Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Jägersro tisdag 12/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Måndagen inleddes riktigt bra där som jag misstänkte att Aurora Show bara var bäst. Lennartsson hade nog kunnat vinna från dödens om så hade krävts.
Även andra avdelningen prickade jag rätt vinnare i 2 Felix Orlando och jag hörde i sändningen att man var besviken på favoriten 3 Asteroid men tror nog att Felix var lite underskattad med bara för Per gick ut med att formen kanske inte var på topp. Men har man vunnit två E3-finaler så duger man i ett sådant här lopp med. Hela 14ggr degen på spiken mot min vinnare i andra avdelningen fick vi och som sagt en bra start på veckan.
Kvällens dubbel ser intressant ut på så sätt att jag inte tror ett skvatt på favoriten 1 Nouba Mom i avslutningen, eller ja. Hon kan givetvis vinna men stressigt innerspår och tre raka galopper gör att jag garderar friskt. I första avdelningen fegar jag lite och låser på de två jag tror gör upp om segern även om jag lutar mest åt 4 Velvet Gio. Oddset blev tillräckligt tilltalande ändå när man tar bort Nouba Mom.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Wild Love tycker jag är en ytterst tveksam favorit här i inledningen. Inte för att vinstchans saknas, utan för att jag ser inte riktigt att hon får det loppet som passar henne.
Hade en formtopp i somras där hon vann Harper Hanovers efter en rykande finish och slog då topphästar. Senast krånglade hon från start enligt Kevin och kunde inte öppna alls utan hamnade lite för långt bak. Denna tjej går allra bäst med lopp på rulle och ska helst gå med i ryggar hela vägen in på upploppet för att vara som bäst. Med bara åtta hästar i loppet känns det som att det kommer att pullas upp ordentligt andra femhundringen och sen känns det spontant att det blir svårt att plocka längder över upploppet. Tävlat i tuffast tänkbara konkurrens och går ju ner rejält i klass men frågan är om loppet passar henne så som favorit känns det som man måste gardera med spetsbudet.
Motbuden :
4 Velvet Gio gillar jag desto mer i så fall. Stark och oöm för positioner och jag håller det inte alls som otroligt att Takter trycker sig till spets innan första sväng då han kan öppna lite över medel bakom bilen. Från spets bör han bli svårslagen men har vinstchans från andra positioner också.
Skor på är dock ingen fördel men har gått bra på den balansen med.
6 Toddler är en V75-bekanting som kommer från en bra insats på just Jägersro senast. Det var i det loppet som Lugauer försökte dra musten ur Zarenne Fas med Night Brodde så loppet gick i raketfart hela vägen men Toddler hakade på bra och var trea bakom dessa två och slog faktiskt dagens favorit som var fyra. Räknas med lite klaff på loppet.
Skrällen :
7 Västerbo Exact gör riktigt heroiska lopp emellanåt men gör faktiskt årsdebut här efter lång bortavaro. Uhrberg känner dock hästen väl och med tanke på att loppet är ganska ojämnt så kanske man inte behöver toppform lika mycket som rätta loppet.
Fart finns i alla fall och passas framöver men får agera skrällbud ikväll.
Vår Vinnare :
4 Velvet Gio

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 Nouba Mom har verkligen ingen rolig resultatrad och har även felat tre gånger på slutet så tveksam favorit med rätta. Visst, hon mötte Calgary Games och Mister Hercules senast i kval till Europaderbyt men var också absolut sist i loppet.
Kan öppna så innerspåret kan nog vara bra och tränaren tror på en bra insats men jag skulle inte vilja lägga mina slantar på den här favoriten trots att motståndet är väldigt svalt.
Vinner hon får hon göra det men jag vädrar skräll och plockar bort henne helt på min kupong till förmån för massa skrällar.
Motbuden :
9 Artemide Zack brukar sin vana trogen rusa till spets och det kan ju bli så med hästar som är väldigt startsnabba men faktum är att hon aldrig segrat från ledningen så det kanske är bra att hon får anfalla från kön? Borde ha vettig vinstchans även om man gärna sett ett par ettor till i resultatraden givetvis.
11 Eye On The Hill ligger Untersteiner lågt med då han inte har fungerat i loppen säger han. Känns fin i träning men i loppen har gnistan saknats lite. Peter tror inte på vinstchans och då gissar jag på att man kommer köra därefter men om favoriten sviker som jag tror så borde rutinen på Peters häst räcka väldigt långt här. Kanske tuffar till sig när hon känner att hon rår på dom.
2 Don't Be Shy förstår jag inte alls varför hon är streckad på endast 3% så här kvällen innan. Från ett perfekt spår bakom bilen dessutom. Gör bra lopp hela tiden utom de två starterna på Tingsryd men den banan är speciell med så inget jag tar så hårt på. För fyra starter sen på Jägers vann man i säker stil efter att ha kört sig till spets och det kanske inte blir så idag men Johan kan vraka o välja lite från start. Riktigt intressant om strecken håller sig under 10%.
3 Hickomisschampagne har inte startat sen juli månad då hon har haft problem med brunst och det kan sätta ner tjejerna rätt kraftigt. Har en hög nivå normalt sett och fattas det inte allt för mycket så har hon en vass speed sista biten men troligtvis inte på topp. Vid bred gardering.
Skrällen :
12 Mad Princess tog ledningen senast men släppte till Bossy Alley i en tuff öppning. Liftade med bra bakom sen till en fjärdeplats bakom vinnande Red Mile Brodde och såg faktiskt snärtig ut. Spåret nu är inget kul men gynnas kraftigt av att det är en strykning. Spår 11 är väldigt mycket bättre än 12.
Håkan K Persson andades lite optimism inför senast och trots spåret nu måste hon räknas och till 2% tycker jag hon är ett fynd.
Vår Vinnare :
11 Eye On The Hill

 

Spelförslag :
DD 1 : 4-5
DD 2 : 2-9-11-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.