Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75-TIPS UMÅKER 13/4

Omgången.

Det var mycket nära en riktig pangstart för tillsammansbolaget i onsdags, där vi bara föll på ett mycket tight målfoto. Det hade gett bra pengar även med favoriten där, då det var ett par andra skrällar i omgången spelade runt 5%. Dem hade jag för övrigt rankat tvåa och trea i respektive lopp. Hade dessutom ingen vinnare i omgången rankad sämre än trea, trots att utdelningen hamnade på 625 328 kronor! Men valde att spika i fel lopp, då våran ”plump” blev rejält bortkörd, och klantigt av mig att spika i amatörlopp. Vi fick nöja oss med sju rätt på spelförslaget och tillsammansbolaget och spelade in 9 822:- på det spelet. Även lilla systemet i onsdagens tips resulterade i en sjua och ett gäng sexor, 7 202:- in för 210:- spelat på det, och spelformen är mycket god! (Alla rätt på spelförslaget till GS75 i söndags, men till mycket blygsam utdelning.)

Vårat tillsammansbolag heter TRAVPUNKTSE och spelar andelar för 200:- till V75 och V86!

V75 denna veckan går på Umåker, tredje försöket till Olympiatravet ska köras och ett fint femåringslopp. Dessvärre är det några ganska ojämna lopp och har svårt att se att det ska kunna ge miljonutdelning på lördag. Men vi försöker hitta ett par kantbollar som kan få upp utdelningen. Björn Goop är fortsatt konvalescent efter operation i en binjure, men så gott som övriga kuskeliten gästar Umåker. Örjan Khilström ser ut att ha goda chanser att rycka ytterligare i V75-ligan, jag lutar mig mot honom och spikar i två lopp, tar med honom i alla övriga med!

Bästa spiken!

Nämnda Örjan Khilström kör omgångens största favorit och inte vilken häst som helst, utan självaste 5 Propulsion, i avdelning tre och till lika uttagningsloppet till Olympiatravet, dit han redan är inbjuden. Hoppas inte att han gör som Johan Untersteiner gjorde med Cyber Lane förra veckan och kör för sent och utan drivning till en andraplats, då han också skulle få inbjudan ändå. Då var iofs bara stallkamraten före på slutet, så förståeligt att han. Lät den vinna för att få med den till olympiatravet med. Nu har Örjan bricka fem i ett litet fält och kan nog vinna lite hur som helst och även om 87% är extremt mycket streck så ska det vara en straffspark.

Gå kort!

Blir i första avdelning, som är ett fint femmåringslopp med 200 000 i första pris, Fredrik B Larsson tränar och kör 5 Milliondollrrhyme till 55%, det är rätt favorit men väl hårt streckad. Speciellt med tanke på att han aviserar ett passivt upplägg på förhand, kan vinna ändå, men till dem spelprocenten känns det givet att gardera. 3 Transcence startade på mycket som fyraåring och tjänade bra pengar även i Frankrike i vintras, har dubbelt så mycket på kontot som favoriten. Han kan vara den som får ta över ledningen tidigt och där ska han slås, 16%. Stänger med ett tredje streck, i 9 Son Of God 10%, som det blir maxad utrustning på direkt i årsdebuten, …”helstängt med murphy, amerikansk jänkarvagn och barfota runt om” säger Daniel Redén.

Avdelning 1.

Se ”Gå kort!”. Står över 7 Weekend Fun, som startat på i år och gjort det bra, men enligt tränaren ska han ha blivit hovöm sensat, lite halt efter loppet och kanske tillochmed blir struken här. Annars skor på denna gång. 8 Hesiod fick tråkigt läge, men hade siktat på detta och maxas i utrustningen och är tidig för dem som vill ha fler streck till bara 2%.

Ranking: A 3.5. B 9. C 8.  D 7.2.4.6.1.

Avdelning 2.

Här är just ett sånt lopp där ett gäng verkar vara bättre än några av dem övriga och svårt att hitta skrällar då dem bra är ganska mycket streckade. Lägsta klassen och jämnt spelat mellan dem betrodda och en del kuponger faller bort vem som än vinner ändå. Ta några stycken är grundtipset. Örjan kör åter igen en kantboll i form av 9 Lyckans Star 11%, där testas ryckhuva för första gången, intressant. Rycktussar testar dem på 2 Twice Kronos 19% som kanske kan ta sig till ledningen trots ett svårt spår två? 8 Valentines Heart får bli skrällbudet till 2%, från ett smygläge och är inte sämre än övriga, bortglömd.

