Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 JACKPOT PÅ ÅBY OCH ÖREBRO 22/5

Omgången.

Stor jackpot att spela om då pengarna i både sexrätts- och sjurättspotten frös inne förra veckan, 15 miljoner är den beräknade summan till en ensam vinnare. Läge att plugga lite extra, och skillnaden denna gången är att Åby delar omgången med Örebro. Då Solvalla har fullt fokus på kommande Elitloppshelg. 

Som vanligt när Åby är med så behöver man ta hänsyn till dubbla open stretch, vilket gör att kuskarna släpper ifrån sig ledningen enklare där, då dom får chansen till slut ändå. Vad gäller Örebro har den haft rykte om sig att vara en bana som det är svårt att vinna från kön på, men det stämmer inte riktigt i statistiken så inget att oroa sig för mer än på många andra banor, men främre träffen är ju så klart att föredra då upploppet bara mäter 175 meter.

Bästa spiken!

Inte lätt att hitta spikar på denna veckans V86, men tycker mig hittat ett par helt klart rimliga singelstreck. Landar tillslut i 12 Einstein Sisu 20% i sista avdelningen, trots dubbla tillägg på Örebros korta upplopp. Det aviseras passiva upplägg på flera årsdebutanter här, och tror då att Ohlsson ser till att köra i god tid. Det låter uppåt från stallet och dom har varit inne på Solvalla och kört banjobb dom varit nöjda med inför detta.

Hästarna på startvolten ska bara inte räcka, värsta motbudet på mellanvolten 7 Aston D.K. 16% har inte startat sedan förra sommaren, och Oskar säger: ”Nu kommer jag köra snält och det blir aluminiumskor runt om…” Favoriten 15 Enzo AM 24% har skrällt och gjort det bra mot hårt motstånd på slutet, men det har varit med smörresor då han stått på startvolten och fått invändiga resor, lär krävas helt annat upplägg för vinst här, och är i och med det överstreckad. 11 Portos Race 17% är nog värst mot, men har haft gaffelbandsskada och långt uppehåll, känns oerhört svårbedömd och ett snällt upplägg är planerat. 

Gå kort!

I fjärde avdelningen sticker tre hästar ut på strecken och behöver ta bort en av dom för att få bra potential i systemet. Peter Untersteiner skickar en häst till Örebro i 4 Je T’Amie Lucky 27%, hon är riktigt startsnabb och har vunnit V75 i vår mot tuffare märrar än hon möter nu. Favoriten 3 Ottens Dibaba 30% kanske kan svara ut denne men då hon brukar ha lite svårare mot tuffare motstånd väljer jag att gå mot henne. Om nu Je T’Amie inte skulle lyckas komma förbi Ottens i starten kanske 6 Dictionary 9% gör det istället. Då kanske favoriten får ett par tryckare och då blir det inte lätt att stå mot min andra häst till slut.

10 Vichy Grif 17% som mötte ett par betydligt hårdare hästar sist och blev då fast med allt sparat. Ser ut att hålla fortsatt form och nu är det ordinarie kusk upp igen, med minsta klaff på loppet så vinner hon, trots bakspår. 

 

Avdelning 1.

Svårlöst lopp där favoriten 4 Sanda Love 37% vann i lördags på V75, så bara fem dagar sedan, kan ju sitta i benen, står perfekt inne på pengar här och har så klart bra chans från kanonläge. Carl Johan Jepson har kanonchanser i alla fyra loppen på Åby och kan mycket väl vinna ett par av loppen, här kör han åt Björn Goop, 2 Gryehound Boko 12%. Han har galopperat från start tv gånger i rad, men det blir fortsatt barfota runtom, som han trivdes bra på i fjol, från fint läge räknas han mycket tidigt. 

1 Amazing Case 14% blir det första bike på denna gången och körspö är plus, han är dessutom startsnabb, så ledningen eller rygg ledaren på 1640 m med open stretch, mycket tidig. Även 8 Baronesse Hooves 7% blir det första körspö för och Ingves testar nog framåt, då han är nedstruken ett spår, men kan väl kosta att ta sig fram ändå.

Ranking: A 1. B 2.4.5. C 8.10.11. D övriga.

 

Avdelning 2.

4 Urban Kronos 53% var grymt bra förra sommaren och var en följetång på V75, men är oerhört svårbedömd i comebacken nu efter åtta månaders frånvaro på grund av gaffelbandsskada. Även 6 Uppohoppa 19% har varit borta på grund av sjukdom. Dom har mycket streck på sig och jag lägger till några hästar på alla lappar. 2 Only One Winner 4% såg ut att gå mot segern sist men räckte inte riktigt då, med det loppet i kroppen ska han ha gått framåt, tar spets och släpper, från rygg ledaren är skrällchansen helt okej på grundkapaciteten. 

3 Whisky Akema 7% trivs på Örebro, har 5 vinster där på 10 försök, 3 av 3 i fjol på banan. Han tänker svara om han kommer till ledning och är tidig. 5 Rache H.B.D. 9% har ju vunnit en del både i Italien och Frankrike så kan inte räknas bort helt.

Ranking: A 3.4. B 2.6. C 5. D 8.1.7.

 

Avdelning 3.

Carl Johan Jepson verkar ha valt 7 Rise Again 6% före 3 Legacy H.H. 16%, som han annars brukar köra, då måste man väl anta att han håller Rise som en bättre häst. Hästen har fått lite dålig utdelning på sitt kunnande, och kommer allt närmare en vinst i större sammanhang. För två starter sedan var han nära att vinna V86, men blev nedspurtad av en smygkörd, efter att han gjort grovjobbet utvändigt ledaren, samma visa förra starten med, då han förlorade med minsta möjliga marginal. Nu aviseras bike för första gången och norskt huvudlag, resten får Jepson bara lösa och detta är en rolig spik i svårlöst omgång.

