Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Jägersro tisdag 21/12

FSport fantasy trav

Gårdagens stora skräll 12 Sweet Muscles i dagens dubbel återfanns i tipset som skrällbudet till 1%. Tillsammans med favoriten i avslutningen betalade dubbeln dryga 111 gånger pengarna.
Hoppas det var någon som spelade in lite extra julklappspengar.
Kvällens dubbel från Jägersro är ingen höjdare klassmässigt men spelvänligt värre.
Jag garderar inledningen ganska brett där favoriten är ganska ok men risk för vingel gör att min första häst blir 9 Evolution On Track. Garderar man loppet så missa inte 8 Loveley Lasse som blivit nedstruken två spår nu. 8-9 mot min vinnare i andra ger runt 100gr på dubbeln. Med favoriten betalar den nästan 40ggr så kan bli fina pengar ikväll om Federer levererar.
Då detta blir mitt sista travtips för året så vill jag önska alla läsare en riktigt god jul och gott nytt år så ses vi igen i början på 2022.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
7 Naama kom med fina vitsord från Tyskland till Lövgren och har varit väldigt påpassad på toton varje start. Två tredjeplatser och en galopp senast är facit än så länge men det lär inte dröja så länge skulle jag tro innan han plockar första på svensk mark.
I debuten blev han hängande i tredjespår i nästan ett varv innan han kom ner i dödens så med tanke på det höll han berömvärt. Spåret är kvällens stora frågetecken och jag vet inte riktigt var han hamnar efter startrusningen? Lite vingelrisk är det allt.
Motbuden :
9 Evolution On Track tycker jag är klart intressantast i loppet till endast 8%.
Insatsen senast var bland de bättre men även starten innan var riktigt bra så det verkar toppform på den fronten. Enda frågetecknet är kort distans men Uhrberg i sulkyn är betryggande.
1 Lancaster gjorde debut på svensk mark senast men fick dödens i sitt första lopp över längre distans och ledsnade lite i sista kurvan. Bättre läge här och med tanke på hur bra han kom i väg senast från spår 7 så borde spetschansen vara vettig.
Häst mot häst tror jag favoriten är ett par klasser bättre men skulle man lyckas hålla upp innerspåret så ökar chanserna markant.
3 Vidar kommer dra på sig mycket streck här med den fina raden han kommer med men Nyköbing i Danmark är ingen jättebana i sammanhanget. Man får inte ens någon ekonomisk hjälp från danska staten sen nästan tio år tillbaka utan får finansiera banan på egen hand.
Med det sagt så känner Sjunnesson hästen väl och man ska återigen gå utrustad med rycktussar vilket fungerat bra på slutet. Tycker dock att han streckas upp lite väl högt men ska med på kupongen om man garderar lite bredare.
10 Havbergs Classic hade ett litet mellanår förra året och har många galopper på sitt samvete men två senaste starterna har han verkligen visat toppform. Ändå lite svår att räkna på i detta lopp då han dels ska få felfritt och sen runda ett fält. Nja..
Skrällen :
8 Loveley Lasse från stall Lugauer har plockat pengar varje start på slutet men kanske inte riktigt levt upp till treåringssäsongen. Det finns dock snabba tider i kroppen på den här och trots spåret tycker jag han ska ha lite skrällchans i ett sånt här lopp, speciellt efter strykningarna.
Vår Vinnare :
9 Evolution On Track

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Stenson blev av med kulorna efter sommaren och jösses va lack han blev.
Efter det verkar han i alla fall ha stabiliserats i travet med två raka starter utan galopp. Senast var han ute i ett tufft lördagslopp och avslutade bra fram till tredjeplatsen. Går bra med skor och är en vettig favorit från ett bra spår men bara två segrar på 19 starter får mig att tveka lite.
Motbuden :
3 Federer kan man kanske tycka är ojämn i prestationerna men faktum är att det är just med framspår som de främre placeringarna brukar komma.
På sju lopp i ledningen har han fem segrar och ett andra/tredjepris. Enda segern från kön kom i somras och det var över just kort distans och på V75 av alla ställen.
Tycker han ska ha bra segerchans i det här gänget om han når spets och jag tänker ta betalt när han inte ens är favorit.
4 Lucifer Sam från Untersteiner är också väldigt jämn med sällan en dålig insats. Kanske inte lika bra i år som debutsäsongen men Untersteiners hästar tror jag kommer mer och mer nu när chefen har mer kraft och ork att engagera sig.
11 Alert Vendil var bra som tvåa senast i ett tufft V86-lopp och har visat bra farter när han behagar att gå felfritt. Samma spår senast gick bra så man andas optimism inför denna start och blir det tempo på loppet så avslutar han starkt.
Skrällen :
10 Lisa Lisieux tycker jag kanske möter lite tuffare hästar än vad hon är van vid men är segerrik och gör sällan ett dåligt lopp så visst kan man duga här med om man har lite tur på vägen.
Vår Vinnare :
3 Federer

 

Spelförslag :
DD 1 : 1-3-7-8-9
DD 2 : 3 Federer

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.