 

5 Masserati Woodland 51% är i toppform, körs av ordinarie kusk och är startsnabb, så detta är helt klart en berättigad favorit. Men det är orutinerade ston, så det kan vara en hel del upp och ner i prestationerna, testar nog att gardera trots allt. Men på en mindre kupong kan detta vara en bra spik. 

Victor Rosleff är en duktig lärling med riktigt bra statistik och tävlar mycket nere på Halmstad, här får han köra Peter Untersteiners 6 Amusement15% som kommer med bra form. Första motbudet är nog ändå 7 Vinci I.M. 20% som är startsnabb och har en duktig kusk med i form av Henriette Larsen.

Kan räcka med dom tre strecken, men för den som ritar på är det intressant med första barfota på 1 Love No Moore3%

Ranking: A 5. B 7.6. C 1. D 3.2.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa spiken!”

Bara galopp mot, annars överlägsen här. Intressant för den som garderar är att det testas rycktussar och helstängt på 3 Eclips A.M.3%. 

Ranking: A 8. B - C 6.11.3.1. D övriga.

 

Avdelning 4.

Ytterligare ett lopp som inte borde få vara med på streckspelen, då ingen anmäler. En av dom sämre effekterna med av att köra alla åtta loppen på en bana är att det inte finns samma utrymme att flytta om i loppen för att få till en spelvänlig omgång. Bara fyra hästar till start i nuläget, kan ju strykas ett par till, dessutom en jättefavorit, tråkigt.

5 High Into The Sky72% har två raka sedan han kom till Frode Hamre och sist körde Goop till enkel vinst på Åby, så funkar med resa och trivs på banan, BG upp igen och startsnabb. Antagligen bara att spika och gå vidare? Men 72% på orutinerade treåringar är väldigt hårt, och alla fyra kan vara en möjlig lösning också. Lutar nog åt att bara gardera med 1 Galantis12% som verkar hitta formen tillsammans med Johan Untersteiners hela stall. 

Ranking: A 5. B 1. C 4. D 5.

 

Avdelning 5.

Återigen ett lopp där det ser ut att stå mellan dom mest betrodda, dock kan det ju vinnas av ganska betrodda i flera lopp på V86 och ändå ge riktigt bra utdelning, så vi får väl jobba in skrällarna längre fram. 

Spelar ju alltid jättefina 2 Pastor Power 31% som kan få användning av rycktussarna för första gången här, (haft i dom men inte använt dom). 10 Martin De Bos17% är riktigt bra med, mötte stenhårt motstånd i årsdebuten och fick sämsta tänkbara läge sist. Avslutade dock förra säsongen med vinst i såväl försök som final på V75 och borde närma sig formen med två lopp i kroppen nu. 

Om man ska hitta en liten kantboll här är 3 Vienvia Font7% tidig, gjort bra lopp på bland annat Vincennes och haft lite otur i starterna på svensk mark. Bra upphämtning efter startgalopp sist och satt fast med mycket sparat från svårt läge gången innan. 7Ad Hoc12% är nedstruken till fördelaktiga spår 6 och Jepson kan vinna med vad som helst för dagen, så denna är inte borta.

Ranking: A 2. B 10. C 3.7.4. D övriga.

 

Avdelning 6.

Här kör BG en storfavorit åt Frode Hamre igen, 2 Ecurie D. 53% och den har gjort det bra i två starter. Men väldigt orutinerade djur gör det givet att gardera.

Mest intressant är 3 Carotene12% som här gör debut för Conradsson Lugauer, det stallet är det ordentligt bra snurr på och blir inte förvånad om han vinner här direkt. Gjort ett rejält banjobb inför detta och ses med toppchans direkt.

Gocciadoro har häst till start även här, 1 Asia14% har inte stått i över 1,6 på toton i någon av sina fyra starter så det är verkligen häst dom har tilltro på. Galopp sist och står väl bra inne i klassen och kan kanske hålla upp ledningen från innerspåret. 

Ranking: A 2.3.1. B 5.10. C 4.6. D övriga.

 

Avdelning 7.

Här kör BG åter favoriten åt Frode Hamre från bra utgångsläge, 3 RebellaMatters41% som Frode håller som kullens näst bästa sto (efter en omöjlig) i Norge. Här kan det bli tal om bike för första gången, det blir ju hur som helst körspö och BG ffg. Men långresa och det kan kanske bli för bra? Chansar med gardering. 

Gocciadoro har ett riktigt fint sto från bästa tänkbara spår, 4 Zanzibar Wise As27% körs bara framåt och här kanske dom två favoriterna kör mot varandra, så det kan öppna upp sig för någon annan. 

5 Dallas As 7% har bland annat varit ute från bricka 12 i både försök och final till Drottningens pokal och gått med i bra tempon. Hon borde skaffat sig viss hårdhet jämfört med många andra i loppet, från perfekt läge och med Stefan kan få fart på henne kan det vara en skräll här. 6 True Devotion 7% satt fast sist och det är sparade krafter som kan komma väl till pass nu, viss chans trots att hon står lite hårt inne pengamässigt.

Ranking: A 4. B 3. C 5.6. D övriga.

 

Avdelning 8.

11 Grace River 13% har några strykningar invändigt och nog välja lite mer på ryggarna i starten, Jepson är mästare på att ta snabba beslut i loppen och rankar dom först här. Favoriten 5 Miss Silver 32% är inte så startsnabb, så kan kanske inte utnyttja sitt fina startspår och kan kanske bli hängande en bit, given att ranka ner här.

15 Dont Be Shy 24% gynnas av strykningarna, då det blir färre att runda, hon är rejäl och kommer från vinst, då det var första barfota runt om och bike, går så nu igen.

7 Biccs Lexie 2% gjorde det klart godkänt i riktigt tuff diamantstofinal på Solvalla sist. Gick då barfota för första gången och gick i ledningen, såg ut att kunna kontra i början av upploppet, men var rejält trött till slut och gjorde det klart godkänt trots att resultatet bara blev en sjätteplats till slut. Betydligt enklare motstånd i dag och hittar dom ner nån stans, så räcker hon gott här. 13 och 12 är med gynnade av strykningar i mellanledet och framförallt 12 hamnar betydligt bättre till än vad spåret antyder. 

Ranking: A 11.15. B 5.7. C 12.13.1.3.2. D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.4.

Avd.2: 1.2.3.5.6.7.

Avd.3: 8 Zelig Bi 

Avd.4: 5 High Into The Sky 

Avd.5: 2.3.7.10.

Avd.6: 1.2.3.

Avd.7: 3.4.5.6.

Avd.8: 1.2.3.5.7.11.12.13.15.

5184 Rader som kostar  1296 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2.4.

Avd.2: 5 Masserati Woodland

Avd.3: 8 Zelig Bi 

Avd.4: 5 High Into The Sky 

Avd.5: 2.10.

Avd.6: 1.2.3.

Avd.7: 3.4.5.6.

Avd.8: 5.7.11.12.15.

240 Rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!