Speltips: V86-tips, Solänget 10 juli

Axevalla singelhäst

Tips till V86 på Solänget 10 juli

Omgången och banan.

Nu går vi in i sommarschemat av V86 så Xpress-upplägget med delad omgång är pausat ett par månader och nu körs V86 på bara en bana så ganska mycket mer tid krävs till åtta lopp och man startar tidigare. 19:20 är spelstopp under den här perioden och spelformen körs på fler olika banor där det är Solänget som är värd för den här veckans omgång.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar länk till på trav.se och på Facebook i både gruppen Sverige Spelar och Facebooksidan Trav.se. Vi spelar oftast in torsdag och brukar släppa det sent på torsdagen eller tidigt fredag på Youtube men också i ljudformat där poddar finns. Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se

Bästa Spiken!

Ett möjligtvis tråkigt val men i V86-2 har 5 Eld Prinsen dagens högsta segerchans. Startsnabb och lär få ta över av samtliga motståndare och sedan lär han knappast förlora det här loppet utan strul. Det finns andra omgångar där man kan veva som en väderkvarn mot dagens största favorit, men detta är inte en sådan omgång.

Gå Kort!

V86-5 är ett Diamantstoförsök där många sprider strecken. Jag tror däremot att 4 Asap Annie kommer sitta i ledningen tidigt och motståndet är inte hårdare än det hon varit ute i på sistone.

Stallkamraten 13 Dino Cream är dock formtoppad och från springspår på tillägg kan man komma fram tidigt och då är jag inte helt säker på att Oskar Kylin Blom svarar ut sin stallkamrat. Oavsett så tror jag att Oskar Kylin Bloms två hästar gör upp om segern och bjuder på ett strecksparande lås i denna avdelning.

Avdelning 1.

Ranking: A 6-8 B 1-7-2-5 C 4-12-3-10 D 11-9

Ett högkaratigt bronsdivisionsförsök inleder den här omgången. Rätt jämnt streckat i dagsläget men knapp favorit är Sandra Erikssons 6 B Sacamano som gjort det riktigt bra på V75 ett par gånger i norr trots tunga resor. Har dessvärre fått stöta på riktigt bra Redénhästar och fått ge sig trots gedigna insatser. Bättre uppgift här och tål tyngre resor.

Risken är dock att nämnde Redén ställer till det igen med sitt nyförvärv 8 One Cristal som alltid varit lovande och som man har väntat på att det ska släppa till för. Klart uppåt nu i två starter för Redén och nu blir det bike. Dessa två tror jag är bäst men motstånd saknas inte.

2 Ajlexes Hans kom inte till senast på V75 men imponerade vid V75-segern dessförinnan. Rejäl höjning på denna i jänkarvagn och bra spår nu. Tror ändå det blir svårare att ta sig till spets denna gång och dessutom upp i klass. Rankas ner.

1 Global Crusader tror jag försvarar innerspåret och spets är hästens bästa position. Kapabel för klassen och borde vilja testas där nu. Utmanas framförallt av 7 Zätamustangen som öppnade väldigt rejält till spets från liknande spår näst senast i enklare lopp. Jag minns även ett lopp på Hagmyren i april där den utan problem tog en längd på 2 Ajlexes Hans. Så inte otänkbart att denna är först att överta om nu Henrik Svensson vill släppa med 1 Global Crusader

5 Inge B Svärlig tycker jag såg toppfin ut senast på V75 som fastlåst på första barfota runt om. Samma balans nu och hamnar bra på det direkt.

4 Invisible Sun är fin och hade otur på V75 härförleden. Duger väldigt bra i klassen men tappar oftast för mycket från början för att göra sig gällande. Det har man normalt sett inte råd med på rikstoton.

12 Kingslayer Pellini återkommer nu efter lite paus men tycker inte detta är något extra för klassen och detta är en tuff uppgift. Om många.

Avdelning 2.

Ranking: A 5 B 11-3-10-9 C 7-8-2-1-4 D 6-12

Kallblodslopp och här kommer hästen med dagens bästa segerchans ut. 5 Eld Prinsen har en helt annan fart än sina motståndare och är startsnabb. Kommer få ta över av samtliga och felfri förlorar den knappast.

11 B B Pave Faks är en bit ifrån fartmässigt, men inte särskilt mycket faktiskt. Jätteplus med Ulf Ohlsson upp denna gång och kommer favoriten bort så borde denna var tidig med att göra upp om segern. Vill dock varna för att denna är långt ifrån rumsren och galopperna är många.

3 Vinn Tabac har gjort det bra bakom V75-härdade svenska kallblod och gynnas i auto.

10 Guli Hektor är från formstall och fortsatt obesegrad felfri på barfota runt om, medan 9 Borkvinn S K har mycket högre kapacitet än raden uppvisar.