Ranking: A 9.2. B 3.8.10.12. C 1.7.5. D 4.6.

Avdelning 3.

Se ”Bästa spiken!” Värsta motbudet i 2 Muscle Hustle 7% var hårt spelad sist, men var lite besvikelse då, får visa bättre takter om han ska streckas mot en av världens bästa hästar. Spika 5 Propulsion, och se omgåneg som en V65.

Ranking: A 5. B -. C 2.6. D övirga.

Avdelning 4.

Art Kjarvald 21%, skulle kunna köra sig till spets här och då blir han hästen att slå. Stod 20 meter sämre till mot 12 Tangen Haap 28%, sist dem möttes och var bara någon längd efter i mål, då fick Tangen Haap ta över ledningen tidigt. Nu blir det omvända roller och kort distans gynnar bättre läget ännu mer. 9 Smedsbo Faksen 20% är en bra häst. Och dessa tre har slagit varandra om vart annat men den som oftast utgår med seger är den som får spets tidigt. Därav rankar jag 7 klart först. Den djärve chansspikar i öppet lopp, den som vill sitta säkert får ta många, för en del med bra lägen som har viss vinstchans med.

Ranking: A 7. B 9.4.3. C 12. D 2.8.11.6.10.5.1.

Avdelning 5.

Här kommer andra spiken! 1 Hawk Cliff 21% går ner lite i klass nu, kördes sent i finalen senast, men nådde en tredjeplats bakom en för dagen helt omöjlig Velvet Gio som då vann på 1.11,6 2140m a och Global Trust i toppform. Ute i V75 i tio raka starter och gjort det riktigt bra från svåra lägen på slutet. Växt in bra i silver och kommer han bara ut från ett för honom kanske lite lurigt spår ett, så ska han vinna detta. Litar på att bästa Örjan kommer ut, spik! Vidöppet bakom, ska ni känna er helt säkra bör ni ta med nästan alla.

Ranking: A 1. B 2.11.9. C 8.4.6. D 5.3.7.10.

Avdelning 6.

Nu behöver vi kantbollar, skrällar eller outsiders, kalla det vad ni vill. Men något som höjer värdet måste vi ha dem avslutande två avdelningarna. 3 Mr Clayton J.F. 8%, var första motbud till Harran Boko 16/3, men blev struken inför den V75-staren, fast med rubbet sparat på V75 innan det, tränat bra nu, kan bli barfota runt om, håll utkik imorgon. 1 M.C.C.Orlando 7% testas med norskt huvudlag och har bra läge, kan vinna från rygg ledaren, om luckan kommer. 11 Dwight Sisu 5% har varit en annan häst vid senaste två vinsterna på barfotabalansen, samma nu och Salmelas bästa chans i omgången. 2 Enjoy Day 15% har skaffat sig hårdhet nere på Vincennes, står riktigt bra inne här.

Ranking: A 3. B 11.9.2. C 1.4.8.5.6. D 7.10.12.

Avdelning 7.

Gardering gäller igen, som grundtips. 8 Hierrro Boko 12%, gör långresa från Halmstad, och spurtade riktigt bra sist på barfota bak, blir samma balans igen. Sist var han lite outsider och jag spelade en rak tvilling som gav över 27 ggr, så honom släpper jag inte. 11 Zorro Swing 3% har han med lurigt läge över 1640, men har riktigt bra spurt om det blir lite körning där framme kan han vara skrällen vi vill ha. 5 Salong 6% är en stor häst som som lättas i balansen, barfota fram och Örjan kör denna gången, kuskplus och bra läge, han ska med. Måla på!

Ranking: A 8. B 5.4.11.2.3. C 7.1.9. D 6.1.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.5.9.

Avd.2:  2.3.8.9.10.12.

Avd.3:  5. Propulsion

Avd.4:  2.3.4.7.9.12.

Avd.5:  1. Hawk Cliff

Avd.6:  1.2.3.4.9.11.

Avd.7: 2.3.4.5.8.11.

 3888 Rader som kostar 1944 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 3.5.9.

Avd.2: 2.3.8.9.10.

Avd.3: 5. Propulsion

Avd.4: 7. Art Kjarvald

Avd.5: 1. Hawk Cliff

Avd.6: 1.2.3.4.9.11.

Avd.7: 2.3.4.5.8.11.

540 Rader som kostar 270 kronor

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!