Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Jägersro tisdag 14/7

Mitt skrällbud Mega Star ställde till med en megaskräll i första DD:n och gav lite förhoppningar på V64 men tyvärr sprack man på spiken i sista ändå. Inte varje gång man missar 18000 på Örjan i avslutningsloppet. Hoppas någon hade glädje av 42-oddsaren i alla fall.
Jägersro kör tävlingarna ikväll och på förhand är det en väldigt stark favorit i inledningen.
Tur är väl det för avslutningen är desto svårare med en handfull av utländska hästar som debuterar på svensk mark och är svårbedömda. 
Min vinnare kommer från hemmaplan.

Dagens Dubbel 1 – 1690m Autostart
Favoriten :
4 Tycoon Conway Hall har ett perfekt utgångsläge här och bör bli svårslagen från ledningen. Senast tog han enkelt hand om ledningen men släppte till Tae Kwon Deo som kom tidigt upp utvändigt. Fullföljde bra som tvåa och formen verkar vara intakt.
Vann liknande lopp enkelt med samma förutsättningar för tre starter sen.
Sund spik.
Motbuden :
9 Generaal Bianco har visat riktigt fin form och Untersteiner var märkbart nöjd inför senast. Han tyckte att han tog i för fösta gången på länge och han plockade enkelt ner en så pass bra häst som Velvet Gio senast. Fick visserligen loppet men verkar ha toppform och första strecket bakom favoriten.
5 Osterc gör bra lopp hela tiden och var bra i både försök och final av sprintermästaren. Hyffsat snabb ut men tar ingen längd på favoriten sida vid sida och det luktar dödens lång väg.
Skulle vara om han blir avlöst av het häst som trycker upp tempot och han får lifta med.
1 Global Takeover kanske inte verkar vara det naturliga motbudet men ska favoriten torska detta på fyra friska ben så är det nog troligast från någon invändig med lucka i hårt tempo. 1 Global Takeover borde ha bra chans på rygg ledaren här och med lucka så kanske men fortfarande långsökt.
Skrällen :
6 Jairo har inte riktigt löpt upp till förväntningarna i år men vi vet hur bra han kan vara när allt klaffar. Nu testar man rycka alla skor för första gången i år och det kanske är en indikator på att Lövgren känt något extra i jobben? Tillhör normalt sett favoriterna i en Gulddivision så visst kan han skrälla här.
Vår Vinnare :
4 Tycoon Conway Hall

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
9 Eros Zola och återigen Flemming i favoritposition med en häst som gjort fina framträdanden på Åby under våren. Vunnit både bakifrån och via avancemang fram i dödens så spåret oroar inte nämnvärt.
Senast var han dock lite sämre än normalt men mötte lite tuffare motstånd och höll ändå farten ok till en fjärdeplats. Barfota runt om som vanligt och räknas tidigt.
Motbuden :
7 Arno Dell'est kanske är något svårbedömd efter dubbla galopper senast men nu rycker man bakskorna och trots galopp senast efter 500m gav man inte helt upp. Galopperade dock på nytt vilket givetvis inte är positivt.
Kommer annars med bra vitsord från Italien och känns lite småintressant här.
6 Durello har två raka galopper bakom sig men slipper resa nu och har presterat bra på hemmaplan tidigare. Måste räknas rätt tidigt och mitt chanstips.
1 Bodybuilder med Jepson var med i ett försök till sprintermästaren senast och det blev av förklarliga skäl lite för tufft men en fjärdeplats och lite tempo i kroppen kan göra mycket för formen.
Helena Burmans hästar brukar vara jämna och från innerspår är han garanterad en fin resa.
4 Hurricane N.L verkar bli mycket spelad och visst är det imponerande att vinna direkt efter nästan ett års bortavaro men som favoritspelad känns han ganska ointressant som spelobjekt i ett öppet lopp.
5 Jambers vann från ledningen senast men känns inte jättehet i nuvarande omgivning. Rankas ner på mina tips och 17% känns på tok överspelat.
Skrällen :
12 Dali Padagi får återigen Hanna Lähdekorpi i sulkyn och de verkar trivas tillsammmans. Svårt utgångsläge men loppet är verkligen vidöppet och vunnit 3 starter på åtta försök redan i år.
Vår Vinnare :
6 Durello

Spelförslag :
DD 1 : 4 Tycoon Conway Hall
DD 2 : 6-7-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!