Reportage: Krönika inför travveckan som kommer med Mega-Jackpot under Kriterie-lördagen.

Francesco Zet

MEGA-JACKPOT med toppform på spelet efter alla rätt på V75

Stor Jackpot på V75 24/9 med Svenskt Trav-Kriterium & Trav-Oaks

Jag spelar inget andelsspel till söndagens GS75 då det är galopp på spelformen idag och inga tips till omgången heller här idag, tyvärr.

Blickar istället framåt mot veckan som kommer där vi kommer att få till inspelat och skrivet material till lördagens V75. Det är riktigt fina lopp hela dagen med finaler i Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks och STL-finaler på Solvalla under lördagen. Dessutom går Walter Lundbergs Memorial som är ett stayerlopp med 300 tkr till vinnaren, uttagning till UET Grand Prix för fyraåringar, Stoeliten och montélopp för femåringar med fina prispengar. Grymt fin tävlingsdag att se fram mot och jag hade väl lite planer på att vara på plats men kommer istället att gästa lokala O’Learys i min hemstad, Falköping där det blir Travlördag. Där kommer jag hänga med många andra travintresserade och snacka V75, spela andelsspel tillsammans och äta en god hamburgare.

Det har sparats till en riktigt stor JP 24/9 och dessutom frös femmorna inne från Färjestads JP-omgång under helgen som är nu så det blir ruggigt stor JP till kommande omgång. Så här står det på ATG angående extraomgångarna som spelats senaste veckorna. “Från 7 augusti till och med 11 september 2022 sätter ATG undan 100 procent av värdet på alla skapade Jackpots på ”extra V75-omgångar”, dvs de V75-omgångar som avgörs på andra dagar än lördagar under denna period. Beloppet tillförs 7-rättspotten lördag 24 september 2022. Samtliga skapade Jackpots på extra V75-omgångar mellan 7 augusti till och med 11 september kommer att utfalla lördag 24 september 2022.”

Mina tankar inför Kriteriumet & Oaks

Angående Svenskt Trav-Kriterum som är största loppet för treåringarna så lyckades Walmann få med tre hästar till finalen där hans vassaste vapen är stor favorit på tidiga spelen i 1 Bedazzled Sox. Visst var han väldigt bra i sitt kval hit men från innerspåret på Solvalla finns alltid risken för galopp eller att man blir överflyglad i starten. Loppet är nog ganska öppet trots allt. 3 Following slog ju honom i korta E3-finalen där Following testades barfota runt om och var inte riktigt körbar, framförallt från start men Goop höll honom i trav och sedan var han bäst trots en bit i tredjespår. I sitt kval hit satte man på bakskor och det såg ut att vara lite mer stabilt och den här kanske man kan chansa allt mer i startrusningen med från bra läge och i takt med att han klarar lättare balanser bättre. Skulle någon annan snabbstarta och ta ledningen från favoriten kanske dom släpper till Following om den är före favoriten för att ta över. Melander brukar ju vässa extra på balans och huvudlag i finaler så blir inte alls förvånad om den här helt plötsligt kan spetsa av egen kraft och spåra hela vägen men ger inte upp om det åter skulle bli tredje utvändigt eller liknande. Öppet bakom dom två där Solvallatränarna har lagt beslag på nio av tolv platser med fyra finalplatser till Redén-tränat, tre till Walmann, en till Melander och en till Nurmos.

Trav-Oaks för treåriga ston ser ännu mer öppet ut på förhand och även här dominerar Solvallatränarna med åtta av tolv platser där Nurmos kvalat in tre hästar, Mattias Djuse har två medan Salmela, Melander, Sjöström och Westholm har varsitt bidrag med i loppet. I Kriteriumet avgörs det över 2640 meter bakom bilen men här räcker det med 2140 meter. På tidiga fasta oddsen inför loppet står fem hästar mellan 5,5 till 6,5 ggr pengarna det säger en del om hur öppet det är. 1 Aurelia Express kan öppna snabbt men inte givet man kan hålla upp innerspåret, vann sitt kval från rygg på ledaren och kan göra det igen men bara en av flera här. 5 Kayla Westwood kanske inte kan öppna lika vasst men har bra spår så borde hamna bra på det men här är det kuskminus då hon är tränarklörd istället för vassa brorsan Magnus A som körde i kvalet. Dom två står i lägst odds. Jag är mer inne på 4 Queen Belina som verkar utvecklas rejält för varje lopp och hon blåste bara runt sina konkurrenter och vann med så mycket hon ville utan att se ut att gå helt trött i mål i sitt kval. Man har väl aldrig tryckt av henne max från start men hon ser ut att kunna öppna vettigt och sist var det första bike, då från bakspår, nu blir det första gången i den vagnen med framspår och jag är inne på att hon kanske kan leda loppet runt om, min tidiga förstahäst och tänkbar chansspik men troligtvis garderar jag loppet brett då det är i lopp för treåriga ston det väldigt ofta skräller på V75. Återkommer i veckans senare tips vilka skrällar som är tänkbara att ranka upp, men kanske är 10 Jewilla en som säkert är förbättrad till finalen och ska kunna avsluta snabbt för duktiga Mats E.

Alla rätt, tips & Andelsspel

Skrivet material till V86 kommer under onsdagen och andelsspelen öppnas även dit för 200:-/andel som vanligt. Det är en rolig omgång i V86-Express som delas av Åby och Solvalla med spelstopp 20:30 på onsdag, men andelsspelet stänger jag redan en timme före spelstopp för att hinna bygga klart systemet beroende på hur många vi blir. Tre treåringslopp och ett uttagningslopp till Amatör-SM gör omgången intressant och sportsliga höjdpunkten är St:Leger som är ett stayerlopp för fyraåringar med 150 tkr till vinnaren.

Alla rätt under lördagen och då båda spikarna satt i tipset i Odd Herakles och Falcon Eye, där den senare var andrahandare till 20% och stod i 3,8 ggr pengarna och vann på målfoto trots att han hamnade sjunde utvändigt. Det var ju med i beräkningarna att han nog skulle backas och sedan bara vara bäst men hamnade väl ett eller två steg för långt ner för att det skulle bli lätt så var precis att han nådde fram. I övrigt fällde jag omgångens största favorit och var ju nära att få högre utdelningar men det var starka favoriter i övriga lopp tyvärr, hade ett par mindre streckade som fick nöja andraplatser i sina respektive lopp. Alla rätt och fin form på tipsen är fint inför en av årets mest viktiga omgångar på V75 nu då.

Jag kommer att bygga dom vanliga andelsspelen för 200:-/andel i TRAVPUNKSE200 och extra stora systemet för 500:-/andel i TRAVPUNKTSE JACKPOT. Jag stänger andelsspelen redan 15:00 under lördagen för att hinna med allt under lördagen, med sen genomgång mm så vill ni vara med så var ute i god tid och köp er andel. På plats snackar vi trav och går igenom hela omgången ihop med alla som är på O´Learys Falköping vid 15:30. Det går ju även bra att dyka upp senare för att bara se loppen och snacka trav mellan avdelningar, vi kanske hittar någon fin V5 eller DD med, på plats.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se