Motbuden är 6 Bankrobber 14% som är startsnabb och bör hamna bra på det. 2 Cognac Sisu 42% blir lite väl stor favorit efter ett par billiga segrar, visst räknas men till den procenten är han inte rolig. 12 Deloroasa AM 5% som slog Rise Again för två starter sedan är bortlottad denna gången. Möjlig skräll kan 9 Henrik Greenwood 1% vara, då det är kuskplus i form av Kim Eriksson och svensk bike på nu.

Ranking: A 7. B 6.3.2. C 9.5. D övriga.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå kort!” 

Ett motbud till för er som garderar är 2 Indian Front 6%, som har bra läge och har gjort det helt okej på slutet, men har nu ettan längst ner i raden och tappar mycket poäng vid dålig insats här, plus att Ulf Ohlsson kör för första gången.

Ranking: A 10 B 4. C 3.6.2. D 7.12.1.5.8.11.9.

 

Avdelning 5.

3140 meter och det känns vidöppet. Jepson på Goop-tränat, 8 Pampalo 20% testar tre kilometer för första gången, vann sist över 2660 meter på en låg 14-tid, så distansen ska inte vara något problem, han kanske trivs riktigt bra? 10 Making Love 28% är kanske rätt favorit, trivs på distansen och det blir barfota runt om, som han trivs bäst med. Stått över lite jobb sedan sist men tränar bra igen, ett litet frågetecken kanske?  

1Tengil Face 3% leder nog loppet riktigt länge om han lyckas hålla den mot 3 Rodick Broline 2%. 9 Travatore 4% ska gå med skor nu och står lite hårt inne i propositionen. 7 Cuba Libre Ice 20%, hade riktigt bra treårings-säsong, men det gick sämre i fjol och kanske behöver lite lopp i klassen för att växa in och bära pengarna på kontot, så blir lite överspelad här.

Ranking: A 10.8. B 1. C 7.4.6.9.3. D 2.5.

 

Avdelning 6.

3 Solkattens Chiron 72% blir omgångens överlägset största favorit, och blir väldigt överspelad. Visst, har ju så klart hög vinstchans, men för att få till potential och spelvärde i systemen behöver man nog gardera den här gången. På minussidan är väl att den gått bra för Jepson, nu Kontio upp och har tjänat lite snabba pengar i en låg klass, betyder alltid att det blir tuffare motstånd för varje start. 

5 Tales Of Jacks 8% kanske kan sno åt sig ledningen och då är han hästen att slå. 8 Rotchild 0,6% gör intressant debut i ny regi och är en riktigt grundkapabel häst som står bra inne, nedstruken ett spår är positivt och kuskplus dessutom. Det blir amerikansk bike för första gången och här räknas han tidigt trots årsdebut och lurigt läge. För er som garderar vidare är 4 East Doris 4% intressant, då hon tar ledningen och släpper till 5, och därmed får rygg på ledaren, löser det sig kan hon vara en skräll.

Ranking: A 3. B 5.8. C 11.4.10. D övriga.

 

Avdelning 7.

Mycket svårtippat lopp, där favoriten 5 Viveur Bi 42% har dragit på sig för mycket tidiga streck. 1 Belladore 19% var det mycket snack om från danskt håll inför starten på Charlottenlunds V75, då galopperade han i utgången av sista sväng med segerchanser. Hittar han ut eller kan hålla ett bra invändigt läge och utnyttja open stretch blir han farlig. 

8 Vertigo N.P. 16% är nog bäst, men fick sämst läge så det jämnar ut chanserna, men Jepson kör i flytet nu och blir inte förvånad om han vinner med alla fyra styrningar inom V86. 9 Arapaho Ghostdance 5 % fick en vinna senast efter flera bra insatser, nu sitter Dante upp bakom, som kör riktigt i flytet för dagen, i går vann han båda sina styrningar på V64. 10 Callipygian 3% körde Haugstad sist, så rejält kuskplus nu, gjort det bra i flera starter innan och ses med chanstrots bakspår. Som jätteskräll kan nämnas 4 Vagabond Vik 0,6% som fått ett bra läge och får nu duktige Henriette upp. Kan Riordan hitta rätt på denne får spelarna se upp. 

På en stor lapp ”köper” jag loppet, strecka så mycket ni har råd med är tipset. 

Ranking: A 1.8. B 5.9. C 10.4.2. D 6.3.7.

 

Avdelning 8.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 12. B 11.C 8.5.7.15.14. D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.5.8.

Avd.2: 2.3.4.5.6.

Avd.3: 7 Rise Again

Avd.4: 4.10.

Avd.5: 1.8.10.

Avd.6: 3.5.8.

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.

Avd.8: 12 Einstein Sisu

4500 Rader som kostar 1125 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.4.5.

Avd.2: 3.4.6.

Avd.3: 7 Rise Again

Avd.4: 4.10.

Avd.5: 8.10.

Avd.6: 3.5.8.

Avd.7: 1.4.5.8.9.10.

Avd.8: 12 Einstein Sisu

 864 Rader som kostar 216 kronor.

 

Med Elitloppet i antågande kör 888 en kampanj där du får 16ggr på Readly Express och hela 26ggr på Propulsion om du öppnar konto genom länken nedan.

Passa på att ta chansen att starta en kassa med liten insats för fler utbud kommer inom kort på 888.sport

För Oddsboozt hos 888 klicka HÄR

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!