Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Östersund torsdag 7/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Kvällens dubbellopp till Östersund ser tyvärr lite sömniga ut med hästar som inte är så vana att besöka vinnarcirkeln. Man kan prova den raka dubbeln till blygsamt odds om man vill men jag kommer spela med lite skrällar som jag skrev i parantes i den ordningen jag tycker de ska streckas.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Sundbo Nova kommer från en meriterande andraplats i Sto-SM där hon trots lite ryckigt kört lopp höll sånär på att till och med avgå med segern. Nerstruken till ett innerspår bakom bilen vilket knappast är fördelaktigt men enligt Djuse har han blivit bättre med bilstart sen dom bytte till norskt huvudlag och man kör samma återigen.
Vettig vinstchans om hon inte blir fast men tränaren kör helst i ryggar oavsett så läget kan även bli perfekt om man bara lyckas slinka ut. Skulle man lyckas försvara innerspåret så kör man nog i ledningen dock då hon har bra statistik även från spets. (5/12)
Rätt vettig favorit i ihåligt lopp.
Motbuden :
5 Emil Mollyn är nog värst emot favoriten då det inte kryllar av segermaskiner i fältet. Ner ganska rejält i klass här och bra spår bakom bilen. Visat att han duger på V75 och vid senaste segern som kom just på V75 fanns hästar som Stjärnblomster och Rappnor så visst ska han duga även här.
7 Pyrmo lever på sin styrka och så länge banan inte blir kladdig så ser gärna tränaren att man tar dödens tidigt och håller ett jämnt och hårt tempo vilket kan bli jobbet för eventuell spetshäst.
Intressant med att han är anmäld barfota runt om då han är kraftigt bättre med den balansen.
3 Komnes Bork har fungerat allra bäst i monté i år men gick bra bakom sulky senast. Mats E Djuse bor på gården hos Jan-Olov Persson och brukar hjälpa till med hans hästar så man kan nog kallt räkna med att han kan ett och annat om kallblod vid det här laget så uppsittningen är intressant bara enbart för det. Behöver nog dock ett bra lopp för behöver nog rekordsänka lite för att duga till vinst.
Något Djuse säkert har koll på.
8 Alma Prins har en hög segerprocent men har tyvärr galopperat i alla svenska starter i år så lite svår att sätta in mot detta motstånd. Felfri springer han en 24-tid över distansen men jag är osäker på om det verkligen räcker till vinst. Dessutom kallt spår. Nja..
Skrällen :
9 Hallsta Vinnex galopperar mest hela tiden men vid segern näst senast gick han felfritt och tog då årets första seger enkelt. Visserligen i ganska blek omgivning men det som är intressant är att då gick han i rygg ledaren och fungerade på det. Här har man läge för att rygga favoriten i starten och skulle hon hålla upp ledningen så har man bästa tänkbara rygg att gå i.
Till 2% tycker jag det scenariot är spelvärt om man garderar.
Vår Vinnare :
2 Sundbo Nova

Dagens Dubbel 2 – 1640m Voltstart
Favoriten :
1 Ronja Boko blir favorit på läget här då hon är rapp från start med voltstart och får stekhete Magnus A Djuse i vagnen. Körde även senast men då blev allt fel som kunde bli det. Dessutom i tuff konkurrens så glöm det loppet helt. Riktigt bra innan det och från ledningen är hon givetvis hästen att slå.
Motbuden :
8 Bottnas Future har inte vunnit lopp sen Juli -20 men var riktigt lovande som unghäst och har bra statistik över just kort distans. Det som är intressant till dagens lopp är dels läget där man kan rygga favoriten i starten men speciellt att han gör debut i ny regi hos Daniel Wäjersten som verkar vinna med det mesta för tillfället. Anmäld barfota runt om med.
4 Sara K.M.E verkar streckas hårt trots fjärdespåret vilket förvånar en aning. Gjorde det bra på V75 över aktuell distans näst senast men det var också en hängtid från tredje inner och bara tagit två segrar på 22 starter så verkar bli grovt överstreckad. Galopperade även senast direkt i starten i just voltstart så nja. Jag avstår nog till dessa procent.
6 Frida Taxam är rätt snabb från start och skulle kunna snuva favoriten på ledningen alternativt hinna krypa ner i rygg. Kanske inte riktigt lika bra senaste säsongen som när hon var unghäst men viss fart finns och läget är bra. Endast 3%.
10 Whitsun Madonna står bra inne på pengarna trots att hon handikappas med 20m tillägg. Svårt givetvis att runda samtliga över korta häcken men inte helt otänkbart. 3% är hur som haver väldigt lågt streckat.
Skrällen :
12 Al's Charmy Flicka har lite samma problem som ovan nämnda men har helt ok resultat och när hon vaknar på rätt sida så finns det bra fart. Tycker 1% är lite konstigt då Per Linderoth även är den klart mest rutinerade kusken i fältet. Skulle det bli lite tempo på loppet så kan tilläggshästarna hinna dit och då vill jag nog strecka dessa två i alla fall.
Vår Vinnare :
1 Ronja Boko

 

Spelförslag :
DD 1 : 2 Sundbo Nova
DD 2 : 1 Ronja Boko -(8-10-12-6)

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.