facits medlemsblogg

Great King Wine sticker ut bakom favoriten

I "Fördel ston" (helt utan ston) på Jägersro är 2 Frankie Brodde en svårslagen favorit ifrån ett passande utgångsläge. Denne ser riktigt formstark ut och utan skor blir det ännu bättre. Det hindrar mig ändå inte från att spela en annan häst i loppet. Jag tror nämligen att 10 Great King Wine är en minst lika stark "favorit" till andraplatsen. Det finns hög kapacitet och han har varit ute mot toppmotstånd i bland annat V75 många gånger. Hävdar man sig där så ska kvällens motstånd inte skrämma.

Senast svarade sexåringen för en finfin insats över lång distans och man bör speciellt notera att Southwind Feji besegrades. Great King Wine är rejäl och har styrka för att göra en del grovjobb själv. Nu byter man vagn och lättar honom i balansen med hopp om en ytterligare förbättrad prestation. Med loppet i kroppen kan formen vara ännu vassare nu med tanke på några månaders vintervila inför senast (även om bibehållen status duger gott).

Ettan längst ner i raden gör att han blir relativt påpassad nu men det var ett besked som hette duga. Sättet som mitt speldrag passerade mållinjen på senast fick mig att sätta stora plus i kanten. Nedstrykningen gynnar avsevärt då "GKW" inte är någon startblixt. Nu sitter Söderkvist i andraspår direkt och krånglet bör utebli i inledningen. Det ska vara toppchans till en topp 3-placering och även om platsoddset 1.65 låter lite grått så är  det i mina ögon mycket spelvärt. 

facits medlemsblogg

facit

Med en bakgrund som spelproffs och spelexpert har Facit lång erfarenhet av att värdera information, prestationer och statistik. Med spelvärdet i centrum blir det idéer ifrån hela landet här på trav.se. Sedan barnsben har travet varit en stor del av livet och du kan alltid vara säker på att vårt eget Facit är påläst!

Missa inte veckans bästa bonusar!