Reportage: Årets första vinster för ett par av dom "stora" på Solvalla.

Timo Nurmos

Tre olika lopp under onsdagens V86 gav året årets första vinster för Nurmos, Adielsson och Real Scotch.

Nurmos fick årets första stallseger.

Det var jackpot på V86 under onsdagen där det blev favoritbetonat och ny jackpot nästa vecka, efter att det var för svårt för alla veckan innan var det för enkelt den här veckan och sexor frös inne. Åtta rätt under onsdagen gav 11.553:-

Timo Nurmos bidrog till favorit-paraden med E.L.Jetpack som hade en lämplig uppgift där han vann sitt lopp över 2640 meter autostart på 1.13,9. Efter att blivit lite hängande i spåren i starten kördes han till spets och vann mycket enkelt. Hästen lär tjäna en del pengar till då han har lite pengar på sig för sin kapacitet efter att ha galopperat som stor favorit i finska Kriteriet som treåring och gjorde bort sig även som delad favorit i finska Derbyt. Andreas Lövdal körde honom och på honom låter det som att stallet har riktigt bra chans att vinna V75 på lördagmed så håll utkik för stallets starter framöver.

Ett dåligt januari för stallet med strykning på Calgary Games

Efter ett tungt januari för stallet när man fick stryka Calgary Games nere på Vincennes i satsningen mot Prix d’Amerique. Sedan fick man Revelation struken av banveterinären på Färjestad med en billig Gulddivision på gaffeln. Revelation borde väl fått starta i det loppet då det inte var några konstigheter med värmning och provstart enligt körsvennen. Sedan anmäldes inte en enda häst från stallet i resetn av januari och stallet har bara haft 9 starter totalt i år varav bara en till start under onsdagen. Nu passas Nurmos hästar i alla sammanhang framöver.

Årets första seger för Erik Adielsson

Erik Adielsson vann under annandagen i fjol med Very Kronos i Guld-finalen men sedan har han tagit semester och inte kört lopp förens i början av februari. Han hade otur med galopp som i princip klar på upploppet med Albacete i Klass 1 på V75 i lördags. Nu fick Erik vinna årets första lopp under onsdagen i en visslande avslutning ute i spåren med Johan Untersteiners Denco´s Galliano i sista avdelningen på V86.

1/32 lyder Adielssons statistik för året men en som har riktigt vass form på stallet var tränaren till hästen han fick vinna med Johan Untersteiner som har tränat-statistiken 23/107, 21% och 2,1 miljoner inkört. Vassa papper och stallet skickade bara en häst till Solvalla och då brukar det vara extra bra ordning från det stallet.

För övrigt gjorde välstammade Real Scotch debut för Untersteiners under onsdagen på Åby. Han hade inte gått lopp sedan september, rapporterades vara riktigt trög i träningen och oroade tränaren och värmningsögon inför starten men ringrosen var det inga spår av när det väl blev tävling. Han vann sitt lopp enkelt som omgångens största favorit på V86-spelet och körde resolut till spets och var totalt ohotad. 2140 meter autostart sprang han tungt balanserad med mycket sparat på 1.14,4 efter att inte ha startat på länge och han har nu vunnit 8/11 starter. Johan ropade in honom på auktion i höstas för 560 tkr och det lär bli snabb klass-klättring om han frisk och hel då han är kvar i Klass 1.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se