Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Jägersro tisdag 21/6

FSport fantasy trav

Raka DD:n 4-2 satt som den skulle igår men det blev inga 27ggr som den stod i dagen innan när tipsen skrevs. Oddset tokdök hela dagen men stod fortfarande i 15ggr med 90min kvar till spelstopp.
Stannade på blygsamma 5.66 i odds vilket egentligen var hiskeligt dåligt spelvärde om man ska vara ärlig men ”I´ll take it” som dom säger.
Till kvällens dubbel ser det lite lurigare ut på förhand då jag inte gillar någon av favoriterna. Borgar ju i stället för ett lite roligare odds och jag har mest fastnat för 9 Orkan Von Haithabu i inledningen som gjort allt rätt hittills sen han kom till svensk mark. Hoppar båda favoriterna och landar i 6 kombinationer men raka DD:n får bli 9-3 till 36 ggr. Den borde inte tokdroppa i alla fall.
Lycka Till.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
4 Global Agreement maxar man direkt på i årsdebuten med barfota och jänkarvagn. Snabb ut.
Har läge för önskepositionen ledningen direkt i årsdebuten här och där har han siffror som inte går att blunda för. På tolv försök har han raden 8-3-0 och enda gången han inte placerade sig så galopperade han i slutsvängen och hade minst varit tvåa den gången med.
Årsdebuterar lite sent kanske men åkte på en hovbensfraktur som tog tid att läka och ska vara väl förberedd inför detta säger Untersteiner.
Går inte annat än hålla med men loppet är rätt så tufft att bara gå ut och städa av samtliga i en årsdebut, efter skada dessutom. Galopp finns ju också så garderingen känns given för mig.
Motbuden :
9 Orkan Von Haithabu har gjort allt rätt sen han kom till Sverige och inte varit sämre än tvåa.
Adrian och Michael Nimczyk har kört i princip varannan gång med jag tycker han går klart bäst för Nimczyk så plus på den fronten från mig. Går verkligen spikrakt uppåt och duger nog en bit till i klasserna som det ser ut. Vann sitt försök till V75 från liknande läge just på Jägersro efter en stark slutrepa. I finalen var han ”bara” tvåa bakom omöjlige Zeudi Amg men gjorde återigen ett kanonlopp. Favoriten i loppet har visserligen läget men då Orkanen gjort allt rätt hittills och imponerat på mig så tycker jag man bör ha med honom på allt ikväll och kanske en chansspik för den vågade.
6 Toto Barosso vann med galopp senast men då var det dubbelt så lång distans.
Ska man se till kapacitet och meriter så är nog Toto Barosso den bättre av Untersteiners. Kvalade bland annat in till Sprintermästaren förra året och gjorde flertalet starka prestationer på till exempel V75. Har dock förtvivlat svårt att hålla sig i trav och det känns näst intill vårdslöst att spendera pengar på en som har galopperat i 4/5 starter i år.
Felfri kan han plocka ner samtliga från dödens om det är så och enda felfria starten i år så var han trea bakom Four Gyus Dream och Sweetman på en låg 10-tid och så fort har ingen annan i fältet gått.
5 EenymeenyminymoeDK är en svårbedömd dansk gäst som dock brukar gå bra i Sverige.
Hon är väl urtypen av en ”Flemminghäst” då hon har ett riktigt starkt slutvarv i sin arsenal.
Lite ojämn dock i prestationerna samt möter hingstar och valacker nu. Även om hon är van vid hårt motstånd så krävs det nog att det klaffar lite och att hon inte hamnar för långt bak i fältet över den korta distansen. Skulle gynnas av tempo på loppet.
Skrällen :
3 Taxi Out vinner inte ofta men har sett väldigt uppåt ut och besitter en sylvass kortspeed.
Rätt så bra ut bakom bilen och Victor Rosleff har verkligen fått fart på honom på slutet. Syns nog inte vid blotta anblicken men Taxi Out är nog den mest V75-meriterade hästen i fältet och har inte gjort bort sig där heller. Väldigt löpärlig häst som sällan krånglar i loppen men vinner kanske lite för sällan.
Streckas bara till 5% så vill man gardera känns han tidig.
Vår Vinnare :
9 Orkan Von Haithabu

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Swish The Cash är den tidiga favoriten på strecken men ska garderas tidigt. Fel favorit.
Jättefin individ hos Kolgjini som är påpassad på toton varje gång och verkar bli så även denna kväll. Har dock ett par galopper i raden och även om han är ok ut bakom bilen så tror jag inte han tar en längd på invändiga 3 Cuba D.K och då är han direkt sårbar.
Gardera tidigt.
Motbuden :
3 Cuba D.K debuterade på svensk mark senast och fick elak press i spets. Revansch nu?
Bombade till spets från spår 5 senast så spår 3 torde vara lika bra om inte bättre?
Släppte efter att halvvarvet öppnats på 1.07 då Conrad Lugauer fått halvt hjärnsläpp bakom 7 Remus Eck. Cuba liftade med i rygg och kom loss i sista sväng men orkade inte riktigt gå i närkamp över upploppet men gick bra som tvåa i mål och höll undan för de hästar som kom snabbt uti banan.
Mersmakande debut och får han vara ifred en stund i spets ikväll borde vinstchansen vara rätt så bra.
Min vinnare om jag tvingas välja en.
9 Mulberry har sin starkaste bit till slut så bakspåret är inte så farligt. Gynnas av tempo.
Riktig kanonhäst som aldrig varit sämre än trea på sjutton starter och vunnit hela tio av dessa.
Kommer med absolut toppform och näst senast höll han riktigt bra i dödens på en så pass bra häst som Luuk Schermer och innan det två raka segrar från just bakspår på svensk mark.
Ska med på alla seriösa kuponger och stannar han under 20% skulle man kunna chansspika på rent värde.
6 Denco's Galliano gör årsdebut men ska vara rejält förberedd han med. Bra träningsrapporter.
Untersteiner låter uppåt inför årsdebuten och jag trodde nog när jag såg startlistan att denna skulle bli favorit. Har dock spår utvändigt om 3 och 4 så ska kanske rankas strax efter dom men inte borta ur segerdiskussionen.
5 Staro Peanut har inte varit dålig men ändå en besvikelse för Lövgren som väntat mer.
Har dock bra spår bakom bilen vilket var ett tag sen samt att man eventuellt ska prova barfota runt om för första gången så faller det väl ut eller att det klaffar är han inte helt borta för grundkapaciteten är bra.
Skrällen :
7 Just Massive har fått två lopp i kroppen efter vila och nu rycker man skorna som vid segern.
Har startats igång av Hanna och har trots lite otur i loppen avslutat bra till en andra och en tredjeplats. Nu är tiden mogen att rycka alla skor vilket var balansen vid senaste segern och till 1% känns han väldigt spelvärd vid gardering.
Vår Vinnare :
3 Cuba D.K

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 6-9
DD 2 : 3-6-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.