Speltips: V86-tips till Solvalla, 19 juni

Genrebild

Tips till V86 på Solvalla 19 juni

Omgången och banorna.

Nu går vi in i sommarschemat av V86 så Xpress-upplägget med delad omgång är pausat ett par månader och nu körs V86 på bara en bana så ganska mycket mer tid krävs till åtta lopp och man startar tidigare. 19:20 är det spelstopp under den här perioden och spelformen körs på fler olika banor.

Efter en paus från V86 efter Elitloppet körs nu återigen onsdagstävlingar på spelformen på nationalarenan, Solvalla. Denna dag fungerar dock mer som ett gästspel och efter denna omgång kommer V86 återigen att anordnas på landsorten under den större delen av sommaren.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips till V75 på Youtube som du hittar länk till på trav.se och på Facebook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar oftast in torsdag och brukar släppa det sent på torsdagen eller tidigt fredag på Youtube men också i ljudformat där poddar finns.

Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se

Bästa Spiken!

Jag tycker omgångens bästa spik finns i inledningen, där 9 Erik The Phantom har en väldigt hög kapacitet för detta lopp, och det låter dessutom lite si och så från vissa av de hårdaste konkurrenterna på förhand. Barfota runt om som hästen levererat mycket starka prestationer på tidigare och borde köras offensivt direkt. Toppchans!

Gå Kort!

I den avslutande avdelningen tror de tidiga spelarna att loppet står mellan två kanoner, 1 Killiam Fromentro och 7 Fame And Glory. Jag tror den förstnämndes dagsform är klart bättre och tilldömer hästen goda möjligheter att ta sig till ledningen. Väl där har hästen stannat av vid sina två senaste starter och så när blivit infångad. Denna gång tror jag formtoppade speedkulan 3 Herakles Zet kan sitta i vinnarhålet och då har inte Alessandro Gocciadoros jättelöfte råd att såsa bort någonting den sista biten. Jag stänger loppet på dessa två!

Avdelning 1.

Ranking: A 9 B 4-12-7 C 1-11-5-3-2 D 6-10

Vi inleder omgången med ett Klass I-försök. Rättmätig favorit, men oväntat liten sådan så här dygnet innan spelstopp är 9 Erik The Phantom. En häst som stallet håller skyhögt, men som jag oftare än inte, gått emot på de stora streckspelen, framförallt på V75. Jag tycker många att Timo Nurmos hästar som leker hem lopp på Solvalla, faktiskt bränner relativt ofta när de dyker upp ute i landet på rikstoton, en teori som vinner få anhängare.

Denna häst har inte varit något undantag, och har inte fått till det på V75. Med det sagt är det inte hästens fel att den görs till jättefavorit gång efter annan, och den har visat sig duga fint även i de stora loppen. Nu är det mammas gata igen och då duger hästen alltid jättebra. Hovböld senast och ursäktad och nu blir det barfota runt om och då minns i alla fall jag insatsen i dödens på slutsegraren Jovaliaty i Derbykvalet förra året efter en hel del strul på vägen. Startsnabb rygg här och borde hamna bra till och det är inte uteslutet att Magnus A Djuse kan köra hela vägen till spets i ett tidigt skede. Oavsett så är det spik denna gång till en för närvarande tilltalande procent!

1 Call Me Glepiner vann ett uttagningslopp till Kungapokalen på bra vis näst senast för att sedan fela i finalen. De tidiga spelarna har gjort denna rätt så enkla sort till bara marginellt mindre streckad än min spik, och tror denna är en klart sämre häst som dessutom lär få problem att försvara tät. Att den ganska enkelt kunde glassa hem ett uttagningslopp till Kungapokalen visar mer hur svagt startfält detta storlopp visade upp i år.

Istället utnämner jag 4 Caught Redhanded till tuffaste motståndare till min spik. Klart uppåt nu ett tag och avslutningen under Elitloppshelgen var i mersmak.

