Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby Torsdag 13/6


Torsdag brukar betyda Åby och likaså denna vecka.
Open stretch gör att man tror att hästar från bakspår vinner mindre sällan men skillnaden är väldigt marginell om man tittar på statistiken.
Kuskarna har anpassat sig och visst kan en favoritspelad häst lättare bli släppt till ledningen men i gengäld ska man svara attacker både invändigt och utvändigt på upploppet så det gäller att disponera loppet mer taktiskt än utan open stretch.
Dagens tävlingar bjuder på bra klass och spelar ni V64 så passa Bo Falsig. Han är kusken som skräller mest på Åby.
Första avdelningen på dagens dubbel känns vidöppen med favoritspelade hästar som inte riktigt bjudit till på slutet så en skräll ligger i luften. Andra avdelningen däremot bjuder på en sund favorit.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
4 Pelle Barosso ser ut att bli klar favorit och det är väl motiverat med Goop i sulkyn. Har tävlat i Frankrike i vinter och säkert utvecklats med det men som favorit känns han iskall på spelet så jag avstår.
5 Elcamino Dimanche blir min klara första häst efter att ha gjort idel bra prestationer i tuff konkurrens hela våren. Var bra som trea bakom Trust Control senast och även gången innan så levererade han en stark spurt till andrapriset från svårt utgångsläge. Han blir bara bättre och bättre och kan han komma före favoriten från start denna gång tror jag loppet är över.
1 Oki Doki Face får garanterat en bra resa här och senast provade man jänkarvagn vilket föll väl ut. Antar att det blir samma idag igen. Admir Zukanovic som tränar kanske inte är så känd för stora massan men är en riktigt duktig tränare som ofta har hästar till start på V75. Känd för att alltid ha vältränat. Behöver nog få det serverat för att räcka mot de bästa här så därför är utgångsläget smaskens.
3 Andre Ward blir nog spelad men tycker Flemming har tappat stinget lite i år. Att spela på hans hästar är lite som att kasta pil med ögonbindel. Men just Andre Ward gjorde ett bra lopp senast på Åby så han får en chans till. Behöver nog dock hjälp med att få lite tempo på loppet så hans spurt biter sista 600m. Går hela vägen in i mål även i tufft tempo.


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
4 Easy Creation känns som en bra favorit att luta sig mot i avslutningen. Vunnit lätt två starter i rad och möter inte värre motståndare här. Hon är startsnabb och lättplacerad så det är nog troligt att Goop sitter tidigt i spets. Skulle det misslyckas är det inte hela världen utan hon går bra med lopp på rulle också.
Ev Motbud :
9 Modern Love ser ut att bli extremt bortglömd till den här starten. Har gjort det bra på V75 under vinter/vår och Anna Forssell matchar henne försiktigt. Har en tung spurt om tempot hålls uppe. Bortlottad annars.
6 Ilydia Boko var usel senast men var ursäktad av sjukdom. Tränar bra igen och Conrads hästar går ju som skållade råttor hela högen så visst kan det gå men jag avstår denna gång då det där med ”sjuk senast” har man hört förut. Vill se att hon har form med egna ögon först.
2 Very Many Legs borde man väl nämna något om. Hon har blivit mycket bättre sen hon kom till Untersteiner men senast var första segern i livet och jag tror inte man ska dra så stora växlar på det.


Spelförslag :

DD 1 : 1-3-5
DD 2 : 4 Easy Creation

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.