Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 16/8

Veckan inleds på Färjestad med ett kortlopp och ett långlopp. Vi inleder med två norska gäster som kommer dra på sig en hel del spel men jag är inte alls övertygad. Streckar den mest betrodda mest för att få pengarna tillbaka om jag har fel men garderar väldigt tidigt och tror mest på en helt annan häst som borde stå sig bra i detta gäng.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
4 Vitro Diablo siktar man på spets och slut med från fint läge och visst är han rätt så vass bakom bilen men inte så explosiv första biten vilket nog behövs för att ta sig förbi de invändiga.
Kommer säkert ha övertaget in i svängen men med solfjädereffekten kan det bli jobbigt att komma till ledningen.
Senast mötte han övermakten i form av Amornero Roc på V75 och hade dessutom lite otur som blev kvar i rygg på trött häst så den starten kan man glömma.
Möter enklare motstånd här och visst räknas han men tycker loppet är lite smålurigt om han missar spets.
Motbuden :
1 Inspector brukar kunna hävda sig på V75 i normala fall men efter vintervilan har det krånglat lite och man har inte kunnat matcha hästen riktigt som man vill. Halsinfektioner och krångel med hovar har satt stopp för planeringarna men senast gjorde man minicomeback efter allt strul och gjorde en ok insats som femma. I normal författning hade jag spikat utan att darra nämnvärt på manschetterna då han är startsnabb och lättplacerad i loppen samt att Goop har anmält barfota runt om vilket jag vet att han gör när han vill ladda från start då han anser att den balansen ger lite ”extra kick” från start som han brukar uttrycka det.
Min klara förstahäst i loppet men jag garderar snabbt.
9 Uncle Töll är svår att inte tycka om då han vinner ofta och de hästarna minns man fort.
Kanske går allra bäst i front men har segrat från kön också och spåret behöver inte alls vara tokigt med rygg på startsnabba hästar.
Skulle gynnats kraftigt av tempo på loppet och det scenariot finns ju absolut.
Raden kanske inte ser så mycket ut för världen men två av årets starter var V75 och i detta gäng räcker han långt med lite klaff.
6 Park View kommer nog bli mycket spelad på insatserna i Norge men har inget jättebra facit på svensk mark efter sex försök. Visserligen oftast i tuffast tänkbara konkurrens men svårt att bortse från helt när han här spår långt ut på vingen.
Skulle hästen trenda kraftigt neråt under måndagen så får man nog passa honom men annars vill jag nog se en bra prestation på svensk mark innan han får mina pengar på sig.
3 Listas Spartacus har bara gått i monté på slutet men det har vi sett förut att sådana hästar kan tända till lite extra när som får sulky bakom sig igen. Gjort det över förväntan i monté så jag förstår att man har fortsatt med den disciplinen men riskerar nog att bli lite bortglömd här. 6% från ett bra läge på passande distans får nog anses som ett fynd med tanke på visad form även om det givetvis är svårbedömt att jämföra.
Skrällen :
2 Vine Vision gillar jag skarpt och har går alltid bra i loppet oavsett om det är ett lunchlopp på Hoting eller V75 på Solvalla. Dock så har segrarna uteblivit lite sista två åren då man ofta vill köra i ryggar så länge som möjligt och inte alltid får chansen i tid. Fart finns dock och här kanske man kan krypa ner i rygg på Goop direkt i starten och blir det lite körning första biten mellan den och favoriten så kan han få det där perfekta loppet. 7% är inget fynd men heller inte överstreckat tycker jag.
Vår Vinnare :
1 Inspector

Dagens Dubbel 2 – 2640m Voltstart
Favoriten :
1 Zenato har perfekt läge här för att leda loppet runt om. Har tre segrar och två andraplatser på fem försök från spets och har matchats i rikstoton hela tiden i lopp med över 100k i förstapris så går ner ganska rejält i klass här. Bara gjort en start över aktuell distans och det var från tillägg men var tidigt framme utvändigt och tog över ledningen efter ett halvvarv.
Banan var dock rejält tungsprungen för dagen och han fick ge sig sista biten mot en annan V75-häst i form av Silver Bullit. Visade i alla fall att han klarar distansen och att i ledningen biter han ifrån sig bra. Öppnade även raskt från spår fem i volten den gången så att han ska kunna försvara innerspåret den här gången måste vara väldigt bra chans.
I det stora hela en väldigt stark favorit.
Motbuden :
11 Victor C. tycker jag är klart intressantast mot favoriten här. Lite streckad (5%) och vann senast över distansen från bakspår på Åmål efter att ledaren galopperat i sista sväng men gick starkt då så kanske hade vunnit ändå. I vilket fall en riktigt bra insats och i nuvarande klass duger han gott.
7 Pegasus All Over blir förstärkt med Goop i jollen den här starten och eftersom jag tror favoriten blir svårslagen så bygger ju de flesta motbuden på ifall han gör bort sig.
I ett sådant scenario tror jag 7 Pegasus All Over tidigt kan ta över ledningen då Goop sällan missar från springspår och då ska han räknas. Gjorde årsdebut senast och fick ett väldigt snällt upplägg på innerspår men sköt till bra in på upploppet bakom hästar till femtepriset och har nog gått framåt med det loppet i kroppen.
10 Hindenburg Am är nog bästa hästen i loppet över distansen normalt sett men har inte riktigt fungerat senaste starterna och tenderar nog att bli lite överspelad på gamla meriter så rankas ner en aning. Ska nog dock med som 3-4:e häst vid gardering.
2 Ikaros Di Quattro är nog främsta motbudet mot favoriten då det gäller spetskörningen men från spår två och sida vid sida tror jag det blir tufft.
Har flertalet starka insatser på slutet men det har varit i väldigt enkel konkurrens samt att han har varit struken efter senast så eventuellt fattas det lite tempo i kroppen.
Till 14% tycker jag dock att han är grovt överstreckad så tack men nej tack.
Skrällen :
6 Raj's Oh Lord vann från ledningen nästa senast men var inte supervass ut från springspår utan tog över ledningen efter 3-400m men vann enkelt och har bra statistik från ledningen.
Skulle favoriten göra bort sig eller om man kan krypa ner i rygg kort efter start så finns det vissa skrällmöjligheter till ynka 2%
Vår Vinnare :
1 Zenato

Spelförslag :
DD 1 : 1-3-4-9
DD 2 : 1 Zenato






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se