Stekhet i samma lopp var 7 Freako som ju är en riktigt kapabel individ, men som stallet söker lugnare upplägg med nu. Barfota anmält nu men vi vet hur ofta stallet mixtrar med detta i anmälan för att sedan nedgradera, och nu är man för en gångs skull tydliga själva i intervjuer med att det troligtvis blir skor.

12 Riverdale Z’ var hetaste utmanare till Joviality i Drottningspokalen ifjol men har sedan dess inte nått samma höjder. Ändå klart duktig på Vincennes på slutet och barfota runt om har hästen inte travat på svensk mark. Hett bud trots läget.

Avdelning 2.

Ranking: A 9-4 B 8-6-7-3 C 5-10-1-11 D

En spårtrappa som är lite märklig på det sättet att den initiala tanken var att favoriten 4 Natural Mine nu möter betydligt hårdare sällskap och dessutom fått snabba pengar på sig. Dock har flera av de mest meriterade hästarna sin bästa tid bakom sig. Svårt lopp på det sättet.

En, vars bästa tid är nu, är dock tipsettan 9 Triton. Mycket rapp avslutning senast i ett stenhårt V75-lopp och här finns det ett par stycken som säkert kan elda igång och driva upp tempot.

Snabba cash är det på favoriten 4 Natural Mine som sagt. Brukar sig inte till fullo i loppen och är långt ifrån färdig. För stor favorit.

8 Mr Mah Can gör det bra för jämnan i Guld. Rappt avslut senast och singelprocent nu även om det givetvis kan vankas vingel.

6 Hidalgo Heldia och 7 Hipster Am har sin bästa tid bakom sig och är båda svåra att räkna på. Hög kapacitet fortfarande såklart på duon och främst på den förstnämnda, där vi får hoppas att både häst och kusk har vevat ner sig till detta framträdande.

3 Deal Done Zet hade jag höga tankar om inför senast på Solvalla men blev för tufft i spåren i stenhårt tempo. Fortsatt optimal utrustning på plusdistans och dessutom nerstruken. Pass upp!

Däremot så passar jag på 1 Cameron denna gång som lär bli över och får svårt att hinna med över distansen. Överstreckad!

Avdelning 3.

Ranking: A 3 B 5-7-10 C 9-1-2-4-6 D 8

Prix Diana Zet med 400.000 till vinnaren. Fjolårsvinnaren av Oaks, 7 Adriatica gör årsdebut här och blir jättefavorit. Visst är hon bra men tränaren flaggar för att det inte alls är någon toppform och träningsbalans på. Det blir lite märkligt på strecken, men så här är det ofta när det kommer ut någon kulldominant, även om det rör sig om årsdebut. Jag tycker inte på något sätt att detta rör sig om en häst som är överlägsen i kullen, varken ifjol eller i år.

Jag tippar snarare 3 Ninetta Boko som har en mycket högre vinstchans än vad tidiga kollektivet har skattat. Toppspurt som tvåa bakom favoriten i Oaks och slog densamma regelrätt i försöket. I år har hästen tagit ytterligare kliv och första barfota runt om senast, och hästen höll starkt. Hästen att slå och jag chansspikar.

5 Queen Of Power har matchats försiktigt i år men har hittat en vass form. Riktigt fin vid spetssegern senast och vägen till denna position ligger vidöppen igen. Rankas upp.

Avslutningsvis, ett par ord om det där med makten som en storloppsseger gör för streckprocent och allmän skattning av hästars duglighet. Då räcker det att titta på Timo Nurmos andrahäst, 10 Granger som var relativt jämnspelad med favoriten i Oaksfinalen och ledde väldigt länge. Liknande rapporter som favoriten och är totalt tappad denna gång. Kanske lite sämre vinstchans än favoriten, men absolut inte så här mycket. Kan bli omgångens stora, stora fynd för kapacitet, det finns i massor.

Avdelning 4.

