Reportage: Helgens trav med trist omflyttning av resultatet i storlopp på Vincennes.

Mika Fross

Travhelgen som gått.

Goop & Malmqvist fråntagna segern med Kamehameha.

Vårkriteriet i Frankrike för treåringar, K-kullen avgjordes under söndagen, som är ett Grupp1-lopp där vinnaren får hela €90.000. Ett stort svenskintresse i Kamehameha som tillhör kulltoppen men stod bara i 8 ggr pengarna när starten gick med såväl svensk tränare som körsven.

Björn Goop som ersatte ryggskadade Eric Raffin gjorde inget misstag och såg till att vara invändigt och svara ut klara förhandsfavoriten Koctel du Dain i spetsstriden. Det blev en kamp mellan hästarna, sida vid sida över 2700 meter på Vincennes stora bana och in på upploppet såg det ut som att utvändiga hästen kopplade grepp men Kamehameha slutade aldrig att kriga och kontrade sista biten, såg det ut som.

Men signalen ljöd för att man vill studera löpningsbilderna och Tomas Malmqvists häst fråntogs förstapriset efter att man tyckt att Kamehameha bröt ut på upploppet och störde konkurrenten då det var kontakt med hjulen vid något tillfälle. Omflyttad ordningsföljd och kretsen kring mål-ettan fick nöja sig med andrapriset och €50.000. Philippe Allaire tränar vinnaren Koctel du Dain som kördes av David Thomain. Tiden blev löpningsrekord med flera tiondelar så riktigt vass upplaga i år och inte konstigt att ingen kunde ta något från kön till slut när dom gick i mål på 1.12,9 över 2700 meter voltstart, som nyblivna treåringar.

Bra som trea var Kanada för Theo Duvaldestin som såg segerfarlig ut efter att glidit fram i andra utvändigt inför upploppet och fick bra rygg på favoriten men det var omöjligt att ta längden på dom två bästa där framme. Hästen har utvecklats rejält på slutet och varit 2-3-2 i storloppen för treåringar på Vincennes i år.

Övriga svenskar på Vinncennes.

Christoffer Erikssons Self Explosive slutade tvåa i ett montélopp för ridande Marie Darbord för €14.250. Favoriten Flash Royal vann loppet för Alexandre Abrivard, tränad av Stéphane Bouisson och fick €25.650 för segern på 1.12,9 över 2700 meter voltstart.

Björn Goop hade inte bara otur med bedömningen av hans styrning i grupp1-loppet. Det blev galopp och diskning för egentränade In Love d’Ecajeul som var spelad till klar favorit i sitt lopp men blev för stressad av omstarter och dagen var förstörd redan i starten.

Bergsåker Vinter Trot & V75.

Vinterns stora Guldlopp och 500.000 sek vanns av Hierro Boko från spets på 1.13,8 över 2640 meter autostart, tränad av Hannu Korpi och körd av Mika Forss. Tvåa var Ultion Face för Adrian Kolgjini som kanske kördes lite för sent från kön och trea var Esprit Sisu för Daniel Wäjersten. Favoriten Ferrari Sisu backades sist och satt kvar i sjunde par utvändigt hela loppet för att spurta väldigt fort över upploppet som fyra, körd av Marc Elias och tränad av Conrad Lugauer.

V75 presenterade en svårfunnen rad som belönades med 5.361.638 sek för sjuan där bara en favorit vann i Katja Melkkos High on Pepper för körande Jorma Kontio som såg till att hålla ut värsta konkurrenten i starten och körde sig sedan till ledningen. I övrigt var det Magnus A Djuse som stod för en dubbel i sulkyn då han vann med omgångens största överraskning i Magic Nightrider i Klass2-försöket, tränad av Peter O Larsson, till 2% och han rattade även in Robert Berghs Dream Sensation till 12% i Klass1-försöket.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se