Reportage: Frankrikekoll med Prix de France startlista & intressant nyförvärv för Goop.

Don Fanucci Zet

Frankrikekollen.

Intressant nyförvärv hos Goop.

På Stall Goops hemsida rapporteras ett intressant nyförvärv från Frankrike och Jean Michel Baudouin i Hirondelle Sibey som tjänat närmare 7 miljoner. Hon är en nybliven sexåring som har provat svensk bana tidigare som tvåa i Europaderbyt på hösten 2021, då endast slagen av en viss Calgary Games på Åby. Hon var nyligen diskad som måltvåa i Prix de Belgique, så nära en plats i årets Prix d´Amerique. Spännande tillskott i Skandinaviska storloppen i år.

Svenskhoppen och topphästar till start.

På tal om Goop så kör han som vanligt under vintermeetinget på Vincennes på söndagen och han är uppsatt på Daniel Redéns Honey Mearas som fick spår 15 bakom bilen. Daniels andra häst och lite bättre chans i loppet är Don Fanucci Zet som fick perfekta spår ett som startsnabb med Örjan Khilström upp den här gången. Bra uppgift för honom med 2100 meter bilstart och spetschans men luckor kan man ta sig på Vincennes så inget måste att gå i spets.

Motstånd saknas inte då färska PdA-vinnaren Hooker Berry kommer till start från bra spår men nu med sämre körsven då Nicolas Bazire kör och Jean-Michel Bazire kör istället Beads den här gången. En av förhandsfavoriterna i PdA Horsey Dream körs fortsatt av Eric Raffin och kanske passar distansen bättre för honom nu men läget blev dåligt så chansartat. PdA-tvåan Ampia Mede SM fick bra startspår så med visad bra speed och toppform sist ska hon räknas för Franck Nivard. Titelförsvararen, loppets vinnare 2022 Vivid Vice As och även 2021 års vinnare Délia du Pommereux kommer till start.

Riktigt bra hästar till start i loppet trots att förhandsfavoriten från PdA Idao de Tillard och PdA-trean Italiano Vero båda valde ett femåringslopp Prix Ovide Moulinet som går som lopp 7 vid ca 17:00 så stäng inte av sändningen efter huvudloppet.

Bland svenskhoppen fick Jörgen Westholms Imhatra Am tråkigt bakspår men kul med första loppet på Vincennes för körsvennen Mats E Djuse. Lite risk för att vara bortlottad är även Dear Friend som tränas av Marcus Lindgren och körs den här gången av Anthony Barrier.

Prix de France

Loppet har en sammanlagd prissumma på €400.000 över 2100 meter med bilstart. Segraren får €180.000, så över 2 miljoner sek till vinnaren, här följer startlistan med respektive körsven.

 1. Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström
 2. Hohneck - François Lagadeuc
 3. Hooker Berry - Nicolas Bazire
 4. Vivid Wise As - Matthieu Abrivard
 5. Ampia Mede SM - Franck Nivard
 6. Fado du Chene - Paul Philippe Ploquin
 7. Vernissage Grif - Alessandro Gocciadoro
 8. Cokstile - Christophe Mertens
 9. Délia du Pommereux - Pierre Yves Verva
 10. Beads - Jean-Michel Bazire
 11. Go On Boy - Romain Dereiux
 12. Décoloration - Gabriele Gelormini
 13. Horsy Dream - Eric Raffin
 14. Dear Friend - Anthony Barrier
 15. Honey Mearas - Björn Goop
 16. Gu d’Heripre - Benjamin Rochard
 17. Hip Hop Haufor - Christian Bigeon
 18. Imhatra Am - Mats E Djuse

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se