Ranking: A 3 B 9-8-2-4-10-5-7 C 13-12-1-15 D 14-11

Ett roligt spellopp vid namn “Schyssta loppet”. Det är lätt Djusedominerat där bägge bröderna Djuse kör, och storebror Mattias även han har två hästar till start.

3 Carlos Diamant är snabb ut och dessutom lite mer van vid volt och har bättre spår än både 2 French Omelette och 4 Easter Egg som har Djusekopplingar och svåra att skilja åt på förhand. Alla dessa tre har imponerat, men jag rankar MAD etta med 3 Carlos Diamant som jag tror kan komma till ledningen och därifrån blir svår att plocka ner.

Lite överraskande stor favorit är 4 Easter Egg. Klart bra vid segrarna men ändå varit lite klenare omgivningar i norr och ett fjärdespår är alltid lurigt.

2 French Omelette är vinstvan och har form och jag förstår inte riktigt varför hästen är tappad på strecken. Tidig!

9 See My Muscles är en annan häst som de tidiga spelarna glömt. Riktigt vass de två senaste och insatsen ute i spåren senast vittnar om en häst med kapacitet för högre klass än så här.

8 Knockout Charlie fick vinna senast i enklare gäng. Jag har varit lite tveksam till moralen till slut då hästen vikt ner sig i avgörande lägen tidigare. Klart bättre senast och första barfota runt om till denna start.

10 Annacott Steel har mycket inombords och det börjar komma fram mer och mer nu. Mycket vasst intryck senast på ny balans senast och denna spelar jag ej utan.

7 Nazli Boko bärgade första vinsten senast och är nu ensam på springspår. Gjort det bra även tidigare och verkar på gång nu.

Avslutningsvis nämner jag 13 Take Your Time som vann på V75 på nyårsafton och har lopp i kroppen nu. Första barfotaryck senast men inte vässad då. Knepig uppgift här men har fart.

Avdelning 5.

Ranking: A 6-4 B 5-2-3 C 10-1-9-8 D 7-11

Ett lopp över lång distans i den lägsta klassen, och då vet ni vad undertecknad brukar säga. Att det nästan aldrig skräller, vilket går stick i stäv med vad många hänvisar till.

Favorit just nu är 5 Fire Brigade som är kraftigt på gång nu. Första bike senast och vann klungspurten mot 2 Ready West bakom omöjlige Fine Manners den gången. Båda dessa går i bike denna gång och båda har övertygat så här långt i karriären och här räknas duon tidigt.

Min vinnare är dock 6 Competivo som jag är övertygad om att det är bästa hästen i fältet. Hästen ser ut att ha väldigt mycket inombords och nu börjar bitarna falla på plats. Fungerar Daniel Wäjerstens löfte fullt ut får de andra inte ha en dålig dag.

Den roliga idén i loppet är annars 4 Allan Zonett som är startsnabb och jag tyckte den fick en kick i amerikansk sulky efter sen lucka på Lunden senast. Klart enklare emot nu och förstärks med Magnus A Djuse till denna gång och det är inte alltid det händer så mycket i långloppen i lägre klasser. Pass upp!

3 Kite Runner är distansgynnad som få här och har toppform och får Örjan upp från bra läge. Jag stänger loppet på fem hästar men för den som letar skräll kan nämnas att 10 Sonesta har lopp i kropp och visade full form i comebacken och detta var en häst som lite var upphaussad inför Oakskvalen förra året.

Avdelning 6.

Ranking: A 5 B 3-11-6-7-10 C 4-2-12-9 D 1-8

Dagens största favorit dyker upp i denna spårtrappa. 5 Esperia Font har visserligen övertygat, men inte till den milda grad att den ska sträcka sig till de nivåer som streckprocenten anvisar. Given förstahäst, men garderas.

3 Narita tycker jag är intressant. Gjorde en mycket stark slutrunda i spåren på V75 senast och kan öppna bra. På väg mot spets näst senast i comebacken och har spetschans igen och vill påminna om att detta var en snackhäst tidigt i förra årets fyraåringskull.

