Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad 13/5

Ny travvecka och min favorit Jepson fortsätter leverera i parti och minut. Rensade bort 99% av alla system i V75-1 i lördags och vann Copenhagen Cup i Söndags med Handsome Brad efter att enkelt försvarat innerspåret. Grattis Uffe Och Carl-Johan!!
Breeders Crown på Dagens Dubbel idag och oerfarna ston i första avdelningen kan egentligen sluta hur som helst och är svårlöst.
4-åriga killar i avdelning två och där har man lite mer kött på benen men väldigt jämnt på förhand även där.
Häng med så reder vi ut begreppen.

Dagens Dubbel 1 - Breeders' Crown - Treåriga Ston
6 Posh Shopping imponerade från ledningen i debuten för Peter Untersteiner och blir nog favorit här. Siktas återigen framåt och ska slås från ledningen. Dock första starten bakom bilen så det kan vara idé att kolla om Peter provar bilstart innan tävlingarna.
Men är helsyskon med Heavy Sound så har att brås på.
Jag chansspikar då värsta motståndarna handikappas av risiga spår.
Motbud :
9 Global Anniversary från Johan Untersteiner visade bra fart i debuten. Lite utelämnad från svårt spår men ska nog inte nonchaleras.
11 Schweppes Tränas av duktige Ola Samuelsson som alltid får fram bra unghästar. Har varit nerspelad varje start sen debuten och senast svepte han enkelt förbi alla när Christoffer vred på. Spåret är givetvis dåligt men det är inte hästen.
12 Darling Godiva lär inte tillhöra de mest betrodda men Lars I Nilsson är även han en duktig unghästtränare och körande Adrian har självförtroende nog att lotsa runt en ko och tro på vinst.
Kan få många bra ryggar under slutvarvet att gå på.

 

Dagens Dubbel 2 - Breeders' Crown - Fyraåriga Hingstar/Valacker
4 Romero blir mitt förstaval. Bra spår jämfört med favoriten och är obesegrad i ledningen på ett försök. Conrad Lugauer tränar och hans hästar går ju som tåget. Varit som sämst tvåa i sina fem senaste starter. Känns som en vettig vinstchans.
10 Hurricane River har mest meriter och tränas återigen av Ola Samuelsson. Har haft vissa problem att hålla ordning på benen men vid sunda vätskor har han givetvis vettig chans. Femteplatsen senast var i ett kval till Kungapokalen där han fick ett för tufft lopp så det tar jag inte så hårt på.
5 Dexter Brick får bli skrälltipset i loppet. Härdad i riktigt tuff konkurrens och Mattias Djuse både tränar och kör. Var trea bakom en viss Jaguar Dream i årsdebuten senast på en vass sluttid.

Spelförslag :

DD 1 : 6 Posh Shopping
DD 2 : 4-5-10

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.