Avdelning 3.

Ranking: A 3 B 6-1-8-10 C 11-12-2-7-4-5 D 9

Klass II-försök i voltstart över lång distans. 3 Punchboard varnade jag för senast på V75 och var väl okej som fyra då utan att riktigt hänga med. En riktigt stark häst utan kanske den riktiga farten men var en rejäl snackhäst i förra regin. Här är det god chans till spets men lite för stor favorit och det gäller att det inte blir en speeduppgörelse för då är han sårbar. Dessutom finns lite hetsiga tendenser och över lång distans borde han inte ha råd med detta även om det är överkapacitet för klassen.

6 Easter Egg är stallkamrat och börjat karriären väl. Vunnit sina lopp från tät och har läge för det igen.

1 Ninepoints Winner har styrka som räcker och blir över och jag blev imponerad över hur starkt hästen höll näst senast på Solvalla. Mer stark än snabb än så länge men kan räcka här.

8 Arn Silvio blandade och gav hos Kolgjinis men visade stor talang men också väldig osäkerhet. Ny hos Tomas Petersson och ska kunna duga bättre norröver, där det går långsammare i loppen.

10 Fantasy Sensation tycker jag är en läcker typ som har imponerat varje gång. Jag tror denna kommer kunna kämpa om platser i de lite större årgångsloppen och kan bli en otäck överraskning för många här.

Jag tycker loppet är öppet och rekommendationen är mycket streck.

Avdelning 4.

Ranking: A 2-6 B 5-7 C 3-8 D 1-4

Silverörnen är dagens guldlopp och den samlar denna upplaga ett litet fält bestående av hästar som har det gemensamt att de inte riktigt räcker till i den yppersta eliten. En kvartett sticker ut kapacitetsmässigt och de är också de jag streckar.

2 Dundee As fick loppet kört i halsen näst senast på Åby men avgjorde regelrätt och behöver inte be om ursäkt för triumfen. Fortsatt allt väl som fastlåst senast i Finland och här låter det väldigt uppåt från Alessandro Gocciadoro.

Utmanas från start av unghäststjärnan 6 Rome Pays Off som varit en gruvlig besvikelse som äldre. Denna gång stöter han dock på likasinnade och här kan han få köra långsamt i tät.

5 Versace Face är relativt ny i klassen och satt lite småfast senast i Norrbottens stora pris. Tidig!

7 Bengan har också haft förtvivlat svårt att få till det och faktum är att ingen vinst bärgades som fyraåring. Redén ligger rätt så lågt med denna och från det här läget är han för hårt streckad.

Avdelning 5.

Ranking: A 4 B 13-8-15-10 C 6-9-7-11-2-14-5 D 3-1-12

Ett Diamantstoförsök över två volter som jag ser som klart mer öppet än de tidiga spelarna vill göra gällande.

Klar favorit på förhand är 10 Mellby Lion men det har nog mer att göra med att hästen vunnit en del liknande lopp, men där den stora skillnaden är att dessa segrar kommit från den främre träffen. Står helt fel inne i detta lopp och från det här spåret i voltstart blir det ingen kvick avgång.

Min idé är istället 4 Asap Anniesom öppnar bra från dessa spår och gjorde det bra näst senast i ett bra Klass II-försök. Punktering senast i ett Breeders Crown-försök som var tuffare än detta och här tror jag hästen kör sig till ledningen och då jag inte är så imponerad över tilläggshästarna så ska det vara vettig chans att leda runt om.

13 Dino Cream är stallkamrat till min etta och har varit ute i betydligt tuffare lopp än så här. Springspår och Ulf Ohlsson lär försöka sig framåt och är han först fram till stallkamraten kan jag inte garantera att “chefen” inte släpper. Jag tror att Oskar Kylin Bloms duo gör upp om vinsten och jag stänger loppet på dessa två.

Jag vill dock varna för 8 Wilda Knight som har hittat en häftig formtopp och står perfekt inne på pengarna till denna start. Magnus A Djuse förstärker och detta är min tredjehäst i loppet.

15 Hunting Widow är åter efter uppehåll men har styrkan och alltid att räkna med i denna lopptyp. Bakspår på tillägg och brukar ha svårt att hänga med sommartid så rankas ner lite på grund av det.

6 Sparkling Night är kuskförstärkt nu och har höjt sig barfota. Ska kunna hitta ner till plankan tidigt och därifrån är det skrällchans.

Avdelning 6.