11 Over My Shoulder varnade jag för näst senast när hon mötte en annan mycket stor Gocciadorofavorit i Diva Ek. Gjorde det klart bra då, och tycker hon avgjorde i bländande stil senast. Bike har verkligen varit plus på den här och nu växlas det upp ytterligare till barfota runt om.

6 Lady Silver har haft ett riktigt toppår och verkar aldrig tappa formen. Visst, inblandad i incidenten i Harpers senast, men det är inte alltid något som sätter ner formen.

7 Mi Amore Bros stånkar på utan det lilla extra men perfekt inne i spårtrappan, och 10 Urbina Southwind har ett smaskigt läge med rygg på startsnabb även om det borde vara ett minus med skor till denna start.

Avdelning 7.

Ranking: A 9 B 4-10-8-6-2 C 5-1-3 D 7

Här kommer kvällens lopp i högsta klassen och jag väljer att spika 9 Demon som nu är etablerad i densamme. Kom bort senast i ett taktiklopp men var helt annat motstånd den gången och kan göra loppen på egen hand.

4 Danger Bi gjorde det bra i samma lopp och har bättre läge denna gång.

10 Decision Maker har väl helt fel läge med bakspår över full väg, men det har varit en enorm utväxling i år. Behöver tempo.

8 It´s Peppertime östes det lovord efter överlägsen triumf senast, men loppet gick också i otrolig överpace. Det är den typen av lopp som hästen behöver och möter nu ett par som jag tycker håller mycket högre klass. Överstreckad!

6 Y Not Diamant är ett löfte som är på kraftig frammarsch uppåt i klasserna, men så här bra har den inte stött på hittills. Rädd att den helt enkelt saknar hårdheten för att stå emot den jag tror är ett par klasser bättre än sina motståndare här.

2 Dancer Brodde väntar man på ska blomma ut på allvar. Har inte visat något på ett tag nu men första helstängt känns i alla fall mycket intressant till denna gång-.

Avdelning 8.

Ranking: A 1 B 3-7-5 C 9-11-10-12-4-6 D 8-2

Ett riktigt topplopp avslutar i Prix Readly Express. Initialt en kamp mellan 1 Killiam Fromentro och 7 Fame And Glory, där jag tror klart mer på den förstnämnde som har visat överkapacitet hela året. Tvärtemot vad andra kanske tror så tror jag att hästen har god chans att försvara sitt innerspår, eller i alla fall ta sig ut och köra sig till spets. Tidigare har han stannat av sista biten i sin överlägsenhet och faktiskt haft lite tur att inte åka dit sista biten.

Då har han inte ställts emot tillräckligt speediga hästar. Nu tror jag att jokern kan vara 3 Herakles Zet. Denna trodde jag mycket på i Kungapokalen och nu tror jag att hästen hittar positionen i rygg på ledande Killiam Fromentro och då är hästen riktigt vass. Har ju t om visat storform från ledningen på sistone och det är absolut ingen position som hästen ska gå i, så formen är nog så bra den kan vara. Jag tror det enda sättet som 1 Killiam Fromentro kan förlora detta lopp från tät är med speedig kamrat i rygg och således stänger jag loppet på dessa två och tipset bygger på att Herakles Zet hittar rygg på min vinnare.

7 Fame And Glory är en kanon, men knappast i ordning för stordåd än och vet inte ens om det är en bättre häst än min vinnare som dessutom är igång på helt annat vis. Inte någon jättestartsnabb häst heller och undrar om tanken är att offra den direkt.

5 Icebreaker Pellini är startsnabb och vill nog hitta ner i rygg på ledaren. Knappast avsågad här.

Systemförslaget

  1. 9 Erik The Phantom
  2. 3,4,5,6,7,8,9
  3. 3 Ninetta Boko
  4. 2,3,4,7,8,9,10,12,13
  5. 2,3,4,5,6
  6. 2,3,5,6,7,10,11
  7. 9 Demon
  8. 1,3

4410 rader som kostar 1102,50 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se