Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla Tisdagen 6/8

 

 

Tisdag och Solvalla står på tapeten och i första avdelningen ska Tarzan Melander leka lite i spets med USA-importen Snowstorm Hanover och försöka hålla undan för samtliga. Jag är tveksam.
Andra avdelningen är desto öppnare och med fördel ston över lång distans känns det som en skräll ligger på lut. Jag går för de riktigt höga oddsen denna tisdag.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten och Motbudet :
Kokar ihop dessa två denna gång eftersom det är hugget som stucket mellan 4 Vainqueur R.P. och 5 Snowstorm Hanover vem som blir favoritspelad och vem som blir dess naturliga motbud.
Men klart är att 5 Snowstorm Hanover kommer laddas för spets och 4 Vainqueur R.P. kommer få gå den tunga vägen som vanligt. Min känsla är att Goop kommer plocka ner ledaren men frågan är om det inte blir en tredje som kommer profitera?
4 Vainqueur R.P. är van att få tunga lopp då han inte är så snabb ut och senast mötte båda favoriterna Who’s Who och Snowstorm var visserligen före i mål men Vainqueur R.P. hade galopp på vägen och var klart mer betrodd den gången. Ser inte vad som skulle ändrats till denna gång och skulle Snowstorm till och med bli favorit kanske jag tänker om och spikar Goop på rent värde.
Men utgångstipset blir att leta tänkbar skräll.
Skrällarna :
7 Cameron Evo är en finsk gäst som har mött finska eliten och gjort det bra. Lite svår att sätta in här men borde räcka långt.
8 Vienvia Font var det lite surr om under elitloppshelgen men felade bort sig. Vann dock ett försök till brons starten efter så helt obefogat var det nog inte. I finalen sen var han helt godkänd som trea bakom storfavoriten Eelis och formen verkar helt på topp.
Spåret är vad det är men med så litet fält kan nog Kontio hitta som sämst fjärde ytter.
2 King On The Hill får bli jättesusaren i loppet. Mötte kulltoppen flera gånger förra året och gjorde inte bort sig. Återkommer efter uppehåll här och kanske är tufft att kräva vinst direkt men kapacitet finns att lägga det här gänget på rygg.
Vår Vinnare :
8 Vienvia Font

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Favoriten :
7 Vega Etoile ser ut att bli favorit men jag har inte blivit jätteimponerad av henne hittills i Sverigestarterna. Sett bättre ut på slutet men tycker det känns tveksamt att hon bara ska spetsa och vinna från spår 7 över lång distans. Favorit i fara.
Motbudet :
2 Digital Track vann V75 i början av Juni men har svikit efter det. Det ska dock nämnas att det varit i stenhård konkurrens mot favoriterna i årets Stochampionat. (Rödluvan och Hankypanky Rubyred) och känslan är att hon blir lite bortglömd här för hon går ner ett par hack i klass.
Skrällarna :
3 Drottning Pace, 5 Kavata Käll och är de skrällar jag fastnat för. Genomgående för hela fältet är att det varit tveksamma insatser det senaste och man vet inte om dom vaknat på rätt sida.
Rekommenderar att lyssna på värmningarna och känna av lite vad som sägs.
Vår Vinnare :
2 Digital Track

 

Spelförslag :
DD 1 : 2-7-8
DD 2 : 2-3-5

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.