Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Östersund tisdag 20/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Bra start på veckan och inte utan att man gillar när det klaffar. 3 From The Mine vann till slut ganska bekvämt från spets och det är kusligt vad startsnabb han är. Man får nästan lite Handbag-vibbar.
9 Tangen Frikk som jag trodde skulle köras mot ledningen kunde inte hinna före favoriten i starten men tog frivilligt dödens istället och tryckte under hela loppet.
Även om det såg lite halvslakt ut i början på upploppet så var ändå vinnarkänslan redan halvvarvet från mål fortfarande där då man såg senast att han håller farten till mål och likaså under gårdagen.
Dubbeln gav 11,49 och över 6ggr på 9 Tangen Frikk som ensam vinnare.
Skönt!
Till kvällens tävlingar på Östersund tror jag ganska hårt på raka dubbeln 10-7 men Baby Boy har trots allt bara en seger tidigare och det får mig att dra öronen åt mig en aning även om jag tror han har klart bäst segerchans i loppet.
I andra avdelningen kanske det blir lite rörigt men dessa hästar har mött varann i omgångar och efter att ha grottat ner mig ordentligt i lopparkivet är jag ganska säker på att 7 Langlands Hövding tidigt kommer till ledningen och blir nog svårslagen därifrån om ingen toktrycker under vägen.

Samtidigt bjuder jag på första spiken till lördagens V75-tävlingar på Axevalla.
I den avslutande avdelningen lär 1 Handsome Brad bli stor favorit men jag tror Björn Goop sätter dit 3 Short In Cash från dödens. 12% just nu och bara 4:e handare på de strecken.
Glöm inte var du läste det först. :)

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
10 Baby Boy blir ganska stor favorit här trots att han endast segrat vid ett tillfälle på 25 starter. Dessutom bakspår och lång distans. Låter som en kass favorit på förhand.
Men faktum är att det bara speglar hur otroligt ojämnt loppet är och som jag ser det är det bara tre, kanske fyra som skulle kunna vinna.
Trots att 10 Baby Boy endast vunnit ett lopp tidigare så borde chansen att dubbla antalet segrar här vara rätt så bra. Han har trots allt varit på plats 40% av starterna så vi pratar inte om någon häst med dåliga meriter. Dessutom har han startat i mycket tuffare lopp än detta och gillar långa distansen.
Motbuden :
8 Zidane D.E har lite dunkel form men gillar längre distanser och håller han bara ordning på benen så kan han nog vinna detta lopp utan 100%-ig form.
Redan nedstruken ett hack och kan öppna rätt så ok om kusken vill men jag tror ändå ledningen kommer vara upptagen.
5 Livi Nationality tror jag man kommer ladda rejält med från start för att ta sig förbi invändiga men speciellt 1 Västerboflashdance som antagligen är värst emot i spetsstriden.
Lyckas det så tror jag det kan hålla en bra bit då man återgår till barfota runt om.
Till 5% är han streckvärd.
Skrällen :
1 Västerboflashdance kanske förtjänar mer än ett skrällbud från det fina läget men gör första starten i ny regi och även om Nicklas Westerholm låter positiv och man ska försöka ladda för spets så tycker jag inte han var så märkvärdig innan heller. Över 10% är överstreckat för mig men åker med om man garderar brett.
Vår Vinnare :
10 Baby Boy

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Langlands Hövding är en av fyra bidrag från Norges kallblodskung Öystein Tjomsland och det faktum att han själv väljer att köra denna ger en liten fingervisning om vilken han tycker är bästa hästen. På sju starter har han fem segrar och två andraplatser och verkar utvecklas för varje start så jag antar att favoritskapet är befogat. Senast var han riktigt bra bakom en annan fantom, Tangen Bork som själv då tog åttonde raka segern.
Han kommer garanterat före värsta motbuden från start och tidigt komma till ledningen.
Liknande scenario förra året i kvalet till kriteriet som idag men om han har, som jag tror utvecklats åt rätt håll så håller det hela vägen ikväll. Bra Spik!
Motbuden :
6 Brenne Bas är den andra som slagit favoriten i just ovan nämnda kval till kriteriet men då fick han också hjälp på vägen. Chanslös då att svara från start men fick andra ytter i rygg på en hårt pressandes Mjölner Rönner som gjorde vad han kunde för att utmana ledande Langlands Hövding.
Föll på eget grepp men gav samtidigt Brenne Bas ett perfekt lopp som gjorde att han kunde gå förbi sista biten av loppet. Nu är det ny säsong men Brenne Bas vann sedemera kriteriet och är ingen lätt motståndare för favoriten.
9 Oppgårdsdrängen från vår svenska kallblodskung J-O Persson har verkligen höjt sig på slutet och levererat riktigt vassa insatser. Fick dödens senast i loppet som Tangen Bork vann före Langlands Hövding och var ganska många längder efter dessa två i mål men höll riktigt bra bakom.
Med bättre resa samtidigt som favoriten får press kan det räcka hela vägen denna gång.
10 Mjölner Rönner är lite samma sak som 9 Oppgårdsdrängen då han också var ute i det loppet men galopperade. Har pressat favoriten tidigare utan framgång och kanske väljer man ett annat upplägg denna gång.
Skrällen :
5 Nelson August kommer med tre raka segrar vilket är riktigt bra men det var på norsk mark och han har inte riktigt räckt mot de bästa stallkompisarna innan.
Ständig outsider dock och bättre än de flesta andra i loppet.
Vår Vinnare :
7 Langlands Hövding

 

Spelförslag :
DD 1 : 5-8-10
DD 2 : 7 Langlands Hövding

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.