Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Jägersro tisdag 3/5

FSport fantasy trav

Gårdagen var riktigt sömnpiller där överstreckade favoriten i avslutningen fick ett riktigt drömlopp med perfekt lucka i sista sväng och vann pliktskyldigt. Bara gå vidare till kvällens tävlingar.
Jägersro ska hålla i tävlingarna och då vet vi att spets är viktigt men det gör också att vissa hästar som kan tänkas ta spets ofta blir överstreckade.
En sådan är 1 Eagle Rock i inledningen som skulle kunna hålla spets men det är ett rörigt lärlingslopp där det kan köras lite hur som så jag väljer att ta ställning och spika 6 Global Coldplay som äntligen fått ett vettigt läge och får lovande Simon Miltman i sulkyn.
Tycker vinstchansen ska vara riktigt bra ikväll.
Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
1 Eagle Rock har tagit sin enda seger från spets och läge för nummer två ikväll. Eller?
Blir kanske ändå något överraskande favorit på strecken och det är förmodligen för att loppet är vidöppet, hyffsat rutinerad kusk för sällskapet och bra läge.
Däremot behöver det inte betyda att spetsen är gjuten för det är mer i kraft av innerspåret och avsaknad av riktiga startraketer som han förmodligen har bra chans att hålla upp innerspåret.
Sen är det en fördel om det lyckas då man slipper krånglet i kön med kuskar som kanske inte alltid väljer det mest fördelaktiga taktiska upplägget.
Hästen verkar i alla fall komma med bra form till den här starten och senast testade man kval till kungapokalen men galopperade med lite krafter kvar på upploppet efter en störning.
Ska räknas men bör garderas tidigt.
Motbuden :
6 Global Coldplay galopperade senast men visat bra form innan det. Bättre spår än på länge.
Kommer från formstallet Nordström och kusken Simon Miltman kanske inte är så känd för stora massan men är lovande och förra året hade han 26 uppsittningar med resultatet : 4-4-3
Trots spår en bit ut på vingen är det bästa läget på länge så med tanke på det måste vinstchansen öka ganska kraftigt och till endast 22% tycker jag det är loppets bästa värdestreck.
5 Quita Futura kördes av kusken även senast men hann inte få upp fart i tid. Känns tidig här.
Lärlingslopp så inga kuskar man riktigt har 100% koll på kanske men Ronja Gingsjö körde den här senast och fick en bra resa men satt fast med krafter kvar och fick chansen alldeles för sent för att kunna utmana om segern. Från ett perfekt spår bakom bilen bör chansen vara bra för ett lopp i främre träffen och därmed hyffsad segerchans.
Ofta påpassad på toton vilket brukar vara en vettig indikation på att hästen är bra i nuvarande klass men kusken är väldigt orutinerad så det ska man ha med sig.
12 Elektra U.R. har återigen dragit niten i spårlotten men klaffar det lite så är hon långt fram.
Det är kanske aningen långsökt att gå utanför ovan trio då de höjer sig markant över övriga men den här tjejen har gjort bra lopp från svåra lägen på slutet och med tanke på hur det körs ibland i lärlingslopp så kanske hon kan komma in i matchen?
Johanna Lind som kör är riktigt vass i sulkyn och hade 8-4-3 på 44 starter förra året.
Enda brasklappen är väl att hästen bara vunnit två segrar och båda dessa från spets men det återspeglas ju också i den låga streckfördelningen på bara 3%.
Skrällen :
4 Mamsell Du Mont får rutinerad lärling i vagnen och kan vara en stor skräll från ledningen.
Den här tjejen har förtvivlat svårt att hålla ordning på benen och galopperar lite för ofta för att man ska tycka det är bra. Men.. Bernardo Grasso är duktig och det är som sagt inga startraketer i loppet så kanske att man skulle kunna hitta till spets efter en bit om man går felfritt.
Tror att man provar i spets i så fall och till 2% är det intressant på en häst som borde haft mer pengar på kontot.
Vår Vinnare :
6 Global Coldplay

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Alert Vendil blir stor favorit nu sen strykningen och får extra streck på sig. Befogat?
Sen strykningen av 4 Hannibal Face så får den har valacken lite extra streck på sig och visst ska han vara favorit men agerar ytterst tveksamt emellanåt så en gardering kan nog vara på sin plats på streckspelen. Annars gjort bra insatser på V75 på slutet och här är fältet litet med endast åtta hästar kvar så Ken Ecce behöver knappast stressa från start vilket är positivt. Går han bara iväg och är som han ska så borde vinstchansen vara god men vinner heller inte ihjäl sig.
Motbuden :
1 Dali Padagi hänger man på jänkarvagn och rycker alla skor. Testas i spets nu?
Formen är minst sagt oklar på 1 Dali Padagi men grundkapacitet finns det och med tanke på att man maxar i utrustningen och stora favoriten på förhand är struken så kanske man vill prova i spets den här gången? Fyra raka galopper i raden är ändå något man får ha med i beräkningarna från ett lurigt innerspår om man ska ladda. Har vunnit sex segrar på tolv försök från ledningen så kanske vaknar till med ny utrustning och favoritposition? Man har kört med samma utrustning tidigare på just Jägersro starten innan den som syns i raden och var då tvåa på V75 bakom Galantis och slog då hästar som Mr Donald, Unico Broline samt Bravo Santana trots spår 8 bakom bilen.
Bör nog streckas tidigt ikväll till ynka 4% om inte tränaren säger annat i intervjuerna inför.
8 Virginias Prime var påpassad senast i debuten på svensk mark. Galopp då men såg fin ut.
Senast var man nedspelad till 3.45 trots spår 12 bakom bilen men mötte kanske lite sämre motstånd med än dagens och står ganska hårt inne i loppet nu.
Gynnas dock av strykningen och ska kunna öppna bakom bilen så kan nog hitta ner i vettigt slagläge.
Varit bra i Tyskland och det vore kul att få se honom i felfritt lopp ikväll.
9 Argo Lux fått ett lopp i kroppen nu och Nordström är uppåt men minus med bakspår.
Går som sagt bäst i spets som de flesta av Nordströms hästar men över medeldistans och litet fält behöver inte ensam på bakspår vara helt fel heller. Barfota runt om och lopp i kroppen bör flytta hästen framåt till denna start.
Skrällen :
6 Vasco Da Gama två bra insatser på just Jägersro på slutet. Vann senast och kommer med form.
Kraftigt förbättrad senast och vann på väldigt bra sätt för Olof Thorson. Är han lika bra till denna start tror jag inte ens Olof räds dödens i loppet och kan vara ett kul streck till 6%
Klart att det är lite som ska stämma men Olof kör vårdat och brukar sticka upp med sina egentränade hästar emellanåt. Kvällens skrällbud.
Vår Vinnare :
8 Virginias Prime

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 6 Global Coldplay
DD 2 : 1-5-8-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.