Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby Torsdag 16/5

Två extremt svårlösta dagens dubbellopp står på menyn på Torsdag när Åby kör tävlingar.
Inte ofta jag rekommenderar att avstå spel men det här är snudd på.
Ta många med låg insats är nog melodin om man vill lämna in en kupong.


Dagens Dubbel 1 -  1640m Auto
4 Vincent Horse ser ut att bli väldigt stor favorit och visst är det ett ihåligt lopp men en ynka seger på 27 starter (bara fyra hos Bergh dock) och en stallform lika het som nätterna i maj så tvekar jag inte en sekund att bara såga rakt av. Speciellt på en bana som Åby där det inte går att låsa loppet i ledningen.
3 Unlimit Lavec körs av Thomas Dalborg som känner hästen väl. Thomas är lite av en variant på Carl-Erik Lindblom som numer inte kör längre. Han fick aldrig köra de bästa hästarna men trodde alltid på seger. Skrällde gjorde han ofta med. Thomas är likadan. Vid senaste segern höll han undan för flera V75-meriterade hästar och från spår 3 är han garanterad en bra resa.
8 Moruga är en riktig strulpelle som felat bort en årslön säkert. Möter svalt motstånd och håller han sig i rätt gångart är jag rätt säker på att kapaciteten är överlägsen det här gänget.
5 Blue Line D.K. återkom senast efter en kort paus. Var helt ok som tvåa bakom favoriten i loppet men behöver nog ha gått framåt för att duga.
11 Al's Mintoo var oplacerad från svårt läge senast på Vaggeryd men gick bra i två raka på Åby innan det. Slipper resa. Skräll?


Dagens Dubbel 2 - 2640m Volt
3 Zizou var bra senast i ett V75-lopp där han var målfotoslagen.
Det var lång distans då som nu och trots favoritskapet kan man strecka denna eftersom vi tar skrällar i första avdelningen. Kan bli tidig ledning här och då kanske till och med Veijo klarar av att vinna?
Kusken är största brasklappen.
2 Bellini Face gillar distansen och har tagit två av sina tre vinster över lång distans.
Senast var det barfota runt om för första gången och han visade svara bra på det och det blir samma balans denna gång.
11 Montana Crown var lovande som unghäst men pallade nog inte med Kolgjinis träningsmetoder.
Verkar ha hittat formen igen och trivs över distansen. Mitt drag i loppet.
Spelförslag :

DD 1 : 3-5-8-11
DD 2 : 2-3-11

(8-11 om jag spelar en komb.)

Med Elitloppet i antågande kör 888 en kampanj där du får 16ggr på Readly Express och hela 26ggr på Propulsion om du öppnar konto genom länken nedan.
Mitt tips är proppen fram och bak

För Oddsboozt hos 888 klicka här

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.