Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bergsåker Torsdag 18/7

Bergsåker står för tävlingarna denna torsdagskväll och vi bjuds på ett fint stolopp för 4-åringar och ett lopp för 3-åriga killar.
Tycker värdet absolut finns i första avdelningen där de bästa hästarna har riktigt risiga lägen och det luktar skräll lång väg.
I andra avdelningen är det 2-3st som sticker ut och det gäller att välja rätt.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
8 Imilie Boko är en fin sort och lär bli favorit trots spåret. Är dock väldigt skör och har startats försiktigt. Återkommer dock efter uppehåll och det ökar visserligen chansen att hon är fullt fräsch men att hon ska runda samtliga från spår 8 bakom bilen tycker jag känns tufft. Pass!
5 Sicaria Blir mitt förstaval i loppet. Vet inte om jag sett för mycket kartelserier det sista som gör att jag tycker namnet är fräckt men är kvick från start och går tider som räcker långt i detta sällskap.
Adielsson/Båth är ju en lyckad dubbel med.
4 Twist N'face ska jag erkänna att jag hade lite dålig koll på men de gånger hon inte gör bort sig så har hon bra fart under hovarna. Att Kihlström ska köra för första gången känns som att det kan bli rejäl rekordsänkning till denna start. 
10 Flavienne Lascaux satte inte en fot rätt i sin senaste start och var så klart en besvikelse för många, men har visat riktig bra klass vid segrarna och var senast bara en tillfällighet räknas hon tidigt igen. Kontio har stor vana av att köra Lascaux-hästarna.

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
2 Global Adventure galopperade i E3-finalen senast men är startsnabb och här siktar nog Erik på att leda runt om. Global Adventure har 6/6 i ledningen och är alltså obesegrad från ledningen. Är en av två för mig.
3 Power fick inte ens vara med i E3-finalen då han hade slut i tanken tidigt i sitt uttagningslopp från ledningen. Starten efter var han dock tillbaka i form när han avancerade ett varv från mål upp i dödens och avgjorde lätt. Berghs hästar verkar ha toppform och det blir inte lätt att välja mellan dessa två så utrustning får avgöra.
Den försiktige tar båda men eftersom Power har gjort sina två bästa lopp utan bakskor så kommer jag gå på honom om så blir fallet i denna start. Med skor kommer jag gå på Adielsson/Båth och 2 Global Adventure.

 

Spelförslag : 
DD 1 : 4-5-10
DD 2 : 2 Global Adventure eller 3 Power (om barfota)

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.