Ranking: A 11 B 6-5-3-12 C 10-7-1-2-9 D 8-4

I den sjätte avdelningen är det återigen ett kallblodslopp och jag spikar igen, här i form av 11 Månlykke A M som visserligen inte är som förr men som samtidigt går ner rejält i klass och står väldigt bra till i detta lopp.. Åkte dit på speed senast, men då tycker jag att Gunnar Melander bjöd in till detta genom att dra undan i spets. Magnus A Djuse upp igen och det är rejält plus och inte så många att runda som det skulle kunna vara och nuvarande streckprocenten är spikvänlig, så jag tar ställning.

6 Ulvsåsen och 5 Arding är på uppgång på mellanfållan och kommer säkerligen köras offensivt. Tidiga!

3 Brageson är fin och har höjt sig de senaste månaderna. Dock främst i bike och får stå på retur denna gång.

12 Tekno Jerven är det ständigt snack om och det har pratats länge om att denna har överkapacitet för sin klass, vilket han ytterst sällan visat. Får svårt igen till en rätt så hög streckprocent, för jag tror den här hade behövt ha ett försprång till min spik.

Avdelning 7.

Ranking: A 6 B 7-3-9-10-12 C 11-8-1-4 D 5

Jämnt streckat i den sjunde avdelningen som är ett Klass I-försök. Favorit just nu är 7 Cherokee Face som höjt sig på sistone på ny utrustning. Fastlåst som hårt betrodd senast i en V75-final på första barfota runt om. Ändå upp i klass sen dess och är långt ifrån någon storstjärna.

Då håller jag Gocciadoros 6 Cash Back Bi som en mycket bättre häst men denna har återkommande problem med travet och det var fortsatt skuttigt senast. Fungerar hästen ska det vara toppchans, men vi har sett det tidigare att så inte alltid blir fallet. Jag litar inte på någon av förhandsfavoriterna och kritar vidare.

3 Galant Ima var utsatt för hård press i omgångar på V75 senast och höll klart godkänt. Har visat att han duger på rikstoton och rankas högt här till en obegripligt låg streckprocent.

9 Global Bam Bautin har verkligen visat framfötterna sedan han kom till Norrland. Rejäl typ som kan hamna bra till via rygg på startsnabba 1 Hagrid.

10 Kiwi Sisu är ett löfte som visat lite framfötterna i fyraåringslopp i norr. Lite hetsig typ som kan gynnas av bakspåret här.

12 Nikylon är härdad på V75 och borde vara hårdare än många av de han möter här.

Vidöppet och jag förespråkar bred gardering.

Avdelning 8.

Ranking: A 10-8 B 4-6-12 C 1-2-5-7 D 3-9

Ett riktigt snabblopp avslutar och detta är ett långt mycket bättre än de silverförsök vi sett den senaste tiden. Kul! Kort distans och det vimlar av startsnabba så lär bli full sula hela vägen.

4 Mizai är klar favorit och här ligger vägen öppen till spets. Fått trava bakifrån den senaste tiden och gjort det bra, men är ändå en helt annan häst i front. Lär få överta direkt från 1 Capital Gain C C som jag tror håller upp initialt.

På frågan om hästen får styra och ställa efter behag är mitt svar på den frågan ett klart och tydligt nej. 8 Mellby Joker har nämligen fått dras med bakspår precis varenda gång och har nu äntligen framspår och detta rör sig om en riktig frontrunner. Testade rejält mot Denver Gio från början under denna tävlingsdag ifjol så är inte säker att Daniel Wäjersten har jättemycket respekt för den troliga ledarhästen här. Han har en mycket bra häst som absolut kan sänka ledarhästen, så högt håller jag i alla fall 8 Mellby Joker. Jag tror hästen kommer göra ett kanonlopp och är en av två hästar jag streckar här.

Jag misstänker dock att det kommer gå alldeles för fort och väljer att tippa 10 Caio Titus Bond som har en helt befängd streckprocent. Var inte som bäst på Gävle i våras där han var favorit mot Mizai, men ska vara bättre nu. Var ute i samma lopp som b la Banderas Bi, Vivid Wise As och Capital Mail i Italien tidigare i våras och satt då halvfast, så att han matchar detta motstånd känns givet och nu blir det rejält kuskplus med Magnus A Djuse. Jag tycker detta är ett spikförslag, även om det oroar att hästen inte har den snabbaste ryggen från början.

6 Heartbeat Thunder är bättre än raden och har alltid en tung avslutning att tillgå, medan 12 Hankypanky Pinkman visade allt väl i debut över kort distans.

Tror däremot klart mindre på överstreckade duon 2 King Of Djazz och 3 Grand Ready Cash som står hårt till och är ute på alldeles för djupt vatten här.

Systemförslaget

  1. 1,2,5,6,7,8
  2. 5 Eld Prinsen
  3. 1,3,6,8,10,11
  4. 2,5,6,7
  5. 4,13
  6. 11 Månlykke A M
  7. 3,6,7,8,9,10,11,12
  8. 8,10

4608 rader som kostar 